Cinsel istismar - Siz konusurmusunuz?

Sana anlatması onu rahatlatmayacak. Travma tedavisi alması laızm bu da psikolog ile değil psikiyatrı ile Emdr şeklinde uzman tedavilerle olur .

Beraber kaçtık. Birseyler olduğunu anladigimda kolundan çektim onu ordan kaçtık ama ne bileyim bu konu son günlerde canımı çok sıkmaya başladı

Önce konuyu psikoloğunuza acin. Kendi basınıza bi is yapmayın derim. Belki o da içinde bastırmıştır ve tekrardan ortaya çıkması ciddi anlamda sorunlara yol açabilir arkadaşınızda

Sana anlatması onu rahatlatmayacak. Travma tedavisi alması laızm bu da psikolog ile değil psikiyatrı ile Emdr şeklinde uzman tedavilerle olur .

Bende acaba onuda bi şekilde yönlendirebilirmiyim diye düşünüyorum. Yani profesyonel yardım alsa keşke.

Önce konuyu psikoloğunuza acin. Kendi basınıza bi is yapmayın derim. Belki o da içinde bastırmıştır ve tekrardan ortaya çıkması ciddi anlamda sorunlara yol açabilir arkadaşınızda

Benim tedavim aslında 2014 de sonlandı. Su an tedavi görmüyorum. Psikologum başka şehirdeydi,tasindim sonra.

Ben konuşmazdım bazı insanlar (bende) kötü anıları kafasından silebiliyor unutuyor birşekilde belkide öyle yapmiştır konuşmanız yeniden yaşamasına sebep olabilir

Bende ondan korkuyorum zaten. Gecen annesini konuşurken duydum. Evlenmeye hiç yanaşmıyor diyor. Konu açılsa bile agresif bir şekilde tepki gösterip odadan çıkıyormus.

Bende acaba onuda bi şekilde yönlendirebilirmiyim diye düşünüyorum. Yani profesyonel yardım alsa keşke.
Kuzum bunun için bunu demen onun unuttuğu Şeyleri açmana sebep olabilir . Bir de tedavi pahalı şeyler . Devlette 10 dk olacak iş değil . Üniversite de hocaların özeli oluyor 100 tl civarı saati ve iyi bir doktorsa değiyor . İlaca bile gerek kalmıyor

Sende mağdursun. İkinizi hedef almış sen kurtulmuşsun. Ama olayın farkındasın. Şimdi olayı yorumlayıp desmeyelim daha fazla.sen psikoloğa git tekrar.

Belki bir psikologa danışsam iyi olacak. Kendi çocuklarıma da korkuyorum. Annemden ve ablalarimdan hariç kimselere emanet edemiyorum

Beraber kaçtık. Birseyler olduğunu anladigimda kolundan çektim onu ordan kaçtık ama ne bileyim bu konu son günlerde canımı çok sıkmaya başladı
O zaman tam olarak ne yaşadığını biliyorsunuz. Tam hatırlayamıyor olabilirsiniz hatta yanlış dahi hatırlıyor olabilirsiniz. Bu işler biraz karışık ve travma yaşayan kişi için gerçekten çok tehlikeli olabilir. O yüzden inat etmeyin lutfen. Sizin açınızdan değerlendirelim. Kilidi çok eskiden kaybolmuş bir kapıyı açmışsıniz. İçeri girip bahar temizliği yapmak için o odada eskiden sizinle bulunmuş arkadaşınızı çağırıyorsunuz. Ama onun odasının kapısı hala kapalı olabilir. Dahası yerin 7 kat altında olabilir ve zaten sizin odadakinden çok daha farklı şeyler çıkabilir odasından. Hiç konuşmayın demiyorum ama önce siz bir psikoloğa gidin sorununuzu onun rehberliğinde çözün. Sonra arkadaşınıza bakarsınız

Maddi olarak sıkıntı olmaz. Burda tedavileri sigorta karsiliyor. Ama insan b tutup başkasına "bir tedavi olsana" diyemiyor öyle. Ben bile konuyu bu kadar bastirmissam o ne yapmıştır tahmin edemiyorum bile

Haklısınız. Cocukken ne olduğunu anlamadım. Sonra anladım galiba ama şimdi burda yazıp kimsenin canını da sıkmak istemiyorum. Şimdilik en iyisi belki susup tekrar psikologa danışmak

Maddi olarak sıkıntı olmaz. Burda tedavileri sigorta karsiliyor. Ama insan b tutup başkasına "bir tedavi olsana" diyemiyor öyle. Ben bile konuyu bu kadar bastirmissam o ne yapmıştır tahmin edemiyorum bile
Ah canım ya buna sebep olana söyleyecek çok sözüm var da ban yemek istemiyorum . Yurt dışındasınız sanırım umarım tedavi olur da aşar

Herkes farklıdır, sizde travma yarattı diye onda da yaratacak diye bir şey yok. Travma belirtisi göstermeyen biri de travma tedavisine alınmaz. Bu kadar müdahaleci olmaya hakkınız yok. Saygı duyun lütfen o kişiye en fazla ‘sanki biraz iyi görünmüyorsun, belki de psikolojik destek almaya ihtiyacın vardır’ diyebilirsiniz. Ki bu bile samimi olduğumuz, arkadaş olduğumuz kişilere söylenebilecek bir şeydir.

Ah canım ya buna sebep olana söyleyecek çok sözüm var da ban yemek istemiyorum . Yurt dışındasınız sanırım umarım tedavi olur da aşar

Evet. Almanyadayiz. Insallah. O kişi hala serbest bir şekilde dolaniyor diye düşünsem öyle bir nefretle doluyorum ki. Anlatamam

Evet. Almanyadayiz. Insallah. O kişi hala serbest bir şekilde dolaniyor diye düşünsem öyle bir nefretle doluyorum ki. Anlatamam
Canım geçti o adamı düşünerek onun istediğini yapma sapkın zihniyet cezasını çekecek keşke adalet hemen tecelli etse cezaevinde çürüseler de Bir daha kimsenin başına gelmez dilerim .

Ben zaten hayatina karışmayı kendime "hak" gibi görmüyorum. Travma belirtileri de gösteriyor. Ama ben simdiye kadar ona bu konuda birşey söylemedim.

Ben açmazdım bu konuyu, kendin içinde terapi almanda fayda var, belki bir başkasının bilip hatırladığını bilmek onda çok daha derin yaralar açar

Bende en cok bunun için sustum zaten. Belki benim bildiğimi bilse aileminde bildiğini düşünür. Ben ama asla kimseye söylemedim.. Söylemem de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…