Çikolata kistleriyle tüp bebeğe düşüşüm :)

Evet şimdi çocuk istiyoruz ama amh değerim düşmüş ameliyat öncesi 2.2 iken şimdi 0.94 e düşmüş..Düşük bi rezerv ama ihtimal var gibi tüp bebek denemeden önce çatlatma ve aşılama yaptırmayı düşünüyorum..Doktora tekrar görünücem başka doktorlarında fikrini almayı düşünüyorum..Hepimizin allah gönlüne göre versin inşallah Herşeyden önce hayırlısı neyse o olsun..

Evet ameliyattan sonra ben de ölçtüreceğim ne kadar düşeceğini merak ediyorum. Allah hepimizin gönlüne göre nasip etsin tüp bebeğe başlatmadan önce aşılama yaptırıyorlar zaten iki tane benim bildiğim ama amh değeri 1 in altına düşenleri direk tüp bebeğe de başlatıyor olabilirler. Çocuk düşünüyorsanız farklı doktor görüşleri alın bence fazla geciktirmeden. En hayırlısı nasip olsun inşallah herkes için

Evettt ameliyatımdan 2 gün sonra yazıyorum:) 1-2 saat sürer denilen ameliyatım 5 saat sürdü tabi bu kadar uzun süren ameliyatın ve soğuğun da verdiği tepkiyle sağ kolumda uyuşukluk oldu hala karıncalanma devam ediyor doktorum her yere yapışıklık olduğunu söyledi çok şükür 15 ve 8 cmlik kistlerimi alabilmiş. Yumurtalık ve tüplerimde sıkıntı olmadığını söyledi ben ne olur ne olmaz hazır anestezi almışken hsg rahim filmi de çekilmesini istemiştim zor da olsa ilaç geçmiş tüplerden büyük ihtimalle yapışık olduğunu söyledi normal yolla gebe kalmam mümkün değilmiş her yerde yapışıklık vardı dedi bağırsaklarla çok uğraşmadığını söyledi. Yumurtalık rezervlerimin iyi durduğunu söyledi 3 ay denememizi eğer olmazsa vakit kaybetmeden dondurttuğum embriyolarla tüp bebeğe başlamamı söyledi. Umarım buraya sonunda hamileyim diyebileceğim zamanlar da gelecektir

Geçmiş olsun öncelikle laporoskopi sırasında alttan ilaç verince ameliyat da görünüyor geçiş doktorunuz hsg ye neden gerek duydu ki

Geçmiş olsun öncelikle laporoskopi sırasında alttan ilaç verince ameliyat da görünüyor geçiş doktorunuz hsg ye neden gerek duydu ki
Ya doktorum demedi aslında ben istedim benim ameliyat ep ile başlıyordu sanki laporoskopi mi oluyor bilmiyorum ki küçüklü büyüklü delikler var biri diren onu saymazsak 4 tane var ikisinde iki dikiş diğerlerinde 4-5 falan. Aklımı biraz bebek sahibi olmakla bozduğum için burada da hsg den sonra hamile kalanları duydukça yaptırmak istedim

Evet laporoskopi oldunuz bende bir sene önce oldum o delikler zamanla kapanacak ama izleri kalıyor. Doktorunuz demedi mi ne hsg si zaten ilaç verecez

Aynen ilk işim olacak amh değerimin ne kadar düşeceğini merak ediyorum benim hiç ağrım olmadı ondan anlamadım zaten. Bu kadar büyüttüm benim ihmalimdi ancak çocuk düşününce kontrole gitmek aklıma geldi maalesef

Benim de aynı oldu ilk çocuk denemesinden sonuç alamayınca gittim öyle öğrendim öğrendiğimden beri de çok ağrılar yaşadım sanki öğrenmem gerekiyormuş. Siz kaç kilosunuz

