cildimin bozukluğuyla dalga geçen abla!!!

Hiç sıkma canını kızdığından en hassas yerinden vurmak istemiş ama ablan olduğunu unutmuş sanırım.:44:Allah daha beterini vermesin, cilt tedavileri uzun bi'yol ancak stresten de uzak durmaya gayret edersen çözümsüz değil

Seninki tamamen özgüven sorunu haline gelmiş artık, sivilceyi de aşmış... ben 28 yaşındayım hep tek taraflı karşılıksız aşklarım oldu. burnumu sevmiyordum ben de, belki ondan begenmıyorlardır diyordum, 2 yıl kadar önce estetik oldum ama hala yalnızım yani cilde, yüze bakmıyor bu işler... bende de kendine güven sorunu vardı ama bayağı aştım. ayrıca 1.65 boy çok ideal, kısa değil. kendine fazla yükleniyorsun, şükretmelisin. Kendinle barışık olmayı ögrenmen gerekıyor bence...

söyleyecek lafi olmayanlar hep böyle hassas noktalarindan vururlar insani,
karsidakinin canini ne kadar acittiklarini anlamazlar

insanlar neden böyleler hiç mi düşünmüyor üzüleceğini herkesin başına gelebilecek şeyler bunlar. Neden kendisinde de olabileceğini ve senin bu cümleyi kullandığında kendisinin kırılacağını düşünmüyor hemde bunu söyleyen yabancı biri değil :26: üzülme sen dua et sadece için ferah olsun Allah'ım çaresini verir elbet

neden ağıosun ablanın düşüncesizliği bu hiç takma ne diyeceğini yapcak işi uğraşı olmayanlar böle davranırlar insanlar neden böle bende anlamam benimde iki bacağım komple sivilce delik deşik içindeydi 16 yaşımdan 20 yaşıma yüzüme elliyemiodum sivilceden sayısızdı bacaklarım halen daha öle geçmedi kanar yara olur sivilceler izler hala dolu ama yüzüm eşimle tanışmadan son 1 ay içinde silindi gitti herşeyde bi hayır vardır canım acağımıda hiç sorun etmiorum böleyse böle napayım sende takma üzülme üzüldükce çoğalıo tedavine devam et. hiç erkek arkadaşım yok demişsin seni bu halinle eğenmeyen hiç beğenmesin daha iyi canım önemli olan senin huyunu kalbini sevecek insanı bulmaktır fiziğini değil belki bizde yüzümüz yana ilir bişe olabilir güzellik geçici önemli olan kalp güzelliği canım ya üzülme sen sen ablandan daha güzellsin o bu sözünden dolayı pişman olmamış sende bu sözün yanlış olduğunu bilincindesin seni güzelliğin kalbinde eminim yüzünde güzeldir de sivilceleri sorun etme sen

Buna bel alti vurmak deniyor iste. Yani soyleyecek birseyi yok ama karsidakini incitecek noktayi bilip konuyla alakasi olsa da olmasa da ordan vuruyorlar iste.
Benim de yakinimda bu bel alti vurmayi seven tipler var. Bunlardan uzak duracaksin, agizlarindan ne cikacagi belli olmuyor cunku. Ikincisi ve en onemlisi bu tiplere kesinlikle ama kesinlikle zayif noktalarini, zaaflarini, derdini, en cok seni uzen seyleri asla soylemeyeceksin. Canlari isteyince insani tam o noktadan vurmayi iyi becerirler, bunlar saglam insan degil.

Cildini mi dert ediyorsun? O ablana soyleme. Boyle bir sorunun varsa da kendini bu sekilde cok sevdigini, kendine guveninin tam oldugunu, begenilmenin, sevilmenin sadece ciltle olmadigini, gereken seylerin sende fazlasiyla mevcut oldugu imajini ver. Oyle dusunmesen bile oyle davran. Bunlarin eline koz vermiyelim, dedigim gibi benim de en yakinimda var, aile icinde senin gibi, ben bu kisiye asla birseyimi anlatmiyorum ki eline malzeme vermeyeyim, istediginde silah gibi kullanamasin.

Tamam ben aynaya bakarım da sen de şu iç çirkinliğini görmek için bir bak istersen deseydin sen de.
Yüz güzelliği hiç mühim değil önemli olan kalp güzelliği.
Yüz bir şekilde düzelir makyajla vs ile güzelleştirilir.
Ya kalp çirkinliği nasıl düzelir
Kalp çirkin ise işte ona bir nane iyi gelmez o kalp öyle gider.
Tıpkı 34 yaşındaki ablanın kalbi gibi !

