Merhaba ben gayrimenkul danışmanıyım ev sahibi çilingirle eğer dairenize girerse çok biyük suç siz şikayette bulunabiliyorsunuz evde ziynet eşyalarım vs vardı diye böyle bir hakkı yok.Herkese merhaba.
Öncelikle ülkece zor bir durumdan geçtiğimizin farkındayım, umarım bugünleri de en kısa sürede atlatabiliriz. Şu dönemde sağlıktan başka bir konu hakkında endişem olamaz diyordum ancak sizlere danışmak istediğim bir konu nedeniyle üyelik açmam gerekti. Bu konunun muhatabı burası değildir belki ama emniyete mi başvurmalıyım ne yapmalıyım bilemedim, akıl vermenizi umuyorum.
Zonguldak'ta yüksek lisans yapıyorum, yurt çıkmayınca ben de okul yakınında bir eve taşınmak zorunda kaldım. Normalde ailemle İstanbul'da yaşıyorum. Salgın başlamadan birkaç gün evvel ailemi ziyarete gelmiştim, okullar tatil edildiğinde de buradaydım ve dönmedim. Okuldaki son senem ve derslerimizi online eğitimle bitirdik sayılır, diğer üniversitelerde durum nasıldır bilmiyorum ama biz yüz yüze bir ders dönemi işlemeyeceğiz. Bunun bilincinde olarak iyi niyetle Zonguldak'taki ev sahibimi aradım, kontratım Ağustos ayına kadar ve 2 ay kadar erken çıkabileceğimi söyledim. Eğer bana hayır çıkamazsın kontratının bitmesi lazım gibi bir şey söylese yine sorun etmezdim, sadece erken çıkabileceğim için ev sahibimin de mağdur olmamasını istedim. Bu arada yaşanan süreç benim ailemi de birçok aile gibi maddi açıdan sıkıntıya soktu, buna rağmen birikmiş az bir kredi paramla ev kirasını aksatmadan ödemeye devam ediyorum.
Sorun şu ki, ev sahibim olan adam bana 20 Mayıs'a kadar evi boşaltmamı istediğini ve evi yeniden dekore ettirip vs. 2 katı fiyatına kiraya vereceğini söyledi. Ben zaten kiramı yatırmaya devam ediyorum, kendisinden kira indirimi bile talep etmedim ya da geciktireceğimi söylemedim, tamamen iyi niyetle erken çıkabileceğimi bildirdim. Bunları belirttiğimde de 20 Mayıs'a kadar evi boşalt yoksa ben eve çilingirle girerim dedi. Eve girip eşyalarımı toplayıp istersem bana yollayacağını, istemezsem direk o şekilde evi tadilata sokacağını söyledi. Ülkemizin durumundan dolayı gidip eşyalarımı alabilmem gibi bir durum zaten söz konusu değil. Hala Zonguldak'ta olup da eşyalarımı yollayabilecek bir tanıdığım da yok maalesef.
Sizden istediğim ev sahibi ile 2 gün sonra konuştuğumda hakkımı nasıl savunabileceğim ya da nereye şikayet etmem gerektiği konusunda yardımcı olmanız. İlk defa aile evimden ayrı bir ev kiraladım ve açıkçası bu sorunlarla nasıl baş edilebilir bilmiyorum. Biraz uzun olduysa kusura bakmayın, detayları da aktarmaya çalıştım. Teşekkürler, sağlıklı günler diliyorum herkese.
Teşekkür ediyorum, şaşkınlık içindeyim biz canımızla uğraşıyoruz ama adam resmen et derdinde.Yavaş gelsin ya terbiyesiz. Şu dönemde bile kimsede hoşgörü kalmamış. Dünya kırılıyor adam ne derdinde. Üstte de söylemişler kontrat fotosunu atın diye. Bunu yapın ve internette kiracının yasal haklarını ss alıp atın sonra da tehditini devam ettirirse emniyete gireceğinizi söyleyin gözü korksun biraz. Bunları whatsapptan yazın ki belki cevap verir elinizde delil olur
Teşekkürler, 6 aydan 2 yıla kadar kısmını öğrendiğim çok iyi oldu.Kiranızı ödüyorsanız kontrat sonuna kadar o ev onun değil sizin oluyor eğer çilingirle kapıyı zorla açtırma gibi bi durum olursa bu haneye tecavüz oluyor ve 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası mevcut bunu aynı bu şekilde söyleyin ve inanın pasif kalmayın ben antalyada emlakçıyla bi sert konuştum bu şekilde o asarım keserim çıkacaksın edeceksin diyen adam korkusundan kirayı bile istemez oldu kafama estikçe götürüyordum ses edemiyordu.
Teşekkürler. Yani bir de utanmadan söylüyor 2 katı parasına ben oraya kiracı bulurum diye.Şu noktada mesajları polise gösterip şikayetçi olabilirsiniz ama birşey çıkmaz. Tavsiyem adama eve benden izinsiz girdiğin an haneye tecavüzden savcılığa ve maddi manevi kayıplarım evdeki değerli eşyalarının da kaybolması halinde onlarında tanzimi için maddi manevi tazminat davası açacağım hala çok istiyorsan buyur gir eve ben yokken deyin
İnsanlara dişini göstermeden olmuyor bazen maalesef. Ama korkmayın evinize giremez sadece size baskı yapıyor nasıl olsa çıkacaksınız ya yerinize hemen başka birini bulacak.alttan almayın
Teşekkür ediyorum cevabınız için, mutlaka inceleyeceğim.Merhaba ben gayrimenkul danışmanıyım ev sahibi çilingirle eğer dairenize girerse çok biyük suç siz şikayette bulunabiliyorsunuz evde ziynet eşyalarım vs vardı diye böyle bir hakkı yok.
Bunu ona bildirin.
Ayrıca bu dönem çok büyük bir istisna sizin sebepleriniz mücbir sebep sayılıyor o size hiç birşey yapamaz. Kat mülkiyetini kanunlarını incelenemenizi tavsiye ederim.
Bir de Zonguldak yani en riskli bölgelerden kim girer tadilat yapar onu da bilemiyorum. Maddi manevi birkaç değerli eşyam var, evet. Ben zaten 4-5 günlüğüne ziyaret niyetiyle gelip salgın olaylarının ortasında kaldığım için bir sırt çantasıyla gelmiştim, diplomama varana kadar hepsi orada.Bastan asagi tadilat yaptiracagi is gucunu nereden bulacakmis 1 hafta icinde, normallesme sureci yeni baslamisken? Yasca buyukse sizi genc gormus baski kurmaya calisiyor. Kesinlikle alttan almayin, eve girdigi anda haneye tecavuzden savciliga suc duyurusunda bulunacaginizi soyleyin. Degerli esyaniz var miydi evde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?