Cips bağımlılığından kurtulamiyorum

Ahh ah..Hangimiz sevmedik çılgınlar gibi?? :)
Bayılırım cipse.. Ama tabi mahvediyo insanı.Hergün bi paket olsa yerim.Bak okurken bile canım peynirli doritos çekti.Eşimle fena dadanmıştık.Açıyoduk bi film 2 paket cips yiyoduk izlerkende. Baktım olmuyo almayalım dedim. Tmm dedi filan ama tabi herkese bağımlılık yaptığı kanaatindeyim.Almaya devam etti o. En son aldı bi kaç paket.Evde olduğu halde yememeye ikna ettim kendimi. 10 15 gündür hiç yemediğimi farkettim şimdi. Dün markette canım çok çekmiştide almamıştım.Kilom var zaten en büyük düşman o cipsler.Mısır yapıyorum onun yerine öyle yağsız tuzsuz yiyemem tabide.Çok azıcık yağ biraz tuz mis gibi oluyo. tavsiye ederim.

Böbreklerimde sikinti olmasa,tuz benim icin kronik hastaligimin hizlandirici sebebi olmasa hergun sizin yediginiz gibi yerim cunku bende de vardi bir ara bu bagimlilik.Su anda onumde 5 paket cips olsa yerim ama aklima getirmemeye calisiyorum.Markette reyondan uzaklasiyorum.Resmen savasiyorum bazen ama korkudan agzima koyamiyorum.

ben de bir tarif vereyim cips yerine koydum bunu.

bildiğimiz patlamış mısır (ben tereyağında ya da çok az hakiki zeytinyağında patlatıyorum)
üzerine kajun serpiştir
al sana mis gibi cips

Konu sahibeciğim aklın başına sağlığını kaybettiğin zaman gelecek muhtemelen. Yapamıyorum edemiyorum diyorsunuz, o zamana kadar doyasıya yiyiverin.

Klik Tag programı yükleyin telefonunuza. Cips almak istediğinizde barkodu okutun. O kadar caydırıcı ki. Zararlarını Somut olarak görünce iğreniyorsunuz zaten Ben hiçbir şey almıyorum artık bu yüzden. Hatta çocuklarım bile küçük olmalarına rağmen markete gidince beğendikleri birşey olursa okutuyorlar. Ben birşey demiyorum. Oradaki kırmızı yazıları görünce hemen bırakıyorlar. Kuruyemişten başka birşey yemiyorlar abur cubur olarak. Kesinlikle tavsiye ederim.

Tansiyonunuz düşüyor olabilirmi yada troid sıkıntısı ,genelde ozaman tuzlulara bı istek oluyor, kaya tuzu ile tuz ihtiyacınızı giderseniz belki istek azalır .
Kendiniz cips yapmakta olabilir ama kilo sorunum var dediniz
Yada yeme alışkanlığınızi başka birşeye yönlendirme olabilirmi salatalık ,marul vs

Ben de cipsi çok seviyorum. Sizin kadar yemiyorum ama akşamları haftada bir ya da 2 haftada bir kez filan yiyorum. En sevdiğim acılı patos(eskinin pekosu) bu arada :)
Kendinizi başka şeyle meşgul edin, başka şeyler yiyin evde olmayın, akşamları birilerine gidin ama cips getirmemelerini rica edin. Ben de iş yerinde evden yemek götürmeye başladım fast foodu bıraktım. Gerçi son bir haftadır 3 defa hamburger yedim yine bağımlılığına başlamama ramak kaldı Gerçekten içlerinde ne varsa sürekli yiyesim geliyor. Şu an olsa çok fena götürürdüm cidden.

Ahh eskinin pekosu kalp ben.

E kendiniz evde yapın. Bir zaman sonra uğraşmaktan bıkıp hiç yemezsiniz belki de. Ama kendinize söz verin, yalnıca kendi yaptıklarınızla yetineceksiniz. Paketlere el sürmek yok.

Ben cipsi nedense bi anda bıraktım.
İçinden yanmış tadı iğrenç bir cips parçası çıkmıştı,o gündür ağzıma sürmem. Bir tane alsam 2.sinde hemen aklıma o iğrenç tat geliyor.
Bende bu aralar Rulokat'a taktım,yemekten sonra hop alıyorım kucağıma koca kavanozu. Sürekli yiyorum.

100 grama 4,5lira verilir mi ya.
Bunun yerine sigara ic daha az zararli

Karisik baharatlar oluyor, canim cok baharatli bir sey cekerse yogurta falan bu baharati dokup yiyorum ayni lezzet.

Bir de patatesi sarimsak, biberiye ile kizart cips gibi oluyor, tek farki zararli icerigi yok o kadar cips tadi yani.. tek zarari ise yag, ona da cozum, firinda pisirirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…