Cimri Koca !!!

Böööööö coook itici okurken aglamak istedim ...
Sahzen cok huzursuz olurdum böyle bir es ile ... Bu ne cimrilik ya :/

Sizin gelirinizin,kendi gelirinden az olduğunu bile bile bu şekilde davranması yanlış. Gelirleriniz esit olsa idare edilebilir ama bu şartlarda yanlıs,onun maaşının yarısından az kazanıyorsunuz.
Süpürge aldım yarısını ver vs demek yanlış yani.
Benim kuzenimde Almanyada yaşıyor,Almanla evlendi,boşandı bu sebepler yüzünden. Buzdolabındaki yiyeceklerle ilgili bile sorun yasamışlar,benim, sütün,benim ekmeğim muhabbeti yapmış adam abartıp. Aldıklarını ayrı raflara yerleştirip, ayrı ayrı yemişler,bunun gibi bir sürü sorun. Boşandı ,dayanamadı.
Kendimi koyuyorum yerinize,insan rahatsız olur ya. Paranız bitse,sormuyordur bile aç mısın,tok musun diye,sizde bu sebeple hesap yapıyorsunuz anladığım kadarıyla, tatil vb konularda. Haklısınızda. Zira paranız bitse isteseniz,eşiniz size borç verecek.
Allah kolaylık versin

Aynen söylediğiniz gibi. Benim eşim yiyeceğe varana kadar ayrım yapmaz okadar aşırı değil kendi alır gelir çoğu şeyi sorun etmez para istemez benden. Benimkinin tek cimriliği işte bu büyük alışveriş yaptığında, eve birşey aldığında ister. iki süt bir kola ekmek makarna alsın gelsin ama onların lafını etmez alır da sorar da eksik var mı die. Ama işte gelirlerimizin farkını görmezden gelip bana yüklenmesi beni üzüyor. Cüzdanım bomboş şuan, bırak para vermeyi adam borcun şu kadar diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Tabiki boşanmayacağım bu sebep yüzünden ama bir aile babası, bir eş nasıl olunur öğrenmesi lazım. İki gündür konuşmuyoruz aynı evin içinde ve asla da adım atmayacağım. Bakalım ne olacak.

Bir de bazı erkekler vardır bilirsiniz siz haklıyken sizi haksız yerine düşürür. Benimki de çok yapar onu bazı tartışmaların sonunda kendimi üzgünüm, özür dilerim derken bulurum ama bu konularda asla değil.

Bazı arkadaşların dediği gibi evet Türk olsaydı ; dayak atan, maaşını alıp kuş kadar harçlık veren, hizmet ettiren, yemek beğenmeyen, alkolik veya pasaklı da olabilirdi. Ben herzaman şükrediyorum halime. Eşimin cimrilik harici kötü bir yanı yok. Bugüne kadar en ufak yalanını yakalamadım hatta fazla dürüsttür, bazen insanı kırar. Mesela kilo aldım ben bunu direk bana söyler şişman oldun sen zayıfla azcık diye.

Sanırım 4-4lük erkek bulmak çok zor hanımlar. Önceki ilişkilerim hep Türktü çok aldatıldım, üzüldüm, dayak bile yedim. O yüzden kötüsünün ne kadar kötü olduğunu biliyorum..

Ev arkadaşımla bile bu kadar değildik coğu zaman birbirimize söylemezdik fiyatı ..bu evlilik gibi değil ya kusura bakmayın

Açıkça konuşun. Boşanın demek istememiştim zaten, şaşırmadığımı belirtmek istedim o örneği verirken zira daha beteri gayette yaşandı çevremde. Buzdolabına kadar ayırmak,ev arkadaşlığinda bile olmuyordur kaldı ki evlilik bu.
Anlatın 'ben senden para almadan kendi yağımda kavrulmaya çalışıyorum ama şu an cebimde beş kuruşum yok. Gelirimiz eşit değil,benim kazandığım belli,bununla ancak yetebiliyorum,ekstra birşey çıkınca yettiremiyorum elimdekini. Sendende isteyemiyorum. Bu sebeple veremiyorum çoğu zaman süpürgenin yada alınan başka birşeyin parasını' deyin. Biliyordur gelirinizi ama yinede dillendirmenizde,açıkyüreklilikle konuşmanızda fayda var.

Iyide Türk olması şart degilki alkolik,döven,hizmet bekleyen,pasaklı olması ićin. Bunlar tamamen karakter özelliğidir bana göre,ırkla birebir örtüştüğune inanmıyorum,biz Türklere özgü sanıyoruz gibi geliyor bana,sürekli çevremizde gördüğümüz ićin. Türkiyede yasiyoruz nihayetinde.
Bunların yanında cimrilikte karakter meselesidir bence. Eşiniz sizin gelirinizi bile bile istememeli,süpürgenin,tv'nin vb şeylerin parasını. Sonuçta görünen köy klavuz istemez. Sizin etiniz ne budunuz ne? Harcayabileceğiniz para belli yani. Biraz empati kurabilmeli bu konuda.

