çıtır annelerin bebişleri büyüyor.....

kızlar siz aşıları özeldemı sağlık ocağındamı yaptırıyosunuzzz özelden alınca bu kdr ağır olmuyomuşş ist da tanıdklrımız geçn kızdı banas eymene ağır gelmıitıya aşılarr neden özelde yaptırmıyon dıyee dilay geçmiş olsun kuzunaaa umarımmm aksiliksiz atlatırsınız

ceylanım o tarz modeller bana da pek hitap etmiyo bende krafttan almıştım spor sapı uzayıp çapraz da takılabilen bi çanta kırmızı siyah bebek arabamızla da uyumlu. sadece ben değil eşimde taşıyo sonuçta kadınsı bişiy almak istemedim o yüzden

bu kadar ağır derken? içeriği mi farklıymış ki ne alaka? şimdiye kadar doğumda ve ilk ay doktor kendi yaptı ikinci ay aşıları verem savaşta ve sağlık ocağında zaten mecburen. yarın da rotavirüsü doktor yapçak

bilmıyorumm elifff bende bilginiz varsa öğrenim diye sordummm tanıdıklarımız özel alıp çocuk doktorlarıı vuruyomuş sonuçta eymenin son aşısı 4 taneydııı ve eymene çok ağır gelmişti ateş kusmaa falan olmuştuyaa senn bi dr ye sor bakalım yarın gidicekmişsinyaa izmirdeki arkdşım da demişti onlarda özelde yaptırmışş eymeninn 4 aşıyıdaa ayrı ayrı vurdular 3 tane ayrı ayrı bacağına bide ağzına damla verdiler dışardan alınca hepsi bi iğndemi toplanıyo acabaa

bende sırt çantası gbı olsun istemiyorumm yaz gelıyo imdi düğün falan bu tarz çantayı her yerde kullanabılırım gıbı gelıyo bı tane daha buldum dur onada bı bakın..evet çok pahalı çantalar yaa...bızde nıke var ama eşimin spor çantası maça giderken kullanıyo onu kullan dedı eşim ama biraz büyük ikrayla minübüs otobüse de biniyorum ben taşıması zor olur..
sonuncusunu özlede yaptırdım..ama bı farkı oldugunu düşünmüyorum ilacn içerigi değişecek degıl ya cm

hmm bende çok bebek çantası gıbı duran çantaları sevmıyorum chıcco dan aldıgım da öle zaten dayanmadıda bana bizim arabanın sepeti var genelde çantayı o taşıyo
bide benim süreklı eşimle gezmek gibi bi snsım yok malesef o nedenle kaınsı olması benım açımdan iyi olucak ...net de fıyatlar daha uygun yaa dışarda 150 den aşşagı bışı göremedim

çantanın zaten kullanıma göre alınması lazım bencede. koluma takıp pek gezmiyorum bebek arabasının sepetine koyuyorum dışardayken. bazen spor giyindiysem kendi kol çantamı almayıp cüzdanımı fln da kızımın çantasının içine atıp çapraz taktığım da oluyo çok rahat ediyorum öyle. oldum olası sırt çantasını sevmem ben rahat edemiyorum kaba geliyo bana. dışarda günlük hayatta vesaitlerde fln kullanıcaksan gösterdiğin resim senin için güzel. üzerinde ayısı hayvanı cicisi bicisi olan bebek çantalarını bende hiç sevmiyorum. bebek antası olsa da onu bebek değil biz kullanıyoruz sonuçta komik oluyo bence. ben bide takıntılıyımdır bebek arabasına koyacağım için uyumlu renkler olsun istedim. kırmızı siyah bebek arabasının sepetine atıyorum mor bi çanta koyunca görüntü batar gözüme takıntı ama napiim. bebek arabası için renklerine uygun battaniye bile ördüm

bende çok kullanışlı olacagını düşünüyorum son modelı alıcam sanırım eşim akşam gelsınde bı....yokk uyumu severım ama çok takıntım yoktur battanıye örecek kadar
hele şu port bebe ve çantaları yokmu renklı cıcılı bıcılı ayy onlar felaket kötu yaaa...sevmıyom bende o tarzz

