iki yumurtalığımda da ç.kisti vardı ameliyat falan olmadım tekliflere rağmen:)tüp bebek denedim,oldu hem de ikiz.Eğer yumurta çıkıyora birkaç tane çocuk için şansın var ameliyatsız,yumurta toplandıktan sonra kistle ilgisi kalmıyor,umarım uğraşmadan utlu son olur.
iki yumurtalığımda da ç.kisti vardı ameliyat falan olmadım tekliflere rağmen:)tüp bebek denedim,oldu hem de ikiz.Eğer yumurta çıkıyora birkaç tane çocuk için şansın var ameliyatsız,yumurta toplandıktan sonra kistle ilgisi kalmıyor,umarım uğraşmadan utlu son olur.
canım benimde kist vardı 2 kere ameliyat oldum.2 tüp bebek negatif.
sakın moralini bozma.yumurtalar toplandıktan sonra tutunmada bir engeli olmuyormuş.umarım herşey yolunda gider.doktor toplama sırasında kisti boşaltırız dedimi?bende önümüzdeki ay mayadayım.iyi haberlerini bekliyorum.
asumancım geçmiş olsun canım.bende çikolata kistinden 3 sene önce ameliyat oldum.2 aşılama ve 1 tüp denemem var.malesef negatif hepside.ama tanıdığım bir arkadaşım var ameliayt sonrası 8 tane tekrarlayan çikolata kistiyle ilk tüp denemesinde hamile kaldı.ve bir arkadaşım daha hiç amleiyat olmadan 4 cm lik çikolata kistiyle ilk microsunda hamile.yani kistin sorun olacağını düşünmüyorum tüp bebekte canım.zaten yumurta toplama sırasında içini boşaltıyolarmış.inşallah senin de mutlu haberlerini alırız opuyorumnanaktan
saol asumancım inşallah.ben şuan beklemedeyim mayıs gibi düşünüyorum 2.microyu bakalım kısmet artık.1.microdan sonra toparlanmak zaman aldı benim için hem maddi hem manevi...hayırlısı olsun...
arkadaşlar kistlerinizlemi tüp bebek yaptırdınz yoksa laporoskopi sonrasımı tüp bebek yapıldı,tedavielriniz ne şekilde gelişti,ameliyat ve tüp bebek denemelerinden sonra kistleriniz tekrarladımı?
Selam..canım benim kistlerim aslında onlar tümör sayılır ya neyse çok büyüklerdi ve çok ağrım oluyordu hemen laparaskopi oldum..şimdi de tüp bebek merkezine başvurdum..Tavsiyeler hastaya ve hastalığın şiddetine göre değişir..ben de doktorum çok araştırdım bu konuları ama tüp bebek işinin içine girince kendimi sudan çıkmış balık gibi hissettim..tüp bebeğe yeni başlıyorum...senin kaç tane kistin var nerde ve kaç cm?Kaç yaşındasın?Eşin hiç spermiyogram yaptırdı mı?Kaç yıldır çocuk deniyorsunuz?tüplerin açık mı kapalı mı bakıldı mı?çikolata kistinde tüpler de yapışıp tıkanabiliyor önemli...sen bu sorularıma cevap yaz ben sana yardımcı olmaya çalışayım...
ameliyattan sonra kistin tekrarlama ihtimali ameliyatın tekniğine ve senin kistinin durumuna göre değişir...kisti çıkarıp kalan duvarı yakarak yok etmeye çalışırlarsa tekrarlama riski daha yüksek..ama kisti duvarını da kazıyarak çıkarırlarsa tekrarlama riski daha az..ama yine de tekrarlama riskleri yüksek..benimki de tekrarladı..Bu arada ameliyat olacaksan kesinlikle açık ameliyat olma yapışıklıklar olur daha kötü olursun...kesinlikle laparaskopi ol..izmirdeysen Ege üniversitesinde Doç.Fatih Şendağ çok iyi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?