- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
- Konu Sahibi yenidunyaperisi
-
okumadan yorum yapmanızaı doğru bulmıuyorum. düğün istediğimizi söylemedim.....
Iyi iste, nikah yap olsun bitsin. Onlara minnet etmemis olursun. Yani madem dügün istemiyorsun, niye istemedigin birsey icin, sevmedigin insanlarin ödemesini istiyorsun?
Esimle evlendigimizde kimse bi kurus para vermedi hemde verebilme durumlari varken.esim herseyi odeyegi icin takiyi da bi arkadasimizdan odunc aldik benim ailem uzulmesin diye.esim herseyin en iyisini en guzelini aldi.dugunumde cok guzeldi sadece taki yoktu.cok sukur borclar bitti simdi evimizde var arabamizda.en onemlisi kimsenin bizden bisey istemye hakki yok.sizde bosverin sanki onlar yokmus gibi davranin
bende öyle yapacağım sonrasında ise çok istiyorsanız düğünü yapın farketmez diyeceğim.
ister yapsınlar ister yapmasınlar.
Akıllı davranıp süreci iyi yöneteceğimi düşünüyorum cunku ne ile karşı karşıya olduğumu biliyorum. Asla kötü olmayacağım eşim ile onlar yüzünden. Çünkü istedikleri bu. Ve tuhaf bir şekilde bu durum bizi birbirimize daha çok kenetliyor. Size de politik davranmayı öneririm. Polemiğe girmek veya şikayet etmek etkinizi azaltır. Şikayetlerinizi bile dolaylı ve nazik yapın ki eşiniz kendi fikri sansın. Birisi onun fikirlerini açıkca etkilemeye çalıştığınızı hissederse size kulağını kapatır. Ezdirmeyin kendinizi ama bunu yaparken nazik ve affedici görünün. Emin olun siz kazanırsınız ve daha az yorulursunuz..Bende böyle bir aileye gelin oldum 7 yil olacak hala cektiriyorlar ve ben artik tükendim bıktım cok zor nisanlin simdi yaninda olabilir ama evlenince birden aileci oluverir sen mesela bisi yapmadiklari icin sen kin tutacaksın istesende gelinlik yapamayacaksn bu sefer sen kotu olacaksn çünkü aile hersey yapar senin tek bi yaptın buyur
Tesekkur ederim :) aynı dilekleri sizler için paylaşıyorum..Artik yetiskin bir insansin, elbette nasil istiyorsan öyle yapacaksin. Umarim nisanlin ile mutlu olursun :)
Ay o kadar nazik yazmışsınız ki siz isteyin düğün yapayım diyesim geldi :) tesekkur ederim ilginiz ve değerli vaktiniz için..Sizi kırmak istemem ama siz ne kadar istemiyorum deseniz de düğüne dair isteğiniz olduğu izlenemi oluştu.düğün istiyorsanız ve yapmazsanız ilerde pişman olursunuz.
Evlenince anlicaksin beni cnm sen ne kadar iyi olursan ol etkiliyormu etkilemiyormu goreceksin bende senin gibi cok onlar yuzunden huzurumu kacirmam dedim ama zorla ellerinden gelen herseyideniyorlar ve sende esinde malesef etkileniyor ha insalah sen bmm yasadiklarimi yasamassnAkıllı davranıp süreci iyi yöneteceğimi düşünüyorum cunku ne ile karşı karşıya olduğumu biliyorum. Asla kötü olmayacağım eşim ile onlar yüzünden. Çünkü istedikleri bu. Ve tuhaf bir şekilde bu durum bizi birbirimize daha çok kenetliyor. Size de politik davranmayı öneririm. Polemiğe girmek veya şikayet etmek etkinizi azaltır. Şikayetlerinizi bile dolaylı ve nazik yapın ki eşiniz kendi fikri sansın. Birisi onun fikirlerini açıkca etkilemeye çalıştığınızı hissederse size kulağını kapatır. Ezdirmeyin kendinizi ama bunu yaparken nazik ve affedici görünün. Emin olun siz kazanırsınız ve daha az yorulursunuz..
En güzeli kötü insanlardan uzağa gitmek. Bizim şuan mümkün gorunmuyor ama insallah nasip olur. Siz nasıl yakın mı oturuyorsunuz?Evlenince anlicaksin beni cnm sen ne kadar iyi olursan ol etkiliyormu etkilemiyormu goreceksin bende senin gibi cok onlar yuzunden huzurumu kacirmam dedim ama zorla ellerinden gelen herseyideniyorlar ve sende esinde malesef etkileniyor ha insalah sen bmm yasadiklarimi yasamassn
Sen çok cekersin bn sana diyim berbat insanlarmis nişanlına dikkat et evlenince onunda huyu değişirse ayvayi yersin iyi düşün aileni dinle onlar ne diyo sa öyle yap yoksa pişman olursun Allah yardimcin olsun parasızlık çok zor paran varsa huzurunda varBu tip plancı insanlarla ne yapacağım ben ömür boyu Allahım. Bazen kaçıp gitmek istyiuorum ama nişanlıma kıyamıyorum.
