Cimri Koca !!!

Benim ona benzediğim falan yok ben doğru olanı yaptım. Diyelimki aynı oranda para koyduk ortaya harcandı bitti benim elimde ne kalacak ay sonunda onun elinde ne kalacak? Size söyleyeyim benim elimde bişey kalmayacak. Ben ne harcayacağım bir bayan olarak benim de ihtiyaçlarım var. Siz kazandığınızdan eşinizle aynı oranda koyup da mı harcıyorsunuz? Aynı oranda kazanıyorsanız bu normal ben de bu sekil yapardım ama ne yazıkki aynı oranda kazanmıyorum bu durumda da haliyle fedakarlık edip bir eş gibi bir evin babası gibi davranması gerekir. Tatil konusuna gelince evet öyle yaptım iyi de yaptım yoksa herşeye ortak olacaktım okadarına da pes dedim yani. Kocam beni tatile götürcek fakat herseyi yarı yarıya ödeyeceğiz öyle mi ozaman bu durumda o beni tatile götürcek olmuyor ben kendim gidiyorum oluyor.. Burdaki sorun bizim kazançlarımızın eşit olmaması ve onun bir eş gibi davranamaması.. İnanın kazancım yuksek olsa umrumda olmaz veririm biter gider ama neden ben sıkıntı cekeyim suanda bu adama ben neden eşim diyorum, eşler ihtiyacın olduğunda yanında olmaz mı? Adillik herzaman eşit olmak değildir bakın göstereyim :

https://pbs.twimg.com/media/A_vvMN9CMAA-XJ_.jpg

Eklentiler

• A_vvMN9CMAA-XJ_.webp
    38,1 KB · Görüntüleme: 61
Inanamiyorum boyle sey olamaz olmamali bazi seylerde ortak olabilir ama senin icin harcamayo bilmeli o ne ya oyle bence parayla ilgili sorunu var surekli kaybetmekten korkuyor olabilir ama altinda mutlaka bir sebe ve travmada olabilir bence pskilojik yardim almali

Adam evine birşey alırken benden para istiyor psikologa mı para verecek.....

Fransız'larda böyle yaşıyor bende gördüğümde çok garipsiyorum ama yaşantıları böyle öyle alışmışlar bizim gibi değiller .

Bu nasıl evlilik bu nasıl koca bi nasıl huy:)) hayatta çekilecek bi yani yok çok itici bi durum. Ben Çalışmıyorum eşim istemiyor bi dediğimi iki etmez herseyi fazla fazla alır sagolsun. Gerçekten Türk erkeklerinin arti yanıda cok

Olacak is degil aile olmak bu degildir onun.parasi benim param diye ayrim yapilir mi herkes kendi masrafini oduyo boyle sey sevgililikte bile olmaz siz bi aile kurmussunuz sonucta..cimriliktende ote kotu bi durum ama belkide bize oyle geliyodur sonucta farkli bi kulturun insani
Senin yadirgadogin tuhaf buldugun bi cok konu ona normal gelebilir yabanci biriyle hayatini birlestirip o kulture ayak uydurmanin zorluklari burda basliyor umarim sevginizle asabilirsiniz

inanamadım
bende benimkiyle kavga ediyorum ki bazen de ben ödeyim diye

Türkler de o kadar sahiplenici değil merak etmeyin. Eşlerinin Maaş kartına çöreklenen kaç tane erkek var. Bizim okulda bir öğretmen vardı eşi Maaş kartını Alıp haftalık 5 lira veriyordu kadına. Düşünün 5 tl. Bu kadının 3 çocuğu vardı bi de. Kadın artık ağlıyordu okulda. Ablam da öyle, maaşının kaç lira olduğunu bilmez, kendine bi şey almaz.. Topluca Yemeğe gitsek babama ödetir hesabı..yani Türkiye'deki çalışan çoğu aile böyle ( en azından benim gördüklerim) kadının Maaş Kartı cebe, kadına biraz harçlık, tamam. Eşiniz öyle görmüş demek ki, Paragöz olanların yanında nedense bana çok tuhaf gelmedi, burda bin beterleri var inan..

Aman allahım! Cimrinin cimrisi!
Ancak bildiğimiz kadarı ile avrupalılar boyle
Çok haklisiniz,degistiremeyeceginize gore ev ve onun için yaptığınız tüm temizlik yemek,bulaşık vs gibi şeyler için para isteyin
madem öyle,iste böyle
veya su saçma evliliği surdurmeyin
Çünkü bu konu her asamada size sorun çıkaracak

İlk birkaç sayfa okudum da yani hem kendi kültürleri böyle hem de cimri mi diyorsunuz. Sonuçta kültür farklılıklarını bile bile evlenmişsiniz.
Zaten mühendis olacakmışsınız. Kısa bir süre sonra da eliniz bollaşacak. Neyin tasasını yapıyorsunuzki. Gerekirse siz de bankaya atar biriktirirsiniz.
Bir de Hollandada liara mı kullanılıyor ya öyle demişsiniz de şaşırdım.

Esine diyorsun ama sen de onun şu su var busu var diyorsun. Sizin ki her ikinizinde katkisiyla ev arkadasligina dönüşmüş hakikaten.
Şimdi yapilacak sey belli.esin anlasmalara sadık kaldigina gore teklifin su olacak. Herkes kazandigi parayi ortaya dokecek harcamalar yapilacak geriye kalan para da ortak harcanacak.ozel ihtiyaçlara miktarlar ayirirsiniz tabi..

