Ortada sadece kızımızın maaşı yok dikkatinizi çekerim .bu ülkenin yarısı asgari ücretli iken bilmez miyiz :)Bakma sen başkalarına asgari ücretle geçinmiyorlardır anlayamazlar.
Zaten eve veriyorm yetmez mi abime doğum günü hediyesi telefon aldım 1200 tlydi sanırım. Dilencileri boş göndermemeye çalışıyorm coğu zaman para olmuyo veya o gün cok fazla gelmişlerse eğer daha fazla veremiyorm bana lazm oluyo cğnküAlmak istedıgın biley oldugunda al, ben sahsen paramı kıyafet vs almadan cok gezmeye harcarım. Ama yıne de almak istedıgım bişey olunca alırım. Gerci ben de senın tam tersı savurgan bırıyım. Allah ısrafı sevmez, ama cımrılıgı de hıc sevmez. Sizin durumunuz bana sorarsanıx tutumluluk ve daha da fazlası aileden onay alma odaklı onlara gore davranmak. Cimri olup olmadıgınızı test etmdk ıstıyorsanız, ihtiyac sahibi birine duzenli heray az miktar da olsa para vermeyı deneyın. Onu da veremıyorsanuz cimrisinizdir
Gördüğünüz gibi bircok insan iyiliğini istitorum adı altında ağzıma s.cti :)Ben de tutumlu olabilmeyı gercekten cok ıstıyorum ve ıtıraf edeyım size imrendim
Ergenlikten dolayı büyütüyorda olabilirim ikizler burcuyum fazla dengesizim inanın ben kendimi cözemiyorm
Gördüğünüz gibi bircok insan iyiliğini istitorum adı altında ağzıma s.cti :)
Bilmiyorum bende o sorunun cevaabını cok aradımAilenize daha az verin ama elinize geçeni de çarçur etmeyip bir banka hesabı açarak üniversite için biriktirin.
Yani şöyle ki; ailenize 500 verin.o çok harcayan kardeşleriniz az harcasın.ailenize de üniversite için lazım demeniz ve geleceğinizi düşündüğünüzü belirtmeniz yeterli.bu arada neden kendinizi herşeyde sorumlu görüyorsunuz?
Böyle düşünüp ama ona göre davranamıyorumhayır işte buyutmuyosun tam doğru şekilde düşünecekken ama onlar ailem ben yanlış anlıyorum şeklinde düşünmeye başlayıp vicdan azabı yaşamaya başlıyosun. bu da seni ileri götürmüyo bugun ailen alır paranı yarın eşin eee senin hayatın ne olacak senin isteklerin ne olacak.
Dikkaate alıcambu ay ailene 600 tl ver sadece kendine kalan fazladan parayı harcama. ailene de söyleme . çok sıkışmazlarsa verme . herkes elini taşın altına koysun . siz de artık bir karar alın harcadığınız kısmın hesabını kimseyee vermeyin . özgüveni ancak insan kendi kazanabiliyor çünkü . başkaları bunu size sağlayamaz . kendi ömrünüzü tüketme noktasına getirmeyin kendinizi . ilerde geçen yıllarınıza da üzülürsünüz .
Ortada sadece kızımızın maaşı yok dikkatinizi çekerim .bu ülkenin yarısı asgari ücretli iken bilmez miyiz :)
Teşekkür edesim geldi :)Ailesine maaşının neredeyse tümünü verdiği için mi dediniz? bana cimri etiketi yapıştırmasınlar ama ailesi iyi yapıyor tabi biriktiriyorlarsa ya da önemli ihtiyaçlara harcıyorlarsa. ben çalışırken ailem benden hiç para istemedi zamanında bende hepsini yedimbu kadar kısa sürdü hayrı...
Evlenince gördüm dünya kaç bucakŞimdi kıymetini biliyorum verilen emeklerin..
Hayatının hep bu düzende gitmesini istemiyorsan bir yerden başlamalısın.Cok istiyorum kendimi geliştirmeyi ama nerden başlasam bilemiyorum kursa gidiyorum yetenek sınavlarım başlayacak ama hevesim artık yok cok yorgun hissediyorm kendime güvenemiyorm biraz cizimlerime odaklansam olacak ama odaklanmıyorum cabalamıyorm
BiliyorumHayatının hep bu düzende gitmesini istemiyorsan bir yerden başlamalısın.
En son kendin için ne aldın ve telefonun 1200 tllik mi? Abinin ki degıl senınke di telefonun?Zaten eve veriyorm yetmez mi abime doğum günü hediyesi telefon aldım 1200 tlydi sanırım. Dilencileri boş göndermemeye çalışıyorm coğu zaman para olmuyo veya o gün cok fazla gelmişlerse eğer daha fazla veremiyorm bana lazm oluyo cğnkü
Benim kafa oyle çalışmıyor önce onlar sonra ben diye geliyor. Kardeşimle abim hic vermiyor demedim onlar kendilerini benim kadar kısıtlamıyor. Abimin düğün borcunuda direk ben ödemiyorm eve veriyorum annem bir kısmını ayırıyor siğer kısmıylada eve lazım oluyor yerş geliyor elektrik su ödenmiyor benim verdiğim parayla ödeniyor. Ben eve katkıda bulunduğum icin pişman değilim aksine icim rahat ben sadece neden harcama yapacagm zaman cok harcıyomşm gibi görünüyo diye sordum birde neden okulla işi yürütemiyorum bunu başarmış bircok insan var hırslanıp iyi yerlere gelenler var ben hırslanamıyorm ve kafamda karışık zaten
İnşallah rabbim en hayırlısını versinSana cimri diyenler yarin (borca batarsan Allah korusun )seni taniyacaklar mi bakalim.
En iyisini yapiyorsun. Ailen ve kendin. Ilerde insallah daha fazla maas gecer eline.
kızımız eğitimi için biriktirecekse ailesine vermemeli yoksa maaşını çarçur edecekse versin tabi :) değil mi? :)))Ailesine maaşının neredeyse tümünü verdiği için mi dediniz? bana cimri etiketi yapıştırmasınlar ama ailesi iyi yapıyor tabi biriktiriyorlarsa ya da önemli ihtiyaçlara harcıyorlarsa. ben çalışırken ailem benden hiç para istemedi zamanında bende hepsini yedimbu kadar kısa sürdü hayrı...
Evlenince gördüm dünya kaç bucakŞimdi kıymetini biliyorum verilen emeklerin..
En son kendime gözlük aldım 2 ay öncede taksitle 1700 tl telefon aldımEn son kendin için ne aldın ve telefonun 1200 tllik mi? Abinin ki degıl senınke di telefonun?
Zaten eve veriyorm yetmez mi abime doğum günü hediyesi telefon aldım 1200 tlydi sanırım. Dilencileri boş göndermemeye çalışıyorm coğu zaman para olmuyo veya o gün cok fazla gelmişlerse eğer daha fazla veremiyorm bana lazm oluyo cğnkü
Ama annemin bana para biriktirdiğini söyledimkızımız eğitimi için biriktirecekse ailesine vermemeli yoksa maaşını çarçur edecekse versin tabi :) değil mi? :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?