Ciger yiyip dogum yapanlar

Bayılırım ciğere hamileliğimde de bol bol yedim bişeycik olmadı oğluma.Hatta içini rahatlatmak için rahmetli annemin bir anısını da yazayım.Babaannem annemi kardeşime hamileyken uyarıyor ciğer konusunda sakın yeme sakın ciğere dokununca kendine dokunma gibisinden.Annemde okumuş kadın sonuçta ben inanmam öyle şeylere diyor ve hatta ciğere elini sürüp onu koluna sürüyor babaannemin yanında.Babaannem kardeşim doğana kadar söylendi anneme eli kolu lekeli olacak diye.Sonuç ne oldu derseniz hiç bir lekesi olmayan bir kardeşim var tabi bir de böyle şeylere inanmayan babaanne:)

öyle bişey olamaz ne alakası var sındırım sıstemı cıgerı hucrelerıne kadar ayırır ayrıca bebegın plasentasından ıstenmeyen hıc bı madde gecemez

Kardeşim ruh hastasımısın nesin bi git ya. Kedilerle kafayı mı yedin. Sanki bıçakla gebersinler dedik tövbe tövbe. Bahsettiğim virüs kedilerden bulaşan, doğaya da kedilerin dışkısında yayılan bir virüs...!
Arkadaşın şanslıymış, bulaşmamış veya bağışıklığı vardı belki. Hayvanseverlik başka, o başka tövbe tövbeee....!

aşılı kedilerden geçmiyor
hiçbir kediyle temas etmesin demeyelim ;)

Ayyyyy sogucaksan hiç sevme ,
Sen bence nasıl birisin söyleyin mi
Hanı su bi hevesle hayvan alıp sokağa bırakanlar varyans hheeh onlardan gerçek hayvan sevginin olsa sogumassin
He bide ağzını bozarsan boz senin seviyrsizligindir. İyi günler hayvansevmeyen bayaaannn

Ben sizin gibi sonradan görme değilim canım. Hayvanlarla büyümüş biri olarak neyin nasıl olduğunu senden iyi bilirim merak etme....

annem kediy dolaptan ciğer vermiş belini tutmuş
benim belimde de bi leke var 2 cm çapında daha açık renk tenimden
ama ben ciğerle falan ilgisi olduğuna inanmıyorum kesinlikle

Ben sizin gibi sonradan görme değilim canım. Hayvanlarla büyümüş biri olarak neyin nasıl olduğunu senden iyi bilirim merak etme....
Sonradan sonra ? Bu kanıya nerden vardın ?
Doğduğumda evimizde 2 kedi vardı . 5 yasında babam ölünce annem onları barınağa bıraktı ve birdaha eve hayvan almadı ama ben sokakta deli gbi hayvan beslemesi yaptım ve evlenir evlenmez 2 kedi aldım evime tek içindekilere değil hala sokaktaki kerede bakarım
Sensin sonradan gorme !

Ya bi git işine valla durup dururken azımı bozucaksın. Aç bir oku toksoplazma nedir diye o zaman!!!

Toksoplazmanın kediden bulaşması milyonda bir, mutfaktaki çiğ etten ve sebzeden bulaşması yüzde bir ihtimaldir ki aşılı ev hayvanarında bu risk söz konusu bile değildir, iyi okuyun.... Sizin gibi okuyanlar yüzünden milyonlarca ev hayvanı sokağa atıldı, insanlara tavsiye verirken detayını bilmek gerek, arkadaşın bahsettiği budur. Toksoplazmaya gelene kadar hamileler için milyonlarca risk var

Toksoplazmanın kediden bulaşması milyonda bir, mutfaktaki çiğ etten ve sebzeden bulaşması yüzde bir ihtimaldir ki aşılı ev hayvanarında bu risk söz konusu bile değildir, iyi okuyun.... Sizin gibi okuyanlar yüzünden milyonlarca ev hayvanı sokağa atıldı, insanlara tavsiye verirken detayını bilmek gerek, arkadaşın bahsettiği budur. Toksoplazmaya gelene kadar hamileler için milyonlarca risk var
Yok canım kendisi çok iyi biliyor fazla üstüne gitmeyin amannn ağzını bozar :KK48:

