Cinsel istismar - Siz konusurmusunuz?

Arkadaşlar sizin cevaplarinizdan sonra emin oldum. Konuyu kıza karşı asla açmıyorum. O açsa konuşurum sadece. Etrafimda baskalara zaten anlatmadım ve anlatmayı da düşünmüyorum. Allah bilir o kızın içindede ne fırtınalar kopuyordur. Aslında her çocuğa erken yaşta mahremiyet eğitimi verilmeli ve kendilerini böyle durumlardan nasıl koruyabileceklerini öğretmeli. Belki zamanında bizede öğretilseydi o gün tuzağa düşmezdik baştan. Allah hepimizin çocuklarını pis ellerden ve pis zihniyetlerden korusun. Allah razi olsun hepinizden. İçimi ferahlatdiniz.. Iyiki varsınız. @Mune konumu kapatabilirmisin lütfen? Sağol

Son düzenleme:
Çocukluğumda böyle bir iğrençliği 2 kere yaşadım.
Küçükken evet, bir süre korku oldu ama şuan hatırlamıyorum bile.
Yani bende ne derin bir yara ne de psikolojik bir sıkıntı bıraktı.
Aksine belki de bu kadar dik ve güçlü duran bir kadın olmama zemin hazırlamıştır o zaman susmam, utanmam ve paylaşamamam.
Diyeceğim o ki, belki o arkadaşınız da benim gibi unutmuştur ve bir etkisini yaşamıyordur.
Boşuna deşmeyin derim.

Böyle bir durumun empatisi yapılamaz sanırım. Konu sahibi olayı yaşamadığı için, yaşayan konuşulmasını ister mi bilemez. Zaten kişiden kişiyede değişir. Çok ağır bir olay. Belki de hatırlamıyor. Bence konuşmanıza gerek yok. Adamı hatırlıyor musunuz? Bildiğiniz birisimiydi?

Adamı tanımıyorduk. Okula giderken bir köşede yolumuzu kesti. Yüz hatlarını net hatırlamıyorum maalesef. Belki bu pislik hala burda bir yerdedir. Burası büyük bir sehir değil

Ne yazacağımı bilemedim. Keske hickimseye böyle şeyler olmasa. Insallah o da bir şekilde atlatır herseyi

Ben konuyu anlayamadim tam olarak yani mantigim almadi olayi. Adam yolunuzu kesti siz iki kisisiniz ve ikiniz de kactiniz ama arkadasiniz tacize mi ugradi ? Gupegunduz tecavuz etmis olamaz degil mi kizcagiza ? Peki o sirada siz ne yapiyordunuz yani bagirmadiniz mi etraftan yardim istemediniz mi kimseyi cagirmadiniz mi ? Korkunc bisey bu ama adam iki kisinin oldugu bir yerde sokak ortasinda nasil yapar bunu ve siz gordum diyorsunuz oylece izlediniz mi ? Lutfen yanlis anlamayin mantigim almadigi icin soruyorum konuyu tam anlayamadim .

Adam sabah biz okula giderken bir köşede bizim yolumuzu kesip "Gelin size güzel birşey göstereceğim" diye bir evin girişine doğru yönlendirdi. Biz o zamanlarda 6 ve 7 yaşlarındayiz yani. Bize bir küçük hayvan göstericekti güya. Bizde saf o bi kac adımı o girişe doğru gittik.. Orda kimse bizi direk bakmasa göremezdi. Etrafta kimse yoktu. Şimdi burda tam ne yaptığını düşündüğümü yazmak istemiyorum. Cocukken anlamadım. Bir iki sene önce birdenbire aklıma geldi. Cocukken anlamadim ama birseyin dogru olmadığını hissettim. Kızı kolundan tutup çektim ondan ve o durumdan. Kolundan tutarak kaçtık..okula yakındık pesimizden gelmedi

Ohoo bana saldıran manyak sarılıp öpmüştü benden tekme yemeden önce.
Diğeri de gayet(çok küçük olduğumdan anlamadım tabi şuan idrak edebiliyorum) cinsel bölgelerimi bayağı bayağı ellemiş.
Hatırladığınızın yere gömün bu olayı ve bir daha açmayın derim.
Çünkü çok şükür ki bir şey olmamış, boşuna konuşmaya can sıkmaya değmez.

