Erkeğe istediği çoğu şeyi vermezsen ,evlilik boyutuna gelirsin.
Kaçacaksın ,kovalayacak.
Hepsi bu.
KK böyle kadınlarla dolu. Sadece ulaşabilmek icin kadinla evlenmeye calisan insanin istedigine ulastiktan sonra ne oldugu da malum: ama sevgiliyken hic boyle degildiiiiiiii, üzerime titrerdiiiii, niye böyle olduu?
Bence bu isler kacmakla kovalamakla olmaz. Dunyaya ayni pencereden baktigin (ya da onun baktigi yönü sevdigin), hossohbet, saatlerce sohbet etmeye doyamadigin, , anlayisli biriyle olmak lazim ki aksam yemek bittikten sonra sofrada ıki saat cay sigara kahve artik her neyse gunden konusulsun,laf lafi acsin muhabbet bagi kurulsun...
Ben etrafımda cook gozlem yapiyorum. Ozellikle yaşitim genc ciftlerde. Sanki erik dalinda dans etmek icin evlenmis. Iletisim sifir. Ayni evin icinde birbirlerine carpmadan yasamaya calisiyorlar. Ya telefon ya bilgisayar basinda iki laf etmeden ömür geciriyorlar.
Onemli olan laf olsun diye evlenmek degil ki. Dogru kisiyi bulmak...
Konuya gelince valla ben bile sana saygi duymadim okurken konu sahibi. Hayatindaki erkek neden duysun ki??
Yanlis anlama,evlilik disi birliktelige vs vs karsi olacak bir insan degilim. Hatta 'seven insan dokunmaya kıyamaz' tarzi zihniyete uyuz olurum cunku asil seven insan devamli tensel temas halinde olmak, yanyana oturuyorsan dizine degmek,yuruyorsan koluna girmek, gemide dizine yatmak ve her firsatta öpüp koklamak ister. Nasil iliskiler yasiyor bunu diyen insanlar bunu da hiic anlamam.
Ama sen adamin sana saygi duymasina izin vermemissin ki. O yanlis yaptıkça "bana boyle yapma" deyip ağlamışsin. Seni ezmis,ezilmissin...
Sen onun seni uzmesine izin vermissin o da seni üzmüs. Bu kadar basit...
Bence ise kendini sevmekle basla. Sen once kendine deger ver. Karsindaki ona muhtaçmis gibi hissetmesin,sadece sevdigin icin onunla birlikte oldugunu hissetsin...
Sana kötü seyler hissettiren insanlarla da devam etmekte israrci olma. Sonra boyle pespese kötü iliskiler yasar , 'her bulduğum böyle' diye uzulursun. Madem oyle sal gitsin daha yolun enn basinda.
Benim bir yabanci sevgilim vardi. Sevgili de demesem mi? Onemli biriydi benim icin. Karsilikli fedakarliklar yapar bulusmaya zaman yaratirdik.
Cok duzgun bir insandi, caba sarfederdi... bir gun yine benim sehrime geldi. Gunler mutlu mutlu askla gecip gitti. Bir aksam beni rahatsiz edecek bir olay oldu. Ama 'neyse sunun surasında kac günlüğüne geldi' dedim, canimi sikmamaya calistim. Sabahında konustuk, ben piknik yapmak uzere hazirlandim. Termosa cay doldurdum,meyveler sandvicler falan... tam evden cikacagim kaldigi kiside ayip olmasin diye kahvalti yaptığını ogrendim (piknik icin hazırlandigimi biliyordu) ben de buyuk olaylara uzulmem bile ama boyle ufak düşüncesizliklere cok bozulurum. O sinirle Ters bir cevap atip kavga etmeyeyim diye telefonu cantama attim, toparladim cantami yola koyuldum. Tam "evden cik" mesaji atmak icin telefonumu elime aldim ki bana birkac mesaj atmis. Cevap gelmeyince "küstün mü bana?" "Gelmeyecek misin?" Falan yazmis. En son da birkac dakika sonra "beni bilmemnereye davet ediyorlar. Onlardan ayrilinca bulusuruz" demis. Bu arada evinde kaldigi kisileri ikimiz de tanımıyoruz, ben ayarlamistim. Arkadasi falan degil,daha dun tanismislardi.
Booooyle kaldim metrobus cikisinda mesajlari görüp. Cantamda pikniklik malzemelerim , termosum. Telefonu turkiyede acik olmadigi icin internetsiz ortamda ulasamiyorum da.
Kendimi oyle kotu hissettim ki oturdum bir banka bol bol agladim. Sonra dusundum, yani hem benim icin geldigini iddia edip hem benle son kisacik zamani kalmisken bu sekilde dusuncesizce davranan bir insan. Gercekten elimde termos aglamaya,ogleden sonra onun keyfi olup da gelene kadar bir yerde oyalanip mutsuz olmaya deger mi??
O aralar yeni tanıştığım biri vardi. Onu aradım "harika bir piknik sepetim var, uygun musun sahilde bulusalim?' Dedim.
Gercekten de cok harika bir gun gecirdim.
Diger cocugu da son gorusum oldu. Yol etmeye bile gitmedim.
He sonradan cok üzülüp özür diledi,özürünü kabul edip meseleyi kapattik ama o kadar. Daha da dönmedim ve kac yil geçti daha da gormedim :)
Kimsenin bana kendimi degersiz hissettirmesine izin vermiyorum. Bence sen de oyle yap.
Zaten baskasi seni mutlu etmiyor. Bari sen kendini mutlu etmek icin caba sarfet