benim annem ve babam kendi evleri yokken abim evlenirken 2 tane dedemden kalan tarlayı sattılar. o parayla kendilerine ev için peşinat yapabilirlerdi ama yapmadılar. sırf başları eğilmesin oğulları mutlu olsun diye. abimin eşi ne istediyse a dan z ye yaptılar hiç bir eksiği olmadı. ki abim polis eşi de öğretmen. insanlar yoktan var edip gücü neye yeterse yardım ediyor. olupta yardım etmemek çok ayıp bence. yeri gelince komşun arkadaşın sana takı yapıyor çeyizinin evinin eksiğini hediye alıyorken, erkek tarafının yardım etmemesi ayıp.
o kadar da değil,böyle bir mantık var mı ya? sizi dünyaya getirmişler,büyütmüşler,okutmuşlar elinize ekmeğinizi vermişler..daha ne olsun? hepimiz aile yardım etmeli diyoruz ama aileden de "elbette yapacaklar" diye bahsetmek hiç hoş değil.çocuklarımın böyle düşündüğünü bilsem çok üzülürdüm,kırılırdım.onun yerine "ellerinden geleni yaparlar" denmesini tercih ederdim.
bİR Önceki mesajımda öyle yazdım zaten canım
Arkadaşın yazdığına binayen dedim onu
Ondan bundan gelecek parayla evlenilir mi diye
Ondan bundan denildiği kimki annemiz babamız değil mi
Annem bize hep öyle der benim neyim varsa hepsi siizn hepsi evlatlarım için
Ne bileyim ben evlat sahibi olabilmek için dünyaları veririm şuan
Belkide biraz duygusal düşünüyorum
bende zaten o mesajını gördüğüm için kendi msjıma ekleme yapmıştım,seni kırmadım değil mi? evlatlarına çok zor kavuşmuş biriyim bende. Allah sana da nasip etsin en hayırlı zamanda.
Söz konusu aileden biri olsa bile maddi/manevi dayatmalardan hiç hoşlanmıyorum bende. Aile üyeleri birbirine destek olur, yardımcı olurlar. Ama yapmak zorunda ya varınca işin rengi değişiyor, yapası varsa da içinden gelmiyor insanın.
Yukarıda kullandığım elbette ibaresi emrivaki yada zorunluluk için değil
Arkadaş öyle yazdığı için rahatsız oldum bi an öyle yazıverdim
Maddi durumu iyi olupta yardım etmeyen ailelere tepkim
Yeterki gönüller zengin olsun geniş olsun...
aileniz çok iyimiş gerçekten kimse yapmaz bunu
ama ben gelinin abinin yerinde olsam kabul etmezdim,onlar gençler çalışabilirler hayatın daha başındalar meslekleri de var
peki aileniz bu yaşta insan rahat etmek ister hayatın yükü hafiflesin ister kendi evleri yokken durumları kısıtlıyken gelinin her istediği alınması bana yanlış geliyor sırf erkek tarafı diye bu kadar sıkıntı çekmeye gerek yok diye düşünüyorum
ben rahat edemezdim valla bilmiyorum okudukça burayı kendimi uzaylı gibi hissediyorum
Bu devirde önce kendi kesene güveneceksin arkadaş elbette aileler de istiyorlarsa içlerinden geliyorsa gerekli desteği verir ama çiftler daha maddi manevi kendi gelişimini tamamlayamamış ayakları üzerinde sağlam duramamışlar ordan burdan gelecek parayla ev kurmaya kalkıyorlar.
Çok şükür kendimize güveniyoruz işsiz güçsüz değiliz ama herhalde ben anne olsam evladım evlense elimden ne geliyorsa yaparım. Tek erkek çocuk eşim.
Eşime yapmayacaksa birikimleri niye?
Eşin tek çocuk mu tek erkek çocuk mu? Yani başka çocuk varsa kız erkek demeden onun da eğitimini vs düşünmeliler.
Ayrıca benim gözlemlediğim kadarıyla artık kolay kolay hiç bir gelin k.valide k.peder bakımını üstlenmek istemiyor. Eskiden eşin babaannesinin dedesinin bile altını temizler, sonra işe tarlaya gidermiş kadın, sesini de çıkarmazmış. Ama artık bırakın yatalak, yaşlı hasta bakımını sağlıklıyken bile misafirliğe gelmelerini istemiyor gelinler. Bakın şu forumda açılan konulara bir göz atın. "Eşimin annesi ben yokken evime gelmiş kahvaltı etmiş", "eşimin annesi her gün eşimi arıyor", "eşimin annesi her yıl 2 hafta bizde kalıyor, bıktım artık". Evet bu konular açılıyor çünkü gerçek hayatta yaşanıyor.
Benim annem yıllarca çalıştı didindi, 3-5 kuruş birikim yaptı. Dışarıdan bakıldığında bir evin düzülmesine uygun bir birikim. Ama o birikim annemin yaşlılık parası. Hep der ben damat gelin nazı çekemem yaşlandığımda, bir evimi kiraya verir bakıcı tutar, emekli maaşımı da yer yatarım diye. Yani forumdaki genel düşünce, insanlar çocuklarını evlendirince hayatta bağları kopacakmış gibi bütün paralarını birikimlerini evlenen çifte harcamalılar. Ama o insanlar yaşamaya devam edecek, bunun hastalığı var kötülüğü var, var oğlu var. Yani belki onlar da geleceklerini düşünüyorlar daha.
Mesajlarınız için teker teker teşekkürler arkadaşlar..
Kiminiz boşver kendi paranla yap kimseye de minnet duyma demiş haklısınız da
Kimisi yapması gerekli demiş evet benim ve çevrenin de düşüncesi bu yöndeydi
Bazısı senin ailen neden yapmıyor ki demiş ama mesajlarımı okumamış galiba.
Babamın maaşı 750 lira, onların evine giren en az 2.500 TL
Babam bu haldeyken üzerilerine düşen herşeyi yapmaya çalışıyor zaten
Yatak yorgan mutfak takımları yemek takımları
Kayınvalidemler de bir düğün salonu, bir gelinlik için destek olsalar fena da olmazdı.
Ama dediğiniz gibi takmayacağım ve ileride de bununla gurur duyacağım.
Çekeceğimiz 1 yıl sıkıntı Rabbim yardımcımız olsun tüm evlenenlerle birlikte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?