Bende aynı konunun tekrar tekrar anlatılmasından sıkıntı duyarım. Ama buradaki detay arkadaşın eşinin yeğenleri için sarfettiği çirkin sözlerdir. İşte buna tepki gelmiştir ki bende tepkiliyim. Kendi yeğenleri olsa acaba bu lafları sarfedermiydi? Hayır etmezdi. Çünkü kendi yeğenleri çocuk ve onların otunun b.kunun anlatılması normal ama eşinin yeğenleri hakkında böyle bir şey olamaz. İnşallah arkadaşın eşide arkadaşın yeğenleri için aynını düşünüyordur.
December, canım senden niye alıntı yaptığıma gelince, her ne kadar aynı konunun anlatılmasından sıkılsamda bende bir anne olarak çocuklarımı anlatırım. Ama bu ne anneliğe endeksliğimden, ne konuşacak başka bir konu bulamamamdan, nede annelikten başka bir sıfatımın olmayışından kaynaklanmıyor. Allaha şükür hem mesleki hayatımda, hem aile hayatımda hemde sosyal hayatımda oldukça yoğun ve mevzularla doluyum. Yani annelikten başka sayabileceğim bir sürü sıfatlarım var. Annelerin çocuklarını anlatmalarının tek nedeni senin saydıkların değildir, anneler çocukları ile gurur duyduklarında, onlara olan sevgileri sel olup taştığında içindekileri dökmek başkalarına anlatmak isterler. Yoksa emin ol ki, her kadının en az bir kaç çeşit sıfatı ve konuşacak mutlaka bir şeyleri vardır. Ama biz anne olarak çocuklarımızı hayatımızın merkezine koyduğumuz için onları anlatırız. Onlarla ilgili sevinçlerimizi, gururlarımızı, üzüntülerimizi v.s. şeyleri paylaşmak için yaparız bunu.
Ayrıca dinleyenin kişiliği ile bağlantılı bir konu bu. Yani kendimden örnek verirsem ben düşmanım olsa ve bana çocuğunu 24 saat anlatsa sıkılmam. Çünkü çocukları çok severim. Mesela benim eltim benim çocuklarıma tapar ki kendinin 30 a yakın yeğeni olduğu halde. Sırf 15 tatilde oğlum onlarda kalacak diye kayınvalidemin odasını oğlum için dizayn etmiş odaya küçük bir televizyon almış ve işinde kendine çok lazım olan bilgisayarını oğlumun hizmetine vermiştir. Hatta matematiği zayıf geldi diye 1 hafta işine gitmemiş ve oğlumu evde çalıştırmıştır. Asla benim yeğenim değil, kaçıncı derece akrabam, onlar kim oluyor ki dememiştir.
Tatile giderken bile zorla alır götürür çocuklarımı, eşiyle başbaşa tatil yapmaktansa çocuklarla yapmayı yeğler. Yani kıssadan hisse benmerkezci ve çocuk sevgisiyle alakalı bir konudur bu.
böyle sık sık çocuklarını anlatanlara bende köpeklerimi anlatıyorum.:) konu br daha pek açılmıyor.
Merhaba, benim görümcemin 2 çocugu var. Sorun şu ki ben eşimle evlenmeden nce dünyaya gelen bu çocuklarla iligili o kadar çok şey anlatıyor ki görümcem, daralıyorum. Yani bi çocugun yaptığı bi çocukluğu, komikliği, söylediği bi yanlış kelimeyi önce bana anlatıyor gülüyor, sonra eşimin yanında ben varken bi de eşime anlatıp gülüyor, sonra bi daha başkası gelince ortama, ona anlatıp gülüyor. Çıldırcam ya...Bana çocugununun otunu bkunu, yaptığı en ufak sevimliliği bana anlatasın ya. Benim kardeşimin çocukları değil onlar, benim kardeşim değiller, ben yokken doğmuş çocuklar. Yani artık o kadar bunaldım ki ikisinin de taaa 4-5 sene öncesinden başlayarak yaptıkları şirinlikleri dinlemekten, valla çok pis terslicem ya. Ne desem napsam da çıksam işin içinden ?
valla ben çocukları malesef sevmem. onlarla ilgili detayları da sevmiyorum. o yüzden anlatılanlar vs. pek hoşuma gitmiyor açıkçası. oda arkadaşımın yeğeni olmuş, onla ilgili bişeyler anlatıyor ama o kadar sıkılıyorum ki :/
zoraki tepkiler vermek zorunda kalıyorum. gülmek gibi, hımm çok güzel falan gibi.
konu sahibinin dinlemek istememesini anlayabiliyorum. ama o kişiler için kullandığı tabirler biraz ağır kaçmış bence.
