Çikolata bağımlılığı

Yok ya sen yanlış anladın biz kurtulmak istiyoruz bu dertten sen işine geleni anladın:)

Malatyalıyım ama kayısı sevmiyorum:) Ama mürdüm eriği olabilir.Şu diyet listelerine bakma fikrin süper geldi bana ama kararlılığım arttı sağol:)

Sen bakma o Şeyda ya bakma.O aslında bir şeytan bana bak sen bana, ben bir meleğim elimde çikolatamla yanına geleyim.Kikirikimi çikolatalarla besleyeyim

not:Şeyda cim sakın kızma emi ''Şeytan'' değilsin tabii.Yazı kafiyeli olsun diye yazdım Herkese burdan sevgiler sizlerle tanışmak çok keyifliydi.Kikirik cim seni arkadaş olarak ekliyorum.Malatya ya sevgiler kendine iyi bak.Çikolata ye ama AZ ye)

vay cadolaz seni vayyyyyyy ben seytan sen cadiiiiii
ne kirilacam kimin seytan kimin cadi oldugu böylelikle isbantlamis oldu demiiiiiiii

Malatyaya benden de sevgiler.Orada yaşamıyorum şuan:) Çikolata bitti benim için...Yememe düşüncesi bile enerji verdi bana.Mıy mıy gezemem ortalarda:)

tanistigima sevindim kikirik kizzzzzz kizlar hepinizi öpem ben kacarrrrrr iki isim var yapim gelemmmmm

Şuan istemiyorum çikolata.Çünkü artık böyle halsiz olmak istemiyorum....:)

Sevgili Kikirik,şakayı bir kenara koyduk.Sana nacizane bir tavsiyem var.2sene önce ben de senin gibi aynı şikayetlerle dahiliye doktoruna gittim.Şeker tahlili istedi.Yaptırdım fakat bir şey çıkmadı.Bu arada kilo da veremiyorum bir türlü Diyetisyen e gittim diyete başladım ben de tık yok veriyorum ama herkes 5 kilo veriyorsa ben 1 kilo...Diyetisyen benim tekrra tahlil yaptırmamı ek olarak ''insülün direnci'' mi ölçtürmemi istedi.Tekrar tahlil yaptırdığımda gerçekten insülün direncim yüksek sınırlarda çıktı.Kilo veremememin ,acıktığımda fazlaca aç kaldığımda elimin ayağımın kesilmesinin nedeninin bundan olduğunu,hatta çikolata ataklarımın bile bundan dolayı olduğunu söyledi şuanda insülün direnci için bir hap alıyorum hergün.İnan kilo vermem çabuklaşıp tatlı istediğim tamemen azaldı diyebilirim.Sen bakma bana çikolataya övgüler yağdırdığıma:) ha bu arada halsizlik bende de aşırı vardı.Bu ilaçtan sonra o da yok oldu.Çünkü aç kalmak,aç kaldıktan sonra tatlı yeme isteği,daha sonra hiç bir şekilde doyamama,tatlı,tatlıdan sonra tuzlu,tuzlu üstüne tekrar tatlı döngüsü içinde gider bu kötü süreç.

Bir dahiliye uzmanına gidip şeker ve insülün direnci tahlili yaptırmak istediğini söylersen içinde rahatlar inşallah sonucun temiz çıkar ama tersi çıkma ihtimali de olabilir.Sana sağlıklı güzel günler dilerim sevgilerimle...

Baştan söyleyeceğini sona saklamışsın :)

Tamam bu testi yaptırıcam en kısa zamanda.İnşallah bir şey çıkmaz.Çıkarsada en azından şikayetlerimden kurtulurum sağol:)

kikiriklicim,

Canan Karatay'ın 'karatay diyetiyle yaşam boyu sağlık ' kitabını HARARETLE tavsiye ederim.Asla zannettiğiniz gibi bir diyet kitabı değil.Düzensiz ,bilinçsiz yemenin insanı doyurmadığını ve sonuç olarak insanların 2 saatte bir bir şeyler yemek istediğini ve sık sık açlık hissettiğini söylüyor.Eğer kahvaltı ,öğle yemeği ya da akşam yemeğinden 2 saat sonra acıkıyorsanız ve canınız yine bir şeyler yemek istiyorsa son yediğinize bakın orada yememeniz gereken bir şey yemişsinizdir ya da proteini ,omega 3 besini almayı atlamışsınızdır 'diyor.Gerçekten de öğünlerde yeteri Kadar protein alınırsa ve bedene şeker ve hamur yüklemesi yapılmazsa 5-6 saat aklınıza ne yemek yemek ne çikolata ne patates kızartması geliyor.5-6 saat boyunca yemekten 5 dakika önce kalkmışsınız gibi dolaşıyorsunuz.Çok yenilip doyulduğunda 10 dakika sonra önümüze en sevdiğimiz şeyleri de getirseler :'simdi değil en azından bir yarım saat bir saat sonra' deriz ya ,aklımızda bir süre ne yemek ne bir şey olur ya işte öyle. 5-6 saat boyunca tok kalmak ve varsa fazla kiloları bu yolla kolay ve çabalamadan vermek inanılır gibi değil ama doğru.Dikkat edin ne zaman şekerli bir şey yesek 10 dakika canlanır mutlu oluruz ama sonra hızla aşağı düşeriz ,yorgunluk ,uyuşukluk ,uyku hali ,bilinç bulanıklığı ve bir süre sonra yine bir şeyler yemek isteriz .Sonra insülin direnci gelişir tam bir kısır döngüye düşeriz.

