Ciddi anlamda yalnizlik ve secilmemek

Kacanayna

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2017
35
8
1
28
Nasil baslasam kendimi en iyi şekilde ifade etsem bilmiyorum. Ama uzatmadan anlatmaya calisicam.
Cok mutsuzum 3.sinif universite ogrencisiyim. Ama gelecegimi goremiyorum belki arkadaslarim( sadece yaninda bulundugum kisiler gecrcekten.arkadas olduklarini sanmiyorum) cok iyi yerlerde is bulacak ama ben pes etmis durumdayim.
Bi isim olsa da yine mutsuz olurum.gibi. herkesin memleketinde bi duzeni var resmen arladaslari var.. benim sanki hicbirseyim yok. Annmle babam ayri ve babamin bizim sorunlarimizdan haberi yok.. annem calisiyor ve zaten isi.basindan askin bizim gelecegimizle pwk ilgilenemez.. yani sadece universite okuyorum onlarin gozunde.. suratim.asık mutsuzum. Ben tercih edilmeyen Biriyim.. hic arkadasim yok. Internetten ko.ustuklarim oldu ama onlarinda hayatlari iyi oldugu icin soğudum veburaktim konusmayi.
Hic gelecegimi goremiyorum suan da kendimi iyi gormuyorum.. bi cok konuda arastirma yaparim, bos zaman gecirmemeye calisirim ama beni cok yordu elimde de bisey yok sanki.. okul bitince de eve hapsolucam, is bilamiyacagim ve cevremde kimsem olmucak sanirim :((

Saf saf konuşma bence. Neden hep olumsuz düşünüyorsun. Pozitif seyler düşün ki hayatında güzel şeyler olsun. Daha yolun başındasın,eminim çok güzel bir yerde iş bulabilirsin.Hemen bulamasan da dünyanın sonu değil,o sene dil kursuna yazılırsın İngilizceni geliştirirsin. Ayrıca emin ol üniversitede arkadaşlıkların çoğu sahte, hazırlıktan beri yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen en iyi arkadaşımla üniversite bittikten ( hatta mezuniyet törenimizden birkaç gün sonra) sonra küsüp ayrıldık ve ben haklıydım ama gerçek yüzünü görmüş oldum , barışmak için çabalamadım. Hayat beklenmedik fırsatlar ve dostluklarla doludur, umudunu kaybetme. Başkalarına da bağımlı olma, kendi kendine mutlu olmayı öğren çünkü insanın en iyi dostu kendisidir canım...

Bu kadar karamsar olma herşey insanın ayağına gelmez biraz sen peşinde gitmelisin kendini geliştirmeye bak okuldan vaktin varsa günübirlik ya da parttime bi işte çalış insanın gerçekten bakış açışı ortamı değişiyor bir işi yaparken severek yap kimsenin hayatı 4 4 lük değil inan herşey göründüğü gibi olmuyor Allah tan hayırlısını dile ilerde iyi fırsatlar çıkabilir karşına :KK15:

Depresyona girmişsiniz gibi..
Kişisel gelişim kitapları okumanı tavsiye ederim, sizin için motivasyon olur.
Bakış açınızı değiştirmeniz gerekiyor.

Insanin kendi kendine yaptigi kötülügü bütün dünya birlesse yapamazmis.. sen zaten bastan kaybetmissin! bu kadar olumsuz düsünceyle zaten asla bir yere varamazsin.. iyi bir is yerinde iyi bir pozisyonu hak etmek istiyosan kendine güveneceksin.. kimse kimseden üstün degildir.. yalniz sende biraz da kiskanclik seziyorum (dikkat et fesatliga dönüsmesin)..

vallaha canım kendı negatıf dusuncelerle kendını mutsuz edıyorsun. ben sana kendımden ornek vereyım . ben unıv bıtırdım cesıtlı parttıme ıslerde calıstım ( sımdı ınan ıs bulmak hem zor hem kolay cunku iş olanakları fazla neyse..) sonra yuksek lısans ve doktora yaptım anca kadro buldum ınanabılıormusun. senın yerınde olsam ozaman sımdıye ölmüştüm mutsuzluktan.

nasıbın neredeyse gıder onu bulursun bu iş anlamında da oyledır baska seylerde de.. ben ıstanbulda yasıyorum normalde ama bana bundan 5 ay once ya geoshuk calısmak ıcın dogu anadoluya gıdeceksın deseler bıtarafımla gulerdım :D sımdı turkıyenın en dogusuna atandım. yanı demekkı nasıbım burdaymıs dıyorum. umutsuzluga kapılma. allah bıyerlerde nasıbını bırakmıstır sende bulucaksın ama tevekkul et pozıtıf dusun kendıni egit geliştir.

