- 22 Ekim 2010
- 1.519
- 1.069
- 333
- Konu Sahibi yenidunyaperisi
-
50 bin miNikah yapın başınız ağırmasın boşuna, anlamadığım 50 binlik düğün nasıl bir şey oluyor ? yani hadi en fazla 20 bin gitsin 50 bin nedir ya.
İyi de siz de ne gösteriş meraklısısınız paranız yok yemekli ayrıca kişi başı 120-250 arası fiyatlı yerlere bakıyorsunuz. Kayınpeder kayınvalide istiyor demeyin buna da.yemekli düğün falan canım ya kişi başı 120-250 arası fiyat veriyorlar.
bence o kadar gereksiz ki. 3 saat için 50 bin harcamak.
Evet50 bin mi
Konu sahibi düğün isteyebilir de. En doğal hakkı. Bir sefer yaşanacak şeyler bunlar normal şartlarda.. Üstelik şunu çok net söyleyebilirim, bu düğün öncesi ve düğün sürecinde geline yaşatılanlar kaç yıl geçerse geçsin unutulmuyor. Aileye karşı hep bir kin olacak içinde haklı olarak. Şimdi onlar yaralı parmağa işemez ama siz evlendikten sonra da gayet mıç mıç ilişkiler,hürmet VS beklerler.
1 bucuk 2 yıldır. valla aileci de olabilir gayette kendi tercihi.nişanlını ve ailesini kaç yıldır tanıyorsun?
nişanlının evlenince aileci olmayacağına inancın tam mı?
İyi de siz de ne gösteriş meraklısısınız paranız yok yemekli ayrıca kişi başı 120-250 arası fiyatlı yerlere bakıyorsunuz. Kayınpeder kayınvalide istiyor demeyin buna da.
Normal bir salon tutun çok düğün istiyorlarsa madem.
Gerçi düğün yapmak her şeyiyle pahalı bir olay ama o kadar tutmaz büyük bir sehirde değilse ve yemek olmadıktan sonra.
çünkü ne kadar karı koca olsak da, sülaleyle muhatap olmak zorunda kalıyoruz.1 bucuk 2 yıldır. valla aileci de olabilir gayette kendi tercihi.
isteyen devam eder evliliğine istemeyen gider.
ben yasal olarak haklarımı koruduğum sürece gerisini kendi bilir.
nerede mutlu olacaksa orada olmalı zaten bu herkes icin gecerli...
Düğün için kredi çekeceğinizi demişsiniz işte bende ona göre yorum yaptım .kp lüks istiyor
zümresi davet edilecek isimler onu gerektirirmiş
ayrıca ben hic paramız yok demedim. ödemeler sıkıntılı dedim.
allaha şükür yok dersek yok eder.
Parası olan verir o kadar parayı ama millete gösteriş olacak diye kredi çekip gidip 50 binlik düğünde yapılmaz yani. Saçmalık ötesi benim için.Gerçi düğün yapmak her şeyiyle pahalı bir olay ama o kadar tutmaz büyük bir sehirde değilse ve yemek olmadıktan sonra.
Parası olan verir o kadar parayı ama millete gösteriş olacak diye kredi çekip gidip 50 binlik düğünde yapılmaz yani. Saçmalık ötesi benim için.
İyi de paranız yok madem niye evleniyorsunuz? Tabi ki de düğün yapmak zorunda değiller. Kaldı ki düğünü anladığım kadarıyla kendiniz için istiyorsunuz. Tabi ki bu sizin hayaliniz olabilir ne var ki her koyun kendi bacağından asılır. Maddi gücünüz yetmeyecekse ve illa düğün istiyorsanız neye kime güvenerek evlenicez diye tutturdunuz?
Tabi parası olan daha fazlasını da verir. Ben konuya göre yorum yaptım o kadar açılmaya gerek yok bence.Parası olan verir o kadar parayı ama millete gösteriş olacak diye kredi çekip gidip 50 binlik düğünde yapılmaz yani. Saçmalık ötesi benim için.