Kedilere dokunmayın mi?
Saçma bir dusunce
Arkadaşımın 4 tane kedisi ve hamile kaldı doktorlar kedileri evden atın dedi ve atması çocuğu Allaha sukur sapasağlam !
Kedilere asla ama asla laf ettirmem benimde 2 kedim var hamile bile kalsan benimle olacaklar ölene kadar inşallah!
Aşili hayvandan zarar gelmez hanımefendi.!
Ben de hamileligimin ilk aylarinda yavru hasta bi kediyi eve almıştım. Sonra toksoplazmadan korkup tahlil yaptirmistim doktor sen bağışıklık kazanmissin dedi sonucuna bakarak. Yani zaten pimpirik kediye köpeğe dokunmayan tipler için tehlikeli olabilir ama bizim gibilerde bağışıklık vardır.

Hiçbir kediyle diye bir cümle kurmadım canım benim. Kedilerle hiç temas etmeyin dedim. Ayrıca bildiğim kadarıyla aşı olması ile ilgili değil, daha çok neyle beslendiği ile ilgili bir konu.
Evdeki kedi neyle beslenecek allah aşkına ? Bana sonradan gorme diyorsun ama bisey bilmiyorsun.

Arkadaşım sanki kedini sokağa at dedik. Nasıl bir manyalık insanlardaki ya. konuyu nereye getirdiniz.
Bunu bana söyleyen kendisi profesör olan kadın doğum doktorum. En yakın arkadaşlarımdan biri de kendisi kedi besleyen, iş yerindeki bütün kedilere sahip çıkan birisi. O bile aynı şeyleri söyledi.

Ca
Ben de hamileligimin ilk aylarinda yavru hasta bi kediyi eve almıştım. Sonra toksoplazmadan korkup tahlil yaptirmistim doktor sen bağışıklık kazanmissin dedi sonucuna bakarak. Yani zaten pimpirik kediye köpeğe dokunmayan tipler için tehlikeli olabilir ama bizim gibilerde bağışıklık vardır.
Canım eğer hayvan asiliysa birşey olmaz ki o virus tek kediden geçmiyor yikanmayan sebzede bile var diye biliyorum. Böyle düşünen insanlara gıcık oluyorum.

Ya bi git işine valla durup dururken azımı bozucaksın. Aç bir oku toksoplazma nedir diye o zaman!!!
Okuyan ve yaşayan biri olarak yazayım. Söz konusu virüsün bulaşması için aşısız kedinin dışkısının ağız yoluyla vücuda almak gerekiyor.
Kediden bulaşma ihtimali çok düşük, marula ilişmeyin deseniz kabul ederdim, riski çok çok daha fazla.
Kızım (kedim) 9 oğlum (kendisi insan sıfatında) 5 yaşında.
4 doktor değiştirdim, hiçbiri kediyi at demedi, aksine astım, alerji olmaz, dediler.
Turp gibi kendisi kolay kolay da hasta olmaz.
Selamlar, sevgiler.

Kullandığın mamalar neden yapılıyor biliyormusun?
İçeriğine bakacaksın canım ben kedilerimi hill s le besliyorum. Aşılarını 1 gün bile gecirmedim ve inan çiğ et veriyorum bakalım yiceklermi diye koklayip gidiyorlar ev kedileri böyledir

Bilgiyi vermek bizden, alıp almamak ondan, ağzını bozanla ağzımızı bozmayız, hayvanseveriz biz, ağzı dili olmayana bie anlaşırız, gerek yok kalp kırmaya, kırarsa da kendi bilir :KK48:
Ayyyyy ne severim hayvan severleri :( biri onlara laf edince kendimi tutamıyorum:( sessz melek onlar , kendilerini koruyamiyorlar.

Arkadaşım sanki kedini sokağa at dedik. Nasıl bir manyalık insanlardaki ya. konuyu nereye getirdiniz.
Bunu bana söyleyen kendisi profesör olan kadın doğum doktorum. En yakın arkadaşlarımdan biri de kendisi kedi besleyen, iş yerindeki bütün kedilere sahip çıkan birisi. O bile aynı şeyleri söyledi.
Aman efendim lütfen o sizin kendi manyaklığınız.
Yanlış olanı düzeltmek bizimkisi :)

Back
X