Prof Dr Canan Karatay ,kitabının bir bölümünü de şekere ayırmış.Şekerin eroin gibi insanı yavaş yavaş ele geçiren bir uyuşturucu ,zehir olduğunu söylemiş.Bel çevresindeki simitin ,göbeğin yani karaciğer ,pankreas yağlanmasının ana sebebinin yüksek glisemik indeksli karbonhitratlar yani şekerli yiyecekler unlu yiyecekler ve tuz olduğunu söylüyor.Kitapta neredeyse 3 sayfa madde madde şekerin sağlığa verdiği zararlardan bahsetmiş.Ancak bir kısmını yazabilirim ;vücudun mineral dengesini bozar,kandaki e vitaminini azaltır,protein yapısına zarar verir,doku esnekliğini bozar,vücutta su tutulmasını arttırır,dna yapısında zarara yol açar ,alkol gibi zehirleyici ,bağışıklık sistemini yıkar ,zayıflatır ,kanser ve erken yaşlanmanın temel sebebidir,yaraların hastalıkların iyileşmesini gecktirir, görmeyi bozar ,kırışıklıklara sebep olur ,diş eti hastalıkları, besin alerjisi ,konsantrasyon bozukluğu ,uyuşukluk ,aktivite azalması ,egzama, hormonal dengesizlik ,kilo alma ,şişmanlık ,obezite ,hipoglisemi (ani kan şekeri düşmesi) şeker hastalığı ,obezlerde yüksek kan basıncı ,kan pıhtılaşması ,damar tıkanıklığı,damar sertliği , felç,akciğerlerde anfizem ,astım ,hazımsızlık,sindirm sistemindeki asiditenin artması ,bağırsak sorunları,safra taşı ,bacaklarda varis ,gut hastalığna yakalnma riskine neden olur .Kemik erimesini başlatır.Multiple Sleroz ,epileptik nöbetler ,alzheimer hastalığına neden olur .Her türlü kanser hücresini besler,mide kanseri riskini arttırır .Karaciğerin büyümesi ve yağlanmasına,pankreasın yağlanmasına ve kanserine neden olur.Meme ,yumurtalık ,prostat ve kalınbağırsak knserine neden olur.

Karatay kola içtğimizde de ilk 10 -20 -40-45-60 dakika içinde vücudumzda neler olduğunu anlatıyor.

Yani 'yemeMEmiz gereken besinleri aldıktan 60 dakika sonra insan kolaya tatlılara saldırıyor, sonuçta karaciğer ,göbek ,pankreas yağlanması oluşuyor,vücuDun tüm hücrelerinde insülin direnci artıyor bunun sonucu hastalıklar sıraya girmiş sizi kucaklamayı bekliyor 'diyor .

Evet uyuşukluk ,kötü hisstmenin nedeni çikolata bence de .Karatay beslenmesine göre önce sabah. öğlen ,akşam( aralarda 5-6 saat olacak) hamur ,şeker ve trans yağlar olmadan içinde proteini ,omega 3 ü eksik etmediğimiz öğünlerle beslendiğinizde benim ve yakınımda brinin uyguladığı üzere kesinlikle açlık hissetmiyorsunuz ,aklınıza bile gelmiyor bu yiyecekler.Ama olur da 1-2 defa tatlı birşey yiyin ya da ekmek börek bir saat sonra yine tok olduğnuz halde aç hissediyor ,sürekli yemek düşünmeye başlıyorsunuz .Bu ne demek ?Yine zehirlendik ,sağlıklı yörüngeden çıkıp türlü hastalıkların bizi beklediği kısırdöngüye tekrar girdik demek .Zararlı içecek ve yiyecekleri bırakıp doğrularını yediğimizde fiziğimiz ,cildimiz ,gözlerimiz de yenileniyor, canlanıyoruz , zihnimiz de netleşiyor ruhumuz hafifliyor:115:

Son düzenleme:
Baştan söyleyeceğini sona saklamışsın :)

Tamam bu testi yaptırıcam en kısa zamanda.İnşallah bir şey çıkmaz.Çıkarsada en azından şikayetlerimden kurtulurum sağol:)

Muhabbet çikolata tadında olunca başta söyleyeceğim sona kalmış:26: en kısa zaman da doğru dahiliye uzmanına.

bir bura kalmıştı girmediğin anam doktor asistanı mısın sen herşeyi biliyon maşallah

o hastalık bende çocukluğumdan beri var,sanıyorum babacığımın her akşam eve gelirken çikolatalar,gofretler getirmesinden alışkanlık kaldı bana...bedenim değil ruhum istiyor ben napiimmm:)
her gün 1 tablet çikolatam var yediğim markada hep bellidir,başkasını yersem bile illaki onu yemem lazım yoksa uykumdan uyanıyorum aklıma geliyor ve kocişle bile paylaşmıyorum düşünün artık
Nutellayı hiç söylemiyim,4 yıldır evliyiz her hafta 1 adet 750 gr Nutella tükeniyor evde,eşim alıştı alırken yedeğini dahi alıyor adamcağız napsssıınnn
bazen kendimi kaptırıp alıyorum elime kaşığı ve kavanozu,Allah ne verdiyse:)
doktora gitme ihtiyacı hissetmedim hiç bu konudan dolayı,böyle mutluyum.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…