ışte sorun burada tatlım... Benim konu sahibine kızdığım nokta tam da senin söylediğin nokta....
Tamam çocukların yeme yürüme diş çıkarma b.k çıkarma hikayelerini dinlemek istemeyebilir, ilgilenmeyebilir... Ama görümcesine bununla ilgili hiçbir memnuniyetsizlik işareti vermeyip gelip burada konu açıp onlar kim oluyor ki kardeşimin çocukları olsa neyse niye anlatıyor kaçıncı derece akraba falan diye öfke kusması problem....
Kimse kimseyi dinlemek zorunda değil... Dinlemek istemiyorsan o ortamı terkedersin, anlamayııp anlatmaya devam ederse anlatmıştın zaten biliyorum dersin.... Gene devam ediyorsa biliyorum XX (görümcesinin adı herneyse) bu kaçıncı anlatışın belki farkında değilsin ama defalarca dinledim ben bu hikayelerşi, sıkıldım artık dersin... Daha da anlatmaz....
Ona karşı yapmacık bi şekilde dinliyormul gibi yapıp zoraki gülümseyip hıhı deyip gelip burda onlar kim oluyor ki bana anlatıyor diye öfke kusmasını eleştiriyorum ben.....
Konuyu açan arkadaş ner var ssanki biraz dinlersin sıkılırsan çıkar gidersin diye gayet olumlu eleştirilere bile tepki göstereceğine asıl tepkisini kime kızdıysa ona yapsın... Görümceye laf edemeyip hırsını burada yorum yapanlardan çıkarmasının bir anlamı yok....
Canım benim, lütfen yazdıklarımı en baştan oku da, nerede yalancıktan gülümsemişim, memnunmuşum gibi davranmışım bana da bi göster.Kaç yerde yazdım, televizyona çeviriyorum kafamı, ismimi seslenip kaldığı yerden devam ediyor, içeri gidiyorum konunun ortasındayken yani daha nasıl beblli ediyim? Hiç öyle yüzüne gülüp arkasından gelip burada onu çekiştirmiyorum yani. Yanlış anlayıp üstüne de beni riyakarlıkla suçlamışsın. Yanlış olmuş. Bi kaç yorum üstte beni anlayan arkadaşlar da çıkmış, gerçekten sevindim birilerinin de beni anladığına. Çünkü akraba o kadar kutsaaal ki herkesin gözünde, en ufacık laf söylesen kaplan kesilirler, ama gidip baksan bu sözde görümcesinin çocugunu kendi yeğeninden ayırmayanlar 3-5 kuruş için ne mal mülk kavgaları yapmışlardır eşlerinin aileleriyle.
Ya valla yanımızda olsan anlarsın sen de. Sohbet konusu sürekli bu olunca, kendi anlatıp kendi gülünce ben de başlarda hihiih diye gülermiş gibi kasmak zorunda kalıyorum, kasmasam asık suratlı duruyorum. Bilmiyorum benim çocugum olduğunda herkesin onun her anını bilmekten keyif alacağını düşünüp sohbetlerimin tek konusunu mu yaparım.
Canım benim, lütfen yazdıklarımı en baştan oku da, nerede yalancıktan gülümsemişim, memnunmuşum gibi davranmışım bana da bi göster.Kaç yerde yazdım, televizyona çeviriyorum kafamı, ismimi seslenip kaldığı yerden devam ediyor, içeri gidiyorum konunun ortasındayken yani daha nasıl beblli ediyim? Hiç öyle yüzüne gülüp arkasından gelip burada onu çekiştirmiyorum yani. Yanlış anlayıp üstüne de beni riyakarlıkla suçlamışsın. Yanlış olmuş. Bi kaç yorum üstte beni anlayan arkadaşlar da çıkmış, gerçekten sevindim birilerinin de beni anladığına. Çünkü akraba o kadar kutsaaal ki herkesin gözünde, en ufacık laf söylesen kaplan kesilirler, ama gidip baksan bu sözde görümcesinin çocugunu kendi yeğeninden ayırmayanlar 3-5 kuruş için ne mal mülk kavgaları yapmışlardır eşlerinin aileleriyle.
Karıştırmamışım, bak kendin söylemişsin.... hihihih diye gülermiş gibi kasmak zorunda kalıyorum diye....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?