Ciddi ilişkide evlilikten vazgeçme eşiği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

jessmia

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2025
10
1
1
Hanımlar merhaba. Öncelikle biraz uzun olcak ama benim için görüşler çok önemli çünkü çok bunaldım.
Ben 26 yaşında genç bir kadınım daha öncesinde bir ilişkim oldu yaklaşık 2 senelik ve işin içine ciddiyet girince o ilişkim bitmek zorunda kaldı çünkü ailelerimiz çok alakasızdı. Çok sevsem bile içim yana yana ayrıldım. Ailesi çok fazla dar düşünceli, baskıcı ve kalpsizdi. Oğulları memur diye benimde memur olmamı, kendi memleketlerinden olmamı, kolumdaki dövme yaptığım saç makyaj herşey baştan sona dert olmuştu ve daha en başından istenmedim. Oğulları sonuna kadar çabaladı, elinden gelen herşeyi yaptı olaylar büyüdüğü zaman ailesine rest dahi çekip kararlı şekilde ilerledi fakat ben dediğim gibi çok sevsem bile yaşatılanları kabul edemedim ve kendimi seçtim. Bu ilişkiden 2.5 sene sonra toparlandığım dönemde biriyle tanıştım. Bir senedir ilişkimiz var. Birbirimizi tanıdıkça ve niyetinin ciddi olmasından kaynaklı herşeyi öğrenmek istedim ve az çok tanıdım ailesini çevresini onun düşünce yapısını. Benim ailem oldum olalı bana dost gibi hiçbir zaman kısıtlanmadım çok özgür büyüdüm. Ama özgürlüğümü ailemin bana olan güvenini sarsacak derecede kullanmadım. Giyimdir, kuşamdır, gezmedir, seçeceğim meslektir herşeyde hürdüm. Annem en iyi dostumdur. 26 yaşındayım tek bir kere bile şakada olsa annemden babamdan kırıcı en basit bir kelimeye şahit olmadım. Hayatımdaki insanın teyzeleri burada yaşıyor ve tanışmaya çağırdılar gittik kendisiyle birlikte. Gayet hoş güzel davrandılar. O gün annesi görüntülü aradı beni görmek için onunlada ufak bir konuşma oldu.O da iyi gibiydi. Biraz soğuk duruşlu birisi. Aradan 2 ay geçti geçenlerde erkek arkadaşıma “ teyzenleri arayıp soruyor mu hiç?” Demiş. Bende numaraları yok olsa bile henüz ortada tamamen bişey yokken arayıp sormak bana samimi gelmiyor ve böyle bir sorumluluğum olduğunu düşünmüyorum. Bu olay dışında instagramdan çoğu eklemişti işler ciddileşince hoşuma gitmişti fakat geçenlerde gene bir telefon konuşmasına şahit oldum X isimli yenge ekli bende aynı zamanda erkek arkadaşımın aileside ekli, ben omzu açık, askılı, straplez şeyler severek giyerim ve fotoğraf çekilmiştim ama gözüken tek kısım omuzlarım herhangi bir göğüs dekoltesi yok. Annesi “ Yengengil de eklemiş açık saçık şeyler paylaşmasın dikkat etsin” dedi. Sağolsun erkek arkadaşım “ benim kuzum** açık saçık giymiyor kime ne herkes kendine baksın” dedi. Kapatınca sinirlendiğim için seni düşündüğünden, elalem laf etmesin diye söylüyor dedi ama ben bunu zamanında yaşadığım için bilirim.Fazla sertim hayatım konusunda kimsenin yorum yapmasına izin vermem. Bu konular geçince bugün böyle davranır yarın evleniriz diye karışırsan ertesi gün boşanırım demişliğim var ki öyle bir yapıya sahibim. kızkardeşi var çok severim o da