Çıkmazda bir durum

ceydaay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2015
300
110
53
29
Kızlar merhaba paylaşacak kimsem yok ve fikir almak istiyorum. Eşimle 3 yıldır evliyiz 7 aylık bir kızım var. Eşim çok kırılgan ve hassas biri elimden geldiğince onu üzmemeye çalışırım. Şuan bir iş değişikliği yapıyor ve 1 ay deneme süresi var. Biz ilçede oturuyoruz yeni işi şehir merkezinde, bu yüzden gelip gitme imkanı olmadığı için ben 2 hafta kendi ailem de kaldım. Ailemde başka şehirde şimdi ise eşimin olduğu yere geldim. Eşimin annesi de bu şehirde onunla kalıyoruz 10 gündür. Kaynımda bekar oda ilçede iş buldu kendine. Aslında kalması için eşimin anneannesi de orda ama genç ve bekar eve geç geliyor sorun olmasın diye ben bıraktım anahtarı bizde kalabilir diye. Dünde kayınvalidem diyor ki sürekli dışarıdan yiyormuş kaynım kayınvalidemi çağırmış. Ben gideyim sizde kalayım sen burda kal diyor kayınvalidem. Eşime söyledim bunu bu dönemde (işi kesin değil 1 aylık deneme süresi şuan) bunu problem ediyorsun, nolmuş yani kalsın, ben seni tanıyamamışım, arada kalmaktan yoruldum falan dedi şuan konuşmuyoruz. Sürekli böyle ailesine karşı asla beni savunamaz bu konuda çok pısırık ve artık bu son nokta daha öncede bu tarz şeyler yaşadık hiç Bi zaman karşılarına geçip karım haklı diyemez sizce haklı mıyım ve ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Başta kayniniza anahtarı siz vermişsiniz, anneannesinin evi varken hiç bir gerek yokmuş böyle bir şeye orası ayrı ama kayınvalideniz gidince mi sorun oluyor?

Kayniniza anahtarı vemeyecektiniz rahatsız oluyorsanız şimdi eşinizin ne yapmasını bekliyorsunuz tam olarak onu anlamadım.

Arkadaşlar durum şu kaynım evi sadece yatmak için kullanıyor ama kayınvalidem öyle değil eminim ki evin düzenini karıştırıcak orda yemek pişirecek istemediğim şekilde bir sürü malzememi kullanacak eve misafir çağıracak bunada eminim neden bende kalmak istediğini anlamıyorum kayınvalidemin annesinin evi ile 1 sokak var aramızda orda kalıp yemek pişebilir orda kalabilir benim inadıma yapıyor ve eşime kalmasını istemiyorum dediğimde bana tepki gösteriyor

siz niye kv evinde kalıyorsunuz o zaman? siz de kalmayın. mutfakta yemek pişiriyorsunuz, bardakların yerini değiştiriyorsunuz belki? kv nin havlularını kullanıyorsunuz?

Evet aynen öyle

peki derdiniz ne şimdi
eşinizin size sahıp çıkmadığı kısım neresi
anahtarı siz vermişsiniz
kv de oğlunun yanına gidiyor
daha iyi değilmi bekar erkek evde kalmasındasa annesi başında olur evi düzenli tutar

ben olsam anahtar falan vermezdim o ayrı
ki ben olsam eşimin peşinden de gitmezdim 1 ay bensiz annesinin yanında kalabilirdi

Ben olayı tam anlamadım ama tüm sülale sizin evde kalmaya başlamış , siz nerede kalıyorsunuz. Gidin evinizde kalın 1 aylık sürede ne olacak.

bekar adam sade yatmak için kullanmaz
mutfağıda kullanıyordur
tuvalet/banyoyu söyelmeye gerek bile yok
eve arkadaş (kız/erkek) getirmediğini nerden biliyorsunuz
sizin yatak odanıza girip çıkmadığına eminmisiniz falan
baştan hata olmuş gerçekten

siz de onların evinde kalıyorsunuz ne olmuş ki kv de sizde kalsa?
Bende kayınvalidem olmadan burda kalmak istemiyorum zaten sonuçta ben burda misafirim ayrıca eşim kızına çok düşkün 2 hafta ayrı kaldılar yanyana vakit geçirebilmeleri için geldim

Sadece uyumak için geliyor zaten aile apartmanı alt katta kuzenimi oturuyor

Mutfağı kullnaıp yemek pişirince ne oluyor? Yatak odasına sokmayanları zar zor anlamaya çalışıyoruz da mutfak da mı kutsal?
Ben bunu anlayabiliyorum , 42 yasindayim daha yeni alistim kendi anneme bile
Benim gibi insanlar rahatsiz olabiliyor mutfaklarinin kendileri yokken baskalari tarafindan kullanilmasina
Benim bulasik sungerlerim bile farkli farklidir , her tencereyi her yemege kullanmam vs vs , simdi bu duzeni bilmeyen ya da umursamayan bir insan ben yokken gelip mutfagimda yemek yapsa rahatsiz oluyorum bu duygu gercektrn onune gecebildigim bir duygu degil
Kendi annem bile mutfagimda yemek yaparken dudaklarimi isririrdim agzimi acip da birsey soylemiyim diye , yeni yeni kendimi alistirabildim bu duruma , zor bir durum gercekten

Kim ne der bilmiyorum ama ben böyle uzun süre evin düzeninin bozulmasına karşıyım. Eşiniz 1 aylığına gitmiş tamam gitsin. Siz neden evinizi barkınızı bırakıp gidiyorsunuz ki? Benim kendi annemde bile eşim yanımda yokken, hamile halimle maksimum bir hafta kalmışımdır, o da rahatsızlanıp evde sık sık şekerim düştüğü İçin. Ve küçük bir bebeğim daha var. Hastalık haricinde, gelinip annede dahi 1 ay kalınmasını, evin terk edilmesini doğru bulmuyorum.
Hani ne var diyenler var ya? Ah keşke etrafımızda o medeni insanlar olsa da bunun sorununu, lafını etmesek ama öyle değiller. Buraya yazayım, eşiniz geri dönerse kaynınız sizinle kalmaya devam eder, sizde yemek yaparsınız hep beraber yaşarsınız.

Ben evdeyken bende rahatsız olurum
Demeniz gibi bende her tencerede her yemeği yapmam, annem bilmediği için farklı kullanabiliyor geldiği zaman. Birşey demem gerçi ama içimden geçer.
Ama ben yokken istediğini istediğine kullanabilir. Yıkayıp kaldırcak ben görmeyeceğim sonuçta.
Bu arkadaşın derdi de o değil zaten. Annesi gelip kalsa kardeşiyle bukadar gerilmezdi eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…