Cinsellik olmazsa..

Bence 2-3 jenerasyon sonra cok daha yasanılabilir bir ülkemiz olacak. Sizin dediğiniz gibi namus bacak arasinda değildir ahlak sadece kadınlarda aranmaz. Erkeklere de geçmisinde kimlerle olmuş,neler yaşamış, aldatmayi marifet sayiyor mu,eskilerin arkasindan kötü konusuyor mu diye sorulmalı. Evlenmeden önce ayni evde kalmayıp,cinsellik yasamayip evlenince sürpriz yumurtadan çıkar gibi huyları çıkıyor. Bir de evlenmek nedense insana psikolojik sorumluluk yüklüyor. Değişen hicbir sey olmasa bile ya evlendik bir kere bosanmak nasil olur ki deniyor. Ama sevgiliyken anlasamazsan ayriliyorsun olup bitiyor.
Aynen öyle. Ben eşimle ilk sevgili olduğumuzda bu konuyu hiç konuşmadım. Yani bakireyim ya da değilim hiç demedim çünkü ondan öncesi onu zerre ilgilendirmiyor ama o bana söyledi. Onun da ilişkileri olmuş. Şimdi bunun üzerine bekaretle ilgili bir laf etseydi o an tekmeyi basardım. Oh ne ala kendisi her bir haltı yiyecek ben gelmişim 20 küsür yaşına benden önce istediğini yapmış adamlar için ben istediğimi yapmayacağım. Yok öyle bir dünya. Ha ailemin kulağına da gidebilirdi. Kaç yaşında kadınım, mesleğim var, istediğimi yaparım derdim. Kimse de çıtını çıkaramazdı.

Genişlik= hiçbir şeyi umursamayan, dünya yıkılsa umrunda olmayacak kimse. Birazcok nette sözlük karıştırın, hakaret nedir ne değildir daha kolay ayırt edebikirsiniz. Buraya üyeye fikir vermeye gelmişizolayı ikiliye çevirmekteki niyetinizle amacınız bedir çözemedim.

kesinlikle, aslinda bu büyümeyle de cok alakali
esim avrupada büyümüs, kafa yapisi buraya göre de sekillenmis mesela
kizimiz var olur da ileride böyle birsey yasarsa tek düsündügü iliskisi bir gün sonlandiginda üzülmesi olacaktir
o yastaki hallerimizi hatirlayalim, simdiki aklimin yarisi bile yoktu bende
19, 20 yaslarda gercekten hala oturmamis karakter olabiliyor
bircok iliski de bitiyor zaten, bittiginde erkek degil de kizlar büyük bir üzüntü yasiyorlar eger cinsellik yasamamislarsa
dogru kisiyi bulsalar ne ala, ama cogunlukla yanlis insanlarla tanisiyoruz o yaslarda
genelleme yapiyorum
yanlis bir insanla cinsellik yasayip üzülmesine el vermiyor yüregim
20 yaşında ilişki yaşasa ya ayrılacak ya hamile kalacak ya daha sonra bu adamı ilerde istemediğini anlayacak ya da vs vs. Sonra gerie dönünce vicdan azabı cekecek ister istemez. Ama sordan bırdaki hanomlar bunu doğal karşılıyor.

Bence 2-3 jenerasyon sonra cok daha yasanılabilir bir ülkemiz olacak. Sizin dediğiniz gibi namus bacak arasinda değildir ahlak sadece kadınlarda aranmaz. Erkeklere de geçmisinde kimlerle olmuş,neler yaşamış, aldatmayi marifet sayiyor mu,eskilerin arkasindan kötü konusuyor mu diye sorulmalı. Evlenmeden önce ayni evde kalmayıp,cinsellik yasamayip evlenince sürpriz yumurtadan çıkar gibi huyları çıkıyor. Bir de evlenmek nedense insana psikolojik sorumluluk yüklüyor. Değişen hicbir sey olmasa bile ya evlendik bir kere bosanmak nasil olur ki deniyor. Ama sevgiliyken anlasamazsan ayriliyorsun olup bitiyor.
Keske dedigin gibi namus kavramini sadece kiza yuklemeseler.
Erkeklerin bi cogu yaparken deil, es secerken namus dusunuyo nedense. O yuzden kizlarin caresiz arayislari buraya bi suru konu acmalari. Istediklerini yaptim beni birakti, acaba hamilemiyim, hamileyim cocugu nerde aldirabilirim, kizlik gtti evlencegim kisi sorun eder mi??
Sadece kiz dusunuyo sonrasini, butun yuk onda kaliyo. Boyle sorunlar olmucaginin garantisi olsa git istedigini yap bizene deriz

Dar kafalı diyen olmadı, keşke düzgün okusanız.

