- 30 Mayıs 2013
- 3.165
- 3.320
- 198
- Konu Sahibi SevdaLinka
-
Merhaba.
23 yaşındayım,üniversiteden geçen yıl mezun oldum.Türkçe öğretmeniyim.Atanamadım,10 gün sonra sınava gireceğim tekrar.Canımı dişime takarak çalıştım,her şey yolundaydı ta ki dün akşama kadar...
Üniversitede 4 yıldan beri arkadaşım olan sevgilimle mezun olmamıza 15 gün kala ilişkimize başladık.O atandı,Erzurum'da görev yapıyor.Bir yıldan beri 3 kez gelebildi yanıma.Buraya kadar sorun yok.
Dün akşam babam eve geldiğinde yüzü sinirden kapkara olmuş.Hiç konuşmadı.Biraz oturdu ve.''X'i tanıyor musun ?'' dedi,soyadıyla beraber...Evet dedim.
Nerden dedi,başımı eğdim.''Ben boşa çalışıyorum,yazıklar olsun.''dedi.İş durumunu sordu.Söyledim.
Babam iltihaplı eklem romatizması hastası.Ellerinde kasılmalar oluyor.Doktor ilaçlarını aksatmamasını söylemiş.Eğer içmezse,kalp spazmına varabilirmiş iş.Ve babam bu olayı duyduktan sonra dün bütün ilaçlarını çöpe attı.
''Dua edin bana öleyim.Ben namusum ve şerefim için yaşadım.Ölürsem istediğinizi yaparsınız.Başımı yere eğdin.''dedi.
Annem kim söyledi dedi,onu da tersledi.Ben başkalarını kınardım el ele,kol kola geziyor diye ama aynı haltı bizimki de yiyormuş dedi.Söyleyenler de ''abi sen beş vakit namazında adamsın,söylemesek olmazdı.''demişler.
Babam dün akşam bana ''damgalandın.''dedi. Ya bu işe son verirsin,ya da bu rezilliğe devam edeceksen ölümüm için dua edeceksin dedi.
Ben çok kötüyüm.Zaten söyleyecektim sınavdan sonra.Ne yapacağım bilmiyorum.
sanırım biraz dedikoducu bir ortamda yaşıyorsunuzMerhaba.
23 yaşındayım,üniversiteden geçen yıl mezun oldum.Türkçe öğretmeniyim.Atanamadım,10 gün sonra sınava gireceğim tekrar.Canımı dişime takarak çalıştım,her şey yolundaydı ta ki dün akşama kadar...
Üniversitede 4 yıldan beri arkadaşım olan sevgilimle mezun olmamıza 15 gün kala ilişkimize başladık.O atandı,Erzurum'da görev yapıyor.Bir yıldan beri 3 kez gelebildi yanıma.Buraya kadar sorun yok.
Dün akşam babam eve geldiğinde yüzü sinirden kapkara olmuş.Hiç konuşmadı.Biraz oturdu ve.''X'i tanıyor musun ?'' dedi,soyadıyla beraber...Evet dedim.
Nerden dedi,başımı eğdim.''Ben boşa çalışıyorum,yazıklar olsun.''dedi.İş durumunu sordu.Söyledim.
Babam iltihaplı eklem romatizması hastası.Ellerinde kasılmalar oluyor.Doktor ilaçlarını aksatmamasını söylemiş.Eğer içmezse,kalp spazmına varabilirmiş iş.Ve babam bu olayı duyduktan sonra dün bütün ilaçlarını çöpe attı.
''Dua edin bana öleyim.Ben namusum ve şerefim için yaşadım.Ölürsem istediğinizi yaparsınız.Başımı yere eğdin.''dedi.
Annem kim söyledi dedi,onu da tersledi.Ben başkalarını kınardım el ele,kol kola geziyor diye ama aynı haltı bizimki de yiyormuş dedi.Söyleyenler de ''abi sen beş vakit namazında adamsın,söylemesek olmazdı.''demişler.
Babam dün akşam bana ''damgalandın.''dedi. Ya bu işe son verirsin,ya da bu rezilliğe devam edeceksen ölümüm için dua edeceksin dedi.
