• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri nişanlı ya da eş

Tüm mesajları okumadım ama evlenmediyseniz henüz evlenmeyin. Belli ki çalışmayı da düşünmüyorsunuz. Ömür böyle hesap kitap yapmakla mı geçer.
Bir de yokluktan olsa tabii ki bütçenize göre davranırsınız ama cimrilik çekilmez.
Resmi nikah var ileride çalışmayı düşünüyorum

Ders verin dinleyelim 🤣
Ders vermek haddim değil ama 😅 ben bu hayattan şunu öğrendim; kendinizden ödün vermeyin ne olursa olsun, en değerli olan sizsiniz , siz iyiyseniz, sağlıklı iseniz herşeyin kıymeti var ama siz kötü halde iseniz hicbir şeyin , kimsenin anlamı ve önemi yok, eşim kendine istediği zulmü reva görebilir ama ben yaşam standartlarımdan vazgeçmem ve onunla evlenirken bu sözümü üstüne basa basa söyledim 🙃 Evlenmeden önce mert olunmalı ve herşey konuşulmalı, politik olayım adamı kaçırtmayayım diye herşeye evet demek , evlenince de neden böyle demek kadar saçma, herşey en baştan konuşulmalı , evet eşim tasarruflu ( cimri) ama bunun benim hayatıma hicbir etkisi olamayacağını biliyor çünkü ben en başta tak tak söyledim herşeyi, müdahale ederse ne olacağını ve nasıl davranacağımı iyi biliyor...

Cimrilik bence bulaşıcı , cimri kocası veya karısı olanlar cimiliğe evriliyor. Çünkü cimri olmak , para biriktirmek insanlara cazip geliyor . Varyemez oluyorlar . Ya da ben bu dünyada canımın istediğini yiyemeyecek , içemeyecek giyemeyeceksem ne önemi var diyorlar . Boşanıyorlar .
Ben bol harcarım eşim ise baya dikkat eder , henüz cimrilik alameti yok bende😅

Eşim cimri biri değildir, bir şeyi bir kez söylerim, ya evet der ya da hayır, ikinciye tekrarlamam.
Normalde çalışan bir insanım, şuan çalışamıyorum. Aslında istemek olarak bakmıyorum, danışmak diyebiliriz.

ben eski konunuza da bakınca biraz daha açıklama istemeye başladım

bu adam neden cimri yaftası yiyor

ve en önemlisi eviniz yok da neden nikahınız var

çalışmıyorsunuz o zaman tayin için olamaz, yurtdışına mı gideceksiniz

ev kurulur nikah olmaz da nikah neden ev kurulmadan yapılır, tayin ve yurtdışı dışında

siz bence sadece adamı cimri bulmuyorsunuz ailesini de kendinize uygun bulmuyorsunuz

aile konusunda mesafe iyidir, ama şu cimriliği somutlayın

şunu şunu almamız gerekirken almadı, yahut söylendi vs diye örnekler yazın ki anlayalım şu cimri adamı
Nikahi eş ailesi istedi onlarda önce nikah sonra ev kuruluyormuş ailesinden konuşmak bile istemiyorum uzun konu ama ailesi şuanda verdiği sözleri tutmuyor ev konusunda doğru düzgün eşiminde sesi çıkmıyor bu duruma hadi ailesi cimri ya kendisi değilse neden sesi çıkmıyor şimdiden aman masraf olmasın şunu yapmayalım aman masraf olmasın geçinemeyiz diyip duruyor ben geçimi nasıl olduğunu biliyorum fazla bişey de istemem istemiyorum yapımda istemek yok çalışmayı ileriki safhalarda düşünüyorum ama şuanda yok

Evliyim ama evimiz tam hazır değil
Bak eğer nişanlının bu yönü ile savaşmayı bilmiyorsan hiç bu yola girme derim , herkes cimri bir insanla başedecek kadar güçlü olamıyor, ekonomik özgürlüğün yoksa sakın evlenme bu adamla ...

Bak eğer nişanlının bu yönü ile savaşmayı bilmiyorsan hiç bu yola girme derim , herkes cimri bir insanla başedecek kadar güçlü olamıyor, ekonomik özgürlüğün yoksa sakın evlenme bu adamla ...
Ama nikahlıyım artık bu yüzden savaşma yolunu tercih ediyorum bu yüzden burda sizlere sormaya geldim fikirlerinizi merak ediyorum

Mrba hanımlar eşi yada nişanlısı cimri olan kadınlar bununla nasıl başa çıkıyorsunuz ?Mesela istekleriniz var ise bunu nasıl söylüyorsunuz ?(Çalışmıyor iseniz,çalışanlara değil sorum şimdi sende çalış isteme gibi söylemler olabilir şuanda bu şekilde. Çalışmıyorum)evli olanlar gerçekten merak ediyorum benim gibi olanlar fikirlerini paylaşabilirler mi ?
Evliyim, çalışıyorum. Çalıştığım halde başa çıkamıyorum. Benim maaşıma bile karışır. Nişanlı iseniz asla evlenmeyin cimri insanla.

