Kesinlikle para verme, bir baska taktikte sen onlardan borc iste, bazen verdikleri borcu vermediklerinden benim onlardan ayni miktarlarda isim dustu, param cikismadi verebilir m isin diyerek parami istemisligim vardir. Vermezlerse artik o dakikadan sonra surekli param yok kusura bakma derim.Yemegini yemeleri zaten cok ayip , ayip olmadigini bilseler kasla goz arasinda sen cop atmaya gittiginde yemegini yemeye calismazlardi. Sen geri dondugunde yemegini yiyen birisi gordugunde hemen... Aaaa napiyorsun sen benim yemegimi yersen ben ne yapacagim, izin almadan nasil benim yemegimi yersin? derdim. Bende yemegimi paylasmam dahada yemeye kalkisiyorlarsa benim agzimda yara var yemeklerimi paylasamam lutfen dokunmayin de.
oooo bekarken benım arkadaslaıma verdgım parayı toplasam sımdı baya bısı cıkardı..
unıersıtede sende olmaz o werir yada bugun tostlar benden derdım.hıc gocunmadım
okul bıttı bara gderız bırı bana 1 bıra ısmarlasa ben 3 5 kere ısmarlarım falan
bu ufacık seylerı hesaplama
oooo bekarken benım arkadaslaıma verdgım parayı toplasam sımdı baya bısı cıkardı..
unıersıtede sende olmaz o werir yada bugun tostlar benden derdım.hıc gocunmadım
okul bıttı bara gderız bırı bana 1 bıra ısmarlasa ben 3 5 kere ısmarlarım falan
bu ufacık seylerı hesaplama
Bence öğrencilikte üç beş liranın önemi bazen büyük olabiliyor.
Vermediklerinde sen unuttuklarını söyle güzel bi dille iste.
Sonuçta senin paran yani vermeyenler utansın sen niye utancan.
kızlar bir sorunum var sizinle paylaşmak istiyorum. arkadaşlarımdan bazılar zaman zaman benden 3-5 lira borç para alıyorlar. hiç bir zamanda geri ödemiyorlar. "arkadaşlar arasında bu tür küçük meblaların önemi olmaz" diye düşünüyorlar. ama bu 3-5 liralar birikiyor birikiyor sonuçta. grup ödevi yapıyoruz arkadaşların yarısı para veriyor yarısı vermiyor. ben isteyincede 3-5 liranın hesabını yapıyor oluyorum. borç olarak verdiğim paralar benim cebimden çıkmıyorki onları annem babam veriyor bana
Erkek arkadasimin bir kocaman bozuk para kumbarasi vardi. 5-6 ayda gidip gelip icine para atarken 3 te birini doldurdugumuz halde 160$ para cikti icinden. Zaten su an gecis donemindeyiz ve o para ilac gibi geldi. Bozuk para deyip gecmeyin , o paralar yanyana geldimi o kadar cok ediyor ki...KOnu sahibi arkadasim dedigin gibi bende yemegimi paylasmayi sevmem. Acik acik soyleyeceksin eger yedigin yemekten almak istiyorlarsa ya oturdugun yeri degistirip bahaneyle uzaklas yada canim herkeisn parmaklariyla yemegime dokunmasin istiyorum de. Ne kadar hijyenden yoksun bir davranis yikanmamis ellerle gel sen benim yedigim patatesi parmakla , yada hamburgerimden isirmaya calis... En sevmedigim hareketler. Kek konusunda da her gelene sen yarim dilim seklinde vericektin sen dagitacaktin herkese bu kadar dusuyor diyecektin.... Kekimden iki dilim alip arkasini donup gidecek he... yok oyle gider geri alirdim kekimi valla.Ben cok eli acik bir insanim, parasi olmayana hissetirmeden yardim ederim,ama tek sartim olacak ihtiyac sahibi olacak veya karsimdaki insan bunu kullanmayacak bir sahis olacak surekli banada ayni inceligi gosterecek. Bu YIL Filipinlerden cocuk okuttum,cok fakir bir cocuktu hala ilgileniyorum....Allah razi olsun bir forumda konusu gecmisti hayvanlara yardim ettigimden bahsetmistim bir tartismada neden insanlarada yardim etmiyorsunuz ? Diye soru gelmisti , bende guvenemedigimi kimin ihtiyac sahibi olup olmadigini bilmedigimi soyledim. Sagolsunlar bana Kizililay ve baska bir ihtiyac dagitim sitesinin adresini yolladilar. Bu yolla Kizilaya bagisimi yaptim, diger sitedende bagis yoluyla ihtiyaci olan cocuklara bayramlik aldim. Bu sene gene barinaktan bir kopek kurtardim evime soktum ailemden bir parca yaptim, KardesimIN OKUL masraflarina ortak oldum, annem calismiyordu destek oldum...Her gittigim yere elimde hediyelerle gittim, herkesi sevindirdim. Cok icim rahat.... fakat kimki maasi vardir, parasi vardir cimriligine benden 5 kurus para ister vermem , onlara vericegim parayla hayir yaparim daha iyi.Herkesede tavsiye ederim paranizi hakedenlere verin.... Bu insanlara verecegin 3 lira ile gidip evsiz birine sandvic alsan daha makbule gecer.Hayir duasi alirsin.