Herkesin rahat anlayabilmesi açısından lira cinsinden söyledim. Evet bir yıl sonra elim bollaşacak ama şuan bana böyle muamele yapan kocam ozaman ne yapacak merak ediyorum.

Herkesin rahat anlayabilmesi açısından lira cinsinden söyledim. Evet bir yıl sonra elim bollaşacak ama şuan bana böyle muamele yapan kocam ozaman ne yapacak merak ediyorum.
Onun birşey yapmasına dırsat vermiceksin tabiki
Sen de onunla aynı şeyi yapmalısın

Bunu kabul etmez çünkü o ortaya daha çok para koymuş olur eğer benim ihtiyacım olursa alırsam benim param der. Ya geçenlerde benim evim temiz olmalı falan diye mevzu geçmişti konuşurken bana ne dese begenirsiniz, benim evim diyemezsin, ya bizim evimiz ya da senin evin dersin dedi. Kirayı o ödediği için. Bu da zoruma gien başka birşey mesela. paralarımızı birleştirip koysak da benim butcem belli ekstra masraf cıkınca onun koydugundan gitmiş olcak yine birşey değişmiyor zaten herşeyi beraber ödüyoruz, boyle ekstra bişe çıktığında zaten benim koyduğum kısım bitmiş olcak ondan gidecek değişen birşey olmayacak. Şuan cebimde hiç para yok inanın. Bozuk paralarım var sadece. Bunu bildiği halde dün borcun su kadar deyince cok zoruma gitti. diyemezmi insann eşi canı saolsun evime alıyorum diye insan hiç para ister mi?...

Oov bu evlilik degil ki yari yariya bolusmek nedir ya.Esiniz Alman galiba Alman usulunu fazla benimsemis..Yanlis anlamayin ama milliyetcilikten irkciliktan degl ama Turk erkeklerinin gozunu seviyim bi sahiplenme vardir en azindan

Benim babam asla böyle bir insan olmadı. Özel okullarda okudum, harçlığımı yolladı hepi çalışmama izin vermedi okurken ben sana bakıyorum işte muhtaç mısın sanki dedi, evlendikten sonra yollamayı kesti tabi. Babam hep eli dolu dolu gelen bir adamdır eksik neyse fazlasıyla alır annem alma artık dediği halde alır 2 buzdolabı kullanıyorlar. Babam zengin bir adam da değil ama kendine almaz ailesine alır, fedakardır. Ha ıvır zıvıra para vermez ihtyaç varsa alır ama mutfak gideri olsun evin gideri olsun ikiletmez ama benim kocam öyle değil malesef. Babam bana kızmıştı bir keresinde, ben kocamla nişanlı iken tr ye gidecektik uçak biletimi kendim aldığım için kızmıştı. İnsan nişanlısının uçak biletini de alamıyorsa yaşamasın demişti babam öyle erkek mi olur dedi. Sonra annem bana kızdı böyle şeyleri söyleme onların kültürü farklı işte baban sevmez böyle şeyleri falan.. Hakikaten de ne bileyim çoğu Türk erkeği karısını çocuğu gibi sahiplenir aldıkları gözünde büyütmez. Ben dün ne kadar sevindim boynuna sarıldım öptüm teşekkürler ettim kaç kere sonra bu lafı duymak beni yıktı.. Uçak bileti sorun değil ben aldım hiç de aklıma gelmemişti ona aldırmak o da teklif etmemişti ama sorun değil benim biletim ben aldım param da vardı aldım ona takılmadım. Ozamanlar bana hiç cmri gelmiyordu. Benim takıldığım nokta dunku tavrı sadece.

Çok farklı bir kültürden fikir alıyorsunuz. Şimdi biz toplu olarak boşanın desek yeridir. Ama yaşadığınız topluma göre bu pek abes bir durum olmayabilir. Yerinizde olsam çalışacağım günü beklerdim. O zamanda bütçeleri ayrı tutardım. Onun az daha eli açık olanı olurdum( dikkat çok eli açık değil.)

İlk defa duydum bende yabancılarla iç içeyim hiç böyle birşey duymadım hepsi bu hafta iki saat mesaim yapcam şöyle ders vercem derki hepside hayat mücadelesi için kimisi çoçuğumun okul parası kimisi ev faturaları yalnız ingiliz bi arkadaşım ne zaman dışarı çıksak gülerek alman usulu ödeyelim herkes yediğini içtiğini ödesin der demekki sizin eşinizde böyle görmüş böyle yetişmiş işiniz zor ama pes etmeyin benim bir arkadaşımın eşi kadının çalıştığı parayı alırdı eline haşlık verirdi oda kendine kredi kartı çıkartıp evine alış veriş yapardı adama kalsa aç kalıcaklar zamanla adam alıştı bide bunlarda türk çiftler yani bizdede var tek tük

esiniz Türk olsaydi
sizin kazandiginiz parayida elinizden alirdi
size kus yemi gibi harclik verirdi
sampuan alirken bile düsünürdünüz
sabah aksam önüne yemek koymak zorunda kalirdiniz
belkide yaptiginiz cogu sey begenmezdi
kiskanirdi
özgürlügünüzü kisitlardi
kadin kiz göz banyosu yapardi
belkide aldatirdi
hadi olmadi diyelim dayak yerdiniz
hakaret ederdi vs vs vs

esinizide anormal birsey yok
hayat müsterek
ama senin paran benim param 0lmasin cok cirkin bu demelisiniz mutlaka
birde cok sevin cok sevin cok belli edin
sevildigini hissetsin
güven verir ona
size de güvenir
ideal koca diyorsunuz
haksizlik etmeyin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…