- 28 Mart 2013
- 12.872
- 17.493
- 498
- Konu Sahibi SevdaLinka
-
Aynilarini yasadim bende.
Evde bir kiyamet koptu ki gormen lazim.
2 ay konusmadik.
Bizimkini annem söylemişti birde, benden habersiz.
Çok fena bir durum.
Allah yardimcin olsun Sevdacim.
O birşey demedikce konuşma sormadikca cevaplama
Şimdidensevgilinle kkonuş ve evlenelim de.
Büyük ihtimalle bunu bekliyor baban.
Söylediklerine bakarsak..
Baban elbet acacaktir bunun konusunu, actiginda direk ciddiyiz zaten dersin.
Bir söz kesersiniz olur biter.
3-4 aya yumuşarbbüyük ihtimal.
Merhaba.
23 yaşındayım,üniversiteden geçen yıl mezun oldum.Türkçe öğretmeniyim.Atanamadım,10 gün sonra sınava gireceğim tekrar.Canımı dişime takarak çalıştım,her şey yolundaydı ta ki dün akşama kadar...
Üniversitede 4 yıldan beri arkadaşım olan sevgilimle mezun olmamıza 15 gün kala ilişkimize başladık.O atandı,Erzurum'da görev yapıyor.Bir yıldan beri 3 kez gelebildi yanıma.Buraya kadar sorun yok.
Dün akşam babam eve geldiğinde yüzü sinirden kapkara olmuş.Hiç konuşmadı.Biraz oturdu ve.''X'i tanıyor musun ?'' dedi,soyadıyla beraber...Evet dedim.
Nerden dedi,başımı eğdim.''Ben boşa çalışıyorum,yazıklar olsun.''dedi.İş durumunu sordu.Söyledim.
Babam iltihaplı eklem romatizması hastası.Ellerinde kasılmalar oluyor.Doktor ilaçlarını aksatmamasını söylemiş.Eğer içmezse,kalp spazmına varabilirmiş iş.Ve babam bu olayı duyduktan sonra dün bütün ilaçlarını çöpe attı.
''Dua edin bana öleyim.Ben namusum ve şerefim için yaşadım.Ölürsem istediğinizi yaparsınız.Başımı yere eğdin.''dedi.
Annem kim söyledi dedi,onu da tersledi.Ben başkalarını kınardım el ele,kol kola geziyor diye ama aynı haltı bizimki de yiyormuş dedi.Söyleyenler de ''abi sen beş vakit namazında adamsın,söylemesek olmazdı.''demişler.
Babam dün akşam bana ''damgalandın.''dedi. Ya bu işe son verirsin,ya da bu rezilliğe devam edeceksen ölümüm için dua edeceksin dedi.
Ben çok kötüyüm.Zaten söyleyecektim sınavdan sonra.Ne yapacağım bilmiyorum.
Merhaba.
23 yaşındayım,üniversiteden geçen yıl mezun oldum.Türkçe öğretmeniyim.Atanamadım,10 gün sonra sınava gireceğim tekrar.Canımı dişime takarak çalıştım,her şey yolundaydı ta ki dün akşama kadar...
Üniversitede 4 yıldan beri arkadaşım olan sevgilimle mezun olmamıza 15 gün kala ilişkimize başladık.O atandı,Erzurum'da görev yapıyor.Bir yıldan beri 3 kez gelebildi yanıma.Buraya kadar sorun yok.
Dün akşam babam eve geldiğinde yüzü sinirden kapkara olmuş.Hiç konuşmadı.Biraz oturdu ve.''X'i tanıyor musun ?'' dedi,soyadıyla beraber...Evet dedim.
Nerden dedi,başımı eğdim.''Ben boşa çalışıyorum,yazıklar olsun.''dedi.İş durumunu sordu.Söyledim.
Babam iltihaplı eklem romatizması hastası.Ellerinde kasılmalar oluyor.Doktor ilaçlarını aksatmamasını söylemiş.Eğer içmezse,kalp spazmına varabilirmiş iş.Ve babam bu olayı duyduktan sonra dün bütün ilaçlarını çöpe attı.
''Dua edin bana öleyim.Ben namusum ve şerefim için yaşadım.Ölürsem istediğinizi yaparsınız.Başımı yere eğdin.''dedi.
Annem kim söyledi dedi,onu da tersledi.Ben başkalarını kınardım el ele,kol kola geziyor diye ama aynı haltı bizimki de yiyormuş dedi.Söyleyenler de ''abi sen beş vakit namazında adamsın,söylemesek olmazdı.''demişler.
Babam dün akşam bana ''damgalandın.''dedi. Ya bu işe son verirsin,ya da bu rezilliğe devam edeceksen ölümüm için dua edeceksin dedi.