canım benimkide 350 gr almış geçen ay 6350 iydi bu ay 6700 olmuş doktor az buldu her 2 veya 3 saate bir önce meme vericem hemen ardındanda 60 cc mama vericem doktor böyle yap dedi bu şekilde devam edelim dedi bu ay için bakalım bi dahaki aya ne kadar alıcak dedi ona göre ek gıdalara başlarız dedi
valla elifçim memde süt azalmaya başladımı feryat kopuyo bende ne yapıcam sütümü sağıcam memede sıkılınca bağırınca süt yetmiyo diye biberonla sağdığım sütü vericem artık önemli olan anne sütünü alsında nasıl alırsa alsın valla
haklısın canım zaten başından beeri azgın sütüm olmadıki hiç neyse artık kısmet hayırlısı neyse o olcak

ben sağlık ocağında yaptırıyorum canım doktor bugün hastanede yapalım dedi ama ücret alıyolarmı almıyolarmı bilmediğim için yaptırmadım bendebence saçma aşıların hepsi sağlık bakanlığından farklı olamaz yane neden hastanedeki ağır gelmesinde sağlık ocağındaki ağır gelsin olmaz öyle şey canım valla bu saate kadar iyi gittik canım ateş falan olmadı olmaz inşallah

patikk bak kadının biri bi yorum yapmış....

canım, bebeğin aşılarına niçin ücret ödüyorsunuz ki? sağlık ocağında ücretsiz... Üstelik elektrik kesintisi vs. gibi durumlarda aşılar bozulur, böyle durumlarda sağlık ocaklarında tutanak tutulur ve aşılar aynen çöpe gider, devlet yenisini gönderir. Yani bozuk aşı bulunma ihtimali yok sağlık ocaklarında. Ama özellerde çocuğa kim ne yapıyor belli değil.. Üstelik devletin ücretsiz sağladığı aşıyı bir de utanmadan para karşılığı yapıyorlar... Tabii ki bebeklerimiz dünyaya değer ama bu duygumuzdan yararlanıp da doktorların bizi enayi yerine koylarına dayanamıyorum...

Benim kendi yeğenimin özeldeki doktoru "sağlık ocağındaki aşılar ateş yapar, orda yaptırmayın" demiş! İnsan utanır.... Bunlar öbür tarafta Allah'a nasıl hesap verecekler... Türkiye'nin her yerindeki, özellerdeki aşılar da, sağlık ocaklarındaki aşılar da, hastanelerdeki aşılar da, muayenehanelerdeki aşılar da, bütüüüüünn aşıların hepsi hıfzıssıha'dan dağıtılır, hepsi birbirinin aynıdır...

Neyse tabi herkesin kendi tasarrufu, sürç-i lisan ettiysem affola :))
ikranın son aşısını özelde yaptırdık ıkı doz vurulucaktı dr vurdu birini digeri elimizde yok(sadece ücretle bulunduruyorlarmış mış) hatta saglık ocaklarında da yok ama ücretle almak isterseniz hemen yapalım dedı bende tmm siz birinciyi yaptınız ıkıncıyı kaç günr kadar yaptırmalıyım dedım 2 gun dedi hallederim ben siz aşının ismini yazın dedim...çol ugraşıcam saglık ocaklarını hep gezicem sandım eve gelmeden bıze yakın olan saglık ocagına gıttık hemşire var dedi yaptı bende pıyasada yokmuş falan dedım yok öle bişey dedi...çok şaşırdım o zaman ...para için yapmıcakları şey yok...ben saglık ocaklarını daha güvenılır buluyorum her ne kadar sıra acısından hep problem yaşasamdaa....

