Çift maaş nasılsa deyip ezilenler :((

bencede bu durumun calısıp calısmamakla alakası yok yapcak ınsan her yerde yapar ıcınden gelmelı bende calsıyorum esımle cıkarak evlenmedık yanı gorucu usulu benzeerı bısey oldu ama esımın aılesı herseyı yaptı yaptı saolunda sonra genede laf cıkıyor ne kadar ıstemesenızde bu seferde yaptım oluyor benım aılemın durumu pek ıyı deıl hala bıle esım yerı geldıgınde laf carpar kız tarafı ne yapıyrokı dıye yanı göze gözükmüyor kızın ceyızı nedense

soylede bısey var ben su an onu kendı aılemde bıel yasıyorum cıft maaslıysanız hıc sorununuz sıkıntınız yoktur olsada halledersenız gıbı bakıyor cevre o yuzden yalnız kalabılıyorsunuz cogu zaman bende bundan dertlıyım

Tek erkek çocuk ya ona akıtılmalı zaten.
Tek çocuk olsa haklısınız da tek erkek çocuk diye vurgu yapmanıza çok sinir oldum.
O ailenn düşünmesi gereken başka çocuğu yok mu ?
Tabi ki hiç bişey de yapılmasın değil ama evde çalışmayan başka çocukların sorumluluğu varsa öyle kolayda olmuyor.
Tek erkek çocuk olunca bişey olmaz yani.
Kız çocuklar sokak cocuğu değil sonuçta o evin.
Erkek kendi de bir şekilde yapıyor , kız çocuk için birşeyler düşünmek gerekiyor ki ezilmesin diye artık.
Bırakın bu erkeğe yapılmalı fikrini bir kenara.

bu kadar dert edipte canınızı sıkmayın bence herşey ödenip bitiyor. bizde çalışıyoruz diye yapılmadı hatta kendi ailem bile yapmadı ne diyebişlirdim ki kırıldım üzüldüm ağladım hiçbirinin umurunda olmadı. ama şu anda hem ev kredisi ödüyoruz hem evimizi geçindiriyoruz şükrler olsun. harcamalarınızı düzgün yaparsanız hiç sorun olmaz bence. yapmasınlar daha iyi yapıpda başınıza kakmalarından daha hayırlıdır boşver.

haklısınız!

yardım güzel şey şüphesiz ama ben zorunluluk olarak görünmesine karşıyım...birine yardım edeceksem zaten baştan ederim kimsenin bunu bana hatırlatmasına gerek olmaz..ailelerde bu şekilde bence yardım zorunlulugu yok etmek isterse eder kendi evladına yapacak ne yapacaksa...sorumsuz ailelerde var ama ben bu konudaki ailenın sorumsuz oldugunu düşünmüyorum

anne doğuruyor bakıyor büyütuyor okutuyor meslek sahibi yapıyor..evlat calısıyor ve hala aileden yardım mı bekliyor?evlatların özgüven kazanması için bazı sorumlulukları alması şart nacizane fikrim...şöyle birşeyde var evlat calısır cabalar yetmediği yerde ailesi destek olmalı

Bizim ailelerimiz kendi çevrem.Çocuğu evlenince çocuğu talepte bulunmadan derde düşer ne yapsak nasıl yapsak..Kredimi çeksek diye. Şimdi ailelerin durumu iyi ama baksın başının çaresine diyor buda bana çok tuhafıma gidiyor.Durumu iyi değilse kimse bişey beklemez zaten.Bizim ailelerimiz çocuklarımız rahat etsin ister.ee onların düşüncesindee ben ben ben var..Evlatmı baksın başının çaresine..

Ben anne değilim.Borcum harcımı ayarlayıp istiyorum.Şimdiden plan yapıyorum.Bebeğimin adına hesap açarım okulu kazanamazsa özel üniversiteye yollarım.Olmadı o parayla evlendiririm rahat olur. Ben ortada olmayanbebeğin hesabını yaparken bu durumlar çok ters geliyor. Benim fikrim tabi bu..Herkese saygım var

Son düzenleme:

yok canım kız nasılsa evleneceğinden yine oğlan tarafı yapacak ya herşeyi o yüzden ona yardıma gerek yok

yorganını ayağına göre uzat sende

Yeni düzen bu şekilde artık. Evlenen çiftler yükü omuzluyorlar. Aslında ben de evlenme çağına gelmiş iki yetişkin insanın borçları göze alarak evlenmesi taraftarıyım her zaman. Anne baba bir şey yapmakla yükümlü değil, yapması tabi ki çok güzel olur ama zorunda değil.

