Bu arada, mantıklı blduğum ve uygulayacagım yöntemler geliyor ara ara. Teşekkürler arkadaşlar. Somut çözüm önerisi getirin, canımı yiyin.
konuyu açan arkadaş, biz bekarlar seni daha çok anlasak da çocuklu annneler burada fazlalıkta olduğundan istediğin cevabı alamazsın pek burdan. üslubun da gereğinden sert sanki, bu yüzden tepki çekiyor. biraz yumuşatmayı denersen belki hanımlar da empati kurmaya çalışacaktır seninle.
bunların dışında, bahsettiğin konuyu anladım ben. bunun sebebi, bu tür kadınların annelikten başka bir sıfatının olmayışı. annelik küçümsenecek bir şey değil katiyyen bunu demiyorum. ama bu tür insanların başka bahsedecek şeyleri olmadıklarından sürekli bunu öne sürerler. böyle yetişmiştir böyle görmüştür. anne olmadan önce anne adayıdır sadece, anne olduktan sonra da anne. budur hayatı. kendi tercihidir. ha, sana göre yanlış bir tercihtir sen böyle değilsindir ama o öyledir. o insan muhtemelen seni sıkmak için değil, muhabbet etmek için sürekli çocuğundan konuşuyor. çünkü başka konuşacak şeyi yok. kişi kendinden bilir misali, seni de kendisi gibi, sadece anne olmaya endeksli olarak görüyor. önceleri ben de senin gibi, sürekli çocuğundan bahseden kadınları bencil bulurdum. "iyi ki bi çocuk doğurmuş, tut da şeyini kopar tam olsun" diye geçirirdim içimden :) zaman geçti, biraz sosyoloji biraz yılların verdiği bişiler mi desem ben bu kanıya vardım artık, bu kadınların dünyaları ve bildikleri tek şey bu. o yüzden bunu bencillik olarak görme, sinirlerin de zıplamasın. mümkün olduğu kadar az muhatap ol. görümce de olsa canciğer olmak zorunda değilsin.
o kadar büyük dert değil gerçekten ama insan bir kere kafaya taktı mı hep gözüne batar.
ben olsaydım açık açık "anlata anlata bitiremiyorsun çocuklarını" falan derim yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?