- 2 Aralık 2011
- 2.953
- 8.931
- 408
- Konu Sahibi bendeuyeolcam
-
Ben sizi haklı buluyorum. Bende doğal yaşama takıntılıyım. Şekeri evime sokmam mesela. Ben en son ne zaman yedim hatırlamıyorum bile. Hazır gıdalara düşmanım. En doğrusunu yapıyorsun. Sürekli söyleyerek zararları anlatarak kafalarına sokmaya çalışHanimlar merhaba,
2 yasinda bir kizim var.
Esimin ailesi 2 saat uzakta baska bir ilde yasiyorlar.
En az ayda bir kere gorusuyoruz en az bir gece yatili olarak.
Kizim kayinaileyi sever.
Onlar da torunlarini..
Bizimse mesafeli bir iliskimiz var.
Ben zaten soguk biriyimdir.
Kizim oldukca istahsiz bir cocuk ve ben yemesine saatlerine vs cok titizlenirim.
Gecen hafta son gorustugumuzde giderken kayinvalidem "sana cikolata biraktim" dedi kizima.
Sonra anneme donup "dun gece gizli gizli cikolata yedirdim, eşim anne babasi gormesin dedi, alttan alta verdim ohh ne de guzel yedi" dedi.
Ben sasirdim ve ama corba saatiydi, yemedi, oyle sey olur mu dedim cok sakince ama gidiyorlardi ve konu kaynadi.
Esasen o aksam cikolata kabini bulmustum koltukta ama kizimdan gizli halasinin yedigini dusunmustum, boyle bir sey yapacagini dusunmemistim.
Simdi organik beslenelim, cikolata zararli vs diye anlatacak degilim cunku cok anlattim ve asla anlasilmiyorum.
Kizim zaten gunde bir tane cikolata yiyebilir yemek saati olmadikca.
Hani oyle cok cok kati kurallarim da yok.
Baska bir ornek olarak aksam cay saatinde bizden ozenirse cok nadir de olsa bir damlacik demliginden olmak uzere yarim bardak veririm ama oraya gittigimizde asla sekersiz verdiremiyorum.
Benden gizli de olsa atiyor.
Aaa oyle sey mi olurmus, sekersiz tadi mi varmis bir ton ikna seanslari.
Esim de hayir, gerek yok der kendisi de cok saglikli beslenir cunku ama dedigim gibi anlasilmiyoruz ve gizliden de olsa yediriliyor, iciriliyor kizimiz.
Ben acikcasi oldukca sinirlendim ve uzuldum.
Ohh olsun sen istemesen de yaptim tavrina da ayrica bozuldum.
Haftaya yine gidiyoruz bir organizasyon var kizim icin ve elbette organizasyon icin musait miyim degil miyim diye ben aranmadim, ogluyla konustular.
Esim bendeuyeolcam'la konusalim bir, dedi.
Muhatap da alinmiyorum yani.
Bir guc savasi var gibi, anlamiyorum ama bu cok da onemli degil, daha iyi anlasilmak adina yazdim.
Hulasa ne yapmam gerektigi konusunda aydinlanmaya ihtiyacim var yoksa sert bir tepki verebilirim, her anne gibi cocugum konusunda hassasim cunku.
eşin zaten senin tarafında.
ayda bir kere gidiliyormuş.
satırlarca yazacak dert göremedim. abartıyosunuz. idare ediverin azcık.
Anneden gizli, annenin onaylamadığı abur cubur verilmesine bende karşıyım. Bir dahaki gelişlerinde daha net uyarirsiniz. Ama ayda bir geliyorlar ve bir kez kaçamak yapmış kızınız yani aman aman dertlenmeye ne gerek var bilemedim. Ertesi gün sağlıklı yemek programiniza dönersiniz. Eşiniz de sizinle aynı fikirde. Daha nedir dert yani?
Keskin sınırlarınızı koyun lütfen bir an önceDert su ki kizim istahsiz bir cocuk.
O gunku yedigi bir cikolatayla idare edebilir mesela.
Istahinin tumden kapandigi bir gun gecirmesine geriliyorum.
Neden corbasini icmek yerine bir cikolatayla uyusun ki..
Bunu bastan bir daha alip yeni bir duzen kuruyorum saati degisiyor ya da hic yemiyor.
Bu konuda oldukca hassasim cunku kizim zayif bir cocuk.
En az ayda bir.
Sureden de ziyade diken ustunde kaliyorum, surekli cikolata/tatli vermeye calisiyor ve kurallarimizi ve duzenini bozuyor.