Son düzenleme:
dilay önce emzırıp snra mama vermen memeyı unutmamasını da saglar...humana stıl ı eksık etme derım bol bol sagma ımkanında olur sütünü...6 aya kadar idare etse hiç olmazsa paşa sonra ek besıne geçiliyo zaten......

ben deliricem yaa bu pompayla gram süt çıkmıyo bebedoru pompası alimle ucunu sıkıyorum çıkıyo pompayla çıkmıyo allahım yaa ne yapçam ben elimlede daha zor oluyo uçları mahfoldu

ben deliricem yaa bu pompayla gram süt çıkmıyo bebedoru pompası alimle ucunu sıkıyorum çıkıyo pompayla çıkmıyo allahım yaa ne yapçam ben elimlede daha zor oluyo uçları mahfoldu

bi aparatını falan yanlış tkmış olabılırmısın cnm..bende wee nın kı vardı manuel..bi küçük aparatı vardı onu ters taktım dıye sagmamıştı bende işe yaramıyo sanmıştım sonra farkedip düzeltmiştim ve sagmıştı...

yok yaa ceylan herşeyi denedim olmuyo ben anladım sütüm kalmadı bir iki damla geliyo gerisi yok

dilaycım onamı üzüldün canım yaa ben taa doğdugu günden beri mama takviyesi yapıyorum süt yetmiyo malum herşeyide denedim olmayınca olmuyo kuzum üzülme hiç bak kaç ay sadece anne sütü verdin bide beni düşün ben hep takviye yaptım çok üzülürdüm taki hast. yenidoğan bi bebiş gördüm emzirme odasında bebek bikaç günlük annenin memesini almıyo kadının memeden süt damlıyo bebe almıyo memeyi içmiyomuş annesinin sütünü nasıl ağlıyodu kız hiç aklımdan çıkmıyo..onun bebe almıyo süt var benim bebe alıyo süt az...ama en azından anne sütüde verebiliyorum azda olsa o kız hiç verememiş..üzülme canım beterin beteri var..

haklısın canım ama günde kaç kez mama verilecek neyse kısmet bebeğimin rızkı bu kadarmış diyorum bende artık sen kaç defa ne kadar veriyorsun mama emzirdikten sonramı veriyorsun

nohutumn ben sağlık ocağı konusunda çok şanslıyım bomboş oluyo ebem de çok iyi çok ilgili oturup sohbet bile ediyoruz herşeyi anlatıyo bide tanıdı artık hamileliğimde bile neler yaşadığımı hatırlıyo zaten o anlamıştı suyumun sızdığını doktora git diye tutturmuştu doğumumu yaptıran doktoru ve hastaneyi de sayesinde bulmuştum gidiyorum oturuyoruz rüyayı seviyo fln sanki ew gezmesine gitmişim gibi oluyo
özel hastanede vuruldu doğum ve 1. ay aşısı ama hiç para almadılar bizden. zaten hem çocuk hem kadın doktorunun muayne ücreti de sadece 12 tl. 10 gün içinde tekrar gidersen de kontrol sayılıyo yine para almıyolar. çok dagüzel ilgileniyo doktorumuz hastaneden de çok memnunum para için bişiy istediklerini hiç görmedim. ama başka bi özelde şahit olmuştum

canım pes etme hemen sağınca bendende çıkmıyo ama emerken yutuyo ordan anlıyorum sütüm oldugu zamanlar ben 1 kez veriyorum akşamları yatmadan önce genelde sütüm hiç kalmıyo akşamları yada çok az oluyo 90 cc veriyorum genelde ama çok açsa hiç anne sütü vermeden 120 cc de verdim 2 defa 1 inde bitirdi 1 inde bitiremedi genelde 90 yetiyo ama eger sütüm varsa biraz önce meme sonrada 60 cc yapıyorum süte baglı yani canım

dilayım sıkma canını sen elinden geleni yaptın hem tamamen bırakıyo değilsin ya üzülme de sütün azalmasın
zaten yok çocuğum zorluyo ama olmuyo napalım çok ta güzel tutuyo ama süt gelmeyince bağırıyo kısmet

ben şimdi her memeden sonra ne kadar emerse artık memeden 60 cc vericekmişim yane 2 3 saat arayla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…