Cimri Koca !!!

Vallahi içim şişti yazdıklarınızı okurken yanlış anlamayın aşka sevgiye saygım sonsuz ama kültürel etkileşim benzeşim çok önemli ki siz bu insanla evlenmeden önce bu durumları illaki biliyordunuz sürpriz olmaması lazım

Evet canım bazı yönlerden haklı gerçekten çok fedakarlık yaptı benimle evlenerek bana olan sevgisini biliyorum ama benim halimi de hiç düşünmüyor benim gelirim belli ve anca kendime yetiyor zaten markete faturalara ortak oluyorum ama artı bir masraf çıkınca da herşeyin yarısını benden istemesi zoruma gidiyor, benim kocam bu olamaz diyorum. Aile gibi hissetmiyorum ev arkadaşım gibi hissediyorum anlatabiliyor muyum. Canı sağolsun karımın demezmi insan.... Benim kızmam sinirlenmem parası olduğu halde bunun için kalbimi kırması. Öğrenciyim aynı zamanda çalışıyorum aynı zamanda evimi temizlerim yemek yaparım çamaşır neyse işte ve sonrada böyle muamele görmek beni inanın çok üzüyor. Ben babamın evinde asla bunları yaşamadım. Özel okullarda okudum babam benim çalışmamı bile istemedi okurken. İlk başta babam onay vermemişti evliliğimize zaten, nasıl bakıcak bu sana bir de yabancı diye ilk başta önyargılıydı sonra tanıdıkça çok sevdi çok iyi arkadaş oldular. Eşim iyi bir insan ama çok bencil ve cimri... Onu seviyorum çok ama bu davranışları beni soğutuyor. Benim Mühendisim, master yapıyorum. Okul bitince tecrubeyle sabit gelirim inşallah iyi olacak, onunkinden yüksek olursa neler olur, çocuk da olursa neler olur. Bunları düşünüyorum biryandan da.... Kafam allak bullak.

Haklısın canım tabiki bu sebepten boşamam kocamı. Onu çok seviyorum o da beni seviyor, tek sorunumuz bu.. Belki ilerde geliri arttıkça düzelcek bu huyu bilemiyorum ama şuan böyle. Herkeste bu şekil görsem ozaman evet inanın kızmazdım ama arkadaşları var ailesi olan arkadaşlar var kimse eşine böyle değil malesef. Tabiki herşeyi beraber yapıyorlar ama eşleri hep bi tık önde mesela market alışverişi vs ödetmezler karılarına ne bileyim evin eksiğini alırlar eşlerinden istemezler benimki gibi.. Genelde kadınlar çalışıyor burda ama kendi masraflarını çıkarıyorlar ve evin yemek giderine destek oluyorlar her gidere ortak olanı görmedim.

bu ne ya ev arkadaşından farksız böyle evlilik mi olur sizin paranız olmasaydı ne olacaktı acaba merak ettim

Simdi turk olsaydi cimri derdik ama adam benim yetistigim kultur boyke diyor. Acaba yasadiginiz ulkede diger kocalarda boyle ve kadinlar bunu sorun etmiyor mu ki?

Tabi bizim kulturumuze gore yorumlarsak ayri gayri evlilik hayatinda zor. Herseyin yarisini odemek insanin canini sikar. Tatilde o odedi demissiniz ama onu bile bastan anlasma yapmissiniz dairenin yeri parasini oderim ama yemege karismam diye.

Bu saatten sonra degisecegini zannetmem. Bahanesi hazirmis zaten ben turk degilim diyor ne diyebilirsiniz ki? Yapacaginiz tek sey onu boyle kabullenmek.

Burda bir işte çalışırken hamile kalıp doğum yapacağınızda iki yıl izniniz oluyor ve maaşınızın tamamını olmasada çoğunu alıyorsunuz her ay,çalışmadığınız halde. O sorun olmaz ama ben iki yıl boyunca çocuk düşünmüyorum önce kendimden emin olmam azım çocuk yapmam için okulumun bitmesi lazım düzenli bir işimin olması lazım. Bunları ben de düşünüyorum biliyor musunuz. İlerde çocuğuna da mı aynı şeyi yapacaksın diyorum ne alakası var diyor. Benim korkum çocuğumuzun giderlerini de bana yıkarsa birde benim gelirim daha yüksek olursa bunu sorun yaparsa diye. Bana gre her halukarda erkek ödemeli çoğu şeyi elinden geldiğince ben bunu evlenmeden önce en başından söyledim ve biliyordu ki evlenmeden önce böyle değildi arkadaşlar yemeğe götürürdü eğlenmeye giderdik vs hep o öderdi. Aynı evde yaşamaya başlayınca bunlar çıkıyor ortaya bilemiyorsunuz en başından malesef.... Şuan sor bana mesela en son nezaman seni yemeğe çıkardı diye nezaman dedi gel bir yrüyüş yapalım bişeler içelim dışarda... Sanırım Mayıs falandı ve bir işimiz vardı da çıkmıştık o bahaneyle dondurma yiyip yrüyüş yapmıştık. işten gelir film izleriz yada bilg oyunu oynar sonra yatarız her günümüz böle. Haftasonları gidersek anca markete gideriz carrefour real gibi bir yere okadar. Çok nadirdir dışarı çıkarması...