açık bir kız geçen kayık yaka bi sey aldı annesi ona bile açık saçık dedi. Bana öyle geliyor ki benim giyimim gözüne batacak ailelerin yanında elbette dikkat ederim saygım sonsuz ama kendi normallerimde de sırf instagramda veya orda burda görecekler diye kendimi değiştirmek istemiyorum.Kendisi de kıskanç birisi göbek açık olmamalı ona göre ama ben tanıdığı zamanda yazın ufak göbek dekoltesi olan tişörtler giyen biriyim. Yeri gelir tesettür gibi kıyafetler giyerim yani çok kapalı çok severim ama yeri gelir abartmadan açıkta giyerim. Bu konuda ne zaman konuşsak anlayışlı olacağız birbirimize diyor. Kıskançlığı yüzünden kısıtlayamayacağını belirttim. Bunların dışında ben oldum olası düğün dernek işlerinden haz etmiyorum çok rahatsız oluyorum ne zaman gitsem. Ben şahsen güzel bir nikah ve aileler arasında güzel bir yemek istiyorum.Hatta belkide bir hayır işlemek nikahım adına.Düğüne kınaya vereceğim dünyalarca parayla çok daha güzel şeyler yapabilirim. Kendim zaten gezen biriyim onada pasaport çıkarttırdım bol bol gezelim ileride diye. Bu konuda bana uyum sağlıyor ama ailesi zamanında taktıkları takıların geri gelmesi için sanırım istiyor. Takılanlar damat babasına gidiyormuş. İkimizin memleketi farklı iller, biz istanbuldayız benim ailemin yarısı memlekette yarısı yurtdışında. Kına yapmak istesem çok az çevrem var bir kısmı yurtdışında ben bir kaç senedir türkiyedeyim ama çok fazla insan tanımadım olanlar her zaman yetti. Kınaya kalkışsam çok yok düğüne kalkışsam gene çok yok üstüne binbir eziyet ve sıkıntı. Takısını yollayacak adam nikaha da gelir takar veya davetiyeyi ulaştırınca gönderir. Altın konusunda ailem de bende herkesin kendi adı şerefi kimseden gelenek görenek diye bu devirde yapması zor olan altınları istemiyoruz ben şahsen hiç istemiyorum mehirimi yapması yeter o da 90-100 gr altın olur başka bi düşüncem yok. Sağolsun kendisi altın yapmış biraz zaten. Benim tek beklentim evimi güzelce kurmak ve nikahımı yapıp oturmak huzurla. Başından beride bu konular açılınca ona demiştim tek beklentim evimizi dizmek. Eşyalara bakıyoruz bazen düğün paketi beğeniyorum 220-250 bin civarında ona aşırı çok geliyor. Ben önceden memurdum fakat artık meslekte mutlu değildim ve istediğim meslek için okudum ve istifa ettim özel hastanede çalışıyorum bir yandan kpss hazırlanıyorum çok zor atanmak ama özelde de gayet mutluyum sevdiğim işi yapıyorum çok şükür kazancımla gayet güzel geçiniyorum borcum harcım yok. Kendimi illa atanmak zorunda hissetmiyorum. Ailem sonuna kadar destekçim. Bu konudada destekliyor sağolsun ama bir yandan atanmam lazımmış gibi düşünüyor gibime geliyor. Sen memurluğu bırakmayacaktın gibisinden söylemleri oluyor konu kpss olunca. Bilmiyorum bunları düşündükçe sıkılıyorum ailemin evindeki huzurumu düzenimi bırakmak istemiyorum. Konuşunca iyiyiz içim rahatlıyor ama sonradan gene bişey oluyor emin olamıyorum. Sevgi var ama saygı ve incelik benim için çok daha önemli.

