- 22 Kasım 2014
- 3.217
- 4.664
- 133
- 39
- Konu Sahibi Alexandra00
-
Boşanmayı düşünmüyorum fakat bu sorunu nasıl yeneceğimin yollarını arıyorum. Gurbette olmak inanın çok zor hele ki yalnız.. Ailem Türkiyede buraya okumaya geliyorsunuz ve aşık olup sevip evleniyorsunuz. Herşey mükemmel nişan evlilik oluyor aynı evde yaşamaya başlıyorsunuz ilk sene güzel sonra bu sorun çıkıyor. Başka hiçbir derdim yok sadece bu sorun. Parası olmasa da istese inanın kızmam eşimi düşünürüm asla erkek parası yiyenlerden olmadım ama bu insan benim eşim ve kazandığı miktarı biliyorum ve ona rağmen benden isteyince ben biryerde hata yaptım diyorum. Yani bir erkek bir kadından nasıl para ister ki aklım almıyor. Anneme babama da hiçbirşey söylemedim, annem sezdi az çok ama lafını dahi etmedim. Şikayet etsem biliyorum ki üzerime gelcekler, onu çok seviyorlar ama bana da eminimki diyecekler: sen istedin sen seçtin sen sevdin diye..
İşleri beraber mi yapiyorsunuz yoksa siz mi, evi supuremedim vs yazmanizdan öyle anladım... Eğer ev işleri size aitse Eşiniz nalıncı keseri gibi kendine yontuyor, onları da yarı yarıya paylasiyorsaniz birşey diyemem
umarım başarırsınız.
eşim Türk ama o da cimriydi evliliğin başlarında. bahanesi de az para kazanıyor olmasıydı. piyangodan bize para çıkmayacağına göre çok paramız olma ihtimali hiç yok gibi. yeri geldi tartıştık, yeri geldi küstük ama şimdi para harcıyor. arada kemer sıkmak istiyor ama izin vermiyorum çünkü sıkmıyor boğuyor.
Evde bile olsanız siz ustlenmeyin, o maaşı yüksekken herşeyi paylasiyorsa, siz de öyle yapın, madem bir kulturun icindesiniz, avantajlarından faydalanin madem, ya da extra her iş için para isteyinSüpüremedim derken makina bozuk olduğu için süpüremedim. Ev işlerini genelde ben yaparım ama o şuan evde olmamdan kaynaklanıyor. Yoğun çalıştığımda beraber yapıyoruz. Şöyle oluyor o süpürüyor, çamaşırları seriyor, Ben bulaşık çamaşır silme toz alma yapıyorum. Ama düzenli bir insan da değildir yani ben yap demeden yapmaz, bişeler içer o bardak orda kalır bişeler yer paketi orda kalır. Ama nedense bazı şeylerde de çok hassas paşam duşakabinde su lekesi kireç lekesine dayaamaz mesela aldı geçen gün eldivenleri taktı limon tuzuyla sürttü pırıl pırıl etti ne bileyim ya değişik bi adam benimki.. Her sabah ütüsünü kendi yapar ama ben haftasonları nadir ütülerim gömleklerini
Avrupalılar böyle insanlar maalesef, yani evlilikte her şey ortaksa giderler de ortaktık şeklinde düşünüyorlar.
Eşinize kızmayın, onların kültürü bu, böyle görmüşler ve büyümüşler.
Bir Türk ile evli olmadığınız için dua edin, yoksa bu sorun muhtemel yaşayacaklarınızın yanında sinek vızıltısı gibi olurdu.
Türk olsa çok kızardım, bizim kültürümüzde böyle değil ama yabancılar da sizin huylarınızı garip buluyor sonuçta.
Adamı bu yüzden boşamayın tabii ki öyle şey mi olur.
Boşverin, maddi olarak ona bağımlı olsanız daha mı iyiydi?
yüzsüzlük yaptım açıkçası. sürekli bir şeyler aldırdım tabi bütçeyi aşmayacak şekilde. mesela eşiniz süpürge aldı değil mi ama parasını istedi. ben öyle bir durumla karşılaştığımda alınmadım, aksine üste çıktım, "tabi ki alacaksın ben süpürgeyi yiyecek miyim, ikimizin evini temizliyorum, evliyiz biz, tabi ki harcayacaksın. evliyiz ve harcamak zorundasın" diye diye, tartışa küse bu sorunu aştık şükür.Nasıl başardınız? Benim eşimde aynı sıkmıyor boğuyor aynen.... Herşeyin yarısını istemesi benim zoruma gidiyor gerçekten. Ben bir kadınım onun ev arkadaşı olan erkek arkadaşı değil ki... ne bileyim ya kalbim ağrıyor..