Yorumlarınızı okurken ne kadar çok bu derdi yaşayan varmış yalnız değilmişim demekten alıkoyamadım kendimi. 27 yaşındayım ve kendimi bildim bileli adet sürecim gün fark etmeksizin ağrılı geçiyordu. Evlenmeden önce doktora bir gözükmem gerekirdi belki ama öteledim. Evlendim 1 sene geçti ne ağrısı dindi ne sızısı ve sonunda doktora gitmeyi akıl edebildim. Tabi ben asla ihtimal vermiyorum kötü bir şey çıkacağına. Bursa’da özel bir kliniğe gittim. Doktorla sohbetimizden sonra sıra geldi muayeneye stres, korku adı her neyse çok gerilmiştim ve ister istemez neden bu kadar geç kaldığımı sorgulamaya başladım. Sol tüpümde endometriozis adı verilen adet kanının dışarı akıtılması gereken bir kısmını içerisinde toplayan 5.5 cm büyüklüğünde kistim olduğunu öğrendim. Devamını dinleyemedim zaten. Hsg çekilmem önerildi tüplerde tıkanıklık olabilirmiş. Tabi ben bu sırada yine yorumları okuyorum hamilelik olasılığını arttırıyor yazıları hayır çok ağrılı geçiyor vs vs. Sonunda filmi çekildim ve sol tüpümde hidroselpenks yani sıvı birikmesi olduğunu öğrendim süreç ve psikolojim iyice benim için kötü olmaya başlamıştı. Doktorum embriyo oluşsa bile tüpte ki sıvı birikmesi bebeğin tutunmayı zorlaştıracağından bahsetti. Bu da üzücüydü tabi en son amh ve bir kaç hormon testi için kan verdim şükür ki değerlerim iyi çıktı. Yeni yıla kadar kendimize vakit tanıdık eğer gebelik oluşmazsa laparoskopi olucam hem kistin hem de tüpümün alınması durumu söz konusu. Sonrası yine bekleyiş hepimizin hakkında hayırlısı olsunn umarım kim ne istiyorsa rabbim en güzel haliyle nasip eder. Karıncaya can veren, taşların arasından ot yeşerten rabbim, rahmimize bir can vermez mi?

Merhabalar.
Ben de aynı durumları yaşıyorum. Doktorum endometriosis ve adenomyosis tanısı koydu tüplerim hasarlıymış alınması gerekiyor sanırım o esnada kistimi de alacak rezervim düşebileceği için havuz yapıyoruz ikinci opu sürecindeyim. Rezervim zaten çok yüksek değil umarım fazla etkilenmez ameliyattan sonra gerçekten zor süreçler ama umutsuz değil umarım hepimizin istediği gibi olur korkuyorum biraz ama güzellikle sonuçlanacağına da inanıyorum git gelli bir hal:)

Bizde kendimize yeni yıla kadar vakit verdik:) inşallah hayırlısıyla sonuçlanır süreciniz sizin de. Ağrı yaşayanlar için çok daha zor bu hastalık. Ben aldırdım kurtuldum kistten ama tekrarlamayacağının da bir garantisi yok tabiki maalesef

Ameliyatınız sorunsuz geçer inşallah opu süreci bile insanı çok yıpratıyor. Ama dayanacağız ne yapalım. İnşallah üçüncüye gerek kalmadan yeterli sayıya ulaşırsınız. Doktorunuz kaç tane embriyo oluşmasını istiyor ameliyattan önce?

İnşallah teşekkür ederim belli bir sayı söylemedi ne kadar çok o kadar iyi sanırım şimdilik geçen tedaviden 2 tane var umarım bunda daha çok olur. Siz de ameliyat oldunuz sanırım çok geçmiş olsun rezerviniz belli oldu mu ben ondan korkuyorum açıkçası

Evet ameliyat olup çalıştığım ile döndüm ben rezervlerimi aynı laboratuvarda ölçtürmek daha anlamlı olacaktır dedi doktorum. O yüzden kasım ara tatilinde memlekete döndüğüm zaman ölçtürecem inşallah buradan da paylaşırım. Hiç korkmayın nasılsa embriyolarımızı dondurttuk. İhtiyaç halinde kullanacağız. İnşallah hiç ihtiyacımız kalmaz

Umarım hepimizin her şey istediği gibi olur herkese kolaylıklar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…