Biri beni çağırdı sanırsam hemencik geldim
İlk tarifim SOSYETE MANTISI kızlar..
MALZEMELER
Mantı için:
* 4 yufka
* yarım kg kıyma
* 3 baş kuru soğan
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz
* arzu edilirse 1 tatlı kaşığı pulbiber
* 1 su bardağı sıvı yağ
* Dilediğiniz miktarda sarımsaklı yoğurt
Sos için:
* 5 su bardağı su
* 1 ya da 2 adet et bulyon
* dilediğiniz miktarda domates salçası
mantının hazırlanması:
1. kıymayı, ince doğranmış soğan, karabiber, tuz ve isterseniz pulbiber ile kavurup mantının içini hazırlayın.
2. her bir yufkayı 8' e bölüp kıymalı içten ceviz büyüklüğünde bir parça alıp yufkanın geniş tarafına yayın. üçgenlerin kenarlarını içe doğru kapatmadan sarın ve üzerlerine fırça ile su sürün. daha sonra her bir ruloyu içe doğru kıvırarak sarın. tüm üçgenleri tamamlayıp bir tepsiye dizin.(bildiğimiz gül böreği şekli)
3. 170 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
sosun hazırlanması:
1. domates salçasını ve üzerine sıcak suyu bi tencereye dökün.
2. bir süre karıştırarak salçanın dağılmasını sağlayın.
3. salçalı su kaynamaya başlayınca bulyonları ekleyin.
4. sos kıvamı alana dek kaynatın.
Not: Fırından çıkan börekleri soğutup, üzerine sıcak sosu döküyoruz. tepsinin üzerini kapatıp bi süre börekelrin bu sosu çekmesini bekliyoruz. Servis ederken de yine hazırladığımız sostan kenara ayırmış olmalıyız, o sostan bi kaşık ve bi kaşık da sarımsaklı yoğurt koyup o şekilde servis ediyoruz.
Afiyet olsun
evde yufka var belki bende denerim:81::81:dün yufkamı aldım, akşamda kıymayı çıkardım akşama sosyete mantısı yapacammmm
yapalım ozaman akşama:13:evde yufka var belki bende denerim:81::81:
ya ben patates yemeği yapçam akşama bunuda öyle yanına yaparım işte kendimize kadar bide çorba yaparım tamamyapalım ozaman akşama:13:
yanına ne yapsak:44:
dün yufkamı aldım, akşamda kıymayı çıkardım akşama sosyete mantısı yapacammmm
evde yufka var belki bende denerim:81::81:
evde yufka var belki bende denerim:81::81:
yapalım ozaman akşama:13:
yanına ne yapsak:44:
Yafrularım sonuçları bildirirsiniz burada artıkın
Harika görünüyor bu tarifler bende sizlere muhteşem yemek tariflerini bulabiliceginiz ,sitemizden nihal hanımın kurmuş oldugu blog sayfasının linkini vereyim.
Yazarkafe Pratik Yemekleri İçerikleri
tarıfler harıka
teşekkür ederiz arkadaşlar herzaman katılabilirsinizgünaydın bende katılabilirmiyim aranıza kızlar kabul ederseniz eğer
sigara böreği gibimi sarılıyo ben anlamadımm :44:
ceydoş nasıl gıı:44:
kesinlikleee
canım sosu yazıyo ya orada kakao falan onun yerine ben şey koyuyorum çikolata sosları satılıyoya paket içinde kendin yapıyosun o daha lezzetli oluyo aklında bulunsun yaparsan
hee gıız sigara böre gibin sar sonra kürdanla tutturmuş galiba
bende öyle yapıyom kakaolu kek yapıp üstüne çikolatalı sosu döküyorum browni gibi oluyo bıçakla kesikler atıyom bide keke içinede gidiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?