Çıldırtan çocuk sevgisi

• Konu Sahibi Konu Sahibi gunessizkedi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
buraya bi konu aciyosun millet sana yardim amacli yorumlar yapiyo sende onlari azarliyosun, hangi hakla?? kendini ne saniyosun sen? git bu yazdiklarini görümcene esine söyle, tabi yiyosa
"yorum yapiyosaniz cevabinida alirsiniz"da ne demek ???
al eline sopayi girismi desinler sana? ne bu saygisizlik??
yorumlara dogru düzgün cvp veremiceksen acma o zaman konu bayan saygili
burasi herkese acik bi site isteyen istedigini yazar, bisey yazarken senin hosuna gidip gitmiceni düsünüp veya sana danisip mi yazcaklar
allahim ya akannehir yazik senin görümcenede kayinvalidenede özelliklede esine :1no2:

bu dünyada sizin gibi insanlar görünce cevremdeki en sevmedigim en huyu kötü insanin varligina bile sükrediyorum laelaelaelaelae
simdi senin bu msja sinirlenmeye hakkin varmi? madem senin millete yazdiklarina kimsnein sinirlenmeye hakki yok sende bana sinirlenme cevapta verme..ki zaten bayan saygili versen bile cokta tinnn
naniknanik laelaelaelaelae

Son düzenleme:
Bu arada, mantıklı blduğum ve uygulayacagım yöntemler geliyor ara ara. Teşekkürler arkadaşlar. Somut çözüm önerisi getirin, canımı yiyin.

Mesela hangi yorumları daha çok beğendiniz, yorum yapacak arkadaşlar kopyala yapıştır yapsınlar. Konuyu fazla abartmışsınız gerçekten, o yüzden çözmek için olağanüstü fikirlere ihtiyaç yok.

konuyu açan arkadaş, biz bekarlar seni daha çok anlasak da çocuklu annneler burada fazlalıkta olduğundan istediğin cevabı alamazsın pek burdan. üslubun da gereğinden sert sanki, bu yüzden tepki çekiyor. biraz yumuşatmayı denersen belki hanımlar da empati kurmaya çalışacaktır seninle.

bunların dışında, bahsettiğin konuyu anladım ben. bunun sebebi, bu tür kadınların annelikten başka bir sıfatının olmayışı. annelik küçümsenecek bir şey değil katiyyen bunu demiyorum. ama bu tür insanların başka bahsedecek şeyleri olmadıklarından sürekli bunu öne sürerler. böyle yetişmiştir böyle görmüştür. anne olmadan önce anne adayıdır sadece, anne olduktan sonra da anne. budur hayatı. kendi tercihidir. ha, sana göre yanlış bir tercihtir sen böyle değilsindir ama o öyledir. o insan muhtemelen seni sıkmak için değil, muhabbet etmek için sürekli çocuğundan konuşuyor. çünkü başka konuşacak şeyi yok. kişi kendinden bilir misali, seni de kendisi gibi, sadece anne olmaya endeksli olarak görüyor. önceleri ben de senin gibi, sürekli çocuğundan bahseden kadınları bencil bulurdum. "iyi ki bi çocuk doğurmuş, tut da şeyini kopar tam olsun" diye geçirirdim içimden :) zaman geçti, biraz sosyoloji biraz yılların verdiği bişiler mi desem ben bu kanıya vardım artık, bu kadınların dünyaları ve bildikleri tek şey bu. o yüzden bunu bencillik olarak görme, sinirlerin de zıplamasın. mümkün olduğu kadar az muhatap ol. görümce de olsa canciğer olmak zorunda değilsin.

ayy bende cok anlatirimmm efe böyle yapti sunu dedi diee..
ama genelde görümcemlere anlatirim.. neyseki kardesinin cocugu :roflol:

saka bir yana gercekten insan kendini kaybediyor bazen.. cocugun olunca anlarsin. sunu yapti sunu dedi..
cocugun büyürken bardaktan kendi su icmesi bile bir mucizedir ANNE icin.
ama cocuklarin 4-5 yasina gelmesi ve bebekken yaptiklari komiklikleri sürekli anlatiyor olmasi pekte normal bise deil.
hani sözü gecer.. o olayla ilgili bise olur hatirlarsin anlatirsin.
seni cok iyi anliyorumm.. elbet insan bir süre sonra kriz gecirir..

