• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çeyizimize aldıklarımız ile ilgili uyarıııı

kızlar markafoniden bambu kesme tahtası almıştım geçenlerde üzerinde balık ayıkladım kaç gün oldu kokusu sindi üzerine berbat koku yaptı mutfağı tekbaşına kokutmaya yetti:47: kloraklı suyun içinde iki gün beklettim banamısın demedi:50:anne evimde hep tahta kesme tahtası kullanıyorduk hiç böyle sorun yaşamamıştık dün akşam aklıma tahtaya limon sürme geldi sürdüm biraz bekletip yıkadım kuruduktan sonra bakmayı unuttum çıktı mı diye çıkmadıysa çöpü boylayacak yani bir tane daha fiyasko kızlar:50:
$69330532001000304x424.webp

bu kesme tahtalarınıda iyi ki almışım etbalık tavuk meyve sebze ekmek falan için ayrı ayrı kullanılıyor:16:
$8698907931002_0_304x424.webp

gamzee bu sayfa harika olmuşş :1::1::1:
ben netten çok fazla alma taraftarı diilim bu yüzden:31::31::31:
ben de markafoniden altı sözde bambu kahvaltı seti aldımm onu çeyizime koyup götürmeye utanırım o derece:47::47::47::47:
altı kontraplak inceliğinde, kıymıkları çıkmış bi bambuu !!!

gözümle görmeden almıyorum artık bişee :31::31::31:

Kızlar ben de 8 aylık evliyim ve özellikle bu ürünlerden hiç memnun kalmadım sizinle paylaşmak istedim.
Esse paslanmaz metal bulaşıklık nedense eklem yerlerinden paslanmaya başladı ne kadar kalitesizmiş ve 25 TL idi. Bernardo Cookmate tencere takımı şuan incelemeye gönderdim kenarlarından döküm izleri çıkıyor ve kulpları bütüm olduğu için çok kullanışlı değil. Yapışmaz tencerelerinizi sığ tencere alın derin tencereler çok kullanışlı değil bence. Tencereden yana yüzüm gülmedi şans çeyizimin ilk parçası schafer markasından nefret ediyorum hem çeliği hiç güzel değil hem de müşteri hizmetleri çok iyi değil. Hisardan jumbodan aryıldızdan şaşmayın. Özellikle hisara çatal kaşık bıçak takımında sorun yaşayıp gönderdim bana takımın sıfırını gönderdi harika bu konularda. Bir de ikea tuvalet fırçası o da 20 TL civarıydı ve paslanmaya başladı. İşte böyle kızlar :)

$5542_158811022.1200X1200.webp $634752831589646172.webp Eki Görüntüle 713889 $IKEA-Enudden-TUVALET-FIRCASI-STANDI-BEYAZ-GLOBAL__70062721_0.webp

gamzee bu sayfa harika olmuşş :1::1::1:
ben netten çok fazla alma taraftarı diilim bu yüzden:31::31::31:
ben de markafoniden altı sözde bambu kahvaltı seti aldımm onu çeyizime koyup götürmeye utanırım o derece:47::47::47::47:
altı kontraplak inceliğinde, kıymıkları çıkmış bi bambuu !!!

gözümle görmeden almıyorum artık bişee :31::31::31:

evet cnm evlenen bayanlar memnun kalmadıkları eşyalarını yazarlarsa yeni çeyiz yapanlara çook yardımcı olmuş oluruz:16: bende aynı kahvaltı setinden aldım ama çook memnun kaldım benimki güzel çıktı demek şans işi bunlar:31:

