haklısınız ayarını bilmek lazım. şimdi hepiniz yorumlarınızı yaptıktan sonra sorgulamaya başladım. cimri olsaydım ilk kez para verdiğimde geri vermediklerinde sinir olurdum. 2 yıldır yeni yeni sinir olmaya başladım. çünkü iyi niyetim suistimal ediliyor.
geçen sene yurtdışından bir krem sipariş etmiştim yüzüm kışın soyuluyordu o yüzden güzel bir kokusu olan nemlendiriciydi. sınıfta kullanırdım krem bir haftada nasıl olduysa bitti şaştım kaldım. meğer ben sınıftan çıktığımda kullanıyorlarmış. bunu geçen ay öğrendim.o gün artık sinirden çatladım. dediğim gibi paramı eşyamı saklar oldum.
Benim çevremde 3-5 liranın hesabını yapan insanlar yok pek, olsa da bozulurdum açıkcası. Öğrencilikte tamam paranın kıymeti var ama, öğrenci milleti paylaşımcı olur aslında. Mesela biz evde yemek hazırlayacağımız, ya da marketten sigara alıcağımız zaman herkes ne kadarını verebilecekse o kadarını verir, kimse de tepki vermez o az verdi bu çok verdi diye, ya da ne biliyim ben yanımda nakit taşımam pek, 4-5 milyonluk birşey almam gerektiğinde kredi kartı çıkarmak istemem yanımdakilerden para alırım. Sonra gidip bu senin parandı diye bozukluk veremem açıkçası ellerine, zaten çoğu insan eline 3-5 lira geri ödeme yapılmasından huzursuz olur, kabul etmezler, onun yerine içecek birşeyler ya da yemek filan ısmarlarım. Gece dışarı çıktığımızda, yanımdakilerin parası yoksa, kendi para durumuma göre ya kendi içeceğimi paylaşırım ya onlara da ısmarlarım. Muhtemelen o 3-5 tl'lerden daha fazla para harcamışımdır arkadaşlarım için, ama hiç yolunmuş kaz gibi hissettiğim olmadı kendimi, bana zor zamanımda bursunu paylaşmayı teklif edecek kadar cömert insanlar kazandırdı çünkü parayı fazla umursamamak.
Hic yolunmus kaz gibi hissetmemenin sebebi karsindaki insanlarinda senin kadar comert, ince olusu. Konu sahibini kullaniyorlarmis gibi geldi. Gercekten 3-5 liranin lafi olmaz ama konu sahibine hic yardim etmiyorlarsa, hep isteyip gonullerinden koparak onlarda hicbirseyi odemeye gonullu olmuyorlarsa, cantasini karsitirip ozel esyasini izinsiz kullanip bitiriyorlarsa, yemegini izinsiz bitiriyorlarsa bunda bence art niyet, sorumsuzluk, baskasini yolarak para tutmak gibi kurnazliklar ararim. Diyelimki bir haftada 4 kisiye 3-5 lira deyip birseyler verdiniz 1 haftada 15 lira olsun giden para bir ayda 60 lira eder.... egerki hadi her hfta istemesinler 2 ayda gitsin bu para 2 ayda arkadaslarima 60 ytl harcadiysam ve bana hicmi hic yardimlari dokunmadiysa bu hatiri sayilir bir paradir bence.. Kimbilir konu sahibinin 2 yildir ne paralari gitmistir. O paralarla sevinecek, hayir duasi edecek, kiymet bilecek ne ihtiyac sahibi ac acikta insanlar var. Heleki bu insan anne babasindan harclik aliyor , herkes ailesinden istesin. Bende enayi gibi hissetmeyi hic sevmem. Belliki kiiz kullaniyorlar enayi gibi hisssetmeye baslamis. Oysaki senin ne guzel arkadaslarin var donusumlu yardimlasarak sana paylasim, dostluk gibi meziyetleri tattirmislar. Demekki karsindaki insanin sana ne hissetirdigi onemli.... Keriz gibi hissetirdiklerine gore cok iyi arkadaslar olmasa gerek. Beni hala bozan nasil kizin cantasindan kremini calarlar o yokken, yada arkasini dondugunde yemegini asirip yerler... Pes dogrusu ya konu sahibini tanimam etmem ama icime oturdu vallahi. Hirsizlik resmen bu.
canım 3-5 liranın lafı olmaz tamam ama bu iki taraflı olmalı.yani bugün sen verirsin yarın arkadaşların öyle olur ama sürekli bir taraf veriyorsa bu artık enayiliğe girer yani ben olsam beni kullanıyorlar diye düşünürümkaldı ki sen çalışmıyorsun öğrencisin bence bu gidişe dur demelisin cimri değilsin canım karşılık görmediğin insanlara paranı verme
tatlım sen su katılmamış bir cimrisin az veren maldan çok veren candan benden sölemesi
Zaten aldığın para belli, etin ne budun ne?
Ne kadar ayıp birşey, verme ya niye veriyorsun ki?
Bir zahmet yediklerini içtiklerini kendileri ödesin.
bazı insanlar maddi manevi adam kullanmayı öyle iyi beceriyorlar ki . hatta sırf parasını yemek için sevgili bulanlar var , birisi ağzından kaçırmıştı ablasının öyle yaptığını. sonradan anladım ki kendi de yapıyormuş. bunun kelime anlamının ne olduğu da belli ama neyse.. bu erkek ya da kız fark etmez.
arkadaşlar arasında borç alıp verme tabi ki olur 3-5 liranın lafı edilmez. ama bu para hep aynı kişiden çıkarsa o zaman 3-5 liralar büyür kaldı ki öğrencinin az paraya bile ihtiyacı var.
bazı insanlar maddi manevi adam kullanmayı öyle iyi beceriyorlar ki . hatta sırf parasını yemek için sevgili bulanlar var , birisi ağzından kaçırmıştı ablasının öyle yaptığını. sonradan anladım ki kendi de yapıyormuş. bunun kelime anlamının ne olduğu da belli ama neyse.. bu erkek ya da kız fark etmez.
arkadaşlar arasında borç alıp verme tabi ki olur 3-5 liranın lafı edilmez. ama bu para hep aynı kişiden çıkarsa o zaman 3-5 liralar büyür kaldı ki öğrencinin az paraya bile ihtiyacı var.
cimri degılsın !dogru olanı dusunuyorsun .
bı ogrencı ıcın 3-5 kurus önemlı meblagdır .
zaten ogrencının cebın de tomarla para olmaz .
olsa olsa 3-5 kurusu olur .
o da birşey mi ben bir kız gördüm beni sevgilisi zannetti heralde ben ona yemekler ısmarlayacakmışım da, sonra devamlı benden saçma sapan şeyler için para istemeler falan. başta biraz veriyordum baktım bu kız yolunacak kaz arıyor bıraktım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?