Cikolata?

Ay ben çok gıcık bir insanım. Eminim evladım olursa kv de sorun çıkarır çünkü eltim çok çekti çekiyor.
Kesin kavga çıkarırım. Ben fevriyim tutamam kendimi o an. Ama ayda 1 gifiliyorsa bence gormezden gelebilirsiniz.

Arkadaşlar, diger ornek meselenin sadece bir cikolata olmadigini anlatmak icindir. Adi ustunde diger ornek.
Akli selim hic kimse kizi bir cikolata yedi diye delirecek degil sanirim, degil mi?
Ana fikir: benden gizli is yapilmasi (paranoya olacagim artik) ve surekli sagliksiz seylerin teklif edilmesiyle duzenimizin ve kurallarimizin bozulmasi.
Ikna edilemezsem gizliden yedirilmesi vs.
Bakin surekli demek de surekli demektir, bir arada oldugumuz her an demektir, kacamak durumundan cikiyor ve benim guvenim sarsiliyor demektir.

Son düzenleme:
Benden gizli benim çocuğuma, benim otoriteni hiçe sayıp gizli gizli herhangi bir gıda veren kim olursa olsun, annem dahil, aklını başına alana kadar çocuğumu göremez.

Emin olun o dert demek istemiyorum ama o döküntü herkeste var bende abur cubur vermem kolay kolay verenlere de söylüyorum ama bazen kale alınmıyoruz bence çok sıkıntı edecek kadar durum yok ben öyle durumda onu alacağınıza meyve süt alın diyorum.diğer konuya gelince birçok erkek ailesi oğlunu arıyor münasip olan kadının aranması ama işte bizde de o var enim bildiğim misafir gelecekse evin bayanını aramak uygun ama beni değil de eşimi ararlar sanki o ağırlayacak misafiri hazırlığı o yapacak

Bende doğal yaşama takıntısı yok ama bende aynı fikirdeyim çocuk şekerli yiyince yemek yemiyor kesiyor saatlerce aç kaliyo birde iştahsız biriyse aç bile uyuyo bizim ananemiz öyle yemegi reddederse hemen abur cubur teklif eder yedirirdi kızdım felan ama fayda etmedi sonra baktı ki çocuk yemiyo yemekleri şimdi ince yemek sonra abur cubur veriyo fazla olmayınca bende karışmıyorum artik

Çocuğum yok ama benim de tedirgin olduğum bir konu bu.. İleride şeker, çikolata yedirmek istemiyorum çocuğuma.. Kendim de tüketmiyorum zararlı şeyleri.. Hamilelikten söylemeye başlayacağım bu gidişle büyüklere ki alışsınlar en baştan.

O zaman yanlız bırakmayacaksınız kayınvalidenizle kızınızı.
Sizin yanınızda niyetlenirse yemek saati geliyor şimdi yiyemez anne diyeceksiniz.
Ben anlamıyorum bu insanları. O çikolata yense ne olur? Ne faydası var minicik çocuğa gizli gizli yediriliyor?
Meyve versin süt versin ki onuda yemek saatleri sonrası versin. Yada çok istiyorsa yemeğini yedirsin ama neden çikolata?
Uyarın hatta yerinizde olsam arar söylerdim anne arkanızdan çok kustu kaşındı çocuk doktora götürdüm,bir daha tekrarı olmasın,doktor çok kızdı cikolatayı aç vermenize diye. Doktor derseniz belki akıllanır.

Yemek saatlerinde çocuğu yanınızda dolaştırın. Verene de tepki gösterrin. Gerekiyorsa çocuğu alın kucağınıza götürün başka odaya. Sorun burada çocuğa çikolata yedirmek de değil aslında, size verdikleri “sana rağmen” mesajı. O yüzden ben olsam müsaade ettiğim şeylerede etmem bir süre.

Burada çocuğunuza asıl zarar veren, anne babanın hoşuna gitmeyen bir şeyi, onlardan gizli kapaklı yapmaya devam edebilirsin davranışının öğretilmesi. O yüzden "abartmayın ya" minvalindeki yorumları anlayamıyorum. Çocuğumuzun yeni şekillenen karakterine işlenen bir şey önemli değil mi? 2 yaş bebesi, farkında değildir sanmayın, hepimizden çok farkındalar ve algıları açık. Arada yapılan kaçamaklar konusunda ben de serbestlik tanıyorum ama burada iş farklı. Yanlış bir davranış öğretiliyorsa, orada çıngar çıkarmak haktır.