Arkadaşlar merhaba,
Yaklasık 5-6 aydır nişanlıyım. Nişanlımın ailesi oğullarının etinden sütünden faydalanmak için erken evlenmesini istemiyorlardı. Yaşı gelipte geçmeye başlayınca ise onların seçtiği biri ile evlenmesini istiyorlardı. Kız isteme olacakken gelmek istemediler. Ama nişanlım rest çekti ve siz gelseniz de gelmeseniz de ben evlenicem bu kızla dedi. Sonuc; bizim aşkımız galip geldi ve isteme nişan vs oldu.
Ama o kadar gönülsüzlerdi ki nişanda bir çeyrek bile takmadılar, paramız yok dediler. Nişanlım deli gibi borcu olduğu halde iki bilezik borcla alıp taktı. Sonrasında o paramız yok diyen insanlar çok güzel bir evleri olmasına rağmen o evi satıp üzerine 300 bin tl borca girip daha lüks bir ev aldılar. Amaç kendilerini borclandırıp bize evlenirken takı takmamak düğün yapmamak için bahane bulmaktı (hatta bu konularda kriz çıkarıp ayrılmamızı sağlamak). Bu kıza gideceğine biz kendi yaşam standardımızı yükseltelim daha rahat yaşayalım diye düşündüler muhlemelen.
Şimdi durum şu ki evlilik için bekleyin deyip duruyorlar ama neyi beklediğimizi ne kadar bekleyeceğimizi söylemiyorlar. Geciktirelim belki bu arada ayrılırlar diye düşünüyorlar bence. Çünkü annemi babamı hal hatır sormak için bile aramıyorlar. Düğün konusunda ağzını açan yok. Hiç bişey istemesem kendini oğlumuza yamıyor , bizim oğlan saf ya o yüzden diyorlar istesek bekleyin şuan durumumuz yok diyorlar.
Biz kredi çekip düğün vs yapalım desek ev aldık hayatta gelemeyiz üstesinden onlar takı takmazsa.
Direk gidip nikah yapıp evlenelim desek benim içim rahat etmeyecek. Onların istediği olmuş olacak hem beş kuruş harcamayacaklar ve bununla övünerek aptal yerine koyacaklar beni, hemde ömür boyu başımıza kalkacaklar gidip bizden habersiz nikah yaptınız diye..
Ne yapacağımı şaşırdım. Sizin konu hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum.
Ya lütfen okumadan yazmayın rica edincem. Bin kez yazdım düğün istemiyoruz isteyen kp kendisi diye. Ve istememe sebebimiz sırf para da değil biz anlayış olarak gerekli görmüyoruz. Tarzımız değil.Belki kızacaksınız ama kimse kimseye birşey yapmak zorunda değil.Kocaman adam evini kuramayacak durumdaysa evlenmesin ozaman.Çalışın, biriktirin öyle evlenin.Şimdiki gençleri anlamak mümkün değil aileler düğün dernek kurmak zorunda değil.Nikah kıyın sade bir restoranda yemek verin yeter.Kendi sorumluluğunuzu oğlanın ailesinin miş gibi görmeyin.Ayağınızı yorganınıza göre uzatın.
Çok gecmiş olsun canım. Gercekten insan hayatı boyunca unutmuyor bunları. İnsallah cok mutlu olursun. Sonra ne oldu son durumunuz ne?aynı şeyleri bende yaşadım .. ilk defa tanısmamda herşey iyiiydi ailesi bize geldi tanısmaya ondan sonra bi haller oldu zor bela istemeye geldiler sadece anası babası hasbalarım. sonra haliyle biz gittik ama sanki biz eşimi istemeye gelmişiz gibi davranıldı kadın erkekler ayrıydı içerde olanları cıktıgımda öğrendim ah bi bilseydim ben azımı acardımda kadınlarda hiç acmadı konuyu sanki gün yapmaya gelmişiz gibi oturduk cıktıktan sonra babamla nasıl dalga geçilmiş onları ögrendim söz için erkenmiş falanmış filanmıs ben yıkıldım eşim bin beter. sinirimden ayrılmıştım ama peşimden geldi barıstık o aksaaam beni BABAM teselli etti düşünün ağlama kızım dıyo adam olsun dıyo ayrılma etme dedi ben utancımdan yerin dibine girmişken babam bide öyle seyler diyince nasıl üzüldüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?