PUDİNGLİ KEK
Malzemeler
4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt ya da Yoğurt (her iki şekilde de güzel oluyor)
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Un
1 Paket Kakaolu Puding
1 Paket Kabartma Tozu
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki yumurtaları, şekerle, şeker tamamen eriyip, karışım mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Süt (ya da yoğurdu) ekleyin, biraz daha çırpın.
Sıvı yağı ekleyin, biraz daha çırpın.
Ayrı bir kaba, un, kabartma tozu ve pudingi birlikte eleyin.
Unlu karışımı, sıvı karışıma ekleyin ve çok az daha çırpın.
25x25 cm. civarında kare bir borcamın, tabanına yağlı kağıt serin. Karışımı boşaltın.
Önceden ısınmış, 180 derece fırında, 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Puding olarak; sadece kakaolu değil, muzlu, çilekli, hindistancevizli yani tüm çeşitler ile yapabilirsiniz. Hepsi de çok nefis oluyor.
Ben denedim kızlar 2 kere yaptım çok güzel oluyor gerçekten tavsiye ederim.
ben kakaolu pudingle yaptım.
pizzaya bayılırm güzel görünüyorBen de eşimin ve ikram ettiklerimin beğendiği tencere pizzası tarifimi ekliyim...
Kullanılan Malzemeler:
1.Hamuru için:
2.1 yumurta
3.1 kahve fincanı süt
4.1 çay kaşığı kabartma tozu
5.1 çay kaşığı tuz
6.Aldığı kadar un
7.Üzeri için:
8.Ketçap
9.Kaşar rendesi
10.Dilimlenmiş sosis, sucuk
11.Küp küp doğranmış domates
12.Kekik
13.(Siz arzuya göre farklı malzemeler de kullanabilirsiniz bizim evde bunlar vardı)
Tarifin Hazırlanışı
1.Bir kapta hamur malzemelerinin tümünü karıştırıp yoğuruyoruz.
2.Yoğurduğumuz hamuru orta boy yağlanmış tencerenin dibine döşüyoruz.
3.Hamurun üzerine ketçap sürüyoruz. (Normal salça da olur.)
4.Kaşar peyniri rendesini ketçabın üzerine yayıp sucuk ve sosis dilimlerini yerleştiriyoruz.
5.En son domates rendesini ekleyip kekik ve tuz serpiyoruz.
6.Kısık ateşte, kapağını hiç açmadan 15 dakika pişiriyoruz. Ateşin en düşük seviyede olmasına dikkat edin.
7.Altını kapattıktan sonra hemen tencereden alın yoksa dibi yanar...
8.Afiyet olsun...
Harika görünüyor bu tarifler bende sizlere muhteşem yemek tariflerini bulabiliceginiz ,sitemizden nihal hanımın kurmuş oldugu blog sayfasının linkini vereyim.
Yazarkafe Pratik Yemekleri İçerikleri
tarıfler harıka
günaydın bende katılabilirmiyim aranıza kızlar kabul ederseniz eğer
banada deişik geldi bu bende denicemde sırada ilk önce yaprağın patatis yeme var onu yapem sonra bunu deniycem ceydoşum
derin tarif için çok teşekkür ederiz canım daha önce görmüştüm bu tarifini en kısa zamanda bende deniycem bunu çok güzel görünüyo ellerine sağlık
pizzaya bayılırm güzel görünüyorellerine sağlık
sağol canım sendende bekleriz tarif:97:konunuz hayırlı olsun yemekler çok güzel görünüyor ay hepsini yemek istyrm en çokta o pizzaların yanındaki köfte ve patatesleri
sağol canım sendende bekleriz tarif:97:
dün akşam fırında tavuk yaptım çabucakta oldu fırın poşetiyle bide baharar al hazır veya kendin koy canım çok güzel oluyo belki denemişindir daha öncede ben ilk denedimkıslar nefis görünüyor tarifler resimler akşama neyemek yapsam bi fikir verin?