Aaaaaa nekadar yanlis bir yaklasim..Sevdiginiz adamin kocanizin kardesinin cocuklari yaabanci degillerk,i anlatsin nevarki bunda?Kusura bakmayin sorun sizde gorumcenizde digil..!

evet bende sıkılırım çocuk muhabettinden öyle arkadaşlarımda var, anlatırda anlatılırlar anlatırda anlatırlar, ben çoccuğumdan hiç bahsetmediğim halde
sıkılır, bayılır, bezerim,
ama sen öyle bi nefretle yazmışsın ki, onlar kim, kaçıncı dereceden akraba, onlarda kim oluyor, banane falan filan,
abartılı geldi yani, bence seni sıkan çocuk muhabebti değil, sen görümcenden ve eşinin yiğenlerinden nefret ediyorsun, seni sıkan bu bence
:hulya:

Son düzenleme:

Bende aynı konunun tekrar tekrar anlatılmasından sıkıntı duyarım. Ama buradaki detay arkadaşın eşinin yeğenleri için sarfettiği çirkin sözlerdir. İşte buna tepki gelmiştir ki bende tepkiliyim. Kendi yeğenleri olsa acaba bu lafları sarfedermiydi? Hayır etmezdi. Çünkü kendi yeğenleri çocuk ve onların otunun b.kunun anlatılması normal ama eşinin yeğenleri hakkında böyle bir şey olamaz. İnşallah arkadaşın eşide arkadaşın yeğenleri için aynını düşünüyordur.
December, canım senden niye alıntı yaptığıma gelince, her ne kadar aynı konunun anlatılmasından sıkılsamda bende bir anne olarak çocuklarımı anlatırım. Ama bu ne anneliğe endeksliğimden, ne konuşacak başka bir konu bulamamamdan, nede annelikten başka bir sıfatımın olmayışından kaynaklanmıyor. Allaha şükür hem mesleki hayatımda, hem aile hayatımda hemde sosyal hayatımda oldukça yoğun ve mevzularla doluyum. Yani annelikten başka sayabileceğim bir sürü sıfatlarım var. Annelerin çocuklarını anlatmalarının tek nedeni senin saydıkların değildir, anneler çocukları ile gurur duyduklarında, onlara olan sevgileri sel olup taştığında içindekileri dökmek başkalarına anlatmak isterler. Yoksa emin ol ki, her kadının en az bir kaç çeşit sıfatı ve konuşacak mutlaka bir şeyleri vardır. Ama biz anne olarak çocuklarımızı hayatımızın merkezine koyduğumuz için onları anlatırız. Onlarla ilgili sevinçlerimizi, gururlarımızı, üzüntülerimizi v.s. şeyleri paylaşmak için yaparız bunu.
Ayrıca dinleyenin kişiliği ile bağlantılı bir konu bu. Yani kendimden örnek verirsem ben düşmanım olsa ve bana çocuğunu 24 saat anlatsa sıkılmam. Çünkü çocukları çok severim. Mesela benim eltim benim çocuklarıma tapar ki kendinin 30 a yakın yeğeni olduğu halde. Sırf 15 tatilde oğlum onlarda kalacak diye kayınvalidemin odasını oğlum için dizayn etmiş odaya küçük bir televizyon almış ve işinde kendine çok lazım olan bilgisayarını oğlumun hizmetine vermiştir. Hatta matematiği zayıf geldi diye 1 hafta işine gitmemiş ve oğlumu evde çalıştırmıştır. Asla benim yeğenim değil, kaçıncı derece akrabam, onlar kim oluyor ki dememiştir.
Tatile giderken bile zorla alır götürür çocuklarımı, eşiyle başbaşa tatil yapmaktansa çocuklarla yapmayı yeğler. Yani kıssadan hisse benmerkezci ve çocuk sevgisiyle alakalı bir konudur bu.

Çok ilginç bir karaktersiniz. alkisalkisalkis

Konu başlığından belli herşey aslında.

"Çıldırtan çocuk sevgisi"

Rahatsızsanız söyleyin. Kibarca, üslubuna uygun bi şekilde. Diyeceğim ama mümkün mü bilemiyorum. bilmiyorumkismile

Sabit fikirli ve herkesin sizin gibi düşünmesini isteyen biri olarak sizin için ikili ilişkiler pek kolay olmasa gerek. Görümcenize de yazık. Kadıncağız sizi samimi görerek paylaşıyor hayatının detaylarını. Ama siz neler düşünüyorsunuz.

O çocuklar eşinizin yeğenleri. Bir nevi çocukları sayılırlar. Evet siz dinlemek zorunda değilsiniz ama bu saçma tepkilerde gereksiz. Dediğim gibi söyleyin görümcenize. Anlatmasın size geçmişe dönük flashbackleri :1closedeyes:

Somut örnek istmişsin arkadaşım Görümcen anlatmaya başladığı anda ben artık bu konudan sıkıldım banane senin çocuklarının otundan b.. dan de yetti artık kafam şişti bebekliğini bile bilmediim çocukların maceralarını dinlemekten artık kuscam de başka konun yokmu sürekli ıstıp ısıtıp aynı şeyleri söylüyorsun de bak bi daha ağzını açabiliyormu ???? ne dersin o zaman hem evinde rahat edersin görümcenden ayrıca çocuklarından kurtulursun

evet kimi insan sürekli tekrarlı konuşur. aynı olayı defalrca anlatır. ben de sıkılırım bu durmdan ve genelde . kafamı hızlı hızlı sallayıp evet evet anlatmıştın bunu, biliyorum derim.. bu işe yarıyor..görümcenin başka anlatacak bişeyi yok demekki. ilgi ile dinlemezsen, sorun çözülür. abartacak bişey yok.

