Birincisi mehir gelenek değilModern dünyada nafaka alabilmeniz için medeni kanun var. Sizin modern yaşam arzunuza uyan o. Mehir istediğinizde bu iki yüzlülüğe giriyor :)
Mehir medeni kanunun olmadığı ilkel yaşam şekillerimizden kalma bir gelenek.
seyit onbaşı olmanıza gerek yok. Düğün takılarınızı kaptırmayın mesela.
200bine pahalı dedirtmeyin. Buna g.tün yoksa evlenme demeyi becerebilmelisin mehir istemek yerine.
Ne anlatmak istediğimi biliyorsunuz konumu bu değil.Birincisi mehir gelenek değil
İkincisi ilkel yaşam derken hangi tarihlerden bahsettihinizin bilincinde değilsiniz, ya da tarih ve kelimelerle aranız iyi değil. Yani nehri homo habilisler alıp vermiyordu, bu homo sapiensin dini ve hukuki yoldan kadını güvence altına alma yöntemidir. Bu hanım kızımız da dilediği miktarda talep edebilir.
Yoo o konuda katılıyorum size. Buna kendine Müslüman diyorlar ya:)) bizim bazı akrabalar da miras konu olunca şeriata göre yapalım demişlerdi de tabi ki biz kabul etmedik:))Ne anlatmak istediğimi biliyorsunuz konumu bu değil.
Mehir dinde yeri olan bir kavram. Tüm dini gereklilikleri yerine getiriyormuş gibi konu mehir olunca birden dönmeleri insanların garip geliyor.
Giyimime karışılmasın. Dövmeme karışılmasın. Kayın aile müdahale etmesin. Etliye sütlüye bulaşmasın. Ben çalışayım. Yurtdışı tatillere gideyim mehir de alayım nafaka da alayım tazminat da alayım. Bu öyle bir şey değil bence.
Neyse benim ne demek istediğim ortada. Modern yaşamak isteyen islami gerekliliklere uymayan insan bence nafakasıyla yetinsin :)
Yoo o konuda katılıyorum size. Buna kendine Müslüman diyorlar ya:)) bizim bazı akrabalar da miras konu olunca şeriata göre yapalım demişlerdi de tabi ki biz kabul etmedik:))
Her iki taraf da biraz ölçülü davrandiginda sorun çıkmıyor. Bu ekonomide 100 gr altın mehir istemek gerçekten adil değil. Ev dizerken de kim ne yapabiliyorsa.. hesap kitapla başlayan evliliğin sonu genelde hüsran oluyor. Mesala biz bekarliktan kalan eşyaların üzerine bi düğün paketi aldık konu kapandı. Ama sizde maddiyattan daha büyük sorunlar var. Siz biraz fazla sertsiniz karşı taraf biraz fazla müdahil.. yani çok da doğru seçimler değilsiniz birbiriniz için.Detaylı okumamışsın sanırım ki görmemişsin. Demem gerekenleri çok kez söyledim sivri dilliyim içimde bişey tutmuyorum.
Her zaman böyle olmaz herkes böyle olmaz yine de davrananlar varTam olarak bu yüzden... Ailedeki diğer gelinlere nasıl davranıldığını görüyorum.
İstisnalar kaideyi bozmaz.Her zaman böyle olmaz herkes böyle olmaz yine de davrananlar var
İstina sayılamayacak kadar çok Kudr cum senin benden daha iyi bilmen gerek yaş itibariyleİstisnalar kaideyi bozmaz.
Hatta seninki istisna bence genelde laf ederler insanlar iyice iğrenç bir hal aldı üslup bilmez had bilmez oldu yıllar geçtikçeİstisnalar kaideyi bozmaz.
Dini nikah kıymadınız muhtemelen. Bir çok insan resmi nikahtan sonra dini nikah yapıyor inanclari gereği ve mehir istemem kismi kabul edilmiyor illa bir miktar söylemek gerekiyor soylenmiyorsa imam en alt sinirdan kendi belirliyor.Aksini yasayan var mi acaba?
Benim çevremde benimki istisna değil. Sizin anlattıklarınız istisna.Hatta seninki istisna bence genelde laf ederler insanlar iyice iğrenç bir hal aldı üslup bilmez had bilmez oldu yıllar geçtikçe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?