kızlar bir sorunum var sizinle paylaşmak istiyorum. arkadaşlarımdan bazılar zaman zaman benden 3-5 lira borç para alıyorlar. hiç bir zamanda geri ödemiyorlar. "arkadaşlar arasında bu tür küçük meblaların önemi olmaz" diye düşünüyorlar. ama bu 3-5 liralar birikiyor birikiyor sonuçta. grup ödevi yapıyoruz arkadaşların yarısı para veriyor yarısı vermiyor. ben isteyincede 3-5 liranın hesabını yapıyor oluyorum. borç olarak verdiğim paralar benim cebimden çıkmıyorki onları annem babam veriyor bana
Bence arkadaşların seni çok sessiz bulmuşlarTavrını sert şekilde dile getir...
yorumlarınız beni çok mutlu etti bir arkadaşıma bu durumu söyleyecek olsam resmen eleştiriliyorum. ben zaten artık borç vermiyorum ama resmen oyuna getiriliyorum. geçen hafta bir test kitabının fotokopisi çekilecekti ben çekmeye gidiyordum heliconia bize de çektirsene dediler. parayı verin çektireyim dedim. her biri 10 kuruş filan vermeye kalktı. ben de bu parayla 10 sayfalık fotokopinin 2 sayfası çekilir anca dedim öyle verdiler. hepimiz öğrenciyiz bal gibi biliyorlar fotokopinin sayfasının kaç kuruş olduğunu.
sorun sadece 3-5 lira değil. öğle yemeğinde yemeğimi masamın üstüne bırakıyorum çöp atmaya gidiyorum döndüğümde izinsiz yemeğimi yemeye çalışırlarken buluyorum onları. kaç kez laf arasında söyledim ben aynı tabaktan yemek paylaşmaktan hoşlanmam dedim. fazladan bir şey getirdiğimde zaten ikram ediyorum ama onlar izinsiz yemeğimi tadınca geri kalan bana yetmiyor okulda aç kalıyorum.
öğrencilikte bir liranın bile önemi var demişsiniz kesinlikle doğru. ben fazla harcama yapmayı sevmem para biriktirmeye çalışırım mümkün olduğunca ama bu yaptıkları da çok fazla artık...
kızlar bir sorunum var sizinle paylaşmak istiyorum. arkadaşlarımdan bazılar zaman zaman benden 3-5 lira borç para alıyorlar. hiç bir zamanda geri ödemiyorlar. "arkadaşlar arasında bu tür küçük meblaların önemi olmaz" diye düşünüyorlar. ama bu 3-5 liralar birikiyor birikiyor sonuçta. grup ödevi yapıyoruz arkadaşların yarısı para veriyor yarısı vermiyor. ben isteyincede 3-5 liranın hesabını yapıyor oluyorum. borç olarak verdiğim paralar benim cebimden çıkmıyorki onları annem babam veriyor bana
Borç istemek bir bilemedin iki kere olur
Cimri falan değilsin
.......................................................
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?