Çinli Biri ile Evlenmek

Merhaba 2 sene kadar çinde yaşadım
Şu anda da çinlilerle çalışıyorum .
Erkek arkadaşlarımdan çinli ile evli olanlarda var .
Açıkçası ben çinlileri gayet yakından tanıdığım için seviyorum .
Hatta en güvendiğim milletler içinde başlarda sayabilirim .
Sadece çinlilerle çalışmadığım için bu ayrımı yapabiliyorum .
Keza hintli ,italyan,israilli,katarlı,lübnanlı mısırlı ile çalışınca diyebilirim ki benim favorim çinliler .
Evet çinli olup ta müslüman olanlar var .
Bunların çok eski ataları arap olur.
Genelde lokantacılık falan yaparlar.
Uygur türkü olsa uygurum derdi .
Hicbir uygurlu ben çinliyim demez hicbir çinli ben uygurluyum demez .
Öncelikle cinliler çok disiplinli insanlar .
Onlara her konuda güvenebilirsin evet .
Ama iş aşka meşke bir aile kurmaya gelince maalesef aynı şeyleri söyleyemem.
Hicbir ortak noktanız maalesef yok
Aynı espriye bile gulemezsiniz.
Aynı hassasiyetleriniz aynı kültürünüz aynı adetler yok .
Her ne kadar ben modernim desen de
Cin kültürü bambaşka
Evet çok saygililar evet çok şirinler ama hayır maalesef çok yakından tanıdığım için olmuyor olamıyor .

Uygur türkü sonuçta türkdür. Ama çinli deyince aklıma uygur türklerine sırf türk oldukları için yaptıkları geliyor, katlanamıyorum kusura bakmayın. Ben çine gidersem katil olurum kesin

Uygur türkleri de tamamen masum tamamen ah canım modunda değiller kusura bakmayın yakın olduğum için söylüyorum bunu

Ha bu arada konu sahibi
Size su kadarını söyleyebilirim uygur türkü gibi mevzular konuşmuş
Uygur türklerini tanısanız keşke çinli olsaydı dersiniz .
Bu sözümü de yabana atmayın
Bu arada beni asla ilgilendirmez ama sanırım turbanlisiniz .
Siz eğer çinde yaşarsanız çok uzulerek söyleyebilirim kabul görmeniz çok zor .

Uygur türkleri de tamamen masum tamamen ah canım modunda değiller kusura bakmayın yakın olduğum için söylüyorum bunu
Tabii tecrübeniz vardır, beraber çalışmışlığınız vardır ve s. Ben 8 ülkede yaşadım, çinde yaşamadım mesela. Fakat okuduklarım, duyduklarım ve internette paylaşılanlardan gördüğüm kadarıyla hazetmiyorum. Açlık yıllarında çocuklarını değiştirerek yiyen bir toplum hakkında iyi düşünemiyorum maalesef. Disiplinliler evet, çıkarlarını, menfaatlerini bilirler, emek zahmet , siyaset sarfederek ulaşmak istedkleri yere ulaşırlar. Ama saygı duyamıyorum. Ukraynalıyla evlenen türke çok normal bakarım, afrikalıya da çoğunlukla (yerine göre) .

Bunlar i bir de bir gün bir çinli den dinlemenizi tavsiye ederim.
Örnegin japonların çinlilere yaptığı soykırım nanjing bölgesinde olan savaş .
Cinliler çok zor zamanlardan bugünlere geldikleri için evet menfaatci değil ama gerçekten çok çalışan,para kazanmayı artık hayat gayesi olarak gören insanlar .

Uygur Türkü'dür bacım inşallah, dindarım diyorsun Türkiye erkeğinde sahte dindar çok, sırf kapalı kızlarla evlenebilmek için yalandan kırk numara, evlenince de sen evde otur müslüman hadi ben nargile cafeye. Bu çocuk baştan ciddi demiş, bizimkilerde olmayan bir şey. Görüş bakalım, bana namuslu birisi gibi geldi

Kendi memleketimizdekilerle anlaşamıyoruz kaldı ki başka ülke olsun . Türkiye'nin doğusu batısı arasında bile bir sürü fark varken Çinli biri ile olmaz bence. Sevgi bir yere kadar bunu unutma.

Arkadaşım tabiki daha tanismadiniz, belki cazip gelen seylerde vardir ama ince eleyip sık dokuman gerekli. Bu adam oldu ki anlastiniz nerde yasamak istiyor mesela? Ailesi Çin'in neresindenmis? Sincan Ozerk bolgesinde mi yaşıyorlar? Çin'de muslumanlara, ki hele siz basortuluymussunuz, iyi gozle bakmazlae. Orda yasamazsiniz herhalde ama tatil icin gitseniz bile zorlanirsiniz. Benim Çinli arkadaslarim oldu ama musluman degillerdi yani tam bir cvp veremem. Fakat unutmayin ki kultur ile din içiçe gecmis olgulardir. Bu Türkiye icinde gecerli. Ve onlarin kulturleri cok farkli. Türkiye'de kac yildir kaliyor ve orda yasamaya devam etmek istiyor mu? Bunlari konusmak lazim. Bilemedim ama cok zorlanirsiniz.

Kendi memleketimizdekilerle anlaşamıyoruz kaldı ki başka ülke olsun . Türkiye'nin doğusu batısı arasında bile bir sürü fark varken Çinli biri ile olmaz bence. Sevgi bir yere kadar bunu unutma.

Cok haklisiniz. Benim enistem Erzurum'lu biz Samsun'luyuz. Kardesim hala zorlaniyor yemek kulturu asiri farkli 6 yil olacak evleneli.

Kaynana kültürü yoksa evlen bacim:)

Çinli arkadaşlarım var. Çok iyi insanlar tanıdığım kadarıyla, saygılılar iyiler hoşlar da... Yani kültür, kafa yapısı olarak çok farklıyız. Böyle nasıl desem çok görgülü insanlar değiller. Ha Türkler sanki çok mu görgülü diyeceksin de bizimkilerden beterler bazı konularda. Aynı evi paylaştıkça soğuma riskin yüksek.

Bir de İngilizcelerini hiç anlayamıyorum ya aşırı zorlanıyorum. 1 tane arkadaşım Türkçe biliyor da onunla daha rahat yüz yüze iletişim kurabiliyorum. Diğerleriyle anca yazarak.

Ben olsam kabul edemem ya.. eşimle farklı kültürlerdeniz ikimizde türküz tabi.. ona rağmen aramızda kültür farkı var..

birbirinizle tanışmış ve aşık olmuş olsanız "tabii ki olur, neden olmasın" derdim. ama daha tanımıyorsunuz bile birbirinizi. böyle bir evliliğin mutlaka zorlukları olacaktır. aileniz ne der bu duruma bilmiyorum. ama çinli biriyle evlenmeniz ister istemez çevreden tepki görecektir.
aşık olsan evlen derdim de öyle birşey yokken ortada böyle bir yola adım atmak, çaba sarfetmek, mücadele etmek gereksiz gibi geldi. yine de sen bilirsin derim, iyi düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…