Kızlar ben de 8 aylık evliyim ve özellikle bu ürünlerden hiç memnun kalmadım sizinle paylaşmak istedim.
Esse paslanmaz metal bulaşıklık nedense eklem yerlerinden paslanmaya başladı ne kadar kalitesizmiş ve 25 TL idi. Bernardo Cookmate tencere takımı şuan incelemeye gönderdim kenarlarından döküm izleri çıkıyor ve kulpları bütüm olduğu için çok kullanışlı değil. Yapışmaz tencerelerinizi sığ tencere alın derin tencereler çok kullanışlı değil bence. Tencereden yana yüzüm gülmedi şans çeyizimin ilk parçası schafer markasından nefret ediyorum hem çeliği hiç güzel değil hem de müşteri hizmetleri çok iyi değil. Hisardan jumbodan aryıldızdan şaşmayın. Özellikle hisara çatal kaşık bıçak takımında sorun yaşayıp gönderdim bana takımın sıfırını gönderdi harika bu konularda. Bir de ikea tuvalet fırçası o da 20 TL civarıydı ve paslanmaya başladı. İşte böyle kızlar :)

Eki Görüntüle 713887 Eki Görüntüle 713888 Eki Görüntüle 713889 Eki Görüntüle 713890

cnm bu sorunlarını paylaştığın için teşekkürler inş daha fazla evli bayanlar orunlarını paylaşırlarsa çook sevinirim:16:

kızlar markafoniden bambu kesme tahtası almıştım geçenlerde üzerinde balık ayıkladım kaç gün oldu kokusu sindi üzerine berbat koku yaptı mutfağı tekbaşına kokutmaya yetti:47: kloraklı suyun içinde iki gün beklettim banamısın demedi:50:anne evimde hep tahta kesme tahtası kullanıyorduk hiç böyle sorun yaşamamıştık dün akşam aklıma tahtaya limon sürme geldi sürdüm biraz bekletip yıkadım kuruduktan sonra bakmayı unuttum çıktı mı diye çıkmadıysa çöpü boylayacak yani bir tane daha fiyasko kızlar:50:
Eki Görüntüle 713866

bu kesme tahtalarınıda iyi ki almışım etbalık tavuk meyve sebze ekmek falan için ayrı ayrı kullanılıyor:16:
Eki Görüntüle 713867

Bu bir sağlık tavsiyesi olsun.
Ahşap,bambu, plastik kesme tahtalarında et,balık,tavuk dilimlemek çok tehlikeliymiş. Ne kadar temizlense de kesik yerlerine giren canlı bakteriler çoğalabiliyor. Bir sonraki işlemde daha mikroplu bir ortamda yine et kesmiş olunuyormuş.
Ben cam kesme tahtasını sırf bu yüzden almıştım bunu öğrenince.

Ahşap,bambu, plastik kesme tahtalarında et,balık,tavuk dilimlemek çok tehlikeliymiş. Ne kadar temizlense de kesik yerlerine giren canlı bakteriler çoğalabiliyor. Bir sonraki işlemde daha mikroplu bir ortamda yine et kesmiş olunuyormuş.

cnm hepsinde bu böyle camda kesilince üzerinde çizikler kalıyor çok küçük gibi görünsede bakterilerin yaşayacağı ortamlar oluyor ben bu tür riskli eşyalarımı klorakla yıkamaya özen gösteriyorum ve et balık tavuk kestiğim tahtada kesinlikle ekmek sebze meyve kesmem bunlar gerçekten çok önemli bazen üşenilebiliyor ama mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor

evet cnm evlenen bayanlar memnun kalmadıkları eşyalarını yazarlarsa yeni çeyiz yapanlara çook yardımcı olmuş oluruz:16: bende aynı kahvaltı setinden aldım ama çook memnun kaldım benimki güzel çıktı demek şans işi bunlar:31:

demekkiiii :31::31::31:
*

bu arada annem bana kocaman cam kesme tahtası almış.
altında sabitlemek için vakumlarıda yerden 3 cm fln yukarda..
eğer tezgahım uygun olursa onu bi yere sabitlemeyi düşünyorum ben de :31::31::31:
et, balık diil ama hani ekmek fln dilimlemek içinn:34:

$kesme.webp
şöle uzunca bişee..
bu şekilde de mantıklı ocağın yanına sabitlenebilirr :34:

Son düzenleme:
henüz kesme tahtası almadım ekmek için tahta yada bambu alıcam cam kesme tahtası ise tchiboda görmüştüm bide özellikle renksiz istiyorum eti balığı ond ayapıcam renk vermesin kimyasal olmasın diye modelide şudur

