Cikolata?

Arkadaslar tek tek alintilayamadim ama anlasilmadim galiba.
Ben kendimi bir cikolata hakkini mahfuz tutarak esnetiyorum.
Gunde bir cikolata yemiyor.
Hakeza gunde bir cikolata yiyebilir demisim, yer dememisim fark anlasilsin diye.

Kati bir anne degilim tanimim da bu esnetme fikrimden oturuydu.

Ote yandan yemek saatiydi ve bunu biliyordu.
Hicbir sey sorun degilse bile "gizlice yedirdim ohh" tavri hos degildi.

Cocugu da sevmesin mi hosgoru ne zaman lugatten cikti denecek bir durum da degil.
Zira ben de ama bak corbasini icmedi iste dedim, cikolata hee al sana deyip basina carpmadim, kavga etmedim ve sakindim.
Ustelik bu bizim kuralimizken nicin hosgoreyim ki cignenmesini?

Kendimce kibarca engellemeye calistim.

Evet, cikolata yemesini istemiyorum.
Evet, cayi sekerli icmesine hatta cay icmesine gerek yok cunku alternatiflerimiz var.
Yassah gardasim deyip koltuga oturmuyorum yani.

Herhangi bir kuralimin esnetilmesi ya da tumden kaldirilmasi icin ikna edilmek ya da gizlice yapilmamasi icin surekli tetikte olmak istemiyorum.
Hosgoru bunlarsa ben hosgorulu biri olmayabilirim.

Ben kimsenin cocugu hakkinda ya da yetistirilme tarzi hakkinda ahkam kesmiyorum.
Evet istemem cocuklar sacma sapan seyleri yemesinler ama zorla tutup ellerinden almiyorum sonucta.
Kendi cocuguma yapilmamasi ya da yapilmasi gerekenleri anlatiyorum.
Buna hakkim yok mu?

Anneyim ama kural koyamam oyle mi?
Kural koyarsam ve hice sayilirsam yine de tepkim yumusaksa dahi abartmis, idare ediverememis ya da benim cocuguuummmm ben kralice veledim piremses mi demis oluyorum?
Yapmayin yani.

Ne demeliydim, siz ne derdiniz?
Acikcasi kavga etmeyi istemem.
Fevri biriyim, sesimin ayarini kacirabilirim.
Yalnizca "ama bak iste corbasini yemedi" dedim.
Ve ohhhhh olsun tavrina da baya bozuldum gercekten.

Ne demeliydim, siz ne derdiniz?
Acikcasi kavga etmeyi istemem.
Fevri biriyim, sesimin ayarini kacirabilirim.
Yalnizca "ama bak iste corbasini yemedi" dedim.
Ve ohhhhh olsun tavrina da baya bozuldum gercekten.

Benim diyeceklerim size uymayabilir, ben bu tarz konularda fevri ötesiyim, hele baştan uyardıysam, rica ettiysem de üzerine yapılıyorsa, köprüleri yakarım "Artık tüm çikolatalarınız size kalıyor o zaman hadi iyi günler" der çocuğu alır çıkar giderim bu kadar basit. Çocuklu konularda değil ama vaktinde birkaç konuda bu keskinliği gördüler ve geri adım atmak durumunda kaldılar.

Kendi kv ve kpimde böyle sorunlar yaşamıyorum, en başından "Benim saygımı kazanmak istiyorsanız ona göre davranın, istemiyorsanız da canıma minnet" hissini aldılar. Kendi annem-babam olduğunda da bazı anlar ve bazı konularda canlarını acıtırım, çocuğum ve ona verdiğim emeğin sabote edildiğimi görürsem. Ama dediğim gibi, böyle şeyler yaşamadım ne kendi tarafımdan ne eşimin tarafından, bilmiyorum belki de ailenin arızası olduğumdan, belki gerçekten saygı duymaya başladıklarından ya da olgunluklarından.

İdare etmek zorunda değilsiniz kimseyi bu kadarını söyleyeyim, az deliriverin bırakın sizi idare etmeye çalışsın millet. Eşinizle de konuşup tavrınızı koyarsınız gerekirse, hele söz konusu çocuğunuz, zararlı beslenmesi, gizli kapaklı işlere yönlendirilmesi hususuysa, sert davranmak hakkınız.

Ben cikolata, gofret ve dahi cay sekeri konusunda cok esnegim.. eger hic disarida yemek yemiyorsaniz, dogum gunu pastasini dahil eve hic tatli sokup yedirmiyorsaniz, sizin ve cocugunuzun midesine giren tek seker meyve icinde olan ise haykirarak zehir diyebilirsiniz.. ama onun disinda bu kadar abartilmasina karsiyim.. gel gelelim benim oglumun cips baharatina alerjisi var, yarim tane bile yese nefes alamayacak hale gelir.. o yuzden butun milleti tek tek uyardim eve alinmamasi konusunda, cunku hayati onem tasiyor.. herhangi biri gizli yedirse bir daha oraya gidemezdi en azindan bilinci olusana kadar.. onun disinda bu cocuk, kazara agzina bir tane atar herhangi bir yerde diye ilacini cantasinda tasitiyorum.. siz de yemesini istemedigi seyleri cocugunuza anlatin, insanlari tek tek duzeltmek zor..

Kayinvalidenize saglam bir ayar vermeniz gerek,merak ediyorum cikolata verirken cokmu matah birsey yaptigini saniyor?bir lokmalik cocuga cikolataya sekere alistirmasi yerine meyve verse kuruyemis verse daha faydali degilmi?hicmi torununun sagligini dusinmuyor?kusura bakmayinda ayda bir gidiyorsunuz diye odate edin diyemiycem,seker abur cubur sevildiginde ciddi bagimlilik yapan seyler,koca kadinim ben bile sekerden cikolatafan uzak durmakta zorlaniyorum,senelerin kullanimi var bir anda bagimliligini atamiyorsun,hheleki kucuk yaslarda damak tadina tatli yerlesince buyudugunde kopamiyirsun,kayinvalidenizle konusun huyundan gecmezse gerekirse gitmeyin

Buyukler iste cogu ayni. Ama siz taviz vermeden kararlilikts devam edin. Esinizde uyarsin görünce. Cocuklara kendilerini boyle sevdrceklerini saniyolar ki oluyor da. Laftan anlamayana da sert bi seklde belli edersnz ki ins gerk kalmaz

Takip ettiğim tüm doktorlar ve kızımı düzenli götürdüğüm doktorumuz çikolata için çocuğunuza kendi elinizle zehir veriyorsunuz diyorlar.Bunu niye evladıma yapayımki? Bir daha gittiğinizde bunu söyle ve siz gizli gizli çikolata verdiğiniz için kusura bakmayın ama kızımı sevmediğinizi düşünüyorum de.Üstelik çocuğun zayıf ve iştahsız bir çocukmuş o çikolatayı yiyince doyuyor esas alması gereken besini alamıyor.Bu emrivaki yapılan organizasyon içinde o haftayı şöyle güzel bir program hazırla eşinle konuş ve gitmeyin.Güç savaşıysa eğer göster gücünü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…