Aileler yardım etmek zorundan.Çocuk ağaç kavuğundan çıkmadıya..Durumu dahilinde yardım etmeli.Şimdiki sorumsuz aileler buna sığınıyor.Çalışsınlar yapsınlar.İyi ozaman.Okula giderkende öğle aralarında çalışsın çocuklar harçlıklarınıda çıkarsınlar.Aileye doğum masrafı yeter
haklısınız!
yardım güzel şey şüphesiz ama ben zorunluluk olarak görünmesine karşıyım...birine yardım edeceksem zaten baştan ederim kimsenin bunu bana hatırlatmasına gerek olmaz..ailelerde bu şekilde bence yardım zorunlulugu yok etmek isterse eder kendi evladına yapacak ne yapacaksa...sorumsuz ailelerde var ama ben bu konudaki ailenın sorumsuz oldugunu düşünmüyorum
anne doğuruyor bakıyor büyütuyor okutuyor meslek sahibi yapıyor..evlat calısıyor ve hala aileden yardım mı bekliyor?evlatların özgüven kazanması için bazı sorumlulukları alması şart nacizane fikrim...şöyle birşeyde var evlat calısır cabalar yetmediği yerde ailesi destek olmalı
Tek erkek çocuk ya ona akıtılmalı zaten.
Tek çocuk olsa haklısınız da tek erkek çocuk diye vurgu yapmanıza çok sinir oldum.
O ailenn düşünmesi gereken başka çocuğu yok mu ?
Tabi ki hiç bişey de yapılmasın değil ama evde çalışmayan başka çocukların sorumluluğu varsa öyle kolayda olmuyor.
Tek erkek çocuk olunca bişey olmaz yani.
Kız çocuklar sokak cocuğu değil sonuçta o evin.
Erkek kendi de bir şekilde yapıyor , kız çocuk için birşeyler düşünmek gerekiyor ki ezilmesin diye artık.
Bırakın bu erkeğe yapılmalı fikrini bir kenara.
1.5 ay sonra düğünüm var..Çok şükür eşim de ben de memuruz maaşımız var..
Kendi ailemin durumu çok iyi değil babam emekli maaşıyla geçiniyor..
Ama eşimin ailesinin durumu daha iyi. Annesi de babası da memur emeklileri..
Arsa alıp satıyor kayınpederim üstüne üstlük..
Biz herşeyimizi kendimiz yapıyoruz..Altınları, mobilyaları, beyaz eşyaları, gelinlik, düğün salonları...
5-10 kuruş da bize faydaları olsa da bu kadar borca girmesek olmaz mıydı acaba?
Çift maaşlıyız nasılsa diye yaptıklarını düşünüyorum..
Bakıyorum çalışmayan bayanların herşeylerini kayınvalide kayınpeder yapıyor ama biz çalışıyoruz diye eziliyoruz resmen
Eşime de yansıtmak istemiyorum ama azıcık ucundan tutsalar destek olsalar fena mı olurdu yani :2:
Memur maaşlarının ne kadar az olduğundan bahsedilmiş. 20 yıl öncesinde değiliz yıl 2012ve devlet AB ye uyum sağlayacak diye bir ton iyileştirme zammı yaptı. Şuan en düşük memur maaşı bile özelden çok iyi. Özelde ise insiyatif patronda…arkada dağlar gibi işsiz ordusu olunca haliyle seçenek de çok oluyor maaşlar da düşük oluyor. Bu olmazsa diğeri olur mantığı. Ama devlet eski devlet değil…hani bilmeden yorum yapanlar için söylüyorum şuan yeni başlayan mühendis tanıdığım var 3000 alıyor ikramiyesi vs hariç. Özelde zor verirler bu parayı bu adama.
önceden memura kız vermezlermiş simdi memur olsun diyorlar...önceden yoldan gecenı memur yapıyorlarmıs şimdi zar zor insanlar memur oluyor buna bende dahill...
ayrıca özelde çalışıp çok iyi maaşlar alanlar bile kendine güvenip kredi çekmiyor uzun vadede özeldeyiz diye. ben şahsen uzun soluklu çalışmama rağmen dünyanın 40 türlü hali vardır diye gelir güvencesi sigortası yaptırdım. içler acısı durum aslında devleti bilmeyen lakırt ediyo.
yeni trend buymuş baksana :)) (Bize kimse yardım etmedi ama keşke etselerdi en azından takıları alsalardı.Sözde hediye diye takılan takılar bile bizdendi)
Erkek tarafı elini sürmeden birşeye gelin alıyor artık hele son donemde takmadiklari altınlarda bile soz sahibi oluyorlar pes valla..anne baba isen elinden geleni yapacaksın suan ihtiyacı varken yapacaksın yarın öbürgun o kiyamadigin miras olarak yine oğluna kalacak bunu hiç düşünmüyorlar mı acaba..bana da düğünde altın takmayan kayınvalidem düğünden hemen once mutfağını yeniletti dugun sonrası evini tadilat ettirdi:) ev eşyalarını yeniledi..suan ben kirada berbat bir evde oturuyorum o benim eşyalarımın aynısını almaya devam ediyor sonra ev almaya karar vermiştik esim kirkkere söylemiş te ufak bir arsasini satmaya karar verip 20 bin çıkarım demiş yardım..ben naptim? Ev almaktan tamamen sonsuza kadar vazgeçtim bana ihtiyacım varken yapacaksın yardımı sonrasında istemem onun vereceği 20 bin i de istemiyorum çünkü daha vermeden başladı yok eve sunu yaptırmayın yok bunu yaptırmayın falan...hoş ondan yardımda istemedim ben benim birikimim var zaten ama durum hoşuma gitmiyor..ılerde sanki onlar yine oğullarına kalmicak..
Her konuda olduğu gibi bu konuda da işimize gelen adetlere bağlı kalıyor gelmeyenleri demode oldu diye geçiyoruz. Kaç tane eski gelenek var şiddetle red ettiğimiz. Mesela eskiden nişan alış verişine kayınvalide görümce kızın anası babası Allah ne verdiyse sülalece gidilirmiş. Hatta kayınvalide beğenemeden alınmazmış. Şimdi böyle bir şey olsa hepimiz çemkiririz demi??? Eskide kaldı o ne öyle vs vs ev eşyası alma olayı da eskiden zor olan yaşam şartlarında çok küçük yaşta evlendikleri için insanlar ve genelde kadınlar çalışmadıkları için yardım amaçlı olurmuş. Şimdi 2 taraf da çalışıyorsa ve her şeye akılları eriyorsa kendi evlerini kendileri pek ala yapabilirler..ha içlerinden gelir hediye maksatlı bir şeyler alınır o başka .ama böyle beklenti içine girenleri anlamıyorum.
madem geleneklere bağlılar o zaman kaynanayla bi evde otursunlar, ona hizmet etsinler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?