Bir çikolata ne dert olmuş ya. Torununa bir çikolata vermesi de suç olmuş .
Söyleyin torununu hiç sevmesin bari . .

Ya anlamıyorsunuz heralde. Burda mevzu şeker çikolata değil. Gerçi onların verilmesi bile başlı başına büyük mesele. Ben kocama bile şekerli bir şey yedirmiyorum. Zehir olduğunu biliyorum çünkü. Bir zahmet arkasını çevirip içeriğini okuyun ve hazır gıdaların nerdeyse hepsinin zehir olduğunun bir farkına varın. Ben eşime bile yediremezken çocuğuma neden zehir vereyim yada vermelerine göz yumayım ki?? Burda mevzu anne-baba otoristesinin hiçe sayılması. Böyle ikircekli bir ortamda yetişen çocuğun ilerde yaşayacağı problemleri biliyor musunuz da ahkam kesiyorsunuz Allah aşkına??? Kadın yerden göğe kadar haklı

Çocuğum söz konusuysa kimseyi idare edemem. Torununu görmek isteyen beni idare ediversin bi zahmet. Biz de ziyarete gittiğimizde eşimin yengesi oğlumu uyandırmış gelmiş, deli oldum. Daha önce de yapmışlardı aynısını. Ama tatsızlık olmasın diye bir şey demedim. Sonra noldu? Beşiğinde sallanarak uyumaya alışan bebek gitti, uyumak istemeyen bebek geldi. Eşime de söyledim, bir daha gitmeyeceğim. Görmek isteyen ziyarete gelsin bi zahmet.

Benim belli kurallarım varsa kimse için esnetemem o kuralları. Sonuçta o kurallar keyfi değil.

Tablet ve telefon da kullanmiyoruz.
Onlar da video ve fotograf aciyorlar sonra telefonu her gordugu yerde "ac resim" diye dolaniyor.
Bu yuzden de onlara da acmayin diyoruz.

Otoritem... benimmm otoritem,benim cocuguumm..
Yapmayin,abartmayin bayanlar ya

Elbette kurallarimiz olacak.
Dedigim gibi ben cok kati bir anne degilim zaten.
Buna ragmen ezip geciliyorsam sorun edilebilir bence.

Her seyden once saygi duymayi ogrenmemiz lazim.

Bizim dogruluguna ikna olmadigimiz bir konu olabilir, herkes farkli tercihler yapabilir. Ama cocuk konu sahibinin cocuguysa, o nasil isterse oyle beslenme duzeni olusturur.

Ondan gizli sekilde cocuguna mudahale etmeye babannesinin de ananesinin de hakki yok ki. Burada mesele saygi meselesi. Ki buyuklerin zamaniyla suan coooook farkli.

Tek ortak nokta da ne buyuklerin ne kucuklerin saygiyi ogrenememis olmasi. Yoksa her sey daha guzel olacak...

Elbette kurallarimiz olacak.
Dedigim gibi ben cok kati bir anne degilim zaten.
Buna ragmen ezip geciliyorsam sorun edilebilir bence.

Her yorumda asıl sorun o degil bu diyorsunuz ama hepsi de birbirinden farkli :) Siz bence cocugunuza karsi himayeniz,otoriteniz sarsiliyor diye sorun yapiyorsunuz.Merak etmeyin,sıkintı yapmayın bu kadar.O inparatorlugun sahibi sizsiniz.SİİZZZ :)
Ayrica simdi vermediginiz cikolatayi 5 yaşta anaokulunda sabah ekmeginin ustune yesin bitirsin diye dua edeceginizden simdiden sorun etmeyin bu kadar.

Kv hatalı hiç doğru davranmamış
Çocuğun yemesi konusunda aşırı titizlenen annelerin çocuklarında yeme problemi oluyor
Burada sizde hatalı demeyeyimde tecrübesiz gibi geldiniz bana
Bazı anneler özelliklede herşeyi kitabını okuyup öyle yapmaya çalışan anneler uyku saati yeme saati oyun saati bu saati şu saati diye yıpratıyorlar kendilerini her çocuk aynı değil ki her kural her çocuk için aynı olsun
Mekanik değil çocuklarımız
Birde bu kadar dikkat ederler saatlere ama teknolojiye gelince saatlerce tv tablet telefon gibi bilimum alet edavatla uğraşması pekte umurlarında olmaz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…