- Konu Sahibi NohutluPilav
-
patikk bak kadının biri bi yorum yapmış....
canım, bebeğin aşılarına niçin ücret ödüyorsunuz ki? sağlık ocağında ücretsiz... Üstelik elektrik kesintisi vs. gibi durumlarda aşılar bozulur, böyle durumlarda sağlık ocaklarında tutanak tutulur ve aşılar aynen çöpe gider, devlet yenisini gönderir. Yani bozuk aşı bulunma ihtimali yok sağlık ocaklarında. Ama özellerde çocuğa kim ne yapıyor belli değil.. Üstelik devletin ücretsiz sağladığı aşıyı bir de utanmadan para karşılığı yapıyorlar... Tabii ki bebeklerimiz dünyaya değer ama bu duygumuzdan yararlanıp da doktorların bizi enayi yerine koylarına dayanamıyorum...
Benim kendi yeğenimin özeldeki doktoru "sağlık ocağındaki aşılar ateş yapar, orda yaptırmayın" demiş! İnsan utanır.... Bunlar öbür tarafta Allah'a nasıl hesap verecekler... Türkiye'nin her yerindeki, özellerdeki aşılar da, sağlık ocaklarındaki aşılar da, hastanelerdeki aşılar da, muayenehanelerdeki aşılar da, bütüüüüünn aşıların hepsi hıfzıssıha'dan dağıtılır, hepsi birbirinin aynıdır...
Neyse tabi herkesin kendi tasarrufu, sürç-i lisan ettiysem affola :)) ikranın son aşısını özelde yaptırdık ıkı doz vurulucaktı dr vurdu birini digeri elimizde yok(sadece ücretle bulunduruyorlarmış mış) hatta saglık ocaklarında da yok ama ücretle almak isterseniz hemen yapalım dedı bende tmm siz birinciyi yaptınız ıkıncıyı kaç günr kadar yaptırmalıyım dedım 2 gun dedi hallederim ben siz aşının ismini yazın dedim...çol ugraşıcam saglık ocaklarını hep gezicem sandımeve gelmeden bıze yakın olan saglık ocagına gıttık hemşire var dedi yaptı bende pıyasada yokmuş falan dedım yok öle bişey dedi...çok şaşırdım o zaman ...para için yapmıcakları şey yok...ben saglık ocaklarını daha güvenılır buluyorum her ne kadar sıra acısından hep problem yaşasamdaa....
dilay o bebedorun makınası beş para etmez bennim elim kopuyo onla sağmaya çalışırken saçma sapan bi sistemı varr dilayyy fayruzz yada maltana alsana o çok süt getiriyoo ben denedimmm çok fark edıyooben deliricem yaa bu pompayla gram süt çıkmıyo bebedoru pompası alimle ucunu sıkıyorum çıkıyo pompayla çıkmıyo allahım yaa ne yapçam ben elimlede daha zor oluyo uçları mahfoldu
sağol cnm yaa içim rahatladııı bilgilendiğim ii olduuu ikilemde kalıyodum o kişi sölediğinden berii benmde çevremde herkes sağlık ocağında yaptırıyoo ilgilenıyoalrda sağolsunlar sıra falan olmuyo biizm burda yenı bı kadın gelmiş güzel bilgi verıyooo
o kişiyi de bi özel hastane kerizlemiş demekki o da kendini özel hissetmiş
dilaycım dr un öyle uygun görmüşse yeterlidir bence mama daha çabuk doyuruyo
bebişlere belli olmuyo bazen hepsini içiyo benim oğlan bazen yarısını anca kalanı döküyorum içim acıyo
hangi mama verecen aptamil mi ?