bunda ne varki şaşırdım valla. ben komşumun çocuklarını büyüttüm 3 çocuk sonra yeğenim bekarken oldu ona çok düşkündüm. hepsinin yaptıklarını hala aklıma geldikçe anlatırım gülüşürüz çok güzel bir duygudur bir çocuğun yaptığı kendi çocuğun olması şart değil. mesela birisi şimdi üniv e gidiyor ay şöyle derdi şunu yapardı kocaman oldu şimdi felan. şimdi onu terslersen bir daha düzelmez aranız bunu unutma ne var ki dinlesen ne olur gül geç

Eğer biri dinlemek istemediğim bir konuyu anlatıyorsa, o ortamdan kalkar giderim, mutfağa giderim oyalanırım, banyoya gider oyalanırım.. Döndüğümde anlatmaya devam ederse... Xciğim (adı herneyse) anlatmıştın zaten bunları biliyorum derdim....
Gene devam ediyorsa, o bana ne anlatıyorsa o konudan alakasız başka bir konu açarım...
YAda TVyi acar aa ben bu diziyi çok seviyorum, neyse kapatalım bu konuyu da diziyi izleyelim.. Yada haberleri açıp aa memlekette neler oluyor susalım da haberleri izleyelim falan derdim....
Bu kadar basiit yani...
O kadar kinlenip sinirlenecek bir durum yok ortada, yok onlar kimki hadi kendi yeğenlerim olsa neyse de kaçıncı derece akraba falan gereksiz...

canım biri bana sürekli çocuklarını anlatsa tek sohbet konusu çocukları olsa bende sıkılırım
bu konuda sana sözüm yok ama onlar kim ki benim kaçıncı dereceden yakınımki gibi sözlerin çok abartılı bence.bu düşüncen hiç hoş değil.eşine söylesen eminim o da çok kırılacaktır
ayrıca görümceni dinlemek istemiyosan lafı değiştirmek hiç de zor değil.arkadaşlar sana yol göstermişler zaten.

bence yanlış düşünüyorsunuz,o onun canı ciğeri ,eşinizin de çok hoşuna gidiyordur eminim,bende eşime yeğenimi,minişimi sık sık anlatırım o da hiç bıkmadan dinler beni,onlar bizim canlarımız,biraz daha ince olmalısınız,sanırım çocuğunuz ya da yeğeniniz yok anlayamıyorsunuz bu durumu o yüzden...

Arkadaşım diğer konularınada baktımda sanırım tarzın bu..kafanda herşeyi çok büyütüyorsun..maksatını aşan kelimeler sarfediyorsun...kendinlede kavga eder gibisin...yani ne bilim gerçekten büyük bir derdin olsa ne yapacaksın...

o kadar büyük dert değil gerçekten ama insan bir kere kafaya taktı mı hep gözüne batar.
ben olsaydım açık açık "anlata anlata bitiremiyorsun çocuklarını" falan derim yani.

tüm yorumlari okumadim ama... gercekten anlatmasina mi kizdiniz, yoksa baska bir sebebi mi var? siz cocuk istiyorsunuz da olmuyor ve onun anlatmasina mi gicik oluyorsunuz gizlice kiskanarak?

yanlis anlamayin, benim 3 sene cocugum olmadi ve kim bebekten bahsetse gicik olurdum, duymak bile istemezdim, ayni sizin gibi kizardim...

benimde görümcem var çok anlayışlı bi insan her derdimi anlatırım ablam gibi seviyorum onun kızı benim oğlumdan büyük önceden o anlatır ben dinlerdim şimdi ben anlatıyorum o dinliyor bunda abartılacak bi durum yok ilerde çocuğun olunca sende onun kafasını şişirirsin ayrıca bebek ya o kadar masum ki biz oğlumun yaptıklarını günde 10 kez anlatıp gülüyoruz ağlaması bile o kadar tatlı ki emin ol çocuk sahibi olunca anlayacaksın evlat sevgisi hiçbişeye benzemiyor...

bide eşinin ablasının çocukları eşin için katlan derim eşin çok seviyodur onları benim eşim çok sever dilinden düşürmez bende ona saygı duyarım çünkü benimde erkek kardeşim var ilerde oda evlenirse onun eşide böyle senin gibi düşünebilir hayatta insan ektiğini biçer hem birinin çocuklarını dinlemen için o kardeşin olması gerekmez arkadaşın yada komşunda olabilirdi bu.

o kadar büyük dert değil gerçekten ama insan bir kere kafaya taktı mı hep gözüne batar.
ben olsaydım açık açık "anlata anlata bitiremiyorsun çocuklarını" falan derim yani.

Gerçekten süper cümle. Ben bu cümleyi cümle içinde kullanıyım bi .Sağol kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…