Ama nikahlıyım artık bu yüzden savaşma yolunu tercih ediyorum bu yüzden burda sizlere sormaya geldim fikirlerinizi merak ediyorum
Ahhh cnm yaaa , şu nikâhı erken yapmak o kadar yanlış ki , insanın elini kolunu bağlıyor âdeta, sana tavsiyem sakın pasif olma , isteklerini söyle inatçı ol sakın utanma, ayrca çalış ekonomik özgürlüğünü kazan ve sakın bu adama ilk bir yıl çocuk yapma, ben 2 yıldır evliyim daha yeni yeni çocuk düşünüyorm, çalışan bir bayan olsan işin biraz daha kolay olurdu, seni bastırabilme potansiyeli yüksek 😕

Şimdi cimri mi, tutumlu mu? Arada dağlar kadar fark var.
Bu ayrımı iyi yapın.
Adama hangi masraflar gereksiz geliyor?

Obsesiflik boyutunda cimri bir baba ile büyüdüm. Aman aman... çocukluğumuzu mahvetti sağ olsun.
Anneciğimin geliri yoktu, biz de çocuğuz her gördüğümüzü istiyoruz, annem o kadar üzülürdü ki..
Babama göre temel gıda haricindeki her şey boşa masraf.. Tamam evimizi yaptırdı 3 katlı, arabamızı aldı, ama hep borcum var param yok gerek yok ne yapacaksın saçını da kremlemeyiver salam da yemeyiver muz da eksik olsun domates patates yeter.... Genç kız oldum cebimde harçlığım yok. Abartmıyorum ped alacak param olmazdı yaşım 14-15 .... Okuttu sağ olsun ama derece yaptığım halde şehir dışında asla okutmam dedi. Kendi şehrimde okudum, mezun olur olmaz da pırrr uçtum evden annemi de yanıma aldım sonra ayrıldılar..
Şimdi şimdi hatalarını anlıyor babam..
Sadece siz değil, çocuklarınıza da aynı cimriliği yapacaktır.
Cimri insanlarla yaşayanlar da cimri olmuyor tam tersi çok savurgan oluyor =(
Annem de abim ve ablam da asla para tutamaz elinde. Batar o para, kaşındırır resmen. Ablam özellikle babam yüzünden aşırı savurgan bir kadın oldu. Ben biraz tutumlu oldum ama asla keyfimden kısmam. Bazen düşünürüm hatta, bi mekana gider 300-500 lira hesap öderim yeri gelir, babam duysa kalbine iner der gülerim içimden =)
Babamın tam zıttı bir adamla evlendim. Gene de çocukluktan kalan travmalarımı asla atlatamıyorum biliyor musun?
Ne zaman eve muz alınsa yiyemiyorum boğazıma düğümleniyor.

Nikahi eş ailesi istedi onlarda önce nikah sonra ev kuruluyormuş ailesinden konuşmak bile istemiyorum uzun konu ama ailesi şuanda verdiği sözleri tutmuyor ev konusunda doğru düzgün eşiminde sesi çıkmıyor bu duruma hadi ailesi cimri ya kendisi değilse neden sesi çıkmıyor şimdiden aman masraf olmasın şunu yapmayalım aman masraf olmasın geçinemeyiz diyip duruyor ben geçimi nasıl olduğunu biliyorum fazla bişey de istemem istemiyorum yapımda istemek yok çalışmayı ileriki safhalarda düşünüyorum ama şuanda yok

işte bu sesi çıkmayan ne

neyi almıyor masraf olmasın diye

adamın işi geliri ne

ne kadar sürede kurulacak o ev

ailesinden mi isteyecek, neye sesi çıkacak

evlenirken eşimin ailesinden tek çöp almadık çalıştık kazandık

daha geçen gün başka kon uya yazdım siz e de yazayım takılan seti dahi çalıştığım para ile aldım keza kuaför paramı da kendim verdim

eşim cimri vs değil de gelir belli gider belli

adamın 5 K geliri varken siz 50 K istiyorsanız olmaz ki

nedir bu almayıverelim denilenler

işte bu sesi çıkmayan ne

neyi almıyor masraf olmasın diye

adamın işi geliri ne

ne kadar sürede kurulacak o ev

ailesinden mi isteyecek, neye sesi çıkacak

evlenirken eşimin ailesinden tek çöp almadık çalıştık kazandık

daha geçen gün başka kon uya yazdım siz e de yazayım takılan seti dahi çalıştığım para ile aldım keza kuaför paramı da kendim verdim