Şuan o ailesine para veren kocalara bile kızmayı bırakmış durumdayım

Çok çirkin hesaplar yaa borcun şu kadar ne demek?
Aldığı hediyenin de yarı parasını istiyordur bu..

Yok annem yok aklım almadı bu evliliği

Böyle olacağına maaşları alınca ortak hesaba koyun, kendinize belli harçlık alarak.
Giderleri de ortak hesaptan yapın.
Böylece bu konuşmaları yapıp üzülmezsiniz.
Ay ne desem bilemedim.

Sanirim esinin maasinin yaklasik 3 te 1ini aliyosun. Buna gore katkı yapmak istedigini soylesen? Süpürgenin parasinin 3te 1ini tutustur elinw. Cok itici geldi bana bu davranış

Eve alınan süpürgenin parasını sizden istemesi zorunuza gitmiş, bu sitede herkesin zoruna giderdi emin olun. Tamamen haklısınız, siz eşsiniz, Allah korusun hasta olup çalışmasanız sizi sokağa mı atacak?

Her zaman erkek ödemez ama evi geçindirmek yine de eşin sorumluluğundadır, öyle olmasaydı kadınlar da nafaka öderdi. Sanıyorum bu durum Hollanda yasalarında da böyledir, yani yasa bile kadından yanayken eşinizin bunu Türk olmamasıyla açıklamaya kalkışması bence sadece cimriliğinden değil bencilliğinden de kaynaklanıyor. Olayı tamamen farklıyız olayına döndürüp sizi bezdirmeye çalışmış.

O süpürgeye elinizi bile sürmeyin, ev kirlendiğinde süpürge senin sen süpür bende silerim dersiniz. Aynı maaşı alsanız bile bu kadar para Hesabı ev arkadaşlığının bile tadını kaçırır kaldı ki siz evlisiniz

Aslinda anormal bisey yok ortada masraflari bolusuyosunuz benim erkek arkadasimda italyan boyle problem yasamadik ama genelde evli olan arkadaslari sizin gibi yabancilar olaylara pragmatist yaklasir kendilerine fayda saglamayan seylere para vermezler ozellikle sana yaptigi bir cimriligi yok annesinede tutumu ayni sadece aliskanlik ve kultur farkindan kaynakli.

Haklisin bunu yapmamasini istemek en dogal hakkin. Madem oyle ya seninde 3 bin kazanacagin işe baslaman lazim.. ya cirkeflige vurarak herr seyi kocanin yaptigi tarza döküp onu dumura ugratman lazim.. evin yarısını supurmek, yari bulasiklari yikamak.kendi kullandigini kaldirmak vs vs. Ya da enn onemlisi psikolojik yardim almasina ikna etmek...

hani tartışarak söylemişsiniz ya bir de tatlılıkla kırıldıgınızı soylesenız bakalım ne diyecek.Hala devam ederse yapacak bırsey yok sızde bencıl davranacaksınız.

ne demek "burası benim evim diyemezsin kirayı ben ödüyorum" eşin seni ve yuvasını benimsemiş, evini temiz tutmak istiyor sen bununla gurur duyup eşine bağlanacağına nasıl böyle bir laf edersin be odun adam... arkadaşım çok özür dilerim ama ezdirmeyin bu kadar kendinizi yaa.

Yabanciyla evlenirken düsüncektin bunu. Bende almanyada yaşiyorum eşimin karti benim cebimdedir eşim türk benim gibi birsey alinca kartim var ya sende ordan al o benim görevim parani harcama der herzaman. Avrupa kültürü böyle herkes ayri öder icer yer. Ben yapamam mesela oyle bir erkekle.

Hollanda-lıymis esiniz, ben alman sandim. Herseyi alman usulune gore hesapliyor. Bu ne yahu. Herseyi ikiye bölüp ödüyorsunuz. Supurgenin bile parasini istemis.

Bu adamla bi omur boyle nasil gecer bilemedim. Ama size yaptigi kocalik degil, bilesin.

yasasin turk kocalar diyesim geldi

sen türk e dön kardesin bu ne böyle ya al bu süpürge parasını ver hic aklıma gelmez yani beni paracı bilirler burda bunu demek :)))

sana ben türk degilim demis ya sende ama ben türküm deseydin biraz naz niyaz katlansın ya bu ne böylee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…