• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri nişanlı ya da eş

Ama ben sizde şunu gördüm. Siz nişanlınız sanırım ve illa evleneyim ama cimriliği de bıraksın, çalışmayım da diyorsunuz bence. Olmaz kardeş böyle. Bir kadının (çalışmayan ve eşi cimri olmayıp rahatça istediğini alanlar müstesna) kendi parasını harcaması, bir şey alırken 40 kere düşünüp eğilip bükülmemesi bu hayattaki en tatmin edici duygu. Kadının biri markette deodorant alırken kocasından izin alıyordu. Adam en ucuzunu al diyordu. Öyle sinir etti ki adam beni . Evli değilseniz nolur evlenmeyin

Nişanlıysan ayrıl. Çünkü çalışıp kendine ozel bir bütçe olusturmayacaksan evli kaldığınız süre boyunca en ufak bir harcama için bile tabiri caizse dileneceksin. Cimri insanın kadını da erkeği de öyledir çünkü. Yalvarta yalvarta üç kuruşu zor verir, onu da her fırsatta başına kakar.

Ama ben sizde şunu gördüm. Siz nişanlınız sanırım ve illa evleneyim ama cimriliği de bıraksın, çalışmayım da diyorsunuz bence. Olmaz kardeş böyle. Bir kadının (çalışmayan ve eşi cimri olmayıp rahatça istediğini alanlar müstesna) kendi parasını harcaması, bir şey alırken 40 kere düşünüp eğilip bükülmemesi bu hayattaki en tatmin edici duygu. Kadının biri markette deodorant alırken kocasından izin alıyordu. Adam en ucuzunu al diyordu. Öyle sinir etti ki adam beni . Evli değilseniz nolur evlenmeyin
Evliyim evimiz hazır değil sadece

Mrba hanımlar eşi yada nişanlısı cimri olan kadınlar bununla nasıl başa çıkıyorsunuz ?Mesela istekleriniz var ise bunu nasıl söylüyorsunuz ?(Çalışmıyor iseniz,çalışanlara değil sorum şimdi sende çalış isteme gibi söylemler olabilir şuanda bu şekilde. Çalışmıyorum)evli olanlar gerçekten merak ediyorum benim gibi olanlar fikirlerini paylaşabilirler mi ?

cimrilik dediğiniz ne

istek dediğiniz ne bu önemli

(örnekler ve miktarlar farazidir)

cep telefonum kırıldı yenisi lazım, 12 bin TL

çantam eskidi yenisi lazım bin TL

telefonu alırım 12 bin TL ile ve uzun süre kullanırım ama bin TL ye asla çanta almam

cimri miyim sizce

istek ve ihtiyaç ayrımı bende önemlidir

beyaz düğmeli beyaz gömleğim varken metal düğmeli beyaz gömlek almam

yahut o beyaz gömlekle giyilecek bir kıyafetim varken gidip bir de aynısının mavisini sırf rengini beğendim diye almam

burada konularda cimri koca anlatılıyor adam kendisine ikinci bir spor ayakkabı almıyormuş

haftaiçi klasik giyiniyor sadece haftasonu spor ayakkabı giyiyormuş ama hep aynı ayakkabıyı giyiyormuş, eskiyinceye kadar kullanıyormuş

bence bu cimrilik değil

1,5 yıldır evdeyim, bu süreçte kilo da aldım ama kendime çok az kıyafet aldım eskiyenleri atıp yerine aldım ama onun dışında ihtiyaç olmadı ki

isteklerinizin somutlanması lazım, gelir de önemli tabii ki

atıyorum kış geldi, botunuz su alıyor, dümdüz söyleyeceksiniz botum su alıyor diye

ama dolapta bir çizme, bir klasik bir spor bot varken, X marka yeni bir bot çıkarmış dediğinizde, gelirle orantılı bir şekilde cevap alabilirsiniz

yeme içme ihtiyaçları ayrı tabii, ama yine de isteklerin gelir ile orantılanması önemli

borç harç içinde yüzüp cepte sadece 300-500 kalan durumlarda ben adamlara cimri diyemiyorum

(çok genel oldu yorumum, sizin özle durumunuzu bilemiyoruz tabii)

Mrba hanımlar eşi yada nişanlısı cimri olan kadınlar bununla nasıl başa çıkıyorsunuz ?Mesela istekleriniz var ise bunu nasıl söylüyorsunuz ?(Çalışmıyor iseniz,çalışanlara değil sorum şimdi sende çalış isteme gibi söylemler olabilir şuanda bu şekilde. Çalışmıyorum)evli olanlar gerçekten merak ediyorum benim gibi olanlar fikirlerini paylaşabilirler mi ?
Kartim var.Harcıyorum catır catır valla..Cimri degil ama..🤪Olsa da yine harcardim cekemem cimri adam..Mezarami yiyeceğuz🤷🏻‍♀️

