- 18 Ağustos 2017
- 887
- 1.273
- 63
- Konu Sahibi yenidunyaperisi
-
Niye ev aldınız ki düğün masraflarını görmeden.düğünü aileler yapmak zorunda değil sonucta düğününüzü yapıp sonra ev işine girseydiniz keşke
Sevginiz anasina babasina galip gelmiste paraya pula galip geliyormuş gibi gelmedi bana. Evi hemen almak zorunda degildiniz.
Benim akrabamida erkek ailesi asla istemedi ve istemeyede gelmediler dolayisiyla Söz, nişan olmadı. Nikah tarihi aldilar. Nikahtan 6 ay sonra dugun yaptilar. Herseylerini butcelerine gore ikisi yapti.
Kimseden bilezik bilmem ne beklemediler.
Aileler destek olmayinca iki kisi gucu neye yeterse onu yapar. Aileden destek almayanlar 2 bilezik fazladan olmadi diye kendini yamamış olmuyor. Madem evlenecegin kişinin ailesinden beklentin olcakti zorla iş yaptirmasaydin. Yok yaptiysan kendi gelirinize gore hareket etceksiniz. Hem para yok, hem hicbiseyden eksik kalmayayim, hem ailesi destek olsun ama biz onlari takmayalim.
düğünü isteyen biz değiliz ailesi.
ayrıca evler nişanlı değilken alındı. iyi ki de almışız. yoksa sırf onlar hava atacak diye evlerimizin parası boşa gidecekti.
okumadan yazıyorsunuz sanırım o nedenle uzun uzun cevap yazmayacağım.
Nikahla evlendim aslolan nikahtır gerisi tercih meselesi ve millete gösteriş olsun diye 1 lira bile harcamam. Nikahla borçsuz evlendik asıl aile dediğimiz evladı borca sokmaz.Düğünü her şeye rağmen yapın
Asla nisanliniza taki falan taktirmayin
Onların oğullarının düğünune bes kurussuz geldiklerini herkese duyurun
Asla nikahla evlenme asla bu aile bildiğin kötü niyetli
Ömür boyu başına kalkarlar
DüğArkadaşlar merhaba,
Yaklasık 5-6 aydır nişanlıyım. Nişanlımın ailesi oğullarının etinden sütünden faydalanmak için erken evlenmesini istemiyorlardı. Yaşı gelipte geçmeye başlayınca ise onların seçtiği biri ile evlenmesini istiyorlardı. Kız isteme olacakken gelmek istemediler. Ama nişanlım rest çekti ve siz gelseniz de gelmeseniz de ben evlenicem bu kızla dedi. Sonuc; bizim aşkımız galip geldi ve isteme nişan vs oldu.
Ama o kadar gönülsüzlerdi ki nişanda bir çeyrek bile takmadılar, paramız yok dediler. Nişanlım deli gibi borcu olduğu halde iki bilezik borcla alıp taktı. Sonrasında o paramız yok diyen insanlar çok güzel bir evleri olmasına rağmen o evi satıp üzerine 300 bin tl borca girip daha lüks bir ev aldılar. Amaç kendilerini borclandırıp bize evlenirken takı takmamak düğün yapmamak için bahane bulmaktı (hatta bu konularda kriz çıkarıp ayrılmamızı sağlamak). Bu kıza gideceğine biz kendi yaşam standardımızı yükseltelim daha rahat yaşayalım diye düşündüler muhlemelen.
Şimdi durum şu ki evlilik için bekleyin deyip duruyorlar ama neyi beklediğimizi ne kadar bekleyeceğimizi söylemiyorlar. Geciktirelim belki bu arada ayrılırlar diye düşünüyorlar bence. Çünkü annemi babamı hal hatır sormak için bile aramıyorlar. Düğün konusunda ağzını açan yok. Hiç bişey istemesem kendini oğlumuza yamıyor , bizim oğlan saf ya o yüzden diyorlar istesek bekleyin şuan durumumuz yok diyorlar.
Biz kredi çekip düğün vs yapalım desek ev aldık hayatta gelemeyiz üstesinden onlar takı takmazsa.
Direk gidip nikah yapıp evlenelim desek benim içim rahat etmeyecek. Onların istediği olmuş olacak hem beş kuruş harcamayacaklar ve bununla övünerek aptal yerine koyacaklar beni, hemde ömür boyu başımıza kalkacaklar gidip bizden habersiz nikah yaptınız diye..
Ne yapacağımı şaşırdım. Sizin konu hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum.
düğünü kendim yapardım ve en baştan eşimle anlaşma yapardım ailen asla hayatımızda olmayacak diye.. çünkü o aile hayatınızda olduğu sürece mutlu olamazsınız.. sakın ama sakın bir aptallık edip o kadar borcu üstlenip bir de hürmet etmeyin.. nişanlınız kabul etmezse de hayatta başarılar dileyip yolunuza bakın derim ben..Arkadaşlar merhaba,
Yaklasık 5-6 aydır nişanlıyım. Nişanlımın ailesi oğullarının etinden sütünden faydalanmak için erken evlenmesini istemiyorlardı. Yaşı gelipte geçmeye başlayınca ise onların seçtiği biri ile evlenmesini istiyorlardı. Kız isteme olacakken gelmek istemediler. Ama nişanlım rest çekti ve siz gelseniz de gelmeseniz de ben evlenicem bu kızla dedi. Sonuc; bizim aşkımız galip geldi ve isteme nişan vs oldu.