eşim cimri vs değil de gelir belli gider belli

adamın 5 K geliri varken siz 50 K istiyorsanız olmaz ki

nedir bu almayıverelim denilenler
Ailesi zaten masraf yapmıyor eşim yapıyor herşeyi buna rağmen herşeye karışıyorlar çalışmıyorum çalıştığım vakitler altınlarımı Kendim Yaptım zaten.Örnek yeni evli biri olarak beraber beğendiğimiz bir elbiseyi bana almadı ev eşya konusunda herşeyi ucuza alma derdindeler eşimde dahil hatta neredeyse ikinci el eşya kullanacaklar bunları sorun ediyorum çünkü bunları yapabilecek seviyede ufak tefek cimrilikler beni sinir ediyor

Allah yardımcın olsun; tabiki işi resmiyete dökecekler ki kaçışın kolay olmasın Nisan atmak kolay ama nikahtan dönmek zor cunku maalesef elalem denilen gruba o kadar takım bir milletiz ki kendimiz olamıyoruz inşaAllah yaniliyorumdur ama varsa imkanın düğünü ertele hayırlı işlerde acele edilmemelidir derler fakat bir ömür diye cikalan bir yol bu tabiki bosanmak da hak ama çok zor abartıya kaçmadan ailenin de destegi ile( manevi destek ) herşeyi gönlüne göre yaptır ki ukte kalmasin içinde nikah kıyılmış olsa bile köprüyü gectik imajı çizmelerine izin verme evlilik kaçmıyor bekleyebilir al karşına konuş şimdiden dırdır gibi değil kendinden emin bir şekilde ailene saygım var ama biz aile olmak için bir yola çıkıyoruz tabiki büyüklerimizin fikirlerini alalım ama bizim birlikte yasacagimiz eve evin içindeki esyaya biz karar verelim de aynı evin içine girince herkes dışarıda kalıyor borçlanacaksaniz sıkıntısını siz cekeceksiniz çok uzattım son tavsiyem takı işini netlestir muhafazası sende olsun ( mehir) takı kadının hakkıdır zaten evlendikten sonra eşin sana güven verirse ayriniz gayriniz olmayacaktır sonra istersen nehrini de bagislarsin ...

Şimdi cimri mi, tutumlu mu? Arada dağlar kadar fark var.
Bu ayrımı iyi yapın.
Adama hangi masraflar gereksiz geliyor?

Obsesiflik boyutunda cimri bir baba ile büyüdüm. Aman aman... çocukluğumuzu mahvetti sağ olsun.
Anneciğimin geliri yoktu, biz de çocuğuz her gördüğümüzü istiyoruz, annem o kadar üzülürdü ki..
Babama göre temel gıda haricindeki her şey boşa masraf.. Tamam evimizi yaptırdı 3 katlı, arabamızı aldı, ama hep borcum var param yok gerek yok ne yapacaksın saçını da kremlemeyiver salam da yemeyiver muz da eksik olsun domates patates yeter.... Genç kız oldum cebimde harçlığım yok. Abartmıyorum ped alacak param olmazdı yaşım 14-15 .... Okuttu sağ olsun ama derece yaptığım halde şehir dışında asla okutmam dedi. Kendi şehrimde okudum, mezun olur olmaz da pırrr uçtum evden annemi de yanıma aldım sonra ayrıldılar..
Şimdi şimdi hatalarını anlıyor babam..
Sadece siz değil, çocuklarınıza da aynı cimriliği yapacaktır.
Cimri insanlarla yaşayanlar da cimri olmuyor tam tersi çok savurgan oluyor =(
Annem de abim ve ablam da asla para tutamaz elinde. Batar o para, kaşındırır resmen. Ablam özellikle babam yüzünden aşırı savurgan bir kadın oldu. Ben biraz tutumlu oldum ama asla keyfimden kısmam. Bazen düşünürüm hatta, bi mekana gider 300-500 lira hesap öderim yeri gelir, babam duysa kalbine iner der gülerim içimden =)
Babamın tam zıttı bir adamla evlendim. Gene de çocukluktan kalan travmalarımı asla atlatamıyorum biliyor musun?
Ne zaman eve muz alınsa yiyemiyorum boğazıma düğümleniyor.
Benim babamda bu şekilde yazık ki ama şuanda mutlu olmanıza çok mutlu oldum benimde atlatamadığım travmalarım var

Back
X