dün akşam fırında tavuk yaptım çabucakta oldu fırın poşetiyle bide baharar al hazır veya kendin koy canım çok güzel oluyo belki denemişindir daha öncede ben ilk denedim
ben akşama patates oturtma yapçam oda olur:97:
tesekkur ederizz..................konunuz hayırlı olsun yemekler çok güzel görünüyor ay hepsini yemek istyrm en çokta o pizzaların yanındaki köfte ve patatesleri
herkese slm kızlar bende aranıza ÜZÜMLÜ MİSKET KURABİYE ile katılıyorum. ben denedım gercktn cok gusel oluyor ozellıkle cayın yanına atıstırmalık
Malzemeler:
200g un(yaklasık 1.5 su bardağı)
1.5 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
60 g eritilmiş margarin(ben 50 g sana hamurişi ve çok az da tereyağ kullandım)
60 g şeker(yaklaşık 1/4 su bardağı)
3/4 su bardağı kuru üzüm
1 yumurta
Yapılışı:
un,mahlep,kabartma tozu,karbonat birlikte eleyip derin bir kaba alıyoruz.erimiş yağı ilave edip iyice yediriyoruz.kalan malzemeride ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. fındık iriliğinde koparıp misket biçiminde yuvarlayarak yaklaşık 160 derecede 20 dakika ustleri cok kızarmadan pişiriyoruz.
Not:tarifte 180 derece yazıodu gercekten buyuk bı hataymıs bu cnku cok sert oluo kurabiyeler.birde hamur az gelebilir gözünüze ama kopardığınız parçalar küçük küçük oluyor.
afiyet olsun kızlar deneyenlerden yorumlarını bekliyorum
tarifler icin tesekkurler kizlar denersek sonucu yazarizz
veriyim tatlımm
mozaik pastayı çok güzel yaparım hemen tarifi veriyim
Mozaik Pasta
Malzemeler:
yarım paket (125 gr) margarin
2 su bardagı sut
1 su bardagı toz şeker
1 paket kakao
1 paket vanilin
petit beurre biskuvi
kızlar margarini eritin . sonra bisküvilerini elinizle bir kapta kırın margarini bisküvilerle yoğurun sütü dökün diğer malzemeleri dökün bir güzel yogurun şekil verin rulo pasta gibi sonra buzdolabına atın tam soğuduktan sonra afiyetle yiyin harikaaa oluyo bizim evde saniyede bitiyo
hadi kıslar önerisi olan yokmu
Bi ara pastane poğaçası yapmıştım. Tadı süper olmuştu. Buldum şimdi ekliyorum :)
Kullanılan Malzemeler:
1.2.5 su bardağı un
2.1 yumurta
3.Çeyrek tatlı kaşığı tuz
4.1 tatlı kaşığı şeker
5.1 tatlı kaşığı instant maya yada çeyrek yaşmaya
6.150 gr yumuşak margarin
7.Çeyrek bardak soğuk su
8.İçi için:
9.Lor (ben lor kullandım peynir yemediğim için siz isterseniz peynir ya da patates kıyma gibi istediğiniz harcı kullanabilirsiniz.)
10.Üzeri için:
11.1 yumurta sarısı
12.Bir fiske şeker
Tarifin Hazırlanışı
1.Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğurup kabarmaya bırakıyoruz.
2.Hamurdan 12 eşit beze yapıyoruz.
3.Bezeleri yassıltıp harcını koyup kenarlarını kapatıyoruz.
4.30 dakika dinlendiriyoruz.
5.Yumurta ile şekeri çırpıp üstüne sürüyoruz. (Şeker daha güzel kızarması için.)
