cimri miyim?

Arkadaşların düpedüz hırsız, ben senin yerinde olsam ulu orta yerde değerli eşya, para falan bırakmam. Elinde para görüp isteseler bile "bana lazım" deyip verme, bir iki derken gözünün açıldığını anlarlar sanırım.

Hic yolunmus kaz gibi hissetmemenin sebebi karsindaki insanlarinda senin kadar comert, ince olusu. Konu sahibini kullaniyorlarmis gibi geldi. Gercekten 3-5 liranin lafi olmaz ama konu sahibine hic yardim etmiyorlarsa, hep isteyip gonullerinden koparak onlarda hicbirseyi odemeye gonullu olmuyorlarsa, cantasini karsitirip ozel esyasini izinsiz kullanip bitiriyorlarsa, yemegini izinsiz bitiriyorlarsa bunda bence art niyet, sorumsuzluk, baskasini yolarak para tutmak gibi kurnazliklar ararim. Diyelimki bir haftada 4 kisiye 3-5 lira deyip birseyler verdiniz 1 haftada 15 lira olsun giden para bir ayda 60 lira eder.... egerki hadi her hfta istemesinler 2 ayda gitsin bu para 2 ayda arkadaslarima 60 ytl harcadiysam ve bana hicmi hic yardimlari dokunmadiysa bu hatiri sayilir bir paradir bence.. Kimbilir konu sahibinin 2 yildir ne paralari gitmistir. O paralarla sevinecek, hayir duasi edecek, kiymet bilecek ne ihtiyac sahibi ac acikta insanlar var. Heleki bu insan anne babasindan harclik aliyor , herkes ailesinden istesin. Bende enayi gibi hissetmeyi hic sevmem. Belliki kiiz kullaniyorlar enayi gibi hisssetmeye baslamis. Oysaki senin ne guzel arkadaslarin var donusumlu yardimlasarak sana paylasim, dostluk gibi meziyetleri tattirmislar. Demekki karsindaki insanin sana ne hissetirdigi onemli.... Keriz gibi hissetirdiklerine gore cok iyi arkadaslar olmasa gerek. Beni hala bozan nasil kizin cantasindan kremini calarlar o yokken, yada arkasini dondugunde yemegini asirip yerler... Pes dogrusu ya konu sahibini tanimam etmem ama icime oturdu vallahi. Hirsizlik resmen bu.

Son düzenleme:

Evet araları okumamışım ben 3-5 tl borç alıp sonra geri vermiyorlar diyince garip geldi bunu dert edinmesi, ama daha lisedelermiş zaten. Sınıf arkadaşları düşüncesiz belli ki ama ne yapsa yapsın yine kullanırlar kremini filan, hatta sınıftan sakladıkça daha da kıymete biner onların gözünde malesef. Borç vermek istemiyorsa, vermek zorunda değil tabiki ama eşyalarının gizlice kullanılmasını nasıl engelleyebilir bilmiyorum. Böyle de hem sömürülen hem yine de cimri muamelesi gören bir insan olmuş oluyor.

Son düzenleme:
bence sen de sanki ihtiyacın varmış gibi git onlardan üç beş kuruş iste sonra da verme borçlarına say
sonra da ne iste ne de ver hayır demeyi öğrenmelisin valla hayır demek insanı öyle bir rahatlatan birşey ki , kendim eskiden hayır diyemezdim işkence ya

Tamam 3-5 lira bişey diil de bu olay sürekli tekrar edince önemli hale geliyo ki sen annenden babandan alıyosun parayı. Yazık. VErme bundan böyle. Para kolay kazanılmıyo ki az az da olsa dağıtasın. Bahaneler bul hatta tepkini koy ortaya canım anlasınlar. Bu insanlar kimi nasıl kullanıcağını çok iyi biliyo buldu mu da kolunu alamıyosun sonra. İnsanın hamuru para mevzuu olunca çıkar ortaya parayı sevenden uzak ol hatta kaç koşar adım :)

