- 4 Ağustos 2014
- 3.195
- 4.106
- 133
- Konu Sahibi BlancKahkul
-
cips yememe çizelgesiAaah ah seni o kadar iyi anlıyorum ki.. Ağustos sonunda cips yememe çizelgesi tuttum kendime. Bi 14 gün falan yemeyince alışıyorsun hafiften.. zararlarını oku her gün aksatmadan. Onun yerine koyabileceğin şeyler yapmaya çalış. Fırında baharatlı nohut yapabilirsin. Patlamış mısır da çok matah bişey değil ama cipsten iyi. Ben de eskiden her gün yerdim, son 1 aydır 4 kere falan yedim. Hani böyle bağımlılıktan kurtulanlar ‘ıyyy sonra tadını hiç sevmedim, senelerce ne yemişim öyleee’ falan derler ya.. bende öyle olmuyor her yediğimde ‘ohhh işte hayat bu yaaa’ diyorum
ben gazlı içecekler içemiyorum dilim yanıyor Allahtan. 2. bir bağımlılık kaldıramamhergün özellikle aksamlari tv izlerken yada nette videolar izlerken aile boyu cips yerim ve 2 paket olur bu biri doritos diğeri ruffles ketçapli ama simdi lays firindan takintimda başladı ) yanindada olmazsa olmaz kola ve 2 akşamda bir 2.5 litrelik kola muhakkak alinir eve :) kilo ben malesef ne yesem icsem alamıyorum sabit duruyo kilo 49 boy 1 75 34 yaşındayım ve bu cips bizim evde annem tarafından sorun haline geldi ıntı çıntı yiyorsun yemek yemiyorsun Onlar çok saglıklı ye gamze diyor kizarak :)
tesekkür ederim araştırıp yazmışsınız uzun uzun. konu açınca anladım ki çoğu insan aynı dertten muzdaripmiş”MSG diye bir katkı maddesi var. Mono Sodyum Glutamat. Yiyeceklere konunca tadının beyin tarafından güzel algılanmasını sağlıyor. Tatlı, tuzlu farketmiyor, neye konsa tadi güzelmiş gibi geliyor. O yüzden üreticiler en berbat ürünlere dolduruyolar bunu. Bunun zararlarının hepsi çok sayıda çalısmayla kanıtlanmis ve bununla ilgili bir rapor Dünya Sağlık Örgütüne sunulmuş durumda. Internette arastırılabilir:
ZARARLARI:
- Bu madde nörotoksin. Sinir hücrelerine zarar veriyor. Yol açtığı hastalıklar merkezi sinir sistemi tahribati ve buna bağlı olarak Alzheimer, Parkinson, Huntington hastalıkları, Sara (epilepsi).
- Retinal dejenerasyon (göz retina tabakası hasarı)
- Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite
- Büyüme hormonu baskılanması
- Pankreas hasarı, insülinde artış ve buna bağlı olarak diyabet
- Böbrek ve karaciğerde hasar
- Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçebiliyor yani bebek de aynı etkilere maruz kalabiliyor.
ŞU AN PIYASADAKI NEREDEYSE TÜM CIPSLERDE BU MADDE VAR. GÜVENLI OLDUĞUNU IDDIA EDEN CHEETOS'U BILE KONTROL ETTIM, VAR. TADINI GÜZELLEŞTIRMEK IÇIN HEPSI KULLANIYOR.
IÇINDE BULUNDUGU DIGER ÜRÜNLER KONUSUNDA BILGIM YOK, ETIKETLERI KONTROL ETMEKTE FAYDA VAR.
BU ZARARLAR ORTAYA ÇIKINCA MADDENIN İSMİNİ DEĞİŞTIRMEYE BAŞLADILAR. IÇINDE MSG, MONO SODYUM GLUTAMAT, GLUTAMIC ASIT KISACA GLUTAMIN VEYA GLUTAMAT BULUNAN SEYLERDEN UZAK DUR Prf Mustafa Nutku
akşam evde yiyince bende bu sostan yapıyorumCipsden bende vazgecemiyorum. Birde alistim yanina yogurt/sarimsak/nane sosu yapiyorum. Of offfff tadindan yenmez :)
böcek mi...Benim yedigim cipsten bocek çıkmıştı yillar once .O gundur bu gundur midemi bulandirir
yufkalardan olmaz mi...Bir arkadaşım lavaşları zeytinyağlıyor, kekik, pulbiber, sarımsak ve arzusuna göre baharatlar sürüp fırına veriyor. Çıtır çıtır olunca çıkarıp ufalıyor. Muhteşem cips işte. Bir de yoğurtlu dip sos yapıyor, yeme de yanında yat
kız burda bağımlılıktan dert yanıyor biz de ballandıra ballandıra anlatıyoruz ♥
bizim kantinde ki cipsleri de ben bitiriyorum. kantinci abii bile farkındaAlın benden de o kadar..
Bağımlılık demeyelim de atın ölümü arpadan olsun hesabı hiç esirgemiyorum.
Doritos benden kazanıyor resmen bir de sirkeli cipsler
Tavsiyem evde kendiniz bir şeyler yapmanız. Ben de bunu deniyorum...
Otellerde vesaire servis edilen özel soslar var onları öğrenip yapabilirsiniz gerçekten lezizler.