Bundan sonra senden para isteyenlere diyorsun ki canim... Ailecek bozuk paralari biriktirmeye basladik,bize lazim oluyor veremem de. Yada soz verdikleri gibi sinifa girer girmez parani iste prensip meselesi canim ne borclu olmayi severim nede alip vermeyi dersin.... kimsede seni suclayamaz.
cimri değilsin ben başkasının yerine pek para vermem.Banane.öğretmenin etrafında fır dönen 1 milyonluk bişey lazım gelince susan yada ortamdan uzaklaşanı gördüm.hassas bir denge.cimriler sevilmez,yakın arkadaşlıklar kuramaz.evlerine ilk kez gidersin bir kuru kahve veren vardır.birde zenginliğinden dem vurur.paramı kaptırmam ama cimriliğide sevmem.
ne kadar güzel şeyler yapıyorsunuz :) ben de eğitim gönüllülerinde ilköğretim öğrencilerine ders anlatıyorum. yardım etmek insanlara haz verir. benim de köpeğim var hayvanlar duygusuz canlılar değildir. ona sadece mama ve sevgi verirsin o sana dünyaları verir dert tasa bırakmaz sende...
bakın siz çok güzel açıklamışsınız. çevremizdeki insanlara 3-5 lira yardım yapıyoruz borçlarını ödemedikleri gibi bir de iyice tepemize çıkıyorlar. normalde girişken biriyimdir ama arkadaşlarımın kalbini kırmak istemiyorum. ben çok kez laf arasında maddiyetçı olduğumu söyledim. borçlarını ödemeyenlerden hoşlanmadığımı söyledim üstlerine alınmıyorlar. eski sınıfımda maddi durumu kötü olan arkadaşım vardı ayakkabılarının altı aşınmaktan açıkmaya başlamıştı. bir yerden alışveriş yaptığımda 25 lira hediye çeki vermişlerdi. gitti rehber öğretmene verdim o burs must gibisinden bir bahane bulup arkadaşıma verdi. nasıl sevinmişti anlatamam. benim sinirlendiğim maddi durumu iyi olan insanların bunu yapması. insan biraz değer kıymet bilir. maddi durumu kötü olsa anlıcam
söylediğiniz fikir çok mantıklı geldi çok teşekkür ederim :)
haklısınız ayarını bilmek lazım. şimdi hepiniz yorumlarınızı yaptıktan sonra sorgulamaya başladım. cimri olsaydım ilk kez para verdiğimde geri vermediklerinde sinir olurdum. 2 yıldır yeni yeni sinir olmaya başladım. çünkü iyi niyetim suistimal ediliyor.
geçen sene yurtdışından bir krem sipariş etmiştim yüzüm kışın soyuluyordu o yüzden güzel bir kokusu olan nemlendiriciydi. sınıfta kullanırdım krem bir haftada nasıl olduysa bitti şaştım kaldım. meğer ben sınıftan çıktığımda kullanıyorlarmış. bunu geçen ay öğrendim. o gün artık sinirden çatladım. dediğim gibi paramı eşyamı saklar oldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?