Tamam 3-5 lira bişey diil de bu olay sürekli tekrar edince önemli hale geliyo ki sen annenden babandan alıyosun parayı. Yazık. Verme bundan böyle. Para kolay kazanılmıyo ki az az da olsa dağıtasın. Bahaneler bul hatta tepkini koy ortaya canım anlasınlar. Bu insanlar kimi nasıl kullanıcağını çok iyi biliyo buldu mu da kolunu alamıyosun sonra. İnsanın hamuru para mevzuu olunca çıkar ortaya parayı sevenden uzak ol hatta kaç koşar adım :)

canım 3-5 liranın lafı olmaz tamam ama bu iki taraflı olmalı.yani bugün sen verirsin yarın arkadaşların öyle olur ama sürekli bir taraf veriyorsa bu artık enayiliğe girer yani ben olsam beni kullanıyorlar diye düşünürümkaldı ki sen çalışmıyorsun öğrencisin bence bu gidişe dur demelisin cimri değilsin canım karşılık görmediğin insanlara paranı verme

kendin çalıp kazansaydın ve 3-5 liranın hesabını yapsaydın cimrisin derdim,ama sen suan öğrencisin ve dediğin gibi bu paraları annen baban sana harçlık olsun diye veriyor... hiç kendi hakkında cimrimiyim filan diye düşünme, gerekirse tavrını koy ortaya ortak bi ödev oluyosa herkes atsın elini cebine...öğrenciyken geçinmek zor oluyo gerçekten birde insanların fotokopisini yemeğini vs bi yerde sürekli sen karşılar duruma gelirsen iyice zorlaşır....sende farkındasınz aten bu durumun, hiç hazzetmem öyle sürekli beleşçi tiplerden,uzak dur gerekirse boşverr sen hiçbişey kaybetmezsin...

aynen demek istediklerimi yazmışsınız. sorun yaptıklarımın karşılıksız kalması. ne maddi ve manevi karşılığı var sömürüldüğümü hissediyorum artık. zaten bu olay iki üç aylık değil. iki yıldır sürüyor bu durum artık burnuma kadar geldi

Canım arkadaşlarının davranışları hiç hoş değil.Hayır demeyi öğrenmelisin,para verme onlara.Kullanılmasını istemediğin bir eşyanı kullandıklarında sertçe uyar.Alınmalarından korkma,böyle arkadaşlar zaten dost değildirler.Bu arada hiçte cimri değilsin,tam tersi elin bayağı açık yani:)

Son düzenleme:
tatlım sen su katılmamış bir cimrisin az veren maldan çok veren candan benden sölemesi

gerekçesini öğrenebilir miyim? gerçekten buna beni ikna ederseniz sevinirim. çok veren candansa ben bizim kızlara sizin nickinizi söyleyim bir zahmet onlara 3-5 lira yollayın. biliyorsunuz ben cimriyim

Sen de gizli liderlik yapmaktan vazgeç ya da açıksözlü ol ama sert ifede kullanma gülerek şaka yolu ile şimdi sökülün paraları deyiver ortaya karışık ama güleryüzle

bazı insanlar maddi manevi adam kullanmayı öyle iyi beceriyorlar ki . hatta sırf parasını yemek için sevgili bulanlar var , birisi ağzından kaçırmıştı ablasının öyle yaptığını. sonradan anladım ki kendi de yapıyormuş. bunun kelime anlamının ne olduğu da belli ama neyse.. bu erkek ya da kız fark etmez.
arkadaşlar arasında borç alıp verme tabi ki olur 3-5 liranın lafı edilmez. ama bu para hep aynı kişiden çıkarsa o zaman 3-5 liralar büyür kaldı ki öğrencinin az paraya bile ihtiyacı var.

cimri degılsın !dogru olanı dusunuyorsun .

bı ogrencı ıcın 3-5 kurus önemlı meblagdır .

zaten ogrencının cebın de tomarla para olmaz .

olsa olsa 3-5 kurusu olur .