Idare edilebilir de neden idare etmek veya yeniden bir duzen kurmak zorunda kalayim ki?
Bunu anlamak bu kadar zor mu gercekten?
Sizi çok iyi anlıyorum. Benim çocuklarım da yasitlarina göre fazla fazla zayıf çocuklar. Hatta kızım sabah yediği 1 yumurta ile akşam uyuyana kadar durabilir hiç yemek sormaz. Haklısınız da. Ama demek istediğim ayda bir yapılan bir kaçamak gibi düşünün. Dert edinmeyin diye söylüyorum. Büyüklere laf anlatmak çok zor. Siz yine ayda bir diyorsunuz benim kızım haftada bir görüyor babaanne ve dedesini. Her geldiklerinde neler veriyorlar neler güya gizli yoldan. Ama konuş konuş boşa. bir kaçamakla düzeni bozulmaz zaten, pöf deyin geçin derim.Dert su ki kizim istahsiz bir cocuk.
O gunku yedigi bir cikolatayla idare edebilir mesela.
Istahinin tumden kapandigi bir gun gecirmesine geriliyorum.
Neden corbasini icmek yerine bir cikolatayla uyusun ki..
Bunu bastan bir daha alip yeni bir duzen kuruyorum saati degisiyor ya da hic yemiyor.
Bu konuda oldukca hassasim cunku kizim zayif bir cocuk.
Ayda bir kere yesin içsin ne olacak sanki hem çocukken yemeyecek ise ne zaman yiyecek obezite olma gibi bir riski yoksa bırakın yesin bir şey olmaz her gün değil ya , ayda bir gün serbest yeme günü rahat olun de bence gülerek :)Hanimlar merhaba,
2 yasinda bir kizim var.
Esimin ailesi 2 saat uzakta baska bir ilde yasiyorlar.
En az ayda bir kere gorusuyoruz en az bir gece yatili olarak.
Kizim kayinaileyi sever.
Onlar da torunlarini..
Bizimse mesafeli bir iliskimiz var.
Ben zaten soguk biriyimdir.
Kizim oldukca istahsiz bir cocuk ve ben yemesine saatlerine vs cok titizlenirim.
Gecen hafta son gorustugumuzde giderken kayinvalidem "sana cikolata biraktim" dedi kizima.
Sonra anneme donup "dun gece gizli gizli cikolata yedirdim, eşim anne babasi gormesin dedi, alttan alta verdim ohh ne de guzel yedi" dedi.
Ben sasirdim ve ama corba saatiydi, yemedi, oyle sey olur mu dedim cok sakince ama gidiyorlardi ve konu kaynadi.
Esasen o aksam cikolata kabini bulmustum koltukta ama kizimdan gizli halasinin yedigini dusunmustum, boyle bir sey yapacagini dusunmemistim.
Simdi organik beslenelim, cikolata zararli vs diye anlatacak degilim cunku cok anlattim ve asla anlasilmiyorum.
Kizim zaten gunde bir tane cikolata yiyebilir yemek saati olmadikca.
Hani oyle cok cok kati kurallarim da yok.
Baska bir ornek olarak aksam cay saatinde bizden ozenirse cok nadir de olsa bir damlacik demliginden olmak uzere yarim bardak veririm ama oraya gittigimizde asla sekersiz verdiremiyorum.
Benden gizli de olsa atiyor.
Aaa oyle sey mi olurmus, sekersiz tadi mi varmis bir ton ikna seanslari.
Esim de hayir, gerek yok der kendisi de cok saglikli beslenir cunku ama dedigim gibi anlasilmiyoruz ve gizliden de olsa yediriliyor, iciriliyor kizimiz.
Ben acikcasi oldukca sinirlendim ve uzuldum.
Ohh olsun sen istemesen de yaptim tavrina da ayrica bozuldum.
Haftaya yine gidiyoruz bir organizasyon var kizim icin ve elbette organizasyon icin musait miyim degil miyim diye ben aranmadim, ogluyla konustular.
Esim bendeuyeolcam'la konusalim bir, dedi.
Muhatap da alinmiyorum yani.
Bir guc savasi var gibi, anlamiyorum ama bu cok da onemli degil, daha iyi anlasilmak adina yazdim.
Hulasa ne yapmam gerektigi konusunda aydinlanmaya ihtiyacim var yoksa sert bir tepki verebilirim, her anne gibi cocugum konusunda hassasim cunku.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?