Şimdi cimri mi, tutumlu mu? Arada dağlar kadar fark var.
Bu ayrımı iyi yapın.
Adama hangi masraflar gereksiz geliyor?
Obsesiflik boyutunda cimri bir baba ile büyüdüm. Aman aman... çocukluğumuzu mahvetti sağ olsun.
Anneciğimin geliri yoktu, biz de çocuğuz her gördüğümüzü istiyoruz, annem o kadar üzülürdü ki..
Babama göre temel gıda haricindeki her şey boşa masraf.. Tamam evimizi yaptırdı 3 katlı, arabamızı aldı, ama hep borcum var param yok gerek yok ne yapacaksın saçını da kremlemeyiver salam da yemeyiver muz da eksik olsun domates patates yeter.... Genç kız oldum cebimde harçlığım yok. Abartmıyorum ped alacak param olmazdı yaşım 14-15 .... Okuttu sağ olsun ama derece yaptığım halde şehir dışında asla okutmam dedi. Kendi şehrimde okudum, mezun olur olmaz da pırrr uçtum evden annemi de yanıma aldım sonra ayrıldılar..
Şimdi şimdi hatalarını anlıyor babam..
Sadece siz değil, çocuklarınıza da aynı cimriliği yapacaktır.
Cimri insanlarla yaşayanlar da cimri olmuyor tam tersi çok savurgan oluyor =(
Annem de abim ve ablam da asla para tutamaz elinde. Batar o para, kaşındırır resmen. Ablam özellikle babam yüzünden aşırı savurgan bir kadın oldu. Ben biraz tutumlu oldum ama asla keyfimden kısmam. Bazen düşünürüm hatta, bi mekana gider 300-500 lira hesap öderim yeri gelir, babam duysa kalbine iner der gülerim içimden =)
Babamın tam zıttı bir adamla evlendim. Gene de çocukluktan kalan travmalarımı asla atlatamıyorum biliyor musun?
Ne zaman eve muz alınsa yiyemiyorum boğazıma düğümleniyor.