Bende erkek arkadasimla babama yakalandim. her aksam bisiklet surmeye cikiyorduk gecen sene bu dönemler. bi aksam babam geldi eliyle koymus gibi buldu beni. gerisi belli. telefonum alindi. hakaretler. bagris cagris. bağıra cagira ogrendi adini soyadi babasinin adini meslegini herseyini. aylarca bi lokma yemek bi lokma su sabaha kadar aglaya aglaya oturdum. sonra universiteyi kazandim gittim. cok sukur allaha. simdi hala devam ediyor ve babam abim dedem herkes biliyor. kabullenmek zorunda kaldilar. ama evde olsaydim? o zaman belki baskiyla ayiracakti. temennim evden bi an önce ayrilmaniz. bu cile baska turlu bitmiyor.
Sen gönlünü ferah tut kuzum baban sakinleşecek ve anlayışla karşılayacak oturup konuşacaksınız ve sen anlatacaksın olanları o zaman hak verecek sana ben buna inanıyorum sende inan lütfen
Bilmem.O da haklı kendince...
Göremezler ki,zaten ya yemek yedik ya çay kahve içtik.El ele bile gezmedik,gören olur diye.Arkadaş gibi dolaştık.
Yani bunda ne varda hemen yetistiriyorlar yasadiginiz yer kucuk bi yer mi boyle herkes ic ice hemen her gordugunu soyleen vs.
"Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene..."
Değil ya...Büyükşehir...Ama dedikoducu çok.
Ne kadar kötü insanlar var,yani böyle anlatıp ellerine ne geçti bide abdesti namazı katmanlari işte bu olay sanırım babanı sinirlendirdi sonuçta ne dedilerse günah modunda herşey
Aman unutulurda cok ayıp kazık kadar adamların dedikodu yapması hemde genç bir kız hakkında herkesin evladı var ne gururla anlatılarsa artık. .inşallah sınavın cook iyi geçer ve sen atanırsin.
Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .
Aynen.Abdest,namaz mevzusu canımı çok sıktı.Bütün başörtülüleri lekeledim gibi konuştu.Kim yaptıysa Allah bildiği gibi yapsın.
Off bunlar nasıl sözler kızgınlığından söylüyor canım benim sakin bu laflar için kendini yıpratma şuan çok sinirli o yüzdenanneni söylememen çok iyi olmuş bende yakalansam sadece kendi üzerime alırdım
Annemi de yakamam.Üzülmesini hiç istemem.Bana saysın,sövsün.Ama ona bi laf etti mi kaldıramıyorum.
Cuuuusss resmen ya hangi devirdeyiz allah sabir versin babanda baya geride kalmis hani kizma bana ama bu nedir ya
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Amin canım,inşallah.
o zaman yapacağınız şey babanızı susturmak için bir söz kesmek..
Bakalım ne olacak...
Ay baban ne kadar abartmis ya sen baska sehir yaz tercihlere de kurtul o babadan
Batı açılmıyor zaten tercihlere.Şırnak,Hakkari yazmam diyordum ama artık hiçbir şey umrumda değil.
Çok üzüldüm .
Bunu babanıza bu şekilde söyleyenlere hiç sözüm yok zaten
Şu an verilebilecek en büyük tavsiye sanırım sükünetini koruyup bu son günlerini her şeyi kenara bırakıp değerlendirmek .
Allah sabır versin .
İnşallah ilişkiniz evlilikle neticelenir de hepsinin ağzını kapatırsınız .
Aynen öyle,Allah razı olsun,inşallah.Desteğiniz için Allah razı olsun.
Merhabalar;
Sizin adınıza gerçekten çok üzüldüm.Zira sizi yetiştiren babanızın sizi tanıması ve güvenmesi gerekirdi diye düşünüyorum.
Ayrıca o şikayet eden insanlarada babanız gayet iyi bir şekilde lafı ağızlarına tıkayabilirdi.
Çocuk değilsiniz ki siz.Aklı başında yetişkinsiniz.
Ya şu dedikodu yapanların ağzına WC terliğiyle vurasım geliyor.
Üç beş kişilermiş.Abi söylemek istemezdik ama böyle böyle durum demişler...Annemi bi aradı dün işte,ben boşa çalışıyorum,öleyim de kurtulun demiş.:2:
İyi yürekli arkadaşım benim çok üzüldüm çok
Elalem ne der düşüncesinden bir sıyrılamadık toplum olarak.