1. Sözkonusu üye kendisiyle aynı fikri paylaşmayan insanlara geniş vb. ithamlarda bulundu.
2. Ben dedim ki "siz millete geniş derken size dar kafalı dense ayaklanırsınız ve haklı olursunuz"
3. Bu demek değildir ki siz dar kafalısınız dendi. Bilakis "siz millete istediğinizi söylerken başkaları da size istediğini söylese olur mu, olmaz" demek.
4. Esas olarak "aynı görüşte olmadığınız için kimseye hakaret etme hakkınız yok" postu idi.

Konu nasıl çevrildiyse buralara geldi ama bir kez daha ilgili mesajı koyuyorum aşağı.

Kaç kere açıklamışsın kuzum uğraşma bence :))
Geniş demenin de sanki "Mezhebi geniş" lafına vardığını bilmiyormuş gibi davranmaya başlamışlar zaten.

Keske dedigin gibi namus kavramini sadece kiza yuklemeseler.
Erkeklerin bi cogu yaparken deil, es secerken namus dusunuyo nedense. O yuzden kizlarin caresiz arayislari buraya bi suru konu acmalari. Istediklerini yaptim beni birakti, acaba hamilemiyim, hamileyim cocugu nerde aldirabilirim, kizlik gtti evlencegim kisi sorun eder mi??
Sadece kiz dusunuyo sonrasini, butun yuk onda kaliyo. Boyle sorunlar olmucaginin garantisi olsa git istedigini yap bizene deriz
Öyle bir şey olsa buradakiler bizene biz mi dedik, neden korunmadın bilmiyorsan yapmasaydın,nerden buluyorsunuz bu adamları diyip vicdan rahatlatacaklar.

Kaç kere açıklamışsın kuzum uğraşma bence :))
Geniş demenin de sanki "Mezhebi geniş" lafına vardığını bilmiyormuş gibi davranmaya başlamışlar zaten.
Başkasınık konusuna yorum yapmaya gelirken neden ikili polemik oluşturuyorsunuz? Şahsi bir durumumuz var? Ben üye için burdaydım olayı başka yöbe çeken ilk sizin arkadışınız.kendi ağzıyla dedi. Olay ne iken neye yorum yapıyor

Aynen öyle. Ben eşimle ilk sevgili olduğumuzda bu konuyu hiç konuşmadım. Yani bakireyim ya da değilim hiç demedim çünkü ondan öncesi onu zerre ilgilendirmiyor ama o bana söyledi. Onun da ilişkileri olmuş. Şimdi bunun üzerine bekaretle ilgili bir laf etseydi o an tekmeyi basardım. Oh ne ala kendisi her bir haltı yiyecek ben gelmişim 20 küsür yaşına benden önce istediğini yapmış adamlar için ben istediğimi yapmayacağım. Yok öyle bir dünya. Ha ailemin kulağına da gidebilirdi. Kaç yaşında kadınım, mesleğim var, istediğimi yaparım derdim. Kimse de çıtını çıkaramazdı.
Benim de erkek arkadaşım bunu hic sormadı. Ama olmasaydi da sorun etmeyeceğini söylemisti. Asla gecmisimi sormadi sorgulamadı. Zaten normal olanı da bu. Ama lütfetmis gibi davranıyorlar baziları.

