Çıldırtan çocuk sevgisi

• Konu Sahibi Konu Sahibi gunessizkedi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

merhaba burbuk, konu ne olursa olsun karşıt fikir dahi olsa sizin tarafınızdan muhatap alınmak benim için gerçekten bir onur. burada gerçekten saygı duyduğum toplasam 3-4 hanımdan birisiniz. o yüzden yanlış anlamaları gidermek istiyorum. siz de aslında beni anladınız ama düşüncemde aşırıya kaçmamam için böyle yazmışsınız anladığım kadarıyla.

benim önceki mesajımda tanımladığım kadın türü, gerçekten çocuğundan başka konuşacak şeyi olmayan kadınlar. gerçekten var böyle insanlar ben de tanıyorum. siz kendinizle kıyaslamışsınız fakat bu öyle basit bir kendi çocuğu hakkında konuşma olayı değil. karşınızda konuşmanızdan sıkıldığını gördüğünüz halde siz ayı şeyleri tekrarlayıp durur musunuz? tekrarlamazsınız. veyahut da başka bir şeyden konuşursunuz. ama bazı insanın hakikaten konuşacak başka şeyi olmuyor. ben bunu (orada da yazdım) katiyyen küçümseme amaçlı söylemiyorum. neticede bu bir seçimdir. ve herkes seçtiği hayatta yaşama özgürlüğüne sahiptir.

ama bu hayatı kendisi yaşarken başkalarını da aynı şekilde yaşıyor sanmak biraz saflıktır. yine kötülük değildir niyet. yoksa çocuk sevgisinden başka bir şey. ya da en azından ben çocuk sahibi olmayan biri olarak böyle düşünüyorum. belki ömrüm boyunca da çocuk sahibi olmıcam. o zaman sürekli anneler empati kurmak zorunda olanın ben olması biraz abes olacak bence. her iki taraf da birbiriyle empati kurmalı.

Arada bir anlatılabilir de sürekli olmasını kendi kardeşim de yapsa çekemem.lmaz:

o sana anlantınca sende tebessum edttıgını soylemısın zorlada olsa ee sen boyle tebessum edersen oda senın de hosuna gıttıgını zannedıp anlatacak tabı o her anlattıgnda sıkılıyomus gıbı davran ve tebessum etme o anlatmaya basayınca hemen baska bı konu ac oda anlıcaktır senın sıkldıgını bıde boyle dene bence benım sıkldgım bı konu olunca boyle yapıyorum ıse yarıyor

haklı olabilirsiniz biz anneler bayılırız çocuklarımızla ilgili konuşmaya bunun sıkıcı olduğunu keşke daha yumuşak bi dille anlatsaymışsınızopuyorumnanaktan aynı sohbeti tekrar tekrar dinlemek herkesi kasar ve en sonunda her cümlede biliyorum, bunu anlatmıştın diyerek konu tekrarı yapıldığını hissettiririz karşı tarafavereliniortak sizin yazdığınız "benim kardeşimin çocukları değil onlar"cümleniz geriyor herkesi çünkü okuyunca bende birden kötü oldum bi kaynım var bekar, görümcem var evli ama çocuğu yok iki tanede bekar kız kardeşim var içimden dedimki iyiki ilk çocuğu ben yapmışım kimse bişi diyemez ben yokken doğmuş onlar diyeopuyorumnanaktan
ama bi yerde de düşünmedim değil acaba bende sürekli çocuğumdan bahsedip insanları bunaltıyormuyum diye ama bişeyi öğrendim çocuğu olmayana çocuğumu anlatmıcam şartlarımız eşitlensin o beni anlasın senin gibi bunalmasınopuyorumnanaktan
bence görümcenize bu muhabbetten artık sıkıldığınızı ve daha çocuğunuz olmadığı için aynı heyecanı hissetmediğinizi söyleyin yada eşinize söyleyin sürekli çocuklarını anlatmasından bunalıyorum sen uygun bi dille ablana anlatıver diye

Son düzenleme:
konuyu sonuna kadar okudum..
ne kanıya vardın derseniz..
öncelikle, bol bol güldüm allah razı olsun anılarını yazanlardan..
dalga geçiyorum sanmayın ama yapacak bişey yok..
benim de böyle tanıdıklarım var, ağzını bantlasan hücreleri dile gelir konuşur.. akannehir
bu açıdan konu sahibini haklı buluyorum amaa...
"eşimin ailesine karşı çok kibar ve anlayışlıyım" demiş..
onları kırmayacağım diye bak sinir doluyorsun işte..
sonra burdakilere kızıyorsun.. halbuki daha doğal ol, söyleyiver içindekileri..
kır dök, ortalığı yak demiyorum ama arada sırada samimi bir dille karşındakini uyarmak da iyidir..
yoksa sinirin böyle birikir, başkalarına taşar..