Baban çok ağır laflar etmiş.Keşke o dedikoduculara sanane be kardeşim diyebilseydi.
Keşke canım.Gelip sövseydi ama onlara sanane deseydi...
sanırım biraz dedikoducu bir ortamda yaşıyorsunuz
baban da seni vicdan azabına sürüklemek istiyor
ilaçlarını atması, damgalandın demesi bunu gösteriyor
erkek arkadaşına anlat hiç değilse ailesini alsın gelsin bir söz yapılsın iş ciddiye binsin
Dedikodu kazanı hem de.Ben vicdan azabı duymuyorum,çünkü ben onun adını lekelemedim.Zaten söyleyecektim,uygun zamanı bekliyorduk.İnançlı bir insanın ölüm saatinin değişmeyeceğini bilmesi gerekirdi.İlaçları da annem çöpten aldı,akşam ne yapar bilemem.
Canımmmm
Çok kötü olmuş inanılmaz üzüldüm senin adına. Tüm sayfaları okuyamadım, söylediysen de gözümden kaçtı dolayısıyla. Bunu söyleyenler ne şekilde anlatmış ki bu kadar sinirlenmiş? Tamam çoğumuzun babası hayatında biri olduğunu öğrenince aferin kızıma demiyor ama söylediklerine bakılırsa birileri abartarak anlatmış sanki.
Benim babam da aşırı tepki vermişti eski nişanlımı öğrendiğinde. Ki bizimkine millet de söylemedi, annem söyledi çünkü biri beni istemeye gelecekti. Gelmesinler diye söylemişti annem.
Kaldı ki ben neredeyse evden çıkmıyorum, değil yanlış bir şey yapmak doğru düzgün görüşemediğimi falan da çok iyi biliyor aslında.
Ona rağmen öyle bir laf etti ki, üzüntüden bir anda ayağımdaki sinirler harap oldu ve sapasağlam oturduğum koltuktan yarım saat sonra ayağımın üzerine basamaz halde kalktım. Daha doğrusu kalkamadım yere düştüm.
Acile giderken s*ayım ayağına, gebersin dediğini ama işlerin ciddi olduğunu öğrenince de tüm gece uyumayıp annemi şu kızı kontrol et diye yanıma gönderdiğini hiç unutmuyorum.
Unuttum mu? Hayır. Affettim mi? Asla...
Nefret ediyorum hastalıklarını kullanmalarından falan ya. Ya sana da benim gibi bir şey olsa ne olacak?
Böyle böyle bir durum var abi,söylemek istemezdik ama sen abdestli,namazlı adamsın demişler.Adına,soyadına kadar..Ayrıntısından yukarda bahsettim zaten canım.
İnşallah Nilcim.Ve umarım sen bunları hiç yaşamazsın.
Annemi de yakamam.Üzülmesini hiç istemem.Bana saysın,sövsün.Ama ona bi laf etti mi kaldıramıyorum.
İnşallah.Tek temennim atanabilmek.:2:
Aynen.Abdest,namaz mevzusu canımı çok sıktı.Bütün başörtülüleri lekeledim gibi konuştu.Kim yaptıysa Allah bildiği gibi yapsın.
Amin canım,inşallah.
Bakalım ne olacak...
Batı açılmıyor zaten tercihlere.Şırnak,Hakkari yazmam diyordum ama artık hiçbir şey umrumda değil.
Üç beş kişilermiş.Abi söylemek istemezdik ama böyle böyle durum demişler...Annemi bi aradı dün işte,ben boşa çalışıyorum,öleyim de kurtulun demiş.:2:
Dedikodu kazanı hem de.Ben vicdan azabı duymuyorum,çünkü ben onun adını lekelemedim.Zaten söyleyecektim,uygun zamanı bekliyorduk.İnançlı bir insanın ölüm saatinin değişmeyeceğini bilmesi gerekirdi.İlaçları da annem çöpten aldı,akşam ne yapar bilemem.
Böyle böyle bir durum var abi,söylemek istemezdik ama sen abdestli,namazlı adamsın demişler.Adına,soyadına kadar..Ayrıntısından yukarda bahsettim zaten canım.
Allah bildiği gibi yapsın o işgüzarları. Başörtüyle abdestle namazla ne ilgisi var acaba..