Son düzenleme:
Yengesini akrabalarını niye ekliyorsun ki ben evliyim şimdi bile ekli değiller bende. Bunlar ailecek cok dedikoducu ve karışan tipler. Sevgilin de şimdi he he diyor o da aynılarını diyecek "elalem ne der diye" diyor sana baksana, zaten karışmaya başlamış ufak ufak.

Kılık kıyafet kırmızı çizginse bunlarla mutlu olamazsın adam anasi gibi, inanma. Sonra evlenince cok değişti diye gelip konu açarsın.

Dugunsuz evlenmez bazı aileler ona da ikna edemezsin. Senin hakkın olan altınlara çökmek istiyorlar sevgilin de bunu normal goruyor bunlardan uzak dur bacım. Konuşarak neyi düzelteceksin, huylar değişmez.

Ayrıca 250 binlik dugun paketine cok diyen adam evlenmesin.

Ben 2 sene evvel onunla tanışmamızdan kısa süre evvel kendime yatak odası, salon takımı yemek odası aldığımda sırf 200 bine mal oldu. Bu ekonomide kaça halletmeyi düşünüyor çözemedim bizim tarafta erkek tarafı evi dizer. Düğün altın o bu şu yok gözümde bir ev dizilecek onunda lafı olmamalı diye düşünüyorum zaten ultra bir ev dizme düşüncem yok ailesinin apartmanı var memlekette 2 daire kirada baba emekli ve calısıyor durumumuz iyi diyor genelde ama bu tepki neden anlamadım. Herşeyi biz mi yapıcaz diyor evet sen yapacaksın yapamıyosanda evlilikten söz etmeyeceksin demiştim. Herşey dediği bir ev dizilmesi o da mobilya ve sadece gerekli şeyler. Az çok demeden çeyiz bende diziyorum ama sadece gerekli parçaları alıyorum. Kendisi ev arkadaşıyla yaşıyor yattığı yatak kırık rahatsız mesela o beni rahatsız etti zar zor ikna ettim hatta yarısını ben ödedim odasını adam akıllı dizdik. Ona kalsa evlencez zaten boşa masraftı ama asla boşa masraf olmamalı rahat uyumak düzenli bir odaya sahip olmak. Evlenince düzene girerim düzensiz değilim zaten ama evlenince tam bir düzen olur sen varsın diyor bende düzen sahibi olacaksan şimdiden olman lazım birinin kızı seni düzene sokmak zorunda değil kendin için yapman lazım demiştim. Hak veriyor ama biraz pintiliği var bende aksine yok çalışıyosam önce kendim için bişey istiyosam alırım gocunmam. Uyum sağlamaya çalışıyor ama benim için tabi sanki. Ayrılırsak çok zor olacak ben eminsem çok zorlanmam zamanında yaşayabileceğim en büyük ayrılığı yaşadım kendim için gene yaşarım yeter ki huzursuz bir hayat beklemesin ilerde çünkü sadece beni değil doğacak çocuklarımı ailemi bile etkileyecek huzursuzluk. Ama net konuşmak istiyorum gerçekten anlamak istiyorum nasıl konuşmalıyım ondan emin değilim. Tanıyorum ama tanımıyor gibiyim çok garip.

Kaç senedir evliyim sosyal medya hesaplarım da kocamın tarafından bir tek kocam ve ablası ekli. Siz niye cümbür cemaat takipleşyorsunuz? Benim kızım ne biçim ifade ya ne kıro bir adam bu? Ailesi tanışmaya falan gelmesin asla uyumlu değilsiniz olmaz bu adamla da ailesiyle de.

Sevgiliniz size “benim kızım” mı diyor?

Duruma göre tesettür kıyafetler giyinmek nasıl oluyor? Ben hiç tesettür kıyafet giyinmek durumunda kalmadım mesela. Nasıl bir durum o çok merak ettim.

Evlendikten sonra giyim kuşama karışılacak, net…

Bütün masrafları üzerlerine yıkayım, her şeyi onlar alsın etsin ama tamamı benim isteklerime uygun olsun istiyorsunuz. Öyle bir dünya yok. Ya elinizi taşın altına koyacaksınız ya da yapılana razı geleceksiniz.

Geleneksel bir evlilik süreci geçireyim, maddi olarak her şey geleneksel olsun ama modern bir evlilik süreci ve evlilik olacakmış gibi manevi olarak her şey benim çizgimde benim istediğim gibi olsun istiyorsunuz. Kafanız çok karışmış gibi.

