çig kalan pilav

Hepinize teşekkür ederim pilavı eşim kötü değil ama çok iyi değil dedi burdaki önerilerle yaparım artık

Tesekkur ederim bilgilendirme icin , yikiyim bari bundan sonra bende
Gerci su anlattiklarinizdan sonra deterjanla yikamak lazim o pirincleri

Yikamak lazimmis anladim
Ben coxuklara zaten pilav yedirmem , bizde haftada bir iki kere falan olur pilav ama yikayacagim bundan sonra

Önceden haşlanmış nohutla direkt bire iki ölçüyle yapıyorum asla kötü olmuyor. Ben süzgeçte yıkıyorum sadece suda bekletmiyorum. Az yağ kullanıyorum ve kavurmuyorum da doğru dürüst. Ve kesinlikle başta soğuk suyla yapmalı

Tesekkur ederim bilgilendirme icin , yikiyim bari bundan sonra bende
Gerci su anlattiklarinizdan sonra deterjanla yikamak lazim o pirincleri
tiksindirmek istemezdim ama olayın ciddiyetini kavrayabilin diye yazdım babam daha ufak yollu çiftçi olduğu için pirincimizi tarladan direk kurutma makinasına hemen arkasındanda pirinç makinasına yolluyoruz toplamda 2-3günde çıkarttırıyoruz dolayısıyla öyle depoda filan beklemediği için temiz temiz yiyoruz ama market pirinçleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim

Yikamak lazimmis anladim
Ben coxuklara zaten pilav yedirmem , bizde haftada bir iki kere falan olur pilav ama yikayacagim bundan sonra

Aaa siz miydiniz Milana pirinci yıkamayan. Hiç bakmadan yazmıştım. Bir sürü korkunç sebep sunulmuş pirinci yıkananız için. Rüyanıza girmese bari :))

Bende 7 senedir her pilav yapmamda perişan oluyorum gerçi yemek yapmayı pek bilmıyorum bir kac çeşit dışında. Pilav da ya çiğ olur ya lapa eşim sağ olsun 7 senedir gık demeden yedi adamcagım ( ben kendı yaptıgımı yemıyorum ) misafir geliceği zaman anneme sölüyorum o yapıyor gidip ondan alıyorum bazen akşama sizdeyiz dediklerinde anneme gidip alamıyorum yıllardır yemek yediğimiz lokantadaya veriyorum princ onlar yapıyor

Bende pek beceriksizim hiç yemek işini sevmiyorum el mahkum yapmaya

En önemlisi kaliteli pirinç osmancık pirinç olsun 1 bardak pirinçe 2 bardak su eklemen gerekiyor 1 kaşık tereyağ 2 kaşık ayçiçek 10 dakika iyice kavur su ekleyince kaynadıktan sonra, ocağı kıs yavaş pişip de mlensin bu püf nokta önemli tuz eklemeyi unutma

Dısarda yenilen sokak pilavları da bu yöntemle yapılır. Hiç denemedim ama denenebilir, tşkler

Aaa siz miydiniz Milana pirinci yıkamayan. Hiç bakmadan yazmıştım. Bir sürü korkunç sebep sunulmuş pirinci yıkananız için. Rüyanıza girmese bari :))
Ahhaa adim cikacak kk da pirinc yikamayan kadin diye
Ya bizim evde az piser pilav , esim sevmez , cocuklara yedirmem zaten sagliksiz diye
O yuzden hic dusunmemistim bile pirinc uzerine
Bulguru yikarim mesela , bu da enteresanmis ya kendime sasirdim cidden

Ben ilk pilavımı makarna süzer gbi süzmüştüm sonra tekrar su ekledim tekrar süzdüm falan kıvamı tutmadıgı için süzdüm bu arada

Ben babaannemden öğrendim pilav yapmayı. İlk kez kendi evime çıkınca yapmıştım, canım nohutlu tavuklu pilav istemişti. Bir yaptım, kek gibi oldu. Bıçakla kesip yiyebilirsin o derece. Babaannemi aradım ağlayarak (niye ağladın diye sormayın tek başına kalmanın da bir gerginliği vardı üstümde), sağ olsun o telefonda anlatmıştı. Babaannem de çok güzel nohutlu tavuklu pilav yapar, biz ailecek bayılırız. Gerçi size bir ömür yetecek kadar pilav tarifi verilmiş, ehehe. Benimki eksik kalsın bari, anımı anlatmış oldum. :)

Suyunun kalıp kalmadığını anlamak için pilavın tam ortasına kaşığın sapıyla bir delik aç. Ortaya su birikiyorsa daha suyunu çekmesi gerekir, hiç su kalmamışsa pilavın olmuştur. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…