Kuzum nasip gerçekten inşallah hiç bir zaman üzülmeyelim sorunlar çıkmasın gönül hep ister Rabbim nasip etsin öncelikle herşeyin hayırlısıBende söylemezdim annemi kesinlikle çok iyi bir davranış inşallah çözülecek ben inanıyorum
Allah bildiği gibi yapsın o işgüzarları. Başörtüyle abdestle namazla ne ilgisi var acaba..
Merhaba.
yok artık kaç yaşında kızsın üniversite bitirmişsin. şuan babanı ve arkadaşlarını kınadım. nasıl bir tabir o öyle. şimdi görücü usulu evlenen mi var kızlar ortaokulda başlıyo elele kolkola gezmeye. :44:
canım benım
çok üzüldüm yaşadıklarına
internetimde sorun var, bağlantı kesiliyor sürekli cevap yazmaya çalıştım sürekli olmadı
ilk 3-4 sayfayı okudum
aklıma tek gelen bayramda ailesinin gelip sizinkilerle tanışması
zaten bu süreç yaşanacaktı, çok uzatmayın bence
babanın eminim siniri birkaç güze geçecek, tabi gelsin damat adayımız tanışalım diyecek kadar geçmeyecek siniri ama ilaçlarını almaya başlar inşallah
bayramda gelsinler tanışsınlar, askere gitsin sonra
zaten inşallah seninde o gelene kadar atanma işin olur. sonrasında tekrar görüşmeye söz nişan olayı için gelirler yarıyıl tatilinde
direk nişan için gelmeyeceklerdi, mutlaka tanışacaklardı, bu bayram olsun o zamanda
baban kötü insanlar olmadığını, niyetlerinin ciddi olduğunu anlar bu görüşmeyle
babana da kızma, her baba kız evladını kimseye layık görmez, dizinin dibinde ister, ama sonra kabullenıyorlar işte.
bu durum hayırlı işinizin başlangıcı olur inşallah.
Babam kendince haklıdır,ona bir şey diyemiyorum ama arkadaşları böyle bir zamanda ne niyetle söyledi aklım onu
Erkeğin dedikodu yapanı bana göre tehlikelidir..
İnşallah.Tek temennim atanabilmek.:2:
Amin canım,inşallah.
Bakalım ne olacak...
Güçlü olmaya calış linkam sınava ne kaldı şurda.Ben şu an sınav açısından bakıyorum olaya.
Çok emek verdik kendini yıpratmanı istemem
Babanın içi ancak siz nişanlanınca rahat eder gibi duruyor kuzum.Sınavdan sonra nişan yapın bence.
Çok ağır konuşmuş gerçekten :S
Üzüldüm senin için..
Bu durumda aileler tanışsa, sevgilin sözlenip gitse askere sanırım daha iyi olur.
Gizlice devam etmen zor bence artık.
Erkeğin dedikodu yapanı bana göre tehlikelidir..
Güçlü olmaya calış linkam sınava ne kaldı şurda.Ben şu an sınav açısından bakıyorum olaya.
Çok emek verdik kendini yıpratmanı istemem
Babanın içi ancak siz nişanlanınca rahat eder gibi duruyor kuzum.Sınavdan sonra nişan yapın bence.
çok ağır laflar etmiş bir baba evladına nasıl bunları söyler
ne kadar kızgın olursa olsun bunları söylememeliydi
çok üzüldüm keşke konuşma imkanınız olsa güzelce anlatsanız ama dinlemez kesin
annenizin bir şekilde arabulucuk yapması lazım ona da kızmıyordur umarım genelde hep anneler işitir azarı
Canım ben şaşırmadım babanın tavırlarına. Sorun senin bir erkek arkadaşının olması değil, sorun bunu babanın kimbilir başkalarından nasıl duyduğudur, düşünsene bu durumu. Sizi el ele görenler kimbilir babana neler demiştir, eğer baban bu olayı bilseydi iyi de onlar sözlü evlenecekler diyebilirdi. Ama onun hiçbir şeyden haberi yokmuş, nasıl utanmış, gururu nasıl incinmiş. Biran önce babanın yanına git ellerini öp, hata olduğunu söyle, evleneceğiz biz de. Onun gönlünü al ve ilaçlarını içirt. Emin ol babanın hayatı daha önemli...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?