uzaktan gelen taş acıtmazda yakından gelen isabet ettırır işte

ablanızın bunu koz olarak kullanamsı hiç hoş değil kendısı dunya guzeli herhalde

çok ayıp etmiş o yaşta bır kadına yakışmıyor bence tavrınızı alın musaade etmeyın sıze böyle konuşmasına madem o kardeş olarak tnaımıyor sızı sızde abla olarak tanımayın

hepinize cevaplarınız için çok teşekkü ederim arkadaşlar. şimdi daha iyiyim.
özgüven sorunu diyen arkadaşlar için de şunu söyliyim.
evet ben kendimde özgüven problemim olduğunu kabul ediyorum ama bu bi kerede olmuş bir şey değil. zamanla insanların bende oluşturduğu bir durum. hayır kendimin çirkin olduğumun ve cildimdeki pürüzlerin de farkındayım. bu halimle barışık olmaya çalıştım hep ama şimdi kendinizi benim yerime koyun yıllarca evet yıllarca! hep uzaktan sevmişsiniz birilerini ne zaman birinden hoşlansanız onun sizin ilginizi fark ettiği anda size soğuk davranması, hatta size çirkin olduğunuzu ima etmesi (evet bu da geldi başıma ve zamanında bu konuyla ilgili başlık açmıştım) http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/600699-hoslandiginiz-erkek-size-cirkin-derse.html sizde de özgüven problemi yaratmaz mıydı. en son ne zaman çıkma/sevgililik teklifi aldım hatırlamıyorum bile. o kadar zaman olmuş. bakımsız ya da paspal değilim. yani öyle kıllı, bıyıklı, yağlı saçlı, ter kokan bir kız olduğum gelmesin kimsenin aklına. laserime epilasyonuma da gidiyorum. kaşlarımı da aldırıyorum. sabah akşam yüzümü yıkayıp, toniklerimi sürüp, haftada 3 kez banyomu da yapıyorum. ter kokmamaya da özen gösteriyorum. şimdi de erkeklere karşı soğuk, sert davrandığım düşünülmesin, yerine göre gülümserim, kibar olmaya çalışırım zaten insan kırmayı sevmiyorum. argo konuşmaktan nefret ederim.

bi keresinde çok yakın arkadaşım olan bir kızın çok yakın arkadaşı olan bir çocuktan hoşlanmıştım. kız benimle ilgili görüşünü sorduğunda çocuğun kıza verdiği yanıt:
"yüzü gözü yamuk, nesinden hoşlancam" demiş üstelik sinirlenmiş çocuk benden bahsedilince.

çirkin şansı diyorlar da yok arkadaş her çirkinde de olmuyor o şans. kendimden biliyorum.

Arkadasinda gelip sanami soyledi boyle dedi diye

açıkçası kimseye hakaret etmek haddime düşmez ama ablanız zaten kaile alınası bir insan değilmiş. kişiliğinin oturduğunu ve olgunlaştığını düşünmüyorum. olgun bir insan kesinlikle böyle bir şey yapamaz! onu bir çocuk gibi görün ve dediklerini dikkate almayın..

kıyamam ama sen kendini çok eziyorsun bak önceden olan şeyleri anlatmışsın ama o kişilerin sana öyle demelerine sebep yine sensin. ne kadınlar var manken edalarında dolaşıyorlar ohooo... cildin mi bozuk, olabilir, çoğu insanın cildinde sorun var. pürüzsüz olması mümkün mü 20li yaşlardan sonra? göz altlarımız yorgunluktan koyu olabiliyor, yüzümüzde akne olmasa da her insanın teninde ton farklılığı vardır burun kenarları vb yerlerde. gözenek her kadında var, az ya da çok. siyah nokta desen en gıcık dert. bak gördün mü düşünürsen bin tane bulursun.
ha anlıyorum akne meselesi kötü bi sorun kadın için, ama youtubedaki makyaj videolarını izle nasıl kapatıyorlar biliyor musun? ohoo... ha ben hep 5 kilo makyajla mı gezicem diyebilirsin, yoo eğer iyi öğrenirsen makyaj işini, hafifçe sürersin en azından o aknelerin görünümünü %60 azaltırsın, illa pürüzsüz olması mı gerekiyor cildin plastik duvar boyası gibi. kırmızılık vardır onları kapatırsın falan. dışarda öyle takıl, evde sil otur nolacak. bununla kendini yiyip bitireceğine çözüm aramalısın. bu konuda yardımcı olurum istersen.
sürekli yüzünden dolayı kendini/yüzünü saklama ihtiyacı hissediyorsundur sen, farkında olmasan bile. ve insanlar bunu farkediyor, üstüne geliyor...

Ablana gerzek dediğimi iletirsen sevinirim.

Sen de canını sıkma hiç
Allah iç güzelliği nasip etsin herkese.

Son düzenleme:

çok saol canım isterim tabii yardımını elbette.
ben pek beceremem makyaj yapmasını ama önerilerine uuymaya çalışırım.
bi de benim yüzüm aşırı beyaz. o yüzden kızarık kızarık sivilceler izler çok belli oluyo.

Arkadasinda gelip sanami soyledi boyle dedi diye

yok canım arkadaşım söylemedi maalesef ki yazışmalarını ben okudum (bu daha acı arkadaşım daha kibar bir üslupta anlatmıştı tabii durumu yazışmaları okuduğumdan habersiz.
(kızın sosyal paylaşım sitesi**ndeki hesabının şifresini biliyorum kendisi çook önceden vermişti)

çocuk o kızı bedava verseler üstüne ağırlığınca altın verseler gene de dönüp bakmam gibisinden zırvalamıştı da.

