Cimri Koca !!!

kendisi de süpürürki eger rica edersem ve haftasonu ise. Yardım ediyor ev işlerinde. Ama genelde ben yapıyorum
neden o konuda eşit davranmıyor peki ? madem kültür bunu da eşit yapsın birebir . ben olsam önce konuşurum düzelmiyor kabul etmiyorsa bu eşitliği kendim de her konuda uygulardım . kendisi öyle algılıyor demek ki . ben biraz bu kültür kısmına inanmıyorum . çünkü aslında filmler tüm dünyada ortak bu tip mesela bariz cimridir.illa Hollanda da yaşamaya gerek yok Tahmin için bence . Türk'lerde de baya cimriler var . size öyle denk gelmiş . inşallah düzeltirsiniz .

Kültür farkı diycem ama oda değil. Eşimle bende çalışıyoruz eşim benim iki katım maaş alıyor. Paralarımızı ortaya koyyoruz ne eksiğimiz var eve ne lazım diye aylık bütçe yapıyoruz ama asla senin benim param diye böyle konulara hiç girmeyiz. Sanki ev arkadaşı gibi

Hiçbir zaman erkek odesin mantığını sevmem ama size çok üzüldüm. Süpürge aldı diye sevinip boynuna atlamışsınız adam paranın derdinde. Bence epey sabırlısınız.

Orda eşit davranmıyor işte orda bana Türk kadınısın diyor. Kısaca işine geldiği gibi.. Bulaşık yemek yapma toz alma çamaşır makinaya atma yıkama yerleri pencereleri silme tuvalet banyo temızlıgı hepsi bendedir. Tek yaptığı şey gömleklerini ütüleme çamasır asma ve süpürme. Bazen bana diyor iş arkadaşlarımın hanımları hep gömleklerini ütülüyor sen neden yapmıyorsun diye ben de diyorum ki onlar okula gidip çalışıp aynı zamanda ev işi yapıp para da ödüyorlar mı?? Ozaman susuyor. Onların tuzu kuru. Temizlikçi geliyor evlerine çocukları var çalışmıyorlar. tek ugrasları cocukları. Onlara yemeğe gittiğimizde kadının yaptığı yemek hazır köfte sucuk mucuk alıp ızgarada pişirmek yanına sebze buharda pişmiş ve pirinç pilavı. Ki lezzet mezzet hiç bişe yok ve eşi kadına eline saglık super dedi hayret etmiştim. Bize geldiler ben bunlara corba, karnı yarık, kıyma köfte cacık ve salata yaptım adam parmaklarını yedi. ki işten gelmiştim saat 7 aksam gunlerden cuma ve ben yemek yaptım alel acele 8 de gelen mısafıre. Ne bileyim anlayamıyorum

siz de aynı şeyi yapacaksınız . yemek için liste oluşturun . temizlik için de . ya da yaptığınız temizlik için borcun şu kadar deyin. anlasın bakalım . kabul etmezse temizlikçiye ödesin ortaklaşa . bence alttan almamalısınız.bu durum gittikçe kabul ettirmenin verdiği rahatlığa döner .tam dediğiniz gibi işine geldiği gibi yaşıyor .

Bir de mesela temizlik yapalım hadi dediğimde herzaman modda olmaz haftasonuysa yapar ama tek yaptıgı supurme ve camasır sermedir tozu da sen al dediğimde kalsın tozlu olsun nolcakkı der. Ama ben rahatsız oluyorum o olmuyor ama saatlerce oyun oynamasını ıyı bılır console oyunları.

Bak halen konuşmadık ben mutfaktayım o ıcerde oyun oynuyor. ben Icerdeyken gelmıs yemek yemıs tabagınıda suya tuutp lavabonun ıcıne bırakmıs. Ben yemek bile yemedim bugun canım hiç istemiyor canım sıkkın olduğu için.

öle evlilik mi olurmuş yhu.. üniversiteli ev arkadaşı gbi . ya çalışmasan evde otursan yada cocuğun olsa o zaman ne olcak .. gerçekten komik bi durum

İsteğini kabul edip ödemedim katlanıyorum diyemem ama sessiz kalıyorum şuan o adım atana kadar da adım atmıcam. zaten genelde konusmayız boyle sonra gelir sarılır oper ozur dileme huyu da yoktur. Yada tamam senin istediğin gibi yapalım demez barışmak ister konuşuşur tartışılır tamam peki der sonra yine aynı olur. Bilmiyorum bu sefer nolcak bakalm. Bu sefer belki ona maaşını olduğu gibi bana vermesini teklif edicem ozaman görürüm bakalım eline ne kalıyor yada dediği gibi kalmıyor mu birşey.. Benim istediğim faturalar, market alışverişi, evin ufak defek giderleri tamam bölüşelim diyorum zaten kendine ki öyle de yapıoruz ama bir ekstra masraf cıktıgında sen ode dıyorum cunku ben nasıl yetireyim ki. Misal bir ay önce ikeadan alışveriş yaptık bir kısmını benden aldı eve aldığımız esyalar hepsi. yarısını ıstemedi saolsun bikısmını istedi ben de verdim. Sonra dolabımı aldım bahsetmiştim yukarda orda da kendim odedim e bugun de bu cıktı ben nasıl yetıseyım onu da sen alsan ne olur. ıste benım demek istedıgım bu kızlar

Giderleri erkek ya da kadın ödemeli diye bir şey yok. Bence para ortak olmalı. Her ay bütün giderler oradan karşılanmalı. Eve bir şey alındığında ben şunu aldım şu kadara diye bilgi verilmeli.
Hele tatile giderken ki anlaşmanıza şok oldum. Ben sadece daireyi öderim yemeğe karışmam falan demişsiniz. Siz de ona benzemişsiniz :)

Alman usulü evlilik . Kocan cimri değil daha beteri bence evliliği ev arkadaşlığı sanmış. Bayağı bi kültür zıtlığı var. değiştiremezsinki. Kısacası böyle evlilik mi olur yaaa...

Bence şu saatten sonra oturun konuşun siz aylık gider çıkarın ikinizde ortaya para koysun. Siz ödemem dedikçe bu kadar üsteliyor da olabilir. Ben çok utanırdım sanırım ya, hele bana biri sen ver, yardım et dese bilmiyorum daha verici olurum. Elbet eşiniz haklı demiyorum ama biran önce kurtulmaya bakın senin paran/benim param mevzusundan. Para demek bir anlamda güven demek çünkü.

Ben de markette kasa sirasindayken önümdeki yasli cift parayi yari yariya ödemisti. Belki 80 yasinda rahat vardilar yazik kurus kurus oturup hesapladilar. Evet yurt disinda ödemeler falan hep paylasiliyor ama sizinki abartmis. Kadin daha cok kazaniyorsa erkek calismayip cocuga bakiyor ya da kirayi beraber ödüyorlar. Kira kontratinda iki kisinin de ismi zorunlu yaziliyor ve herkes kendi tutarindan sorumlu. Ama dolabi sen kullanacaksin sen öde demez kimse. Eve ortak alinan birseydir ve zaten alinacagi planlanmistir, bütcesi ayrilmistir. Esiniz cimri amasi yok.

Doğru olan nedir bilmem ama eşim böyle birşey yapmaz.
Siz çalışmıyor olabilirdiniz peki eşiniz o zaman ne yapacaktı şimdiye kadar bir sürü borcunuz olurdu eşinize.
Türk aile yapısına uyan birşey değil.

böyle evlilikmi olur yaaa allahım sen koru. ..
bizde hesap bitanedir hersey aynı hesaptan ödenir. .. İlginç sizinki gerçekten zor. ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…