kesinlikle, aslinda bu büyümeyle de cok alakali
esim avrupada büyümüs, kafa yapisi buraya göre de sekillenmis mesela
kizimiz var olur da ileride böyle birsey yasarsa tek düsündügü iliskisi bir gün sonlandiginda üzülmesi olacaktir
o yastaki hallerimizi hatirlayalim, simdiki aklimin yarisi bile yoktu bende
19, 20 yaslarda gercekten hala oturmamis karakter olabiliyor
bircok iliski de bitiyor zaten, bittiginde erkek degil de kizlar büyük bir üzüntü yasiyorlar eger cinsellik yasamamislarsa
dogru kisiyi bulsalar ne ala, ama cogunlukla yanlis insanlarla tanisiyoruz o yaslarda
genelleme yapiyorum
yanlis bir insanla cinsellik yasayip üzülmesine el vermiyor yüregim
Evet bende de ayni 19 yasimda simdiki aklımın yarisi dahi yoktu. 30 yasimda da bu yasim icin diyeceğim muhtemelen. Ama en azindan su an dogru yanlışı net görebiliyorum. Tercihlerime ve sonuclarına katlanabiliyorum. O yastakilerle cinsellik yasasam muhtemelen su an cinsellige asiri uzak bakıp kendimi suçluyor olurdum.
Cinsellik icin karsindaki kisinin de sana saygi duyması ve güven vermesi gerekiyor ki ayrilinca neden oldu beni kullandı diye üzülmemek için.

Evet bende de ayni 19 yasimda simdiki aklımın yarisi dahi yoktu. 30 yasimda da bu yasim icin diyeceğim muhtemelen. Ama en azindan su an dogru yanlışı net görebiliyorum. Tercihlerime ve sonuclarına katlanabiliyorum. O yastakilerle cinsellik yasasam muhtemelen su an cinsellige asiri uzak bakıp kendimi suçluyor olurdum.
Cinsellik icin karsindaki kisinin de sana saygi duyması ve güven vermesi gerekiyor ki ayrilinca neden oldu beni kullandı diye üzülmemek için.
Önemli olanda o olgunluk taşıtabilirlik seviyesi. Her 20 yaşındaki kız bunu kaldıramaz heleki netteki bir adam için.

Önemli olanda o olgunluk taşıtabilirlik seviyesi. Her 20 yaşındaki kız bunu kaldıramaz heleki netteki bir adam için.
Öyle internetten de tanisilabilir ama uzak mesafeden yürütmek farkli bir sey dogru düzgün tanimadan etmeden

Öyle şeyler yazmışlar ki gören de Amerikadayız zannedicek. Türk aile yapsını baskısını elalalem ne der algısı sanki yok burda.kusura bakmayın hanımlar her aile anlayışlı sizin istediğiniz anlamda modern değil ne cinayetler işeniyor sırf namus(!) uğruna. Malesef ben de tasvip etmiyorum altını çiziyorum siz es geçiyorsunuz sürekli . Ama bu böyle burda küçük kızlara akıl verirken ablalık yapın yaşadığımız yerin zihniyetini unutmadan tani. Birde akıl verirken kendi kızınız yerine koyun.

Namus cinayetlerini eleştirmek ve sizin gibi düşünmeyenlere geniş demek... Bu ne yaman çelişki?
Eleştirdiğiniz şeyi siz besliyorsunuz. "Elalem ne der"deki "elalem" sizsiniz.
Namus cinayetlerini işleyenler birileri kendilerine geniş demesin diye yapıyorlar bunu. Eleştirdiğiniz şeyin parçasısınız ve bunun farkında bile değilsiniz. Çok acı.

Ayrıca şuraya kadar bütün yorumları okudum, kimse konu sahibine git seviş dememiş.
Olmayan bir şey üzerinden neyin dersini veriyorsunuz belli değil.

sevse istemez sana saygı duyardı umursama mesajlarına cevap verme deger verıyorsa geri adım atar. kaybolursa cinsellik icin beklemiş olur

İstemiyorsan ne yazalım ki istemediğin birşeyi kimse sana yaptırtmamalı.
1 yıl oldu illa cinsellik yaşamalıyız yoksa ben yokum durumu hoş değil.

Birbirini seven iki insan neden birbirine dokunmak, sarılmak istemesin ki? Bende bu saçma sapan mantığı anlamıyorum.
ben de illa şapşup öpmek, ellemek, yapışmak istiyorum, çıbıldak olsun istiyorum sapığım ben ya da adamı sevmiyorum :D

Öncelikle herkese hayırlı aksamlar diliyorum..