Son düzenleme:

o da birşey mi ben bir kız gördüm beni sevgilisi zannetti heralde ben ona yemekler ısmarlayacakmışım da, sonra devamlı benden saçma sapan şeyler için para istemeler falan. başta biraz veriyordum baktım bu kız yolunacak kaz arıyor bıraktım.

evet aynen öyle. şimdi bazı arkadaşlar tam anlayamadı. arkadaşlar arasında 3ün beşin lafı eğer bu durum karşılıklıyken olmaz. bugün sana yarın bana demişler. ama bu insanlar maddi anlamda herhangi bir zorluk yaşamıyorlar. "param cebimde kalsın ben başkasını sömüreyim" düşüncesi bu insanlarda hakim. ben de burda başka bir arkadaşın dediği gibi bana olan borçlarını bende onlardan borç para alarak kapatmaya çalıştım ama kendileri pek para verme meraklısı değil. öğle yemeklerinde sakızları olmasına rağmen başkalarının sakızlarını kullanmaya çalışan tiplerden bahsediyorum. bu hafta hiç böyle bir beklentileri olmadı. geçen hafta ima etmiştim "ben bir arkadaşıma borç versem geri isterim" demiştim içlerinden biri de "az miktardaysa açıkçası ben ödemem" demişti. anladılar herhalde benim hiç hoşlanmadığımı dikkat ediyorlar

cimri degılsın !dogru olanı dusunuyorsun .

bı ogrencı ıcın 3-5 kurus önemlı meblagdır .

zaten ogrencının cebın de tomarla para olmaz .

olsa olsa 3-5 kurusu olur .

aynen öyle. ben sabahları 10 kuruşun hesabını yapıp dolmuşla mı otobüsle mi gitsem diye düşünüyorum insanlar benim tasarruf ettiğim parayı almaya çalışıyorlar. cebimde en fazla 5 lira oluyor.

al işte. insan sevgilisinden bile böyle bir beklenti içine girmemeli. erkek olan o, tüm para onun cebinden çıksın anlayışı deli ediyor beni. her türlü ilişkide maddi veya manevi şeyler karşılıklı olmalı diye düşünüyorum. anlattığınız kişinin arkadaşlıktan anladığı zengin olması.
burda bir tanıdığım var kız çok zengin ama hiç arkadaşı yoktu. maddi durumu orta olan 2 kız buldu kendisine kızlar bununla resmen parayla arkadaşlık yapıyor. okul çıkışlarında zengin olan kız taksi çağırıp o iki arkadaşını taksiye bindiriyor şöföre de kızların yol parasını veriyor. düşünün yani.

Çalışıyor olsanız 3-5 lira önemli değil ama öğrencilikte dert, zaten harçlıkla geçiniliyor. Bence davanda haklısın, arkadaşlık birbirini sömürmek değil düşünmektir. Kız kardeşimin üniversite zamanında vardı böyle arkadaşları, ilk sene acemiydi tabi anlayamadı ama sonra tavrını koydu, işler yoluna girdi. Bir ev arkadaşı vardı, ailesinin durumu iyi değildi biliyorduk onun da durumu farklıydı zaten annem yardımcı olmuştu okulu bitirmesi için. Ama öğrencinin parası hesaplı, herkes yiyeceğini,içeceğini,masrafını düşünmek zorunda, harçlıkların boyu belli. İncitmeden tavrını koy, gönül kırmaya da gerek yok.

hahaha tabiki değilsin.
benim de sürekli takıldığım ve çok samimi olduğum bir kız grubum var. benimle birlikte 4 kişiyiz.
bir tanesi otlakçıdır. baya baya ama. nylien sigara var mı? bi dal versene. sigara versene versene versene.. hiç paket taşımaz. verdiklerimi saysaydım belki 20 paket olmuştur.
bir tanesi söyletmeden vermez borçlarını. mesela konsere gittik. giderken takside ben önde oturuyordum, teker teker toplamak yerine ben vereyim, siz bana içerde verirsiniz dedim. içeri girdik, içki almaya gittim. banada al dedi diğer arkadaşım. tamam dedim. aldım, hiç para muhabbeti yok. eve dönücez, ben taksiyle, arkadaşım babasıyla gidecekti.
arkadaşım 25 tl vericeksin dedim. tamam dedi. ses yok. bir kere daha hatırlattım x parayı ver taksiye binicem dedim yine ses yok. bööyle uçtu gitti.

yani çıkarımım şu ki, kesinlikle arkadaşa borç morç vermeyeceksin. elinle verip, ayağınla istemek zorunda kalıyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…