dilayyyyy ben süt olayının beyınde bittigini düşünüyorum biraz...sen kendıne süt yok yok dersen emın olkı yakında hiç emziremiyeceksin..kendine moral ver şükret ve iyi beslen bebekler emdikçe çogalıyo süt..benım de süt var ama ıkra biberona biraz alıştı sanırım mıkırdanıyo bazen amac ben şarkı falan söyluyorum ayakda emzırıyorum o zaman problemsız emıyo bı..pes etme moralını bozma ve 6 aya kadar sık dişini cnm bol bol saglıklı beslen...yok yaa ceylan herşeyi denedim olmuyo ben anladım sütüm kalmadı bir iki damla geliyo gerisi yok
sohbet miiiiiii! ohoooo bizim burdakı saglık ocagında sohbet yarıne kavga edıyolar geneldenohutumn ben sağlık ocağı konusunda çok şanslıyım bomboş oluyo ebem de çok iyi çok ilgili oturup sohbet bile ediyoruz herşeyi anlatıyo bide tanıdı artık hamileliğimde bile neler yaşadığımı hatırlıyo zaten o anlamıştı suyumun sızdığını doktora git diye tutturmuştu doğumumu yaptıran doktoru ve hastaneyi de sayesinde bulmuştum gidiyorum oturuyoruz rüyayı seviyo fln sanki ew gezmesine gitmişim gibi oluyo
özel hastanede vuruldu doğum ve 1. ay aşısı ama hiç para almadılar bizden. zaten hem çocuk hem kadın doktorunun muayne ücreti de sadece 12 tl. 10 gün içinde tekrar gidersen de kontrol sayılıyo yine para almıyolar. çok dagüzel ilgileniyo doktorumuz hastaneden de çok memnunum para için bişiy istediklerini hiç görmedim. ama başka bi özelde şahit olmuştum
bizdee ilgi istiyoruzz bizde sakın bi saglık ocagı istiyoruzzzz magduuz da magduruzzz:88:sağol cnm yaa içim rahatladııı bilgilendiğim ii olduuu ikilemde kalıyodum o kişi sölediğinden berii benmde çevremde herkes sağlık ocağında yaptırıyoo ilgilenıyoalrda sağolsunlar sıra falan olmuyo biizm burda yenı bı kadın gelmiş güzel bilgi verıyooo
maltana artık bebek magazalarında bıle satılıyo yaaa..süt yapıyo diye koymuşlar tam kasaların yanlarına hahahadilay o bebedorun makınası beş para etmez bennim elim kopuyo onla sağmaya çalışırken saçma sapan bi sistemı varr dilayyy fayruzz yada maltana alsana o çok süt getiriyoo ben denedimmm çok fark edıyoo
o kişiyi de bi özel hastane kerizlemiş demekki o da kendini özel hissetmiş
dilaycım dr un öyle uygun görmüşse yeterlidir bence mama daha çabuk doyuruyo
bebişlere belli olmuyo bazen hepsini içiyo benim oğlan bazen yarısını anca kalanı döküyorum içim acıyo
hangi mama verecen aptamil mi ?
bende aptamil veriyorum canımevet canım aptamil sen ne veriyosun
abowwww kız ne diyonn hakkında hayırlısı bebemm istediğin zamanda gelsin diğer meleğin diyelim..kızlar ya benım bugun günüm geçiyoo yaaa:26:her ayın 21 de olurdum saatı bıle şaşmıyodu 4 aydırr....içime kurtt düştüü yaa..
eşimde maça gitti yanlızım aklıma tuhaf tuhaf şeyler geliyooo.....amaninnnn:18:
merhaba herkesebu topici gördüm daldım hemen ekim anneleri uğramaz oldu topice bende aranıza katılmak istedim
bende aptamil veriyorum canım
abowwww kız ne diyonn hakkında hayırlısı bebemm istediğin zamanda gelsin diğer meleğin diyelim..
benim oğlanda sütü pek nazlı emiyo zorla veriyorum ağzına hemen aklıma acaba hamilemiyim geldi ekşirmişya annenin sütü son dönemlerdede buna taktım..zaten bi dışarı çıkayım bikaç tane test alıp stok yapacam eve böyle kurtlu durmaktansa yapar öğrenirim hemencecik :))
aramıza h.g canım iyiki daldın
bahar ben senı kk da yazarken de ekım annelerınde hiç görmemiştim....yenısın sanırım...beyze ve kızımın arasında 1.5 haftacık varmış maşallah ....
bahar ben senı kk da yazarken de ekım annelerınde hiç görmemiştim....yenısın sanırım...beyze ve kızımın arasında 1.5 haftacık varmış maşallah ....
ceylan isteyenin bi yüzü vermeyennn zencii ::) cnmm sen istemeye devam et
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?