Yorumları okumadım konunuzda sadece nikah olsa benim içim rahat etmeyecek dediğiniz için öyle yazdım. Düğün istemiyorsanız niye bu kadar içerlediniz hala anlamadımvalla nişanlımla benim gelirim aylık toplam 10 bin tl
paramız yok demedik ödemeler sıkıntılı çok dedik cünkü ikimizde ev aldık
millete hava atıcaz diye 50 bin çöpe atamam ben
düğün de istemiyorum bin kez yazdım konumda
isteyen kp kendisi beş lira vermeyen kendisi
kendi yapsın o zaman bende gider bir çeyrek takarım
Arkadaşlar merhaba,
Yaklasık 5-6 aydır nişanlıyım. Nişanlımın ailesi oğullarının etinden sütünden faydalanmak için erken evlenmesini istemiyorlardı. Yaşı gelipte geçmeye başlayınca ise onların seçtiği biri ile evlenmesini istiyorlardı. Kız isteme olacakken gelmek istemediler. Ama nişanlım rest çekti ve siz gelseniz de gelmeseniz de ben evlenicem bu kızla dedi. Sonuc; bizim aşkımız galip geldi ve isteme nişan vs oldu.
Ama o kadar gönülsüzlerdi ki nişanda bir çeyrek bile takmadılar, paramız yok dediler. Nişanlım deli gibi borcu olduğu halde iki bilezik borcla alıp taktı. Sonrasında o paramız yok diyen insanlar çok güzel bir evleri olmasına rağmen o evi satıp üzerine 300 bin tl borca girip daha lüks bir ev aldılar. Amaç kendilerini borclandırıp bize evlenirken takı takmamak düğün yapmamak için bahane bulmaktı (hatta bu konularda kriz çıkarıp ayrılmamızı sağlamak). Bu kıza gideceğine biz kendi yaşam standardımızı yükseltelim daha rahat yaşayalım diye düşündüler muhlemelen.
Şimdi durum şu ki evlilik için bekleyin deyip duruyorlar ama neyi beklediğimizi ne kadar bekleyeceğimizi söylemiyorlar. Geciktirelim belki bu arada ayrılırlar diye düşünüyorlar bence. Çünkü annemi babamı hal hatır sormak için bile aramıyorlar. Düğün konusunda ağzını açan yok. Hiç bişey istemesem kendini oğlumuza yamıyor , bizim oğlan saf ya o yüzden diyorlar istesek bekleyin şuan durumumuz yok diyorlar.
Biz kredi çekip düğün vs yapalım desek ev aldık hayatta gelemeyiz üstesinden onlar takı takmazsa.
Direk gidip nikah yapıp evlenelim desek benim içim rahat etmeyecek. Onların istediği olmuş olacak hem beş kuruş harcamayacaklar ve bununla övünerek aptal yerine koyacaklar beni, hemde ömür boyu başımıza kalkacaklar gidip bizden habersiz nikah yaptınız diye..
Ne yapacağımı şaşırdım. Sizin konu hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum.
İyi de adam fabrikatör olur ya da geliri çok yüksek olur aylık 10 bin kazanan biri olur gider en kral düğünü yapar . Düğün işi kişiden kişiye değişir.bence parası olanda yapmamalı yazık değil mi o kadar paraya ya
düğün o kadar gereksiz birşey ki
şimdi akıl mantık işi mi ben kredi çekip veya evimi satayım peşinat için verdiğim paraya kendime düğün yapayım sonra da gelecek beş on çeyrek hayat boyu başıma kalkılsın.
İyi de adam fabrikatör olur ya da geliri çok yüksek olur aylık 10 bin kazanan biri olur gider en kral düğünü yapar . Düğün işi kişiden kişiye değişir.
Siz bu durumda düğün yapmayın zaten millete gösteriş için. Ama düğün yapacak gibisiniz bence nişanlınızın ailesi baskın olacak.
Ne istiyorlar mis o zamancunku dugunu onlar istiyor. biz borc cekip düğün yapma taraftarı değilz hic yapmayız daha iyi, diyoruz ona da i,zin vermiyorlar...
Ne istiyorlar mis o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?