- 11 Aralık 2018
- 43.443
- 270.263
- 598
Tamam işte bu geleneksel bakış açısı. Bunu kabul ederseniz sorun kalmaz. Ayrıca mehir keyfi bir şeydir. Ben istemedim kimse de beni istemeye zorlamadı. Keyfi bir şey olmasaydı istemeye zorlanırdım. Kendi oturacağımız koltuğu yatacağımız yatağı eşimle birlikte almak da beni seyit onbaşı yapmadı. Bu sayede kimse de ne giyim kuşamım ne evim ne düğünde takılan takım hakkında söz sahibi olamadı.Seyit Onbaşı olup herşeyi ben yapayım o zaman? Mehir haktır altın istemiyor diye insanlar evlenip yarın ayrılsa kendine kuracağı düzen için olan hakkını isteyemez mi? O zaman çocuğu olanlarda ben bakarım çocuğuma lazım değil diyip nafaka istemesin olur mu böyle bişey? Mehir keyfi birşey değil.
Damat tarafına takılan damat tarafının ailesine gidermiş. Ben de ilk kez duyuyorum mesela bizde her ikiside gençlere gider aileler beş kuruşuna dokunmaz.
Seyit Onbaşı olup herşeyi ben yapayım o zaman? Mehir haktır altın istemiyor diye insanlar evlenip yarın ayrılsa kendine kuracağı düzen için olan hakkını isteyemez mi? O zaman çocuğu olanlarda ben bakarım çocuğuma lazım değil diyip nafaka istemesin olur mu böyle bişey? Mehir keyfi birşey değil.
Detaylı okumamışsın sanırım ki görmemişsin. Demem gerekenleri çok kez söyledim sivri dilliyim içimde bişey tutmuyorum.Modern dünyada nafaka alabilmeniz için medeni kanun var. Sizin modern yaşam arzunuza uyan o. Mehir istediğinizde bu iki yüzlülüğe giriyor :)
Mehir medeni kanunun olmadığı ilkel yaşam şekillerimizden kalma bir gelenek.
seyit onbaşı olmanıza gerek yok. Düğün takılarınızı kaptırmayın mesela.
200bine pahalı dedirtmeyin. Buna g.tün yoksa evlenme demeyi becerebilmelisin mehir istemek yerine.
Bunları yaptınız diye mi söylemiyorlar sanıyorsunuz söyleyen her türlü söyler valla sadece sizle alakalı yada yaptıklarınızla alakalı değil.Tamam işte bu geleneksel bakış açısı. Bunu kabul ederseniz sorun kalmaz. Ayrıca mehir keyfi bir şeydir. Ben istemedim kimse de beni istemeye zorlamadı. Keyfi bir şey olmasaydı istemeye zorlanırdım. Kendi oturacağımız koltuğu yatacağımız yatağı eşimle birlikte almak da beni seyit onbaşı yapmadı. Bu sayede kimse de ne giyim kuşamım ne evim ne düğünde takılan takım hakkında söz sahibi olamadı.
Hem modern hayat yaşayayım hem karşı taraftan geleneksel şeyleri isteyeyim olmuyor. Onu anlatmaya çalışıyorum.
Tamam işte bu geleneksel bakış açısı. Bunu kabul ederseniz sorun kalmaz. Ayrıca mehir keyfi bir şeydir. Ben istemedim kimse de beni istemeye zorlamadı. Keyfi bir şey olmasaydı istemeye zorlanırdım. Kendi oturacağımız koltuğu yatacağımız yatağı eşimle birlikte almak da beni seyit onbaşı yapmadı. Bu sayede kimse de ne giyim kuşamım ne evim ne düğünde takılan takım hakkında söz sahibi olamadı.
Hem modern hayat yaşayayım hem karşı taraftan geleneksel şeyleri isteyeyim olmuyor. Onu anlatmaya çalışıyorum.