Daha farklı şeylerle tatmin olmaya çalışın ama bir önceki çözüm yöntemim gibi hazır makarnalarla değil
Baharatlar harika nimetler , değişik baharatlarla kendiniz bir şeyler hazırlarsanız daha enfes olduğunu keşfedersiniz şimdiden kolay gelsin :)
evet evet eveeeeet. bende mutlu oluyorum. yemeyince de huzursuz oluyorum resmen şaka gibiİki hafta kadar bırakabildim.
İki haftanın sonunda, yatağıma oturup hüngür hüngür ağlamıştım cips yemek istiyorum diye
Her alışımda bu son başka yok diyorum, ertesi gün soluğu markette alıyorum.
Resmen mutlu oluyorum yerken. Paketlerin hepsi bitince, ayna karşısına geçip ye ye aferin hayvan gibi olacaksın yakında diye de kendime söyleniyorum
Sanırım biraz da irade meselesi. Arkadaşım sabah kahvaltısını bile cips kolayla yapardı. Bir gün aynada ki halinden memnun olmadığını fark etmiş, bir daha asla yemem dedi ve cidden dediğini yaptı.
Ben son 2 senedir aynada ki halimden memnun değilim. Sabahları yememe kararı alıp, akşam olunca ciiipsssss diye markete koşuyorum.
Benim iradem zayıfsa demek ki
Neden olmasın, denemek lazımyufkalardan olmaz mi...
"Yeme o pis şeyleri çocuğum ben evde sana karpuz veririm"sakız çiğneyin. Su için.
Ahh tatlıyı ben de pek severimkızlar bendede tatlı bağınlılığı var.Bu bağımlılığı yenebilen carsa lütfen yöntemini benimle paylaşsın.Psikitatrist ve psikolog tedavisi gördüm işe yaramadı.Kiloluyum ve en büyük sebebi tatlı bağımlılığı ☹
evde sebzelerle cips yapın bi süre en azından sizin için bırakmaya geçis olur.Aynı durumda olan var mı bilmiyorum ama benim için sigara gibi bişey. Hergun ama hergun cips yiyiyorum. Hele bu aralar biraz üzüntülü bir dönemdi. Günde 4-5 Allah ne verdiysedurduramiyorum kendimi. Yemeyince de mutsuz oluyorum. Hafta sonu cips yemiycem almiycam dedim. Kendi kendimi yedim resmen. Aman mutlu olayimda deyip gene aldım. Çok zararlı bişey çokta pahalı. Kutusu 4,5 lira günde en az 13/15 lira cipse veriyorum. Onu da geçtim çok sağlıksız. Kilo sorunum da var zaten. İçinde ki katkı maddeleri her neyse artık beni bağımlı etti.
Napicam bilmiyorum
hahahah kv nin bozuk yemeği kurtarmış sizi.Aynı durumdaydım. Taaa ki o kara güne kadar... Kayınvalidem semiz otlu bir yemek yapmış gece onu yedim ardından cips yedim. Sanırım yemek bozulmuş ben bir zehirlenİstifra ettim tabi. Son yediğim şeyde cipsti ya ağzımda hep o cipsin tadı kaldı ve o gün bugündür cips yiyemiyorum. Ne zaman yesem o günkü mide bulantısı geliyor aklıma. 2 senedir yiyemiyorum çok şükür. Çok mutluyum iyi ki zehirlenmişim hayatımdan çıktı meret Bu iğrenç anıyı da niye anlattım bilmiyorum ama neyse cips deyince aklıma geldi
kesinlikle midem bulanmıyor. coğu kimse sabah sabah aç karnına nasıl yiyorsun diye soruyor zatenGünde 4-5 paket mi ? Kahvaltı yerine cips mi ?
Mideniz de mi bozulmuyor ben de cipsten abur cuburdan rahatsızlanan biri değilim ama o kadar çok yesem kahvaltılarda bile yesem hastalanırım karnım ağrır.
Sizin bünyeniz alışmış büyük başarı.
dün yedim 2 paket. bugün daha yemedim ama. saat 12 ye geliyor hala yemedim sıktım kendimiBugün de yediniz mi merak ettim
Ay canım peynirli cheetos çekti
ikisine de bayılırımGeçtiğimiz aylara kadar kırmızı pringles bağımlısı biriydim. Kutuları atmayıp, biriktirip bir gün çocuğumun odası için dekoratif kalem-boya vb saklama kutularına dönüştürüp kullanırım bunları, kendim yapmış olurum negzel dedim.
Sonra kısacık zamanda biriken kutulara baktım ve "Nalet olsun yemiyorum ya, bu kadar şeyi ben mi öğüttüm" farkındalığı ile kota koydum. Ancak içmeden, içmeye alıyorum artık o kadar.
Boş cips paketlerini biriktirin, bir ay sonra bakın o paketlere bi. Belki göz görünce daha farklı bir yerden tuhaf olur kalırsınız.
Şu yamuk yumuk olanlardan mıÇocuk planladıgımdan berı onun sağlığı için herşeyden vazgeçtim ..
Bende günde 4 5 cips yerdım hele çıtırcık dıye bır cips var aman Allahım 10 -15
Ama 1 yıldır ne kola ne cips ne şeker hayatımdan çıkardım . Ani bir kararla . He hiç yemıyomuusn dersen . Arkadaşlarla toplanırsak içinden alırım 1 kaç tane okadar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?