bunun adı cimrilikte değil ya bana göre bambaşka bişe . garip bişe kültür farklı olduğundan bize garip geliyor ama onlara çok normaldir belki ama hayatta böle geçmez ya bilemedim şimdi . bende çalışıyorum ama benim param bneim eşşam yok yani ev adı üstünde ortaya konur kazançlar masraf neyse ona yatırılır alınacak satılacak neyse yapılır . ben ağzımı açıp şu alıncak demiye kalmıyor zaten alınmış oluyor ya da eşim al diye ısrar ediyor. nebilim ya sizin durumda ben yemek yemeğe bile korkardım bişemi dicek bu diye .düşünsene paran yok kaldın ortada yok ya valla olmazallah yardımcınız osun bence.

Boşanmayı düşünmüyorum fakat bu sorunu nasıl yeneceğimin yollarını arıyorum. Gurbette olmak inanın çok zor hele ki yalnız.. Ailem Türkiyede buraya okumaya geliyorsunuz ve aşık olup sevip evleniyorsunuz. Herşey mükemmel nişan evlilik oluyor aynı evde yaşamaya başlıyorsunuz ilk sene güzel sonra bu sorun çıkıyor. Başka hiçbir derdim yok sadece bu sorun. Parası olmasa da istese inanın kızmam eşimi düşünürüm asla erkek parası yiyenlerden olmadım ama bu insan benim eşim ve kazandığı miktarı biliyorum ve ona rağmen benden isteyince ben biryerde hata yaptım diyorum. Yani bir erkek bir kadından nasıl para ister ki aklım almıyor. Anneme babama da hiçbirşey söylemedim, annem sezdi az çok ama lafını dahi etmedim. Şikayet etsem biliyorum ki üzerime gelcekler, onu çok seviyorlar ama bana da eminimki diyecekler: sen istedin sen seçtin sen sevdin diye..

ya eşiniz değişecek ya da siz onu öyle kabulleneceksiniz.

gerçekten bu durum cok sıkıntılı hani böyle kabul et demek olmaz sana yazık değil mi?
bu muameleyi hiç bir kadın haketmez..
sahiplenilme duygusu olmalıydı..

ya eşiniz değişecek ya da siz onu öyle kabulleneceksiniz.

Onu değiştirmek istiyorum buyüzden hiç eyvallah etmiyorum. bir şekilde alıştırmam lazım bak sıradan bir cumartesi bugün öğlen geldi yeni süpürge ile tartıştık ondan beri bilg başında oyun oynadı bişeyler izledi şimdide uyuyor, tek laf konuşmadık ben burda sizle dertleşiyorum işte işimi bitirdim. Ödemicem de o eşyanın yarısını, isterse geri götürsün.
Dayanamadım sonuna kadar.

Siz bu adamı nasıl sevdiniz?

Ben bu adamı cidden seviyorum bu "PARA" mevzusu dışında inanın çok mutluyum ve güzel bir aşk evlilik hayatımız var ama eve birşey alınacak bir masraf çıkacak işte böyle tartışma oluyor. Ve ben nefret ederim cimri insanlardan sevmediğin ot başında bitiyor.

İşleri beraber mi yapiyorsunuz yoksa siz mi, evi supuremedim vs yazmanizdan öyle anladım... Eğer ev işleri size aitse Eşiniz nalıncı keseri gibi kendine yontuyor, onları da yarı yarıya paylasiyorsaniz birşey diyemem

umarım başarırsınız.
eşim Türk ama o da cimriydi evliliğin başlarında. bahanesi de az para kazanıyor olmasıydı. piyangodan bize para çıkmayacağına göre çok paramız olma ihtimali hiç yok gibi. yeri geldi tartıştık, yeri geldi küstük ama şimdi para harcıyor. arada kemer sıkmak istiyor ama izin vermiyorum çünkü sıkmıyor boğuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…