Ama o kadar gönülsüzlerdi ki nişanda bir çeyrek bile takmadılar, paramız yok dediler. Nişanlım deli gibi borcu olduğu halde iki bilezik borcla alıp taktı. Sonrasında o paramız yok diyen insanlar çok güzel bir evleri olmasına rağmen o evi satıp üzerine 300 bin tl borca girip daha lüks bir ev aldılar. Amaç kendilerini borclandırıp bize evlenirken takı takmamak düğün yapmamak için bahane bulmaktı (hatta bu konularda kriz çıkarıp ayrılmamızı sağlamak). Bu kıza gideceğine biz kendi yaşam standardımızı yükseltelim daha rahat yaşayalım diye düşündüler muhlemelen.
Şimdi durum şu ki evlilik için bekleyin deyip duruyorlar ama neyi beklediğimizi ne kadar bekleyeceğimizi söylemiyorlar. Geciktirelim belki bu arada ayrılırlar diye düşünüyorlar bence. Çünkü annemi babamı hal hatır sormak için bile aramıyorlar. Düğün konusunda ağzını açan yok. Hiç bişey istemesem kendini oğlumuza yamıyor , bizim oğlan saf ya o yüzden diyorlar istesek bekleyin şuan durumumuz yok diyorlar.
Biz kredi çekip düğün vs yapalım desek ev aldık hayatta gelemeyiz üstesinden onlar takı takmazsa.
Direk gidip nikah yapıp evlenelim desek benim içim rahat etmeyecek. Onların istediği olmuş olacak hem beş kuruş harcamayacaklar ve bununla övünerek aptal yerine koyacaklar beni, hemde ömür boyu başımıza kalkacaklar gidip bizden habersiz nikah yaptınız diye..
O zaman biz nikah yapıyoruz buyrun gelin demekten başka çareniz yok gibi.düğünü isteyen biz değiliz ailesi.
ayrıca evler nişanlı değilken alındı. iyi ki de almışız. yoksa sırf onlar hava atacak diye evlerimizin parası boşa gidecekti.
okumadan yazıyorsunuz sanırım o nedenle uzun uzun cevap yazmayacağım.
Sizin durumunuzla konu sahibinin durumu farklı amaNikahla evlendim aslolan nikahtır gerisi tercih meselesi ve millete gösteriş olsun diye 1 lira bile harcamam. Nikahla borçsuz evlendik asıl aile dediğimiz evladı borca sokmaz.
Okuyorum ve davranislariniza anlam veremiyorum. Evlilik, nisan kararini onlar istemedigi halde zorlayip yaptiran siz degil misiniz? Mevzu dugun olunca mi ailesinin iznini alacaginiz tuttu da istekleri onemli oldu? Bence siz de dugunsuz evlenmek istemiyorsunuz gayet ve ailesinden de bekliyorsunuz.
Sizin durumunuzla konu sahibinin durumu farklı ama
Konu sahibinin karşısında oglumuza zorla yapistin biz seni almayacaktik diyebilecek bir aile var
Ayrica sanırım konu sahibi düğün istiyor
düğünü isteyen de kendileri paramız yok diyen de kendileri canım. ben düğün istemiyorum.
minik kokteyl ve nikah en makulu benim için... ama ailesinin tutumunu çok güzel özetlemişsin. tesekkur ederim.
Bana da oğlumuz gözünde seni büyüttü senin yüzünden baska sehirde yanımızda değil sen oğlumuzu çaldın diyen kv var açık açık söylüyor oğlunada bu kız sana büyü yapmış diyo o yüzden nikaha misafir gibi geldiler
O maket pasta zaten tam bir gormemislik sembolü. Ben de gerçek pasta kullandım ama yine de elli bin çok fazla. Yedi katlı pasta da kesilmeyiversin yani. Asıl evde içmeye ayran yokken helâya tahteravanla gitmek daha komik.almanyada hep öyle dügünler okadar para dökülüyorli türkiyediki dügünler bize konik geliyor. Maket pasta yeme icme hic birsey yok.
Burda Nikahtan kimse evlenmez mesela.
O maket pasta zaten tam bir gormemislik sembolü. Ben de gerçek pasta kullandım ama yine de elli bin çok fazla. Yedi katlı pasta da kesilmeyiversin yani. Asıl evde içmeye ayran yokken helâya tahteravanla gitmek daha komik.
Allah kolaylık versinkredi kartları
ev kredisi borcu
birde bana takı takmak için ayrıca kredi cekti
onlar.
benimde ödemelerim oldukca fazla.
zorlu gecicek bu birkac yıl. idare edebildiğimiz kadar edeceğiz. edemezsek evi arabayı satarız. napalım
Nikah yapın başınız ağırmasın boşuna, anlamadığım 50 binlik düğün nasıl bir şey oluyor ? yani hadi en fazla 20 bin gitsin 50 bin nedir ya.
tesekkur ederiz canımAllah kolaylık versin
nişanlını ve ailesini kaç yıldır tanıyorsun?Arkadaşlar merhaba,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?