Citir kizlar kankiler toplulugunun yemek tarifleri

KAKAOLU ŞEKERPARE

Eki Görüntüle 141954

Malzemeler :

* 3 yumurta
* 1 çay b. pudra şekeri
* 1 çay b. irmik
* 1 çay b. sıvıyağ
* 1 çay b. hindsitan cevizi
* 200 gr. margarin
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 2 çorba k. kakao
* alabildiği kadar un

Şerbeti için:

* 4,5 su b. toz şeker
* 4,5 su b. su
* 1 dilim limon

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 2 adet yumurta kırın.Diğer 1 yumurtanın sadece akını alın.Yumurtaların üzerine 2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı sıvıyağ,200 gr.margarin ilave edin ve karıştırın.Üzerine 1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ilave edin.
1 çay bardağı pudra şekeri,1 çay bardağı hindistan cevizi ilave edin.Üzerine alabildiği kadar un ilave edin ve yoğurun.

Daha sonra kakolu şekerparenin hamurundan ceviz parçası kopartın ve elinizle yuvarlayın.Fırın tepsisine dizin.Üzerlerine bütün fındık batırın.Üzerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış olan 175 derecelik fırnda pişirin.Şerbeti için tencereye 4.5 su bardağı su 4.5 su bardağı toz şekeri ve 1 dilim limon ilave edin ve kaynatın.Şekerpareyi fırından çıkartın ve üzerine şerbeti dökün.Şerbetini çektikten sonra servis edin.

dün yufkamı aldım, akşamda kıymayı çıkardım akşama sosyete mantısı yapacammmm

Harika görünüyor bu tarifler bende sizlere muhteşem yemek tariflerini bulabiliceginiz ,sitemizden nihal hanımın kurmuş oldugu blog sayfasının linkini vereyim.
Yazarkafe Pratik Yemekleri İçerikleri

tarıfler harıka

günaydın bende katılabilirmiyim aranıza kızlar kabul ederseniz eğer
teşekkür ederiz arkadaşlar herzaman katılabilirsiniz
tariflerinizi bekliyoruz

[/QUOTE]

hazal bunlar senin yaptığın köftelermi bacım çok güzel gözüküyolar eline sağlık

kesinlikleee

canım sosu yazıyo ya orada kakao falan onun yerine ben şey koyuyorum çikolata sosları satılıyoya paket içinde kendin yapıyosun o daha lezzetli oluyo aklında bulunsun yaparsan

bende öyle yapıyom kakaolu kek yapıp üstüne çikolatalı sosu döküyorum browni gibi oluyo bıçakla kesikler atıyom bide keke içinede gidiyo

PUDİNGLİ KEK

Malzemeler

4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt ya da Yoğurt (her iki şekilde de güzel oluyor)
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Un
1 Paket Kakaolu Puding
1 Paket Kabartma Tozu

Yapılışı

Oda sıcaklığındaki yumurtaları, şekerle, şeker tamamen eriyip, karışım mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Süt (ya da yoğurdu) ekleyin, biraz daha çırpın.
Sıvı yağı ekleyin, biraz daha çırpın.
Ayrı bir kaba, un, kabartma tozu ve pudingi birlikte eleyin.
Unlu karışımı, sıvı karışıma ekleyin ve çok az daha çırpın.
25x25 cm. civarında kare bir borcamın, tabanına yağlı kağıt serin. Karışımı boşaltın.
Önceden ısınmış, 180 derece fırında, 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

Puding olarak; sadece kakaolu değil, muzlu, çilekli, hindistancevizli yani tüm çeşitler ile yapabilirsiniz. Hepsi de çok nefis oluyor.

Ben denedim kızlar 2 kere yaptım çok güzel oluyor gerçekten tavsiye ederim.
ben kakaolu pudingle yaptım.

Ben de eşimin ve ikram ettiklerimin beğendiği tencere pizzası tarifimi ekliyim...

Kullanılan Malzemeler:
1.Hamuru için:

2.1 yumurta
3.1 kahve fincanı süt
4.1 çay kaşığı kabartma tozu
5.1 çay kaşığı tuz
6.Aldığı kadar un

7.Üzeri için:
8.Ketçap
9.Kaşar rendesi
10.Dilimlenmiş sosis, sucuk
11.Küp küp doğranmış domates
12.Kekik
13.(Siz arzuya göre farklı malzemeler de kullanabilirsiniz bizim evde bunlar vardı)

Tarifin Hazırlanışı
1.Bir kapta hamur malzemelerinin tümünü karıştırıp yoğuruyoruz.
2.Yoğurduğumuz hamuru orta boy yağlanmış tencerenin dibine döşüyoruz.
3.Hamurun üzerine ketçap sürüyoruz. (Normal salça da olur.)
4.Kaşar peyniri rendesini ketçabın üzerine yayıp sucuk ve sosis dilimlerini yerleştiriyoruz.
5.En son domates rendesini ekleyip kekik ve tuz serpiyoruz.
6.Kısık ateşte, kapağını hiç açmadan 15 dakika pişiriyoruz. Ateşin en düşük seviyede olmasına dikkat edin.
7.Altını kapattıktan sonra hemen tencereden alın yoksa dibi yanar...
8.Afiyet olsun...

derin tarif için çok teşekkür ederiz canım daha önce görmüştüm bu tarifini en kısa zamanda bende deniycem bunu çok güzel görünüyo ellerine sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…