Cimri Koca !!!

Cimri koca çok zor bir durum. Yabancılarda daha farklıymış gerçekten, sahiplenmeden çok bireysellik çok ön plandaymış ama sizinkisi biraz daha abartmış. Alman usulü diye bir şey var biliyorsunuz, deyimi bile olmuş.

Bizim Almanya da yaşayan bir tanıdığımız var, geçen anlatıyordu. Doğru söylüyordur sanırım. Ev işinde nasıl erkekler yardımcı mı diye sormuştum. Tabi diyor, kesinlikle her şey ortak, kadın işi diye bir şey yok. Biri yıkıyorsa biri yerleştiriyor. Biri süpürüyorsa biri siliyor.

Harcamalarda da ortak harcamaları belirliyorlar, maaşlarından paylaştırıyorlar, artık eksik fazla kalan ayrı hesaplarında oluyor. Sene boyunca çok çalışıp tatil zamanı hesaplarındaki paralara bakıyorlar, birininki yetmiyor, diğeri yetiyorsa, auf wiedersehen, hoşçakal deyip gidiyor ardına bakmadan parası olan diyordu.

Sonra akrabalardan oraya gidenler oldu, orada büyüyen kızlarla evlendiler. Çocuk bakımı ve ev işi bıçak keskinliğinde ortak oldu. Bizim erkekler bayağı zorlandı bu anlayışı kabullenmekte. Harcamalar da böyle. Kültür farklılıkları sorun gerçekten. Ama etrafınızdakiler de bu kadar abartıyor mu?

Bir de Hollanda demişsiniz. Hollanda ya gittiğimde çok şaşırmıştım ben. Hollandalı bir aileye uğraşmıştık Türk bir tanıdığımızla, evde ikram diye mutfaktan tabak içinde bisküvi getirdiler, birer tane aldık geri götürdüler. Normal mi ki bu acaba onlarda?

Butceleri birlestirmeyi teklif etseniz esinize. Onun maasi ile sizin maasinizi birlestirin. Birlestirilmis paradan kira faturalari varsa borclari ayirin. Market alisverisinizi felan o birlesmis paradan yapin. Yemege felan giderseniz o birlesmis paradan odeyin.kalan paradan o da sizde kendinize harclik alin. Bu nu kabul edermi ki acaba esiniz?

hayat müşterek tamam ama fatura vs şu şekilde olursa sempatik hale geliyor. elektriği kocam ödesin suyu ben mesela. faturaları toparlayıp da toplam 300 lira canım alayım 150 derse babayı alır. yada market alışverişini ben yapayım ama benzinine karışmayayım mesela. tatile gideceğiz ama oteli bölüşeceğiz yok canım, gelmem olur biter niye masraf edeyim. sizinki kültür farkından ziyade adamın cimriliğiyle alakalı bence. burda da iki kişi çalışan evlerde herşey ortak yapılıyor ama böyle göstere göstere değil. nasıl çözeceğinizi bilemiyorum ama zor olacak çünkü kocaman adam ve böyle alışmış bazılarının parası kıymetlidir sizin eşinizin de öyle sanırım.

Süpüremedim derken makina bozuk olduğu için süpüremedim. Ev işlerini genelde ben yaparım ama o şuan evde olmamdan kaynaklanıyor. Yoğun çalıştığımda beraber yapıyoruz. Şöyle oluyor o süpürüyor, çamaşırları seriyor, Ben bulaşık çamaşır silme toz alma yapıyorum. Ama düzenli bir insan da değildir yani ben yap demeden yapmaz, bişeler içer o bardak orda kalır bişeler yer paketi orda kalır. Ama nedense bazı şeylerde de çok hassas paşam duşakabinde su lekesi kireç lekesine dayaamaz mesela aldı geçen gün eldivenleri taktı limon tuzuyla sürttü pırıl pırıl etti ne bileyim ya değişik bi adam benimki.. Her sabah ütüsünü kendi yapar ama ben haftasonları nadir ütülerim gömleklerini

Nasıl başardınız? Benim eşimde aynı sıkmıyor boğuyor aynen.... Herşeyin yarısını istemesi benim zoruma gidiyor gerçekten. Ben bir kadınım onun ev arkadaşı olan erkek arkadaşı değil ki... ne bileyim ya kalbim ağrıyor..