Duruma göre değil hoşuma gittiği takdirde uzun kapalı elbiseler takımlar giyiniyorum. Yani tamamen hoşuma gitmesiyle alakalı.
Geleneksel bir evlilik süreci değil. Maddi olarak farkındaysanız sadece ev diziminde karşıdan beklentim var ki bu çok normal. Geleneksel bakacak olsam altınımı da isterim. Düğün, o bu şu toplarına girmek benim gözümde fuzuli masraf olması gereken şey evi duruma uygun şekilde dizmek hepsinden önemlisi bu. Çoğu şeyi istemeyerek feragat ediyorken ben neden elimi taşın altına koymak zorundayım zaten yapmam gerekenleri yapmaya başlamışken? Ben mi dizeyim evi? Alacağı şey altı üstü mobilya takımı iki üç ıvır zıvır yapacak gücü varken gözüne batmasından rahatsızım. Manevi olarak beklentimin hayatıma seçimlerime kimsenin karışmaması benim bildiğim kendine saygısı olan her kadının beklentisi budur. Birileriyle evleniyoruz diye seçimlerimizi değiştirmek, hayata bakış açımızı onlara uygun şekillere sokmak zorunda değiliz. Beni tanıdığında kimsem bugün o kişiyim yarında o kişi kalabilmek istemek benimkisi. Çok kapalı giyindiğim zamanda dikkat çeken birisiyim açık giysem de dikkat çeken birisiyim bakmak isteyen her türlü bakacakken kısıtlanmalara o olmaz bu olurlara ben şahsen razı gelebilecek birisi değilim. Bana göre kıskançlığın kısıtlamanın fazlalığı güven sorunudur.

Normalde bende uygun görmüyorum çünkü hayatına bir şekilde dahil oluyorlar. Ayıp olmasın diye kabul ettim birde gocunacak bişeyim yok diye baktım olaya ama bilseydim annesinin öyle birşey diyeceğini eklemezdim.

Duruma göre tesettür kıyafetler giyinmek nasıl oluyor? Ben hiç tesettür kıyafet giyinmek durumunda kalmadım mesela. Nasıl bir durum o çok merak ettim.
gibi.

Buraya ben de takıldım yerine göre tesettür kıyafet ne demek.

Her neyse bu aile size göre değil bence.

Takılanların damat ailesine gitmesi hangi yörenin adetiymiş yahu. sallamasınlar öyle bir şey yok. Hukuken de yok geleneklerimizde de yok.

Adam şimdiye kadar pasaport alma ihtiyacı duymamış. İlk sizinle çıkacak çıkarsanız. Öyle bir vizyonu yok. Siz gezip tozma hayalleri kuruyorsunuz. Bu adama göre yurtdışı da gereksiz harcama olacaktır bir süre sonra.

Düzeltme yapamıyorum bilmediğimden ama benim kuzum olacaktı o kısmı. Benim kızım değil.

Altın istememek = 100 gram mehir…

Kendine saygısı olan kadın evini birilerinin düzmesini beklemez. Seçimlerinize kimse karışmasın istiyorsanız karşı taraftan beklentiniz de olmamalı. Bu kadar özgür ruhlu, bu kadar seçimlerine düşkün biriyseniz başkalarının güdümüne girmenize sebep olacak beklentileriniz olmamalı.

Damat tarafına takılan damat tarafının ailesine gidermiş. Ben de ilk kez duyuyorum mesela bizde her ikiside gençlere gider aileler beş kuruşuna dokunmaz.

Ayrılın 250 bine çok diyen adamdan net cimri

Bu da çok büyük bir problem olur ilerde kesinlikle. Ama yüzde yüz herşeyi uyan adam da zor aman

Seyit Onbaşı olup herşeyi ben yapayım o zaman? Mehir haktır altın istemiyor diye insanlar evlenip yarın ayrılsa kendine kuracağı düzen için olan hakkını isteyemez mi? O zaman çocuğu olanlarda ben bakarım çocuğuma lazım değil diyip nafaka istemesin olur mu böyle bişey? Mehir keyfi birşey değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…