Bana olmadı ama kıza oldu. Ben kendim onun için gömebilirim zaten. Oda belki gömmüstür bilemiyorum. Depresyon hastası olduğunu biliyorum sadece. Ne biliyim sanki birsey yapmam gerektiği gibi hissediyorum. Ama belki sadece ona dost olmaya devam.etmeliyim. Belki kendisi konuyu gün gelir acar

Bu olayın çok depresyona iteceğini sanmıyorum çünkü bir şey olmamış, yanında siz varmışsınız ve takip yok.
Ama kıza oldu diyorsunuz, temas yok?
Maalesef bizim ülkemizde sokakta laf yemeyen kadın yoktur, alışmak ve normalleştirme gibi bir fikrim asla olamaz ama işte, karşılaşıyorz yani öyle ütopik bir şey değil.
O sebeple çok da etkili olabileceğini düşünmüyorum kat be katını yaşamış biri olarak.
Arkadaşınızın başka sorunları var muhakkak, siz dostluğunuzu esirgemeyin, yeter.
Ha belki sonrasında erkek biriyle duygusal ya da bedenen nahoş olan bir durum yaşamış mıdır, onun etkisi midir yıllarca devam eden depresyon tedavisi, meçhul.

Yok beni yalnis anladınız. Kızı tutup temas hale getirdi. Ben ona ne yaptığını sonra anladım. Burda açık yazmak istemiyorum ne yaptığını. Herşeyin ne kadar sürdüğünü bile tam hatırlamıyorum. Ama ne olduğunu anlamadan oldu hersey. Daha 6/7 yasindaydik. Bizim cinsellikten hiç haberimiz yoktu ki o zamanlarda

Korktugum sey degil o zaman bi an aklim cikti okurken kanim dondu. Kucucuk cocuga tacizde bulunanlarn elleri kollari kirilsin insallah Allah cezalarini versin. Ben daha da kotusunu dusundum bir an , inan dislerimi sikarak okudum yazdiklarini Kimse boyle bir olayi hatirlamak istemez iyi yapmışsınız konusunu bile acmayin daha cok yaralar arkadasinizi .

Yok taciz etti.. Düşündügüm gibi ise tacizi bile gecen bir durum ama olay cok hızlı gelişti. Ne olduğunu anlamadan orda bulduk kendimizi. Bize kimse böyle şeyleri anlatmadi ki. Saf saf herkesi kendimiz gibi iyi niyetli bilirdik. Heleki cinsellikle ilgili hicbir fikrimiz yoktu tabi. Öyle konular ne onun ne benim ailemde asla acilmazdi.. Kiz en ufak olayda dayak yerdi evde zaten. Sanırım onun yüzündende sustuk oda bende. Sanki olanlar bizim suçumuzmus gibi. Cocuk akıl işte

Hımm şimdi anlayabildim, bir şekilde temas olmuş çok mide bulandırıcı.
Ama siz de zihninizden atın.
Bu kadar sürümceme yaşadığınız için önerim şu olacak, bir düşünün o zamanlar arkadaşınızda değişim oldu mu?
İçe kapanma, evden uzaklaşmama isteği, asosyallik, derslerde başarısızlık vb.
Bunlar olduysa, laf arası bir konuşmada ülke durumundan cinsel tacizin yaygınlığı ve ceza azlığından bahsederken çocukken biz bile yaşadık gibi cümleyi araya serpin bakalım, tepkisi ne olacak...

Bizim toplumumuzda tacize ve tecavuze ugrayan kadinlar hep suc kendilerindeymis gibi susuyor cunku bu cocukluktan boyle asilaniyor beyinlere. Cocuklar tacize ugrayinca sucluluk duyuyor iste hep yanlis toplum yapisindan kaynakli. Sustukca sapiklara davetiye cikariyoruz . Artik aileler de bilinclendi cok sukur. Cocuklarimizi Allah korusun boyle yaratiklardan pis mahluklardan . Allah kahretsin .

Kiz belkide unuttu, hatirlatmaya gerek bile yok. Kucukluk anilari hayal meyal hatirlariz cogumuz.
Ayrica yoldan gecerkenki bi taciz olayi hemen su anki depresyonlara getiremez.

Hemen değil. Bir iki sene sonra. Orta okuldan sonra annesi şikayet etmeyi başlamıştı. "cok asabi oldu. Hicbirsey yapmıyor evde, doğru dürüst konuşmuyor" . Gibi. Ergenlik çağına geçince bana karşı da tepkiliydi. Sevmediğini gösterirdi hem konuşması ve davranışları ile. Ben susardim. Sonra ama tam tersi iyi anlaştı benimle. Bir kac sene önce depresyon ilacı aldığını anlattı. Ama başka tedavi görmüyor. Neden gitmediğini sordum ama cevab vermedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…