Benim eşimde yabancı
Ama tek bütçe var evde
Senin benim yok yani
Nereli eşiniz ?
Bence iyi yapmışsınız ailede senin benim olur mu ortak hesap olur

Evde bile olsanız siz ustlenmeyin, o maaşı yüksekken herşeyi paylasiyorsa, siz de öyle yapın, madem bir kulturun icindesiniz, avantajlarından faydalanin madem, ya da extra her iş için para isteyin

Bence yanlışınız var
Ben Avrupa'da yaşıyorum eşimde yabancı
Çevremde o kadar geniş
Ayrı bütçe ilk kez duyuyorum

yüzsüzlük yaptım açıkçası. sürekli bir şeyler aldırdım tabi bütçeyi aşmayacak şekilde. mesela eşiniz süpürge aldı değil mi ama parasını istedi. ben öyle bir durumla karşılaştığımda alınmadım, aksine üste çıktım, "tabi ki alacaksın ben süpürgeyi yiyecek miyim, ikimizin evini temizliyorum, evliyiz biz, tabi ki harcayacaksın. evliyiz ve harcamak zorundasın" diye diye, tartışa küse bu sorunu aştık şükür.
hiç üzülmeyin, alınmayın, mecbur olduğunu hissettirin, evlilik elbette müşterek ama işletme değil orası, o patron siz işçi değilsiniz. bunu anlayana kadar anlaması için uğraşın, siz değil o pes etsin.

Benim eşim bu kadar bireysel değil canım bireysel olsaydı çoktan tek tatile çıkardı ama öle bir insan değil. Benim düşüncem; benim eşimde çocukluktan gelen bir bencillik var. Tek çocuk ve küçükken annesi babası ayrılmış, babasının ha varlığı ha yokluğu düğüne bile gelmedi tr ye maddi durumu iyi değil diye olabilir ama ayda yılda bir arar oğlunu. Babası çok sorumsuz bir adam. dedesi ve nenesi büyütmüş eşimi annesi çalışıyormuş lise bitince çalışmaya başlamış annesiyle yaşıyor tabi annesi de başka biriyle evli üvey babayla yaşıyordu yani ama ev arkı gibilerdi iyilerdi yani, kira derdi yoktu ozaman tabiki ama işi iyi değildi kazandığı anca kendine yetiyordu. Evimize birşey aldığımızda hep onun gözlerinden şu ifadeyi göörüyorum: "Ben çalıştım kazandım ödüyorum sen de ödeyeceksin! " Ben eskiden çalışmazken sadece okula giderken babam para yollardı işte ozaman sevgiliydik ozaman derdi "çok şanşlısın bizim böyle bir babamız hiç olmadı ben kaç yıldır çalışıyorum eşşek gibi" ve bana hep diyordu evlenince sen de çalışcaksın. Ben de diyordumki e heralde çalışcam boşuna mı okuyorum master yapıyorum... Neyse yani gözlerinde hep aynı ifade ben yapıyorum birşey sen de yapacaksın. Ne bileyim onu çok seviyorum ama bu cimriliği soğutuyor. Buraya yazınca daha iyi hissettim. Gurbette olmak zor

hiç yetiştiği kültüre sığınmasın. anormallik eşinizde üzgünüm. aile kavramı dünyanın neresine giderseniz gidin evrenseldir. yozlaşmış dediğimiz amerikan kültüründe bile bir kadına kıyasıya her şeyi ödetmek ayıptır. bir kadın olarak, üstelik maaşınız da onun yarısı kadar değilken sizden her şeyi beklemesi çok tuhaf. siz bir hanımsınız, kişisel masraflarınız olacak, kozmetik ve bakım masraflarınız olacak, bunları hesaba katması gerekirdi bir erkek olarak. resmen ev arkadaşı kafasında

kendinizi de suçlu hissetmeyin lütfen. bunun erkek parası yemekle alakası yok. bir erkek, üstelik eşinin yanında, bütün masrafları bir başkasına yıkıyorsa, kendi kayınvalidesinin yemeğini dahi ısmarlamıyorsa, bunları yaparken utanç duymuyorsa sorun ondadır, sizde değil. parası canına yapışık derler ya aynen o hesap sizinki de...

