- 21 Şubat 2013
- 231
- 68
- 98
- Konu Sahibi Alexandra00
-
Boşver, paranın yarısını at bir kavanoza, orada para de.Eşim hollandalı. 18 yaşından beri çalışan biri. Biz evlenmeden önce annesi ile yaşıyordu kira masrafı falan yoktu. Ozamanlar işi de şimdiki kadar iyi değildi kazandığı kendine bile zor yetiyordu, ozamanlar hep diyordu inşallah birgün hesap yapmadan alışveriş yaparım diye, hep daha iyisini istiyor eşşek gibi de çalışıyor, Patronuna aşık sanki. Evlendiğimizden bu yana 2-3 kere tartıştık hep aynı mevzular hep. Bana her seferinde; benden bu kadar işte sen bilmiyormusun ben borc ödüyorum anca yetiyor 1000tl kiraya veriyorum 2000tl bana kalıyor. Borclar benim giderim arabanın gideri vs vs derken bitiyor işte diyor. Ki bankada da azcık parası var. Bana sanki bankaya yatırıyor biriktiriyor gibi geliyor artan parasını ama bana bişey söylemiyor. Her tartışmanın sonunda beni ne kadar çok sevdiğini söylüyor. çok iyi gelirim olsa senden neden isteyim ki herşeyi ben karşılarım diypr. Seni bu kadar sevmesem evlenmezdim sırf sizin kültürünüz farklı olduğu için, sırf seninle beraber olmak hayat kurmak için evlendim diyor. Yani kısaca diyorki sen olmasaydın bir hollandalı kız olsaydı aynı eve çıkardım asla evlenmezdim diyor, ama ben Türküm benimle beraber olması için evlenmesi lazımdı ve yaptı onu dile getiriyor, düğün dernek yaptı tabi yarı yarıya bölüştük. Yani bilmiyorum ya ne yapacağımı akşam oldu halen konuşmuyoruz suan. Elektrik süpürgesi tartışmasından sonra keşke almasaydım, aptal neden aldın ki dedi kendine başkada bir kelime etmedi bende konuşmuyorum. 250 liranın yarısını istiyor böyle erkek mi olur ben mi çok acımasızım yahu.....
kısaca aranızda kültür çatışması var.Eşim hollandalı. 18 yaşından beri çalışan biri. Biz evlenmeden önce annesi ile yaşıyordu kira masrafı falan yoktu. Ozamanlar işi de şimdiki kadar iyi değildi kazandığı kendine bile zor yetiyordu, ozamanlar hep diyordu inşallah birgün hesap yapmadan alışveriş yaparım diye, hep daha iyisini istiyor eşşek gibi de çalışıyor, Patronuna aşık sanki. Evlendiğimizden bu yana 2-3 kere tartıştık hep aynı mevzular hep. Bana her seferinde; benden bu kadar işte sen bilmiyormusun ben borc ödüyorum anca yetiyor 1000tl kiraya veriyorum 2000tl bana kalıyor. Borclar benim giderim arabanın gideri vs vs derken bitiyor işte diyor. Ki bankada da azcık parası var. Bana sanki bankaya yatırıyor biriktiriyor gibi geliyor artan parasını ama bana bişey söylemiyor. Her tartışmanın sonunda beni ne kadar çok sevdiğini söylüyor. çok iyi gelirim olsa senden neden isteyim ki herşeyi ben karşılarım diypr. Seni bu kadar sevmesem evlenmezdim sırf sizin kültürünüz farklı olduğu için, sırf seninle beraber olmak hayat kurmak için evlendim diyor. Yani kısaca diyorki sen olmasaydın bir hollandalı kız olsaydı aynı eve çıkardım asla evlenmezdim diyor, ama ben Türküm benimle beraber olması için evlenmesi lazımdı ve yaptı onu dile getiriyor, düğün dernek yaptı tabi yarı yarıya bölüştük. Yani bilmiyorum ya ne yapacağımı akşam oldu halen konuşmuyoruz suan. Elektrik süpürgesi tartışmasından sonra keşke almasaydım, aptal neden aldın ki dedi kendine başkada bir kelime etmedi bende konuşmuyorum. 250 liranın yarısını istiyor böyle erkek mi olur ben mi çok acımasızım yahu.....