E o zaman diyecektiniz ben yokum diye 200 bine çok diyen adamaDetaylı okumamışsın sanırım ki görmemişsin. Demem gerekenleri çok kez söyledim sivri dilliyim içimde bişey tutmuyorum.
Adam kendine yatak almaktan aciz ya sen niye bunun odasını finanse ediyorsun? Bırak gitsin olmaz bununla.Ben 2 sene evvel onunla tanışmamızdan kısa süre evvel kendime yatak odası, salon takımı yemek odası aldığımda sırf 200 bine mal oldu. Bu ekonomide kaça halletmeyi düşünüyor çözemedim bizim tarafta erkek tarafı evi dizer. Düğün altın o bu şu yok gözümde bir ev dizilecek onunda lafı olmamalı diye düşünüyorum zaten ultra bir ev dizme düşüncem yok ailesinin apartmanı var memlekette 2 daire kirada baba emekli ve calısıyor durumumuz iyi diyor genelde ama bu tepki neden anlamadım. Herşeyi biz mi yapıcaz diyor evet sen yapacaksın yapamıyosanda evlilikten söz etmeyeceksin demiştim. Herşey dediği bir ev dizilmesi o da mobilya ve sadece gerekli şeyler. Az çok demeden çeyiz bende diziyorum ama sadece gerekli parçaları alıyorum. Kendisi ev arkadaşıyla yaşıyor yattığı yatak kırık rahatsız mesela o beni rahatsız etti zar zor ikna ettim hatta yarısını ben ödedim odasını adam akıllı dizdik. Ona kalsa evlencez zaten boşa masraftı ama asla boşa masraf olmamalı rahat uyumak düzenli bir odaya sahip olmak. Evlenince düzene girerim düzensiz değilim zaten ama evlenince tam bir düzen olur sen varsın diyor bende düzen sahibi olacaksan şimdiden olman lazım birinin kızı seni düzene sokmak zorunda değil kendin için yapman lazım demiştim. Hak veriyor ama biraz pintiliği var bende aksine yok çalışıyosam önce kendim için bişey istiyosam alırım gocunmam. Uyum sağlamaya çalışıyor ama benim için tabi sanki. Ayrılırsak çok zor olacak ben eminsem çok zorlanmam zamanında yaşayabileceğim en büyük ayrılığı yaşadım kendim için gene yaşarım yeter ki huzursuz bir hayat beklemesin ilerde çünkü sadece beni değil doğacak çocuklarımı ailemi bile etkileyecek huzursuzluk. Ama net konuşmak istiyorum gerçekten anlamak istiyorum nasıl konuşmalıyım ondan emin değilim. Tanıyorum ama tanımıyor gibiyim çok garip.
Ya sizde de sanki biraz, ben en iyisini bilirim, var gibi geldi. Adamın bekarliginda yattığı yatak, kaldığı oda sizi ilgilendirmezdi bence. Boşa masraf olmuş cidden. Herkes sizle aynı heveslere sahip olmak zorunda değil ki. Bir de hayatta ufacık lafta sözde çekip gideceksek kimse kimsenin yanında kalamaz. Kıymet veriyorsa, vicdanliysa, sizi anladigina inanıyorsaniz, sevdiğini hissediyorsaniz, kötü huyları yoksa, yarı yolda insan bırakacak biri degilse tamamdır yani.Ben 2 sene evvel onunla tanışmamızdan kısa süre evvel kendime yatak odası, salon takımı yemek odası aldığımda sırf 200 bine mal oldu. Bu ekonomide kaça halletmeyi düşünüyor çözemedim bizim tarafta erkek tarafı evi dizer. Düğün altın o bu şu yok gözümde bir ev dizilecek onunda lafı olmamalı diye düşünüyorum zaten ultra bir ev dizme düşüncem yok ailesinin apartmanı var memlekette 2 daire kirada baba emekli ve calısıyor durumumuz iyi diyor genelde ama bu tepki