Okurken şaka mi bu acaba dedim. Gerçekten isiniz zor.evlilik değil ev arkadaşlığı gibi.ben cekemezdim şahsen. Yarı yarıya bölüsmek nedir? İlerde çocuk olunca ya da siz rahatsızlaninca falan durum nasil olacakmis.kocaniz cimri değil başka bişey valla.Allah kolaylik versin..

Merhaba,benım anladıgım kadarıyla esınızın hayata bakıs acısı bu sekıl,annesıne dahı cımrılık yapıp bır aksam jest olsun dıye yemek parasını odememıs ıse duygusal degıl kuralcı yasıyor ve parasına oldukca sahıp hunun nedenıde kendını parasıyla guvende hıssedıyor olabılır gecmısınde anne baba olmadan buyumus falan,sevgısız ortamda buyuyen ınsanlar daha katı duruslu oluyorlar hayata karsı..kendınızı cok uzmeden sabırla bu sorunu cozebılırsın dıye dusunuyorum..

Benim eşimde yabancı
Ama tek bütçe var evde
Senin benim yok yani
Nereli eşiniz ?
Bence iyi yapmışsınız ailede senin benim olur mu ortak hesap olur
Eşiniz nereli? Benimki hollandalı. Nasıl hallediyorsunuz bu işleri açarmısınız özel olmazsa. Cidden bir yol bulmam gerekiyor. Ama benim istediğim herşeyi bölüşmek değil benim istediğim ben katkıda bulunayım elbette ama kazancım kadar. Faturalara ortağım kendi telefon faturam var ulaşımım var mutfağa market alışverişine ortağım e geriye kalanda bana yetiyor zaten böyle ekstra bişe çıkınca ben herşeyin yarısını ödemek istemiyorum insan biraz sahiplenilmek istiyor benimsenmek istiyor ayrıca borcun sukadar demesi okadar zoruma gitti ki inanır mısınız anlatamam...

annesine bile yapıyorsa . insan kocasına guvenmek ister maddi manevi arkasında oldugunu bilmek ister bilmiyorum ama baska bi sorun yoksa çok kaile almamaya calısın bence :)

Kesinlikle haklısın arkadaşım. Ben de öyle yapıyorum işte hep diyorum sen benim kocamsın ev arkadaşım değil. Bizim evimizi süpürüyorum dedim sen bu evin erkeğisin dedim elbette alacaksın. Ve vermicem de parayı. Bakalım bu böyle gidecek ben de bu şekil davranmaya devam edicem çünkü süre gelen bir alışkanlığımız var faturalar ve market alışverişi benım katkıda bulunduğum seyler ki hanımlar bilirsiniz gün içinde meyvesi ekmeği sütü makarnası ben alıyorum zaten o arada sırada sorar bişe lazım mı die alır lazımsa. Yani ben daha ne yapabilirim ki herşeyin yarısını ödeyeceksem niye evlendim ki. erkek varlığı kalmıyor ozaman evde evlilik aile kavramı olmuyor.

O sizin maaşınız az diye ödemeniz gereken 'oran'ı düşürüyor mu, siz neden ben daha çok boşum diyerek ev işlerinin çoğunu üstleniyorsunuz?

Ahahah
Bisküvi almıştım yemissin onu parasını aliyim bibi
Yada elektriği çok yaktin bu ay bir yere girip sen oduyorsun faturayı
Kocamı başımın üstünde gezdirmeliyim ne çalışıyorum ne bişey yediğimi içtiğimin parasını isteseydi ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…