$Cam-Kesme-Tahtasi-Seti.webp

kızlar bide şöyle bir durum var ben aryıldızın çelik tencere setini aldım kapakları dümdüz yani bombeli değil mutfak olaplarına koyarken sorun yaşıyorum kapakları ters çevirip koyunca üstüne ikinci bir tencere koyamıyorum:50: aman bu da sorunmu demeyin hergün kapağı açınca üstüne tencere yuvarlanacak mı korkusu ya da oraya buraya kayacak mı stresi mafediyor:31: işten gel yorgun argın yemek yap bide tencere yerleştir:47:

Solitarywoman öncelikle hayırlı uğurlu olsun. tazecik gelinsin demek :) bu topicte gerçekten çok faydalı oldu.
benimde tecerem ar yıldız ve düz cam piramit model umarım mutfak dolap larım geniş olurda bende sorun yaşamam.
silikon servis maşan ve tutacak içinde geçmiş olsun. bunları zaten almayacaktım..
izlenimlerini bekliyoruz ama umarım yazmanı gerektirecek bir olayla karşılaşmazsın..

güzel bi paylaşım teşekkürler. bambuda sebze doğramakta zararlımı acaba?
yada onun içimde resimde belirtilen 4 renkli silikon tarzı olanlardanmı alsak?

Kızlar bende yeni evliyim kullandığım seyleri yazıyim kesinlikle berf marka bardak takımı almayın alirkende şüpheye düşmüştüm zaten ama o kadar para verince insan iyi çıkacağını düşünüyor neyse desenleri çıkıyor üzerinden elimde yıkamama rağmen bide tefalin maşa kepçe falan öyle bir setini sürekli kullanıyorum cok güzel öneririm silikon kaliptada kesinlikle tupperware :34:

kızlar günaydın bu dertsiz masa örtülerinin özelliği leke tutmaması ve yıkadıktan sonra kırışmamasıdır dimi bende öyle biliyordum ama değilmiş çamaşır makinesinden dertsiz masa örtüm kırış kırış çıktı pek bi lekesi yoktu ama kirlendiği için yıkadım ama makineden çıkınca sonuç hüsrandı:50:

kızlar günaydın bu dertsiz masa örtülerinin özelliği leke tutmaması ve yıkadıktan sonra kırışmamasıdır dimi bende öyle biliyordum ama değilmiş çamaşır makinesinden dertsiz masa örtüm kırış kırış çıktı pek bi lekesi yoktu ama kirlendiği için yıkadım ama makineden çıkınca sonuç hüsrandı:50:

Canım benim evlenmişsin ,tebrikler.Allah mutluluklar versin.
bende yeni evlendiğimde hüsrana uğradım.yok şu şöyle oldu bu böyle kırışıtı diye:1:
biz bayanlar hiç birseyin şekli bozulmasın kırılmasın yamulmasın istiyoruz.Ama malesef öyle olmuyor.Param boşa gitti diye üzülme hepsinin kullanırken bi püf noktası var,zamanla sende öğrenir uygularsın.
:16: yeni yuvanda mutlu olman dileğiyle

Son düzenleme:
Solitarywoman öncelikle hayırlı uğurlu olsun. tazecik gelinsin demek :) bu topicte gerçekten çok faydalı oldu.
benimde tecerem ar yıldız ve düz cam piramit model umarım mutfak dolap larım geniş olurda bende sorun yaşamam.
silikon servis maşan ve tutacak içinde geçmiş olsun. bunları zaten almayacaktım..
izlenimlerini bekliyoruz ama umarım yazmanı gerektirecek bir olayla karşılaşmazsın..

güzel bi paylaşım teşekkürler. bambuda sebze doğramakta zararlımı acaba?
yada onun içimde resimde belirtilen 4 renkli silikon tarzı olanlardanmı alsak?