neden anlamadım. Herşeyi biz mi yapıcaz diyor evet sen yapacaksın yapamıyosanda evlilikten söz etmeyeceksin demiştim. Herşey dediği bir ev dizilmesi o da mobilya ve sadece gerekli şeyler. Az çok demeden çeyiz bende diziyorum ama sadece gerekli parçaları alıyorum. Kendisi ev arkadaşıyla yaşıyor yattığı yatak kırık rahatsız mesela o beni rahatsız etti zar zor ikna ettim hatta yarısını ben ödedim odasını adam akıllı dizdik. Ona kalsa evlencez zaten boşa masraftı ama asla boşa masraf olmamalı rahat uyumak düzenli bir odaya sahip olmak. Evlenince düzene girerim düzensiz değilim zaten ama evlenince tam bir düzen olur sen varsın diyor bende düzen sahibi olacaksan şimdiden olman lazım birinin kızı seni düzene sokmak zorunda değil kendin için yapman lazım demiştim. Hak veriyor ama biraz pintiliği var bende aksine yok çalışıyosam önce kendim için bişey istiyosam alırım gocunmam. Uyum sağlamaya çalışıyor ama benim için tabi sanki. Ayrılırsak çok zor olacak ben eminsem çok zorlanmam zamanında yaşayabileceğim en büyük ayrılığı yaşadım kendim için gene yaşarım yeter ki huzursuz bir hayat beklemesin ilerde çünkü sadece beni değil doğacak çocuklarımı ailemi bile etkileyecek huzursuzluk. Ama net konuşmak istiyorum gerçekten anlamak istiyorum nasıl konuşmalıyım ondan emin değilim. Tanıyorum ama tanımıyor gibiyim çok garip.
Detaylı okumamışsın sanırım ki görmemişsin. Demem gerekenleri çok kez söyledim sivri dilliyim içimde bişey tutmuyorum.
Tam olarak bu yüzden... Ailedeki diğer gelinlere nasıl davranıldığını görüyorum.Bunları yaptınız diye mi söylemiyorlar sanıyorsunuz söyleyen her türlü söyler valla sadece sizle alakalı yada yaptıklarınızla alakalı değil.
Yo kıydık. Bir şey istemiyorum dedim ısrar edilmedi. Zorunlu değil.Dini nikah kıymadınız muhtemelen. Bir çok insan resmi nikahtan sonra dini nikah yapıyor inanclari gereği ve mehir istemem kismi kabul edilmiyor illa bir miktar söylemek gerekiyor soylenmiyorsa imam en alt sinirdan kendi belirliyor.Aksini yasayan var mi acaba?
Dini nikah kıymadınız muhtemelen. Bir çok insan resmi nikahtan sonra dini nikah yapıyor inanclari gereği ve mehir istemem kismi kabul edilmiyor illa bir miktar söylemek gerekiyor soylenmiyorsa imam en alt sinirdan kendi belirliyor.Aksini yasayan var mi acaba?
Yo kıydık. Bir şey istemiyorum dedim ısrar edilmedi. Zorunlu değil.
ben istemiyorum demiştim.
olmaz illa birşey söylemen lazım demişlerdi bir bilezik olsun o zaman dediydim.
istemiyorum diye ısrar etmedim etseydim şart mı derdi hoca bilmiyorum. hep bir ağızdan herkes olmaz öyle deyince uzatmadım.
Medeni kanunda haklarınız var. Tazminat, nafaka ortak mal paylaşımı gibi. Mehir illa olması gereken bir şey değil.Seyit Onbaşı olup herşeyi ben yapayım o zaman? Mehir haktır altın istemiyor diye insanlar evlenip yarın ayrılsa kendine kuracağı düzen için olan hakkını isteyemez mi? O zaman çocuğu olanlarda ben bakarım çocuğuma lazım değil diyip nafaka istemesin olur mu böyle bişey? Mehir keyfi birşey değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?