Son düzenleme:
çirkin şansına sahip olmak için yeterli tüm kriteri sağlamış durumdayım.

ah nerde o dedikleri çirkin şansı... gelip bulsa ya beni !

Canım gerçekten çok üzüldüm ve yorum yazmadan geçmek istemedim. Ben de tam 9 yıl sivilce problemiyle uğraştım. Zaman zaman azalırdı, bazen de birden artardı. Yani demek istediğim seni anlayabiliyorum. İnsanın sosyal hayatını oldukça etkileyen bir durum. İnsanların bakışları, saçma sapan önerileri , hep bunları dinlemek zorunda kalıyorsun. Dolayısıyla hem sosyal hayatın hem de psikolojin etkileniyor. O yüzden ben sivilce problemini hiç de basit bir ergenlik problemi olarak görmüyorum.

Zaten Roaccutane kullanmışsın hem de iki defa. Birincisi bu tedaviyi uygulayan dermatoloğun aynı kişi miydi? Eğer öyleyse farklı bir doktoru da denemeni öneririm. Belki dozları yanlış kullanmışsındır. Eğer Roaccutane cevap vermiyorsa gerçekten hormonel bir durum da olabilir. Bir jinekolağa gidip hormon testi yaptırmalısın mutlaka. Eğer sorunu böyle de çözemiyorsan estetik yöntemlere yönebilirsin. Cilt zımparalama ve lazer tedavi gibi yöntemler de var.

Sakın umudunu kaybetme ve tedavine devam et. Muhakkak iyileşeceksin bunu bil. Ben 23 yaşında kurtuldum bu sivilce illetinden.

teşekkür ederim canım.
evet insanların bakışları ve sözleri senin kırmamak için onların saçma sapan önerilerini dinlemek zorunda kalman.
otobüste yanıma oturup duraktan inerken saçma sapan bir markanın temsilcisi mi nedir bana sabun önermişti. cildin niye böle bak bu iyi gelir. hayır sen kimsin seni tanımıyorum, sanane benim cildimden diyemiyor insan 19 yaşındaydım saf saf almıştım. hiçbir işe de yaramamıştı tabi.

Roaccutane'ı öneren 2 doktorum aynı diil canım 2 sene aralıklarla kullandım. o döem cildime müthiş iyi gelmişti yalan yok. ama izlerim kalmıştı yine ve aradan 4 sene geçti sivilcelerim tekrarladı. 6 ay kullandım ikisinde de. ve yağlı olmasına rağmen cildimde kırışıklıkların erken başlama sebebidir o ilaç.

hormonlarıma da bakıldı normal çıktı. hatta en son geçen ay kan verdim sonuç normaldi. LH/FSH oranım biraz yüksek çıktı ama anlamlı bulunmadı.

bilmiyorum ya ergen de diilim ki 26 yaşındayım 2 kez roaccutane'a rağmen bana mısın demiyor bu lanet sivilceler.

laser iyi geliyor mu bari izlere?

Canım öncelikle ablanın ettiği lafa çok üzüldüm.Nasıl bir ablalıktır bu benim de bir kardeşim var o üzülse ben maffolurum.Hiç yakıştıramadım koskoca kadına.

Neyse bak benim de lise sonda sivilcelerim başıma bela olmuştu,4 sene boyunca uğraştım çokk şükür bu sene geçtiler.

Nasıl kurtulduğuma gelirsem,öncelikle sivilceler gerçekten kafaya taktıkça çoğalıyor,mutsuz olunca da hiç geçmiyor.Sonra kaplumbağa yağı sürdüm cildime.A vitamini açısından çok zengin bir yağ cildi toparlıyor.Ve clindoxyl isimli bir krem var doğru mu yazdım bilmiyorum ama google'da aratırsan o düzeltir zaten.O krem mucize gibi bir şey.Zaten yurt dışındaki arkadaşlarımın söylediğine göre orada sivilce için kullanılan en etkili şey bu kremmiş.

Sonra asla cildine ucuz kozmetik ürünleri kullanma.En iyisi clinique tavsiye ederim.Çok da güzel kapatıyor sivilceleri.Ve cilt bakım merkezlerine git.Lazerle akneleri tedavi ediyorlar.

Şu sivilce haplarını asla kimseye tavsiye etmem arkadaşım kullandı cildinde hiç bir ilerleme yok.Tabi bazılarında işe yarıyor yaramasına ama karaciğeri çökertiyor.

Gün gelecek güzellik değil kardeşlik(insanlık) lazım olacak canım.
Cahilce canını yakmak istemiş.
Koskoca kadın bu cahilce davranışı yapıyor o onun ayıbı.Sen boş ver o saçma sapan lafı,onun terbiyesizliği yüzünden kendine eziyet etmene değer mi?
Sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…