Bunların kültüründe erkek herşeyi öder diye birşey yok. Kadınlarda hep çalışıyor erkekler diyor çalış diye zaten ki kadınlar da hep çalışkan yani, nineler bile küçük market açıp işletiyor kimse boş durmuyor. Ben yarı zamanlı çalışıyorum okula gittiğim için ama okul bitince tam zamanlı başlıcam. Bunların aile kavramı değişiyor cidden. Bazıları var herşeyi erkek alıyor marketi kirası faturası vs kadın sadece kendi ihtiyaçlarını karşılıyor bir de günlük evin ihtiyacını alıyor. Bazıları var market alışverişi vs bölüşüyorlar kirayı faturayı ve bir ihtiyaç çıkarsa falan erkek ödüyor. Ya insanına göre değişiyor. Yazın Türkiyeye gittik mesela 20 gün kaldık bankadan 200 lira çekti ve gidene kdr onu harcadı. Markete gidiyoruz babamla falan ben ödiyim baba diyor babamın ödetmeyeceğini biliyor. Ama mesela annelerimizle biyere yemeğe gittik çıkarıp da ödemedi en son ben dedim öde bakalım hadi. Mırın kırın etti annem çıkardı ben öderim kızım dedi hayır dedim o ödeyecek bu masada tek erkek o. Ödedi eşşek gibi. Anneme de rezil olmuş oldum. Evlenmeden önce böyle değildi ne bileyim nerde hata yaptım bilmiyorum. Evlenmeden önce anlaşılmıyor aynı evde yaşamanız lazım kızlar yani zaten kendini çok iyi gösteriyor size para harcatmıyor ama evlilikten sonra değişiyor işler.Karşınıza alıp konussaniz ? Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama atıyorum issizsiniz ee nolcak bakmicakmi size masraflara ortak olmadığınız için ? Siz ona aile kavramını sakince anlatın nasıl olması gerektigini.
Ay çok fena ya ben sabredemezdim cidden. Keşke evlenmeseydiniz farklı kültürden olan biriyleBunların kültüründe erkek herşeyi öder diye birşey yok. Kadınlarda hep çalışıyor erkekler diyor çalış diye zaten ki kadınlar da hep çalışkan yani, nineler bile küçük market açıp işletiyor kimse boş durmuyor. Ben yarı zamanlı çalışıyorum okula gittiğim için ama okul bitince tam zamanlı başlıcam. Bunların aile kavramı değişiyor cidden. Bazıları var herşeyi erkek alıyor marketi kirası faturası vs kadın sadece kendi ihtiyaçlarını karşılıyor bir de günlük evin ihtiyacını alıyor. Bazıları var market alışverişi vs bölüşüyorlar kirayı faturayı ve bir ihtiyaç çıkarsa falan erkek ödüyor. Ya insanına göre değişiyor. Yazın Türkiyeye gittik mesela 20 gün kaldık bankadan 200 lira çekti ve gidene kdr onu harcadı. Markete gidiyoruz babamla falan ben ödiyim baba diyor babamın ödetmeyeceğini biliyor. Ama mesela annelerimizle biyere yemeğe gittik çıkarıp da ödemedi en son ben dedim öde bakalım hadi. Mırın kırın etti annem çıkardı ben öderim kızım dedi hayır dedim o ödeyecek bu masada tek erkek o. Ödedi eşşek gibi. Anneme de rezil olmuş oldum. Evlenmeden önce böyle değildi ne bileyim nerde hata yaptım bilmiyorum. Evlenmeden önce anlaşılmıyor aynı evde yaşamanız lazım kızlar yani zaten kendini çok iyi gösteriyor size para harcatmıyor ama evlilikten sonra değişiyor işler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?