Cimri miyim?

İstediğimi doya doya yiyemedikten, giyemedikten, gezemedikten sonra ne yapayım parayı??? Ömür kısa, ne zaman sonlanır bilinmez. Hayatı dolu dolu yaşamalı, maddi manevi kısmadan.

Sen kendi çocuğuna yapmazsın inşallah herşey istediğin gibi olur

Sen kendi çocuğuna yapmazsın inşallah herşey istediğin gibi olur
ama ben senin de ezilmeni istemiyorum her genç eğitim almalı hayatı bütçesi ölçüsünde dolu dolu yaşamalı ne sömürmeli ne sömürülmemeli istiyorum .aslında burda herkes dost sana çünkü dost acı söylermiş unutma bunu

Kızmadım sadece dalga gecilecek bir konu acmadım
Dalga geçilmiyor alınmayın lütfen. Tamam siz ailenize yararlı olarak kendinizi daha iyi hissediyor olabilirsiniz fakat kendi eğitiminiz çok çok önemli...

Bu arada eski konularıma bakarsanız iyi bir meslek sahibi olamamanın sonuçlarını görürsünüz...

evet pintisin. senin pintiliginden öte ailenin dusuncesizligi. benim cocugum olsan 500 unu biriktirmen icin hesap açtirir gerisine karismaz, hayatini doyasiya yasaman icin tesvik ederdim.

ayrica dogumgunu hediyesi ne seni fakir eder, ne karsindakini zengin. gorgudur bu.

Ben şuan okumaya çalışıyorum zaten ben o harcama konularını ergenliğime bağlayıp gecmek istiyorum. Aileme destek cıkmam benim boynumun borcu ölümlü dünya dedikleri gibii. Bugün varlar yarın yoklar ben elimden geldiğinde mutlulukları icin çabalarım kendi mutluluğum icin çabalayıpta onları görmezden gelirsem öldüklerin vicdan azabı duyarım. Duygusal davranıyorum yapacak bişey yok sadece şuan nasıl hırs yapabilirim cizimlerimde iyi olmak icin onu düşünüyorm orta yolu bulamıyorm hic bi zaman hem çalışıp hem okuyamıyormşm onu gördüm aileme destek cıkıp kendimi derslere odaklayamoyomşm onı fark ettim böyle olsn istemitorm ikiside olsn istiyorm

önce çalışmadan okulu kazanırsın okula ilk dönem gidersin baktın ki derslerle birlikte yapabilen çalışabilen kişiler var okulda sen de part time iş bulup çalışırsın ama haftada 6 gün işte çalışıp üniversite kazanılmaz bu zamanda

İş yerim evime yakın bazen yürüyorum kursa giderken yola veriyorum ondada kent kart doldurduğum icin yetinebiliyorum 300 almayada yeni başladım önceden haftalık 25-30 tl tiple geciniyodum oda 15 tl geldiğide oluyordu
yok arttk ya aileniz calismiyor mu bir tek siz mi calisiyorsunuz da butun maasinizi verip tiplerle geciniyosunuz cok ilginc ya kendi emeginizin karsiligini kendiniz kontrol edin bence siz bu kadar verici ola ola aile de alismis daha ustune sizin o kalan parayla yaptiginiz harcamaya karisiyorlar.

Doğrudur

Kesinlikle katılıyorum...

ailen sana cok mu duygu sömürüsü yapiyor? seni dunyaya getiren onlar tabiki sana bakmak zorundalar. senin ustune dusen kendine iyi bir gelecek kurmak

Kaç yaşındasınız? Neden paranızın nerdeyse tamamını annenize veriyorsunuz ki? Çalışan sizsiniz, karşılığında aldığınız parada da söz hakkı sizin olmalı. Kendinize karşı cimri davranıyorsunuz.

Ailene yardımcı olman elbette güzel. Ama çalışırken ve kazanırken aileden harçlık almak bana mantıklı gelmiyor. Önce kendi ekonomini hazırla bence. Artık harçlık almak yerine sen ailene harçlık ver mesela. Birikim olursa kendin yaparsın zaten birikimini, kendin çalışırken harçlık alman absürt.
Benim eşimin ailesinde de benzer bir durum vardı. Yıllarca parayı tek elde biriktirmişler, adam evlendi ekonomi ayrıldı resmen sevindirik oldu. Senelerce harçlı istememek için kendi çalıştığı halde kısmaktan şimdi canı istedi diye kot yada ayakkabı aldığında resmen seviniyor. Bu durumu evlenince yaşamak yerine siz de bence ekonominizi elinize alın.
Çalışırken dünya sorun yaşarsan, elin kahrını çekersen biraz da sefasını sürmek hakkın. Dışarı çıkmak istiyorsan çık o ay 400 tl harca mesela ne olacak ki? Bu yaşa bir daha mı geleceksin? Gençliğinde gezdiğin yaşadığın yanına kar. Para istiflemek için çalışmak yerine hayatını gençliğinde yaşamak için çalış bence. Ya da çok sevdğin bir arkadaşınsa hediye al mahcup olmaktan iyidir. Elli tl bir arkadaşlık için büyük bir meblağ da değil. Kendini mutlu et bence.
Bu yaşlar da bu zamanlar da geri gelmiyor.

Senin bu kadar akli basinda olman guzel ama birazda kendine kulak ver inan hep baskalari icin fedakarlik yapa yapa insan bazen kendini unutuyor.

En son kendime gözlük aldım 2 ay öncede taksitle 1700 tl telefon aldım
O zaman sen cimri değilsin kesınlıkle. Kendin için de harcıyorsun. Sen boyle devam ey. Milleti bosver ama maasınjn harclık ıcın aldıgın 300 tlsi harıcınde bi ikiyuz lırasını kenara atıp kalannı aılene versen ileride evlilik vs oldugunda sen de aılen de eahat edersınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…