Cimri koca çok zor bir durum. Yabancılarda daha farklıymış gerçekten, sahiplenmeden çok bireysellik çok ön plandaymış ama sizinkisi biraz daha abartmış. Alman usulü diye bir şey var biliyorsunuz, deyimi bile olmuş.
Bizim Almanya da yaşayan bir tanıdığımız var, geçen anlatıyordu. Doğru söylüyordur sanırım. Ev işinde nasıl erkekler yardımcı mı diye sormuştum. Tabi diyor, kesinlikle her şey ortak, kadın işi diye bir şey yok. Biri yıkıyorsa biri yerleştiriyor. Biri süpürüyorsa biri siliyor.
Harcamalarda da ortak harcamaları belirliyorlar, maaşlarından paylaştırıyorlar, artık eksik fazla kalan ayrı hesaplarında oluyor. Sene boyunca çok çalışıp tatil zamanı hesaplarındaki paralara bakıyorlar, birininki yetmiyor, diğeri yetiyorsa, auf wiedersehen, hoşçakal deyip gidiyor ardına bakmadan parası olan diyordu.
Sonra akrabalardan oraya gidenler oldu, orada büyüyen kızlarla evlendiler. Çocuk bakımı ve ev işi bıçak keskinliğinde ortak oldu. Bizim erkekler bayağı zorlandı bu anlayışı kabullenmekte. Harcamalar da böyle. Kültür farklılıkları sorun gerçekten. Ama etrafınızdakiler de bu kadar abartıyor mu?
Bir de Hollanda demişsiniz. Hollanda ya gittiğimde çok şaşırmıştım ben. Hollandalı bir aileye uğraşmıştık Türk bir tanıdığımızla, evde ikram diye mutfaktan tabak içinde bisküvi getirdiler, birer tane aldık geri götürdüler. Normal mi ki bu acaba onlarda?
Eşiniz nereli? Benimki hollandalı. Nasıl hallediyorsunuz bu işleri açarmısınız özel olmazsa. Cidden bir yol bulmam gerekiyor. Ama benim istediğim herşeyi bölüşmek değil benim istediğim ben katkıda bulunayım elbette ama kazancım kadar. Faturalara ortağım kendi telefon faturam var ulaşımım var mutfağa market alışverişine ortağım e geriye kalanda bana yetiyor zaten böyle ekstra bişe çıkınca ben herşeyin yarısını ödemek istemiyorum insan biraz sahiplenilmek istiyor benimsenmek istiyor ayrıca borcun sukadar demesi okadar zoruma gitti ki inanır mısınız anlatamam...Benim eşimde yabancı
Ama tek bütçe var evde
Senin benim yok yani
Nereli eşiniz ?
Bence iyi yapmışsınız ailede senin benim olur mu ortak hesap olur
yüzsüzlük yaptım açıkçası. sürekli bir şeyler aldırdım tabi bütçeyi aşmayacak şekilde. mesela eşiniz süpürge aldı değil mi ama parasını istedi. ben öyle bir durumla karşılaştığımda alınmadım, aksine üste çıktım, "tabi ki alacaksın ben süpürgeyi yiyecek miyim, ikimizin evini temizliyorum, evliyiz biz, tabi ki harcayacaksın. evliyiz ve harcamak zorundasın" diye diye, tartışa küse bu sorunu aştık şükür.
hiç üzülmeyin, alınmayın, mecbur olduğunu hissettirin, evlilik elbette müşterek ama işletme değil orası, o patron siz işçi değilsiniz. bunu anlayana kadar anlaması için uğraşın, siz değil o pes etsin.
Süpüremedim derken makina bozuk olduğu için süpüremedim. Ev işlerini genelde ben yaparım ama o şuan evde olmamdan kaynaklanıyor. Yoğun çalıştığımda beraber yapıyoruz. Şöyle oluyor o süpürüyor, çamaşırları seriyor, Ben bulaşık çamaşır silme toz alma yapıyorum. Ama düzenli bir insan da değildir yani ben yap demeden yapmaz, bişeler içer o bardak orda kalır bişeler yer paketi orda kalır. Ama nedense bazı şeylerde de çok hassas paşam duşakabinde su lekesi kireç lekesine dayaamaz mesela aldı geçen gün eldivenleri taktı limon tuzuyla sürttü pırıl pırıl etti ne bileyim ya değişik bi adam benimki.. Her sabah ütüsünü kendi yapar ama ben haftasonları nadir ütülerim gömleklerini
Kocamı başımın üstünde gezdirmeliyim ne çalışıyorum ne bişey yediğimi içtiğimin parasını isteseydi ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?