6.180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
7.Afiyet olsun.
hemen yapmam lazım çok saol canım tarif için
asama ne yemek var kizlarr bend usunuyon ne yapsam die aklima bisi gelmiii yaa :44::44:
Yemek yapmayı seviyorum ama şu ne yapıcam derdi olmasa bir de
Evde son 3 günüm. Pazartesi okul başlıyor. Okul açıkken fazla uğraşamıyorum yemekle...
Şu son 3 günü kocişe güzel yemekler yaparak geçirim :)
Ben bugün hamsi tava ve salata yapıcam...
sigara böreği gibimi sarılıyo ben anlamadımm :44:
ceydoş nasıl gıı:44:
tamam bebemm..banada deişik geldi bu bende denicemde sırada ilk önce yaprağın patatis yeme var onu yapem sonra bunu deniycem ceydoşum
herkese slm kızlar bende aranıza ÜZÜMLÜ MİSKET KURABİYE ile katılıyorum. ben denedım gercktn cok gusel oluyor ozellıkle cayın yanına atıstırmalık
Malzemeler:
200g un(yaklasık 1.5 su bardağı)
1.5 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
60 g eritilmiş margarin(ben 50 g sana hamurişi ve çok az da tereyağ kullandım)
60 g şeker(yaklaşık 1/4 su bardağı)
3/4 su bardağı kuru üzüm
1 yumurta
Yapılışı:
un,mahlep,kabartma tozu,karbonat birlikte eleyip derin bir kaba alıyoruz.erimiş yağı ilave edip iyice yediriyoruz.kalan malzemeride ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. fındık iriliğinde koparıp misket biçiminde yuvarlayarak yaklaşık 160 derecede 20 dakika ustleri cok kızarmadan pişiriyoruz.
Not:tarifte 180 derece yazıodu gercekten buyuk bı hataymıs bu cnku cok sert oluo kurabiyeler.birde hamur az gelebilir gözünüze ama kopardığınız parçalar küçük küçük oluyor.
afiyet olsun kızlar deneyenlerden yorumlarını bekliyorum
veriyim tatlımm
mozaik pastayı çok güzel yaparım hemen tarifi veriyim
Mozaik Pasta
Malzemeler:
yarım paket (125 gr) margarin
2 su bardagı sut
1 su bardagı toz şeker
1 paket kakao
1 paket vanilin
petit beurre biskuvi
kızlar margarini eritin . sonra bisküvilerini elinizle bir kapta kırın margarini bisküvilerle yoğurun sütü dökün diğer malzemeleri dökün bir güzel yogurun şekil verin rulo pasta gibi sonra buzdolabına atın tam soğuduktan sonra afiyetle yiyin harikaaa oluyo bizim evde saniyede bitiyo
Bi ara pastane poğaçası yapmıştım. Tadı süper olmuştu. Buldum şimdi ekliyorum :)
Kullanılan Malzemeler:
1.2.5 su bardağı un
2.1 yumurta
3.Çeyrek tatlı kaşığı tuz
4.1 tatlı kaşığı şeker
5.1 tatlı kaşığı instant maya yada çeyrek yaşmaya
6.150 gr yumuşak margarin
7.Çeyrek bardak soğuk su
8.İçi için:
9.Lor (ben lor kullandım peynir yemediğim için siz isterseniz peynir ya da patates kıyma gibi istediğiniz harcı kullanabilirsiniz.)
10.Üzeri için:
11.1 yumurta sarısı
12.Bir fiske şeker
Tarifin Hazırlanışı
1.Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğurup kabarmaya bırakıyoruz.
2.Hamurdan 12 eşit beze yapıyoruz.
3.Bezeleri yassıltıp harcını koyup kenarlarını kapatıyoruz.
4.30 dakika dinlendiriyoruz.
5.Yumurta ile şekeri çırpıp üstüne sürüyoruz. (Şeker daha güzel kızarması için.)
6.180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
7.Afiyet olsun.
asama ne yemek var kizlarr bend usunuyon ne yapsam die aklima bisi gelmiii yaa :44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?