ne kadar çok tepki göstermişsiniz ya

"benim kardeşimin çocukları değil" demesini açıklamış zaten ben yokken doğmuşlar diye. hem sizin söylediğiniz açıdan bakarsak tabikide kendi kardeşinin çocuğu kendisi için daha değerli olacaktır. ayrıca basit bi sorun gibi durabilir ama gerçekten çıldırtıcı bi durum. bizimde yakın bi akraba her seferinde kendi kızlarını anlatır kızlarının en küçüğü 40 yaşında.banane senin çocuklarından yani. ay insanı bayıyo artık hep aynı şeyler aynı şeyler. bi insanın başka konuşacak şeyi olmaz mı ya. bu tahammülsüzlük karşı tarafa olan saygıdan yada saygısızlıktan değil sonuçta bi yere kadar yani bizde insanız. hem niye hep bu tarafa yüklenmişsiniz birazda karşı tarafın saygılı ve düşünceli olması gerekmez mi? her seferinde aynı şeylerin anlatılması birazda görgüsüzlükten bence

konu sahibi arkadaşım seni çok iyi anlıyorum bazı insanlar çok düşüncesiz olabiliyo işte

valla ben çocukları malesef sevmem. onlarla ilgili detayları da sevmiyorum. o yüzden anlatılanlar vs. pek hoşuma gitmiyor açıkçası. oda arkadaşımın yeğeni olmuş, onla ilgili bişeyler anlatıyor ama o kadar sıkılıyorum ki :/
zoraki tepkiler vermek zorunda kalıyorum. gülmek gibi, hımm çok güzel falan gibi.

konu sahibinin dinlemek istememesini anlayabiliyorum. ama o kişiler için kullandığı tabirler biraz ağır kaçmış bence.

İşte sorun burada tatlım... Benim konu sahibine kızdığım nokta tam da senin söylediğin nokta....
Tamam çocukların yeme yürüme diş çıkarma b.k çıkarma hikayelerini dinlemek istemeyebilir, ilgilenmeyebilir... Ama görümcesine bununla ilgili hiçbir memnuniyetsizlik işareti vermeyip gelip burada konu açıp onlar kim oluyor ki kardeşimin çocukları olsa neyse niye anlatıyor kaçıncı derece akraba falan diye öfke kusması problem....
Kimse kimseyi dinlemek zorunda değil... Dinlemek istemiyorsan o ortamı terkedersin, anlamayııp anlatmaya devam ederse anlatmıştın zaten biliyorum dersin.... Gene devam ediyorsa biliyorum XX (görümcesinin adı herneyse) bu kaçıncı anlatışın belki farkında değilsin ama defalarca dinledim ben bu hikayelerşi, sıkıldım artık dersin... Daha da anlatmaz....
Ona karşı yapmacık bi şekilde dinliyormul gibi yapıp zoraki gülümseyip hıhı deyip gelip burda onlar kim oluyor ki bana anlatıyor diye öfke kusmasını eleştiriyorum ben.....

Konuyu açan arkadaş ner var ssanki biraz dinlersin sıkılırsan çıkar gidersin diye gayet olumlu eleştirilere bile tepki göstereceğine asıl tepkisini kime kızdıysa ona yapsın... Görümceye laf edemeyip hırsını burada yorum yapanlardan çıkarmasının bir anlamı yok....

Canım benim, lütfen yazdıklarımı en baştan oku da, nerede yalancıktan gülümsemişim, memnunmuşum gibi davranmışım bana da bi göster.Kaç yerde yazdım, televizyona çeviriyorum kafamı, ismimi seslenip kaldığı yerden devam ediyor, içeri gidiyorum konunun ortasındayken yani daha nasıl beblli ediyim? Hiç öyle yüzüne gülüp arkasından gelip burada onu çekiştirmiyorum yani. Yanlış anlayıp üstüne de beni riyakarlıkla suçlamışsın. Yanlış olmuş. Bi kaç yorum üstte beni anlayan arkadaşlar da çıkmış, gerçekten sevindim birilerinin de beni anladığına. Çünkü akraba o kadar kutsaaal ki herkesin gözünde, en ufacık laf söylesen kaplan kesilirler, ama gidip baksan bu sözde görümcesinin çocugunu kendi yeğeninden ayırmayanlar 3-5 kuruş için ne mal mülk kavgaları yapmışlardır eşlerinin aileleriyle.

tamam güneşsiz kedi ben bazı yorumları birbirine karıştırmışım kusura bakma.... Sen yüzüne gülüp dinlememişsin ama yüzüne karşı biliyorum bunları daha önce de anlatmıştın gibi bir tepki de vermemişsin....

Seni şöyle anlıyorum... Görümcenin anlattıklarını dinlemek istemeyebilirsin.... O zaman dinleme.... Ve dinlemek istemediğini onon anlayacağı biçimde ona belli et....

Karıştırmamışım, bak kendin söylemişsin.... hihihih diye gülermiş gibi kasmak zorunda kalıyorum diye....

çook haklısın valla

Karıştırmamışım, bak kendin söylemişsin.... hihihih diye gülermiş gibi kasmak zorunda kalıyorum diye....

