Cimri miyim?

Hazırlanıyorum. Bende cocuk olarak bunu yük olarak görüyorum elimde değil
Okuyup işe girmediğin her an yüksün asıl. Bi an önce okulunu kazan bitir iş bul sonra kendi evini düzenini kur. Zaten bu yaşta paranın çoğunu vererek fazlasını yapıyosun daha fazlasına gerek yok

Valla yazik gerçekten. Bari borc bitince kendin icin biriktir istediklerini yap..

Hazırlanıyorum. Bende cocuk olarak bunu yük olarak görüyorum elimde değil
Kıyamam sana ya.abin azıcık seni örnek alsın.evlenip karısıyla,küçücük kıza borcunu ödetiyor.abinden yardım isteyin derim...

Abinle konuşun bu şekilde Üniversitesiye kazanmanız çok zor.Bir yılınızı sadece kursa ayırın yoksa yazık olur hayatımıza, kendinizi düşünmek zorundasınız...

Anlarsın, seneler sonra anlarsın.
İnşallah

Cimriler kendilerinin cimri olduğunu kabuş etmez zatem tutumluyum der ama senin paran yok zaten harcıyacak hoş annene vermesen harcamazsın sanki.
Hediye olayına hiç girmiyorum saçma

Onlarda orda borca girmişler falan filan. Zaten babam başkasına borc verir almaz ailecek sömürülüyoruz be :)

butun yorumlari okuyunca olay cimrilikten bambaska yerlere gitti benim kafamda. ailen sana cok buyuk haksizlik yapiyor once bunu kabullen. ortadaki borc baska birseyden olsaydi amenna da borc abinin dugun borcu. dugun zorunlu birsey degildir karsilayacak paran yoksa. abin evlenirken sizin ve kardesinizin geleceginizi zora sokuyorsa baban ve annende bizim daha fazlasina gucumuz yok senden sonra iki cocugumuz var diyemiyorsa annen ve baban size haksizlik yapiyordur. birde ustune borcu siz yuklenmisiniz gencliginizden calip onu oduyorsunuz. sizin kazandiginiz parayi geleceginiz icin biriktirmeniz en dogrusu. ailenize 500 verin geri kalandan yine 300 harcayin, 500 de kazanmak istediginiz okul icin biriktirin. istediginiz bolum masrafli bir bolum kalemleri bile dunya para. dugundeki masraflar batmaz ama sizin okul icin harcayacaginiz para batar ebeveynlerinize, annenizin bir hediyede bile takindigi tutum bana bunu dusundurdu.

1300 TL maaşla cok da rahat yaşayamayacagına göre cimri değilsin, paran yok sadece.

Ben sizin gibi aileleri anlamıyorum. Zor geçiniyorsunuz ama maşallah düğünlerden filan geri kalmıyorsunuz. Düğün bir lükstür. Ayranınız yok içmeye, şimdi aylarca senelerce 3 saatlik düğünü ödeyin durun. Evlenenin çocuğu bile olmuş, mübarek borç hala bitmemiş. Sonra sigara. Daha kimbilir bu minvalde ne borçlarınız vardır... Siz daha olmayan parayı düşünmeden harcadiğiniz sürece ömür boyu borç ödemeye mahkumsunuz, üzgünüm. İnsan durumunu bilir de ona göre yaşar. Sen daha çook ödersin abinin düğününü, ailenin sigarasını. Cimrilik filan değil de, ben sizi ailecek garip ve en azından benim mantığıma aykırı buldum. Kolay gelsin, ne diyeyim.

Tutumlu olmaniz guzel falan kendi kazancinizin cok cok genis bir kismini ailenize vermeniz yanlis. Siz o parayi calisip kazaniyorsunuz ve birikimi de tek basiniza yapmalisiniz. Tabiiki ailenizin ihtiyaci olur verirsiniz ama şakırt diye 1000 lira sizin kısmınız demeniz gerçekten sacma. Yardımlaşmak bu demek degil. Biraz kendinizide düşünün. Sosyallikten alisveristen geri kalmayin ölümlü dünya.

Ne diyeceğimi bilemedim ailemin burda suclanması bile beni mahfediyor. Girilmiş bir kere borca geriye dönemiyoruz haksızlık değilde cocukları icin borca girmişler ben nazlı bir insan olsaydm bende yaptırırdm herşeyi istediğimide yapardım ama diğerleri gibi değilm ben sorun bende yani ailemin bi sucu yok ben böyle alıştırdım

sana bir anne olarak yazıyorum,
bir aile her zaman çocuğuna bakmak büyütmek okutmak, meslek sahibi olana kadar arkasında durmak zorunda, mecburlar buna, dünyaya gelmeyi bizim çocuklarımız seçmedi, onların doğumu bizim seçimimizdi, onları dünyaya getirirken bu sorumluluğu bile bile getiriyoruz zaten.
ama hiçbir çocuk ailesine bakmak zorunda değil. içinden gelir bakar, canı ister bakar o ayrı, ama mecburiyet değil asla asla olamaz.
ailenin tarzı tavrı inanılmaz yanlış, seninki ayrı yanlış.
bir mesajında para vermesem aç kalırlar sanıyorum yazıyorsun, birinde anneme veriyorum benim için biriktiriyor yazıyorsun, birinde abim kardeşim çalışıyor ama maaşlarını vermiyorlar diyorsun, birinde abim evlendi babam borçlarını ödüyor diyorsun... ya kafan çok karışık, ya da ben bu anlattıklarından hiçbir şey anlamadım.
ama sonuç olarak para birikecekse sen biriktirmelisin annen değil.
geleceğine yatırım yapmayarak da hayatını mahvedersin, o yüzden önce ben demeyi öğren.

Hayırlısı olsun hakkım ne diyim

Bence üniversiteden geri kalırsa,herşeyden geri kalır.

1000tl yi artık ne kadar fazla sanıyosa hem boğazlarına harcıyolar, hem sigaraya, hem borç ödüyolar, hem de biriktiriyolar. Bozdur bozdur harca!

Benim kafa oyle çalışmıyor önce onlar sonra ben diye geliyor. Kardeşimle abim hic vermiyor demedim onlar kendilerini benim kadar kısıtlamıyor. Abimin düğün borcunuda direk ben ödemiyorm eve veriyorum annem bir kısmını ayırıyor siğer kısmıylada eve lazım oluyor yerş geliyor elektrik su ödenmiyor benim verdiğim parayla ödeniyor. Ben eve katkıda bulunduğum icin pişman değilim aksine icim rahat ben sadece neden harcama yapacagm zaman cok harcıyomşm gibi görünüyo diye sordum birde neden okulla işi yürütemiyorum bunu başarmış bircok insan var hırslanıp iyi yerlere gelenler var ben hırslanamıyorm ve kafamda karışık zaten

Ileride sen okurken evlenirken sevgili abin ve ailen sana destek olacak mi acaba?
Ceyizini calis yap derler onu bunu kendin al derler de derler..sennn eeee ben size maasimi verdim diyemezsin.
Ailenizin tutumu cok yanlis. Lutfen kendini kullandirtma parani biriktir ilerde ah kafam dememen icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…