İstemeye de çekinirim tabi cimri kişide de kendiliğinden verme taraftarı olmaz ise nasıl aşıcam bilmiyorum
cimri insanla yapamazdım büyük konuşmayayım ama
nişanlıysam ayrılmayı düşünürdüm değişmez çünkü
evliysem de böyle kabul ettim diyip böyle yaşamaya alışmaya çalışırdım

[
Cimrilik bence bulaşıcı , cimri kocası veya karısı olanlar cimiliğe evriliyor. Çünkü cimri olmak , para biriktirmek insanlara cazip geliyor . Varyemez oluyorlar . Ya da ben bu dünyada canımın istediğini yiyemeyecek , içemeyecek giyemeyeceksem ne önemi var diyorlar . Boşanıyorlar .

Bi tanidigim kiz vardi boyle alisverisi severdi, bir aldiginin 2 farkli rengini daha alirdi, biyerlere oturudugumuzda yedigimiz ictigimiz seylerin fiyatinin muhabbetini yapmazdi.

Evlendi yurtdisina gitti cimrinin cimrisi olmuş. Evlendiginden beri yeni mont bile almadi kac senedir, turkiyeye gelip bi cafeye otursa ayyyy coook pahali laflari, sadec acfe degil herseye ayy cok pahali lafi yapar olmuş. Parasi olmadigindan degil. Gerci adam ona harclik veriyormus belli miktar yani cani istedigi gibi harcama sansi yok galiba.
Mecbur kendi de cimri olmus herhalde.

Aynı durumdaydım boşanacağım böyle ömür mü geçer ya başlarım onun parasına malına mülküne şimdi alsın neresine çalıyorsa çalsın. Eşinden çocuğundan parasını kısan, çeken adam değildir vicdanlı merhametli değildir bu kadar.
Kesinlikle cimri adam aynı zamanda merhametsiz de oluyor zaten

Evliyim ama evimiz tam hazır değil
Valahi diyorum en büyük pişmanlığim az biraz farkettim nisanliyken görmezden geldim düzelir dedim ama 5 senelik evliyim balayına tatil ayarladım muhtemelen cebinden extra çıkar diye parasıni ödedigim tatile bile gidemedim 5 senedir tatil yüzü görmedim bır de benim gibi babasından bile para almaya alışkın olmayan bir yapıya sahipsen yandığının resmidir dışarıya gezmeye çıkarsan karnın aciktiginda muhtemelen hadi eve gidelim yemek pişir de yiyelim masraf olmasın diyecektir ,:) hadi diyelim çalışıyorsun senin kazancının bile hesabını kendi yapar bir de çocuk öldü mu yandığının resmidir geri dönülmez yola girersin benim gibi çok seviyorsan benim gibi aşıksan evlen en az 3 sene düzelmeye uğraş sonra çocuk sahibi olmayı dusun yoksa cooooook pişman olursun ...

Cimri nişanlısı olana tavsiyem: evlenme!
Adam cimriyse, senin kendi kazancın yoksa onun eline ve insafına kaldın demektir. Şu hayatta çoğu insan maddi sıkıntı yaşıyor, yarın bugünden az kazancı olsa daha çok çektirir sana. O yüzden yol yakınken dön, sonra yıllarca tatile gitmedik, eve yeni eşya alamadım başlıkları açarsın burada…

Tüm mesajları okumadım ama evlenmediyseniz henüz evlenmeyin. Belli ki çalışmayı da düşünmüyorsunuz. Ömür böyle hesap kitap yapmakla mı geçer.
Bir de yokluktan olsa tabii ki bütçenize göre davranırsınız ama cimrilik çekilmez.

Cimri insan hiç sevmem evlenmezdim bile sanırım. Para istemeyi de sevmem aslında. Babamdan da 18 yaşından beri para istemedim sanırım. Her türlüsü zor. Ev kurulmadiysa daha bir gözden geçirin evliliği.
Ama resmi nikah var

ben eski konunuza da bakınca biraz daha açıklama istemeye başladım

bu adam neden cimri yaftası yiyor

ve en önemlisi eviniz yok da neden nikahınız var

çalışmıyorsunuz o zaman tayin için olamaz, yurtdışına mı gideceksiniz

ev kurulur nikah olmaz da nikah neden ev kurulmadan yapılır, tayin ve yurtdışı dışında

siz bence sadece adamı cimri bulmuyorsunuz ailesini de kendinize uygun bulmuyorsunuz

aile konusunda mesafe iyidir, ama şu cimriliği somutlayın

şunu şunu almamız gerekirken almadı, yahut söylendi vs diye örnekler yazın ki anlayalım şu cimri adamı

Back
X