Hayır bak yanlış anlıyosun yine, sohbet ilk başladığında, bi konu ilk defa anlatıldığında ilgilenmesen de dinlersin, gülümsersin di mi ? Ben burada ondan bahsediyorum. ama sürekli bi sülümseme modunda değilim. ilk sefer de dinlemezsem ayıp olmaz mı ? ama 2.sefer anlatınca da ayıp olmalı işte.

valla arkadaşım çok haklısın.ben çocuk muhabbetlerini sevrim merak ederim ama uzatan oluncada direk ortamdan kaçarım,

Tamam güneşsiz kedicim, 2.3.4.cü anlatışların hepsi ayıp... tamam ilgilenmiyorsan anlatmasın... Ama herkes senin kadar anlayışlı olmayabilir.. senin tvye bakmanı görümcen ilgilenmedin gibi anlamamıştır belki... Daha önce anlatmıştın bunları biliyorum demen yeterli... Bunu dedikten sonra da anlatmaya devam etmez zaten....
Ayrıca bunu söylreyerek saygısızlık yapmış da olmazsın... Ne o nalatarak seni sıkmaz ne de sen susup susup daha sonra patladığında kalbini kırma riskine girmezsin....

Denizbariz tamam haklısın da, seni yanlış anlamadıysam şayet şunları söylemek isterim..

Yani birçok kişi de gerçek hayatta görümcesine kayınvalidesine söyleyemediği şeyleri paylaşıyor burda..

Yani kayınvalidesini sevmeyen ve anlaşamayan birisine ''git kaynanana söyle kızım burda nefret kusma biz ne yapabiliriz?'' demek nasıl bir tuhaf kaçacaksa, burda arkadaşa bunu söylemek de tuhaf bence.

Sonuçta iş, görümce kayınvalide eltiye geldi mi, insan komşusu gibi rahat olamıyor..Komşusu olsa belki 50 kere söylerdi ama görümce..Bir tatsızlık çıkar eşini doldurur vs vs vs iş uzar..

Arkadaşın burda nefretini ya da herneyse kızgınlığını paylaşması bana çok normal geldi..

Ayrıca yine tekrar ediyorum bazı insanların da kendilerini çokk ilgilendiren konuların başkalarını da çook ilgilendirdiği gibi saçma bir takım fikirleri olabiliyor..

Kimse, bir ortamda 3-4 saat başkasının çocuğunun bilmem nesini, ya da 3 saat çeyiz hazırlıklarını ya da 3 saat kocasıyla ne kadar iyi anlaştıklarını dinlemek zorunda değil..
ınsanlar da biraz düşünceli olmalı, ben de denk geliyorum, aynı kişi her buluşmada nefes almadan 3 saat çeyizinden bahsediyor..

Yanniii..Müsade et de biz de başka şeylerden bahsedelim ama ne mümkün:)))konuyu değiştir yine başlıyor fırsat vermiyor ki.:) Ama arkadaş olunca insan söylüyor yeri gelince kırmadan ya da ben söylerim diyelim şaka yollu:)

Bir yerde bunun bir saygısızlık olduğunu da düşünüyorum.

Yoksa çocuk sevgisiyle, çocuk sahibi olmakla, köpek sevgisyle pek alakası yok..

Karşındakini sıkmayacaksın..Bitti..

Son düzenleme:
demek sizi yakın görmüş ki size anlatıyor. ne kada rart niyetli yazmışsınız. benim kardeşim değil bir şey değil... bunlar çok çirkin artık siz bir ailesiniz....
hemde bahsettiği şey bir çocuk yahu... dnleyin geçin dinler gibi yapın yada bu kdar çıldıracak ne var...

Ama arkadaşa verdiğim öneriyi yine veririm o ayrı..

Yapacak birşey yok, madem çok sıkılıyorsun ve görümce diye de açıkca söyleyemiyorsun, dinleme, ortamı terket vs..

Başka ne denilebilir ki?:)))))))))

evet deniz güneşcim katılıyorum sana kimseyi sıkmak boğmak güzel bir şey değil...
aynen çocuk sevgisiyle falanda ilgisi yok. ve verlecek tavsiyede yok bu durumda bahane uydurup kalkmak dışında.
benimde böyle insanlara denk geldiğim olmuştut bir tanıdığımız süreklii ama sürekli üniversiteyi kazanan kızının derslerinden hocalarından falan bahseder yakalayınca çok sıkıcıdır. bana ne onun derslerinden hocalarından... ama sonra şunu farkettim bu kadın sürekli evde oturan kimsesi , paylaşacak arkadaşı olmayan biri. mutlulğunu gururunu biriyle paylaşmak istiyor. işte o an çok acıdım o kadına. ne konuşacak kendine ait bir mevzusu , ne kendi hayatına dair bir meselesi var.çünkü tüm hayatı çocuğu. belki bu kadında öyledir. kendini çocuğuna adamış evde oturan biridir. bende dikkat ettim mesela bu günlerde hep eşime kk dan bahsediyorum burdaki dostlarımdan. sonra farkedip özür diliyorum sıktığımı düşünüyorum. demek herkesin başına gelebilen bir şey diye düşündüm. ondan işte bir parça anlayış sınırımı çektim aşağıya. tabiide herkesin tahammül sınırlarıda başkadır... :) umarım ifade edebilmişimdir kendimi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…