Bu kadar umutsuz olma tatlım... Ne okuyorsun bilmiyorum ama okuduğun bölümle alakalı kurslara git. Sertifika toplamaya bak. Bazı sertifikalar ücretsiz bile oluyor. Yabancı dilini geliştir. İş arayışında firmaların senden ne isteyebileceklerini öğren eksikliklerini gider. Eğer sen tam olursan için rahat olur. Sosyal hayatını geliştir. Ayrıca kimse kimseden üstün değil. Arkadaşlarının hayatı iyi olduğu için onlarla görüşmeyi bırakmışsın. Nerden biliyorsun iyi olduğunu ? Kapalı kapılar ardında neler oluyor biliyor musun? Kimseyi dışardan gördüğünle yargılama. Hocalarınla aranı iyi tut. Kendini geliştirdiğini belli et. Proje yapıyorlarsa yapış yakalarına. Öğrenmek istiyorum de. Sen kendini gösterirsen hocalar seni unutmaz. Bir iş olduğunda akıllarına ilk sen gelirsin. Daha çok gençsin. Hayatın sana açacağı bir sürü kapı varken sen onu kapıları kapatıp üzerine birde kilit vuruyorsun. Yapma... Ayrıca kendini sevmeyi öğren.

benim de bi tane kuzenim var yakın arkadaş. onun dışında hemen kimse yok. iki kelimeyi bi araya getiremeyen üniversiteden arkadaşlar memur oldu, ben özel sektörde sürünüyorum. yani diyeceğim o ki tünelin ucu b.k gibi gerçekten. mezun olduktan sonra iş hayatında vs de kolay arkadaş bulunmuyor. o yüzden en mantıklısı derslere asılıp seni tatmib edecek iş için çabalaman.

üniversiteyi bitirememiş ailesi tarafından sevilmeyen arkadaşı olmayan nerdeyse hiç sevgilisi olmamş lduğundada hep terkedilmiş biri olarak eminim sen derslerin iyise ve mezun olursan illaki bi iş blursun ve üniversiteye gidiyosun sosyalleş gez dolaş olumsuz düşüncelerden uzak dur mesela ben 21 yaşına geelmiş hala ailememden geçinen bi zavallı olmaya devam edicem yada istenilmeyen işlerde çalışıp kendimi yıpratıcam hangimiz zor durumdaymış

bu nasıl bi düşünce allah aşkına. senden kötüleri görmek seni mutlu mu edecek? senin moralini mi düzeltecek..
bırak konuşma zaten kimseyle. kapan odana kendi kendini bitir milletin hayatını kıskanma
Aslinda orda demek istediğim, onlar iyi oldugu icin kendimi kötü hissettim, beni begenmezler diye.. yanlis anlasilmisim.. kiskanclik, fesatlkk yok

İnsan kendisinin doktorudur. Ne bu karamsarlık.. Şükredebileceğin çok fazla şey var, sadece bakış açın yanlış perspektifini düzelttiğin zaman göreceksin bir sorun kalmadığını.

üniversiteyi bitirememiş ailesi tarafından sevilmeyen arkadaşı olmayan nerdeyse hiç sevgilisi olmamş lduğundada hep terkedilmiş biri olarak eminim sen derslerin iyise ve mezun olursan illaki bi iş blursun ve üniversiteye gidiyosun sosyalleş gez dolaş olumsuz düşüncelerden uzak dur mesela ben 21 yaşına geelmiş hala ailememden geçinen bi zavallı olmaya devam edicem yada istenilmeyen işlerde çalışıp kendimi yıpratıcam hangimiz zor durumdaymış

Bence siz de karamsar olmayın daha gençsiniz. Üniversiteye gidin, iş bulun çevreniz olsun.

Kimse etrafinda negatif insan istemez, kendinize disardan bakin bir ve tarafsizca elestirin. Ama acimasiz olmayin, farkinda olmak basarmanin cok buyuk bir bolumu. Hicbir sekilde motive olamiyorsaniz uzman doktor da yardimci olabilir. Ben kisisel gelisim konusunun uzerine gitmeyi, yazmayi, okumayi, spor yapmayi, kendi kendimi motive etmeyi tercih ediyorum.

Kimse etrafinda negatif insan istemez, kendinize disardan bakin bir ve tarafsizca elestirin. Ama acimasiz olmayin, farkinda olmak basarmanin cok buyuk bir bolumu. Hicbir sekilde motive olamiyorsaniz uzman doktor da yardimci olabilir. Ben kisisel gelisim konusunun uzerine gitmeyi, yazmayi, okumayi, spor yapmayi, kendi kendimi motive etmeyi tercih ediyorum.
Haklisiniz benim yaşama enerjim yok.. o yuzden pek arkadasim yok galiba.
Bende biseyler yapiyorjm ama genelde negatif ruh hali icinde oldugum için sanirim pek yasam tarzim yok.. okuldan yurda yurttan okula.. bir gun yalnizca bi vakifa gidiyorum.
Yapacak şeyler araştırmaliyim ve umitsizlige kapilmamaliyim galiba..

Back
X