1 senelik bir ilişkim var,internetten tanıstık uzak mesafeden dolayı ve coronadan dolayı 3-4 aydır görüşmüyoruz
1 sene içinde hiç cinsel konusu açılmadı ki son 1 aydır sürekli..
Kendisi 1 sene doldurduğumuzu ciddi düşündüğümüzü ve (birleşme olmadan) cinsel bir ilişki yaşayacağımızı söyledi
Bende ben istemiyorum cinsel ilişki dedim
Öpüşüyoruz küçük dokunmalar oluyodu ama bu kadar düşünmüyordum
Geçen gün sordu hani oldu dedi bi anda ben yakınlaştım durdururmusun diye evet dedim çünkü istemiyorum cinsel ilişki yaşamak
O da bunun ortak noktasını bulalım dedi.
Hiç bir ilişki cinsellik olmadan yürümezmiş🤦🏻‍♀️
Bende duvarlarımı yıkamam hep böyle düşündüm dedim
Ben böyle bi ilişki istemiyorum dedi ama ayrılmak istemiyor ayrılalım diye konuşuyoruz ama çok sevdiğim ve bağlandığım için ayrılamıyorum diyor
Bi kaç gündür arkadaş gibi konuşuyoruz aşkım,hayatım gibi sözcükler havada kaldı. Kısa kısa konuşup iyi geceler diyoruz
Kendisi cinsellik olmadan yürütemeyeceğini söyledi..
Siz nasıl düşünürdünüz?
Niyeti kötü bence?hadi diyelm cinsellik yasadınız ya sonra hadi by by derse ne olacak

Açıkçası 21.yy da bu konuları hala tartısıyor olmamız beni bir müddet üzüyor. Çiftler arasında bu konuların konusulması bile oldukca gereksiz. İki insan birbirini arzuluyor ve istiyorsa her sey kendiliginden gelisir. Cünkü insan karsısındaki insana cok yogun duygu, hisler beslediginde konusacak duruma gelmez ortaya direkt bedenler girer ve siddetli yogun duygular bedende can bulur beden konusur.

Herkesin yasam hayat tarzı, görüsleri, bakıs acısı farkıdır. İsteyen yasar, istemeyen yasamaz. Konu sahibi siz istemiyorsanız ayrılın. Kafalar aynı degil cünkü kendi düsüncelerinizde birini bulursanız daha saglıklı bir iliski olur.
Ama lütfen “sana dokunmaya kıyamam” diyen adamda kaç. Onlar gizli abaza oluyorlar, düşürme taktikleri yani.

Öncelikle herkese hayırlı aksamlar diliyorum..

1 senelik bir ilişkim var,internetten tanıstık uzak mesafeden dolayı ve coronadan dolayı 3-4 aydır görüşmüyoruz
1 sene içinde hiç cinsel konusu açılmadı ki son 1 aydır sürekli..
Kendisi 1 sene doldurduğumuzu ciddi düşündüğümüzü ve (birleşme olmadan) cinsel bir ilişki yaşayacağımızı söyledi
Bende ben istemiyorum cinsel ilişki dedim
Öpüşüyoruz küçük dokunmalar oluyodu ama bu kadar düşünmüyordum
Geçen gün sordu hani oldu dedi bi anda ben yakınlaştım durdururmusun diye evet dedim çünkü istemiyorum cinsel ilişki yaşamak
O da bunun ortak noktasını bulalım dedi.
Hiç bir ilişki cinsellik olmadan yürümezmiş🤦🏻‍♀️
Bende duvarlarımı yıkamam hep böyle düşündüm dedim
Ben böyle bi ilişki istemiyorum dedi ama ayrılmak istemiyor ayrılalım diye konuşuyoruz ama çok sevdiğim ve bağlandığım için ayrılamıyorum diyor
Bi kaç gündür arkadaş gibi konuşuyoruz aşkım,hayatım gibi sözcükler havada kaldı. Kısa kısa konuşup iyi geceler diyoruz
Kendisi cinsellik olmadan yürütemeyeceğini söyledi..
Siz nasıl düşünürdünüz?

Back
X