cimri miyim?

heliconia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2011
504
1
46
Manisa
kızlar bir sorunum var sizinle paylaşmak istiyorum. arkadaşlarımdan bazılar zaman zaman benden 3-5 lira borç para alıyorlar. hiç bir zamanda geri ödemiyorlar. "arkadaşlar arasında bu tür küçük meblaların önemi olmaz" diye düşünüyorlar. ama bu 3-5 liralar birikiyor birikiyor sonuçta. grup ödevi yapıyoruz arkadaşların yarısı para veriyor yarısı vermiyor. ben isteyincede 3-5 liranın hesabını yapıyor oluyorum. borç olarak verdiğim paralar benim cebimden çıkmıyorki onları annem babam veriyor bana

tatlım böyle gitmez tamam insan verir ama nereye kadar madem ödev yapıyorsunuz herkes versin parasını cimrilikle alakası yok tatlım 1 2 3 nereye kadar aaaaaa sen verme canım

"arkadaşlar arasında bu tür küçük meblaların önemi olmaz" doğru ama çalışan arkadaşlar arasında, öğrenci arkadaşlar arasında bal gibi olur. Bence verme o tiplere

Bence nekes değilsin.

Zaten öğrencinin cebinde tomarlarca para olmaz 3-5 lira bir şey olur onu da arkadaşlarına borç verirsen sen nasıl geçineceksin.

Bir de borçlarını geri ödemiyorlarmış, niye para vereceksin ki kesinlikle verme.

yorumlarınız beni çok mutlu etti bir arkadaşıma bu durumu söyleyecek olsam resmen eleştiriliyorum. ben zaten artık borç vermiyorum ama resmen oyuna getiriliyorum. geçen hafta bir test kitabının fotokopisi çekilecekti ben çekmeye gidiyordum heliconia bize de çektirsene dediler. parayı verin çektireyim dedim. her biri 10 kuruş filan vermeye kalktı. ben de bu parayla 10 sayfalık fotokopinin 2 sayfası çekilir anca dedim öyle verdiler. hepimiz öğrenciyiz bal gibi biliyorlar fotokopinin sayfasının kaç kuruş olduğunu.
sorun sadece 3-5 lira değil. öğle yemeğinde yemeğimi masamın üstüne bırakıyorum çöp atmaya gidiyorum döndüğümde izinsiz yemeğimi yemeye çalışırlarken buluyorum onları. kaç kez laf arasında söyledim ben aynı tabaktan yemek paylaşmaktan hoşlanmam dedim. fazladan bir şey getirdiğimde zaten ikram ediyorum ama onlar izinsiz yemeğimi tadınca geri kalan bana yetmiyor okulda aç kalıyorum.
öğrencilikte bir liranın bile önemi var demişsiniz kesinlikle doğru. ben fazla harcama yapmayı sevmem para biriktirmeye çalışırım mümkün olduğunca ama bu yaptıkları da çok fazla artık...

Son düzenleme:
Bence arkadaşların seni çok sessiz bulmuşlar Tavrını sert şekilde dile getir...

İlk başlarda taviz verdiysen bu konularda şimdi senin iyi niyetini suistimal etmeye çalışıyorlar,etmişler de. Bırak sana cimri desinler. Cimriler kazanıyor valla bu devirde :)

İsterse parayı sen kazan,senin cebinden çıksın 3-5 liranın mutlaka önemi var.çok samimi arkadaşındır problem olmaz ama normal bir sınıf arkadaşın için de kendi cebinden fedakarlık edemezsin sürekli.bazıları gerçekten karşısındakini yolunacak kaz sanıyorlar.

Bence arkadaşların seni çok sessiz bulmuşlar Tavrını sert şekilde dile getir...

farkındayım. arkadaşlarımdan biri de tıpkı benim gibi 50 kuruşa su almıştı bozuk parası yoktu ben verdim. sınıfa çıkınca aynen geri verdi. ne zaman borç versem ona aynen geri getirir. diğerleri böyle değil. dediğiniz gibi yapacağım teşekkürler

bence sen değil arkadaşların cimri sağ gösterip sol vurmaya çalışıyorlar

Senin yaptığına cimrilik denmez.

Onların yaptığına sömürmek denir.

Öğrenciysen her şeyin hesabını yapacaksın, kimse kusura bakmasın öğrencilerin hali orta da..

Sen cimri değilsin güzelim onlar senin sırtından geçinmeye alışmışlar.. Onlarda öğrenci sende öğrencisin, sesini çıkartmamaya devam edersen daha çok sömürürler seni canım..

canım cimrilikle ne alakası var bunun,böyle düşünme bende öğrenciyim ve yeri geliyor 1 lliranın bile hesabını yapıyorum,çünkü yapmak zorundayım ay sonunu getiremiyorum yeri geliyor..millet senin sırtından geçinmeye iyi alışmış,artık taviz verme bi çay ısmarlarsın neyse ama her seferinde böyle iyi niyeti istismar etmekte neyin nesiymiş canııımm.koy arana mesafeni..herkesin bütçesi ortada öğrencilikte,hiçte içine dert etme cimri miyim diye

Zaten aldığın para belli, etin ne budun ne?
Ne kadar ayıp birşey, verme ya niye veriyorsun ki?
Bir zahmet yediklerini içtiklerini kendileri ödesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…