Ben ahşap ve bambuda bir tek ekmek gibi yumuşak şeyleri kesiyorum.
Silokonlarda güzelmiş birinde hep sebze doğrarsınız hijyenik bakarsınız çok kesik içinde kalırsa bir müddet sonra yenilersiniz olmadı.
Sadece sebze için olabilir ahşap veya bambu ama şöyle bir durumda var bir sürü bıçak izi oluyor ya zamanla ahşap veya bambu zeminde işte oralara temizlerken dikkat etmek gerekir bir zaman sonra zımparalayıp yüzeyi pürüzsüzleştirmek mantıklı olabilir.
Biraz kullanın olmadı değiştirirsiniz, ben aldım bambu sevdiğim için ama nihale gibi kullanıyorum :)
Kesme tahtaları cam.

kizlar english home aski baska biliyorum ama english homeden alinan ferforje havlu pecetelik cok kullanissiz. nisanlimin annesi kullaniyor. diger havluluklar gibi cektikce donmuyor. sabit duruyo ve insan cok zorlaniyor havlu pecete alirken. ben cok begenmistim ama kesinlikle almicam.

kizlar english home aski baska biliyorum ama english homeden alinan ferforje havlu pecetelik cok kullanissiz. nisanlimin annesi kullaniyor. diger havluluklar gibi cektikce donmuyor. sabit duruyo ve insan cok zorlaniyor havlu pecete alirken. ben cok begenmistim ama kesinlikle almicam.

ya ben de ferjore ürünlerini geçen gün inceledim mağazada. demirler kopacak gibiydi. hatta demirlerin bağlantı yerleri gevşekti ve küflenmişti.. :20:
o yüzden english homedan ancak kumaş pamukl vs ürünler almayı düşünüyorum:42:

kızlar dün schafer çkb takımımın paslandığını gördüm daha bir ay olmadı kullanalı almayın diyorlar ya akılsızlık edip aldım pişmanım şimdi birde markafoniden aldığım bıçak setim paslanmaya başlamış gördükçe üzülüyorum:31:

Eklentiler

• $992D03C107343_0_304x424.webp
    $992D03C107343_0_304x424.webp
    1,7 KB · Görüntüleme: 75
  • $8699089114214_0_304x424.webp
    $8699089114214_0_304x424.webp
    988 bayt · Görüntüleme: 59
aynı şekilde ben de bloklu bıçağımdan hiç memnun değilim... Markası Bernardo. Ürün de şu:

634557702012385391.jpg

Makineye atılmaması gerekiyodu belki de bilemicem bigün önce makineye attım ertesi sabah makineyi çalıştırdık akşam eve geldiğimde bıçaklar paslanmıştı... eşim makineden çıkraıp eliyle kazıdı baktı çıkıyo bu sefer hepsini tek tek süngerin ters tarafıyla kazıyarak yıkadı baktık çıktı. Ama her seferinde dikkat etmek gerekio kullanırken bi bıçak kullancaksınız ole ıslak bırakamıosunuz hemen yıkayıp hemen kurulamanız lazım.

Neyse hadı bu mevzuyu gectik diyelim dikkat edince sorun cozuluyo. Ama gelin görün ki bu bıcaklar paslanmasa da zaten iş görmüyor. Hiç kesmiyolar dogru dürüst. Sinir olduk eşimle. Hatta biri kırıldı. Eşim sıkısmıs bi kavanozu acmaya calısıyodu bıcakla kapagın havasını almak istedi ama daha ittirmeden cat diye bi ses ve bi baktık bıcak kırılmıs. Bu kadar da dayanıksızlar yani. Bıcaksız kalınca gidip marketten ilk buldugum bıcakları aldım Rooc diye bir marka ve Bernardonun sacmalıklarına bin basar. Hem seramik hem de cok keskin. O markanın bıcaklarını topladım renkleri de cok cici. Bernardonunkiler yerine onları koycaz bloga.

Bir de sana bir sey sormak istiyorum solitary, sen su pembe silikon kalıplarda hiç deneme yaptın mı? Aynılarından ben de aldım güya silikon saglıklı diye ama korkuyorum simdi kullanmaya eridi falan yazmıssın.. :44: acaba gercek silikon değiller mi bu aksam kek yapmayı planlıyorduk kötü oldu şimdi evde baska kalıbım yok :31:

Son düzenleme:
Back
X