Ben çok kötüyüm.Zaten söyleyecektim sınavdan sonra.Ne yapacağım bilmiyorum.
Aradaki yorumların hepsini okuyamadım
SevdaLinka umarım kendini suçlu hissetmiyorsundur
Babanın sana haksızlık ettiğini düşünüyorum
Bu kadar tepki vermesi çok abartılı
Allah sana can sağlığı versin, canın sağolsun. İnsanın evladının sağ olması sağlıklı olması ne kadar kıymetli bir şey ah bunu da bilmiyor.
Kendi sağlığını da tehlikeye atıp seni vicdan azabına sokuyor üstelik..
Bunu düşünemiyor mu acaba bir tanecik kızını yerden yere vururken?
Sen kendini kötü, namussuz olarak düşünmüyorsun değil mi? Öyle bir şey yok çünkü..
Sınav öncesi çok kötü olmuş bu yaşanan..
Ama sen de askerliğini yapmamış birini babanın karşısına çıkarsan, bu sefer de bunu laf ederdi eminim.
Siz her şey tam olsun da öyle haberleri olsun istemekle haklısınız da.
Umarım sınavda başarılı olursun
Allah yardımcın olsun
Üzüldüm
Ama evlenmenize karşı çıkacağını zannetmiyorum
Hani onun tabiriyle namus gitti ya (!) [öyle bir şey yok tabi]
Evlendirme konusunda sıkıntı yapmaz ama
Tavır yapacağı belli.. :26::26::26:
seni cok iyi anlıyorum benim babamda böyledir yani hos görmez böyle seyleri.bende sevgilimi söylediğimde evlenmeye gelmek istediklerinde bile kızmıstı .hiç konusmadı benimle.hiç lafınıda etmedim sadece bi kez gelecekler dedim.sonra geldiler yumusadı.bence görüsmüyorum de.yani bilmesin görüstüğünü.ilerde evleneceginizde dersinki ciddiyiz istemeye gelecekler dersin...merak etme yumusayacak sadece zaman.babalar sert olsada kızlarını sever
babanizi nerden vuracaklarini iyi bilmisler soyleyenler.Ama babaniz sizin tursunuzu kuracak degil heralde.Evlilik yasiniz nerdeyse. ozur dilerim ama babaniz gercekten cok dar dusunceliymis.Ama sevdiginiz insani birakmayin derim. Sonradan pisman olacaksiniz.Biraz zamana birakin ortalik biraz yatissin.Sonrada babanizin dinledigi insanlar vardir onlari da araya koyup tanistirabilirsiniz..Ayrica siz kizisiziniz damgalanmak ne ya..ne kadar kotu birsey.uzulmeyin babaniz anlayacaktir zaman girsin araya..bekleyin..
Sevdalinka baban çok abartmış yahu:44: Yani sen zaten akıllı hatunsun bilirsin nerde ne yapacağını. Asıl babana yetiştirenler nasıl bir kafaya sahip, namaz niyazla ne alakası var bunun? Bence al babanı karşına konuş tane tane, seni anlayacaktır diye düşünüyorum
Canım yaşadıklarına üzüldüm fakat ailen zamanında ta okurken eski sevgilin ve ailesi ile tanışmamışlar miydi? Neden bu sevgiline bu kadar tepkili?
Tek sıkıntım sınavdan önce böyle bir şey yaşamak zaten Lokumcum.Yoksa duymasına o kadar da takılmadım.Sabır ve zaman lazım işte.
Yok,yalan söylemem.Anneme de abarttım galiba,onun yaşı yerinde artık demiş.
Kesinlikle,beklemek en iyisi...
Konuştuk zaten Cowcum,şimdi daha iyiyiz.
Evet,2.sınıftayken olmuştu böyle bir şey.O zaman yaptığım resmen mallıktı.Okul bitince böyle bir şeyle karşılaşsaydım tepkim daha farklı olurdu demişti.Daha sonra anlaşamadık,ayrıldık.Tepkisi de hep aynıydı.Ama önceden,ama şimdi....
Akşam konuştuk.Başta yine saydı,döktü ama sonradan yumuşadı.Şimdi tek amacım sınavımı kazanabilmek.Zamana bıraktık her şeyi...Görüşme de demedi.Artık yaşın uygun dedi.
Desteğinize teşekkürler.
Akşam konuştuk.Başta yine saydı,döktü ama sonradan yumuşadı.Şimdi tek amacım sınavımı kazanabilmek.Zamana bıraktık her şeyi...Görüşme de demedi.Artık yaşın uygun dedi.
Desteğinize teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?