Lakin evlenirken ister istemez destek bekliyor insan. Yapmazlarsa karışamazlar da . Bunun keyfine diyecek yok. Borç da elbet biter.

Memur maaşlarının ne kadar az olduğundan bahsedilmiş. 20 yıl öncesinde değiliz yıl 2012ve devlet AB ye uyum sağlayacak diye bir ton iyileştirme zammı yaptı. Şuan en düşük memur maaşı bile özelden çok iyi. Özelde ise insiyatif patronda…arkada dağlar gibi işsiz ordusu olunca haliyle seçenek de çok oluyor maaşlar da düşük oluyor. Bu olmazsa diğeri olur mantığı. Ama devlet eski devlet değil…hani bilmeden yorum yapanlar için söylüyorum şuan yeni başlayan mühendis tanıdığım var 3000 alıyor ikramiyesi vs hariç. Özelde zor verirler bu parayı bu adama.

önceden memura kız vermezlermiş simdi memur olsun diyorlar...önceden yoldan gecenı memur yapıyorlarmıs şimdi zar zor insanlar memur oluyor buna bende dahill...

Son düzenleme:
önceden memura kız vermezlermiş simdi memur olsun diyorlar...önceden yoldan gecenı memur yapıyorlarmıs şimdi zar zor insanlar memur oluyor buna bende dahill...

ya şimdi memur musun? kadrolu musun? senden zengini yok. analar önceden hamamda kız beğenirken şimdi tipinden önce kpss den kaç aldığına bakıyorlar. öğretmen sorarken oğluna özellikle kadrolu arıyoruz diyorlar.

Boşver etmesinler,öyle uyduruk şeyler alıp herkese çok bir şey yapmış gibi anlatmalarındansa yapmasınlar

Aslında her ailenin bence vazifesindir ama yapmıyorlar işte

ayrıca özelde çalışıp çok iyi maaşlar alanlar bile kendine güvenip kredi çekmiyor uzun vadede özeldeyiz diye. ben şahsen uzun soluklu çalışmama rağmen dünyanın 40 türlü hali vardır diye gelir güvencesi sigortası yaptırdım. içler acısı durum aslında devleti bilmeyen lakırt ediyo.

valla siz ne güzel yapıyorsunuz.benim abimin nişanlısı hiçbişey yapmıyor ,almıyorda,onu stiyorum bunu istiyorum deyip duruyor.

ama bence bütçenize göre sizde eşyalarırnızı alın ,zaten hep bu tabir kullanılır,ikside memur emeklisi felan yanlış,herkesin kendine göre borcu vardır,bence memuyr emeklisi diye bu şekilde konuşman çok yanlış...

aynen öyle canım her şirket bir gün batabilir garantisi yok ama devlete birşey olmaz batarsa o zaman ülkenin sonu gelmiş demektir zaten

eskiden insanlar 16 17 yaşlarında evlendiriyolarmış o zaman ailelerin yardım etmesi tabi ki çok doğal aynı ev çok para gitmiyordu aileleri zora sokmuyordu
ama şimdi en erken 25 yaşında evleniyolar ee o zamana kadar da kızlarla sağda solda gezmek yerine bi zahmet para biriktirseler sorun olmayacak
yani kalkıpta 30 yaşında evlenen adama da ailesi yardım ediyorsa bu yaşına kadar paraları ne yapmış diye sorarlar yani
aynı şey için bayanlar içinde geçerli.

niye vazgeçtin?
git çalış seninde olsun (yada daha fazla çalış, ek iş falan al)
allah allah, mecburmu sana ev almaya kaynanan? bakalım sen çocuklarına ev alacakmısın?
insanlar yemesin, içmesin size versin dimi

Son düzenleme:

madem geleneklere bağlılar